{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Disney R.I.P. 2021 1999

1.662 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria H
Kvinde | 42 år | Oprettet: 24. jun 2008


Irish Cob Disney R.I.P. 2021

Fødselsår:
1999
Højde:
ca. 138-140
Temperament
Han er sin egen herre, vil gerne bestemme alt.
Tro umiddelbart at hoved er okay nok, han skal bare finde sin plads i rangordnen..

Gangarter
ja kommer en anden dag, når jeg ved mere. men god at sidde på

Skridt som den skal være. Frisk og fremad gående.
Trav hurtig
Gallop Langsom og behagelig at sig i. gyngehest galop

Stævner
Nej
Stamtavle
Disney er i tidernes morgen indfanget i Irland og har derfor grønt hestepas, og han korrekte alder uhvis.
Da jeg køber ham, med følger ældre vaccinationsbog. Fødselsår 97/98
I hestepas 1999.

Køn
Vallak
Bemærkninger
1/5- 2015
Disney er udlånt til sød pige, der har tiden til ham- håber de får nogle skønne timer sammen. Jeg måtte erkende at hverken tid eller økonomi var til det under uddannelsen.
Men han kommer hjem igen, når jeg har tiden til ham. Elskede lille disser, skal have det bedste og det er lige nu ikke mig.

2015. Disney er og bliver tur hest og her på sine gamle dage har jeg besluttet at han skal have det der er bedst for ham. En masse tur ridning

D. 26-04-2014 Vender lige profilen her fra, er træt af og skulle skrive i bunden:-)


Da dyrlægen var her d. 24-04-2014 med anden vaccine- fik han en lille kur mod irritation i luftvejene (har hostet meget lidt de sidste par uger, ved opstart i trav. men heller en kur nu , så det ikke sætter sig til noget).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Købte Disney for lidt over et år siden og sikke en forandring:

Disney kom til fyn d. 21/5- 2012

Sådan lød hans salgsannonce og pu ha den levede han da helt op til plus lidt ekstra på den negative konto..

Disney er helt fantastisk at arbejde med fra jorden. Disney er legesyg og elsker variation. Han kan hurtig komme til at kede sig, ved longering og andet ensformigt. Disney knytter sig utrolig meget til sin ejer og følger denne i tykt og tyndt.
Disney er 100 % trafiksikker og på ingen måde nervøst anlagt.
Disney er en hel unik skovturshest. Han er meget udholden og kan både rides ud alene og med andre heste.
Disney har en usædvanlig stor personlighed og han er helt sin egen. Med den rigtige rytter, er Disney drømmehesten.
Disney rides med bidløs hovedtøj, da han stort set aldrig har prøvet andet og dette bryder han sig bedst om. (Som det ses på billederne kan han rides med alm. trense.)
Disney lystrer på kommonikation fra sædet og derfor kræver det man har erfaring, til at ride ham.
Disney har det med selv at ville bestemme, og han markere tydeligt med ørerne (Han er tydelig at læse i sit kropssporg) når der er noget han ikke bryder sig om eller ikke vil. Overhører man hans signaler markere Disney ved at stejle eller løfte på forbenene.
Disney er sød ved børn, både der vil trække ham og nusse ham, men også ved trækture. Det er tydeligt at se, at han ved når han får en ikke rutineret på ryggen.
Disney kan longeres og er dygtig til det, men jeg har ikke fundet en måde hvorpå det bliver interessant for ham..
Han er god til horsemanship og der hvor han står nu, forsøger man sig med at tackle ham denne vej nu..

21/5-2012
Til sjælland og se/prøve Disney
Spænde, han startede med at løbe under hegnet med rytter, øv øv- tænkte mit. Er det noget man tør give sig i kast med, har han en dårlig dag, hvad er det lige der sker..
Nå måtte jo prøve ponyen inden den skulle med hjem- hvis den altså skulle det..
Ca 30- 45 min på bane hvor han ikke lavede andet end at stejle hver gang han ikke mente vi skulle samme vej. ( det blev til mellem 20-30 gange lodret)
Efter 10 min var jeg parat til at stige af og køre hjem uden hest, men noget stark mig, han lyttede jo meget til mig- ja så var det jo ikke andet for end at prøve til.
Tænkte jeg griber chancen og ved hvad jeg skal lave hele sommeren..
Så nu er Disney på fyn..:-)

22/5-2012
Da Disnye er faldet til med det samme, valgt jeg at begynde jord arbejde i dag, han nød det, og kunne virkelig mærke at han gerne ville bruges.
Min fornemmelse af Disney er at han alt for mange gange har fået lov at bestemme, så nogle små kampe om hvad vej vi skulle i de lange liner havde vi, men efter en halv time var vi over det værste og han gjorde hvad jeg bad ham om og fik fri:-)Det værste ved første gang var at mistede balancen(Det var nu lidt et uheld for ringen på longse tovet sad fast i longse gjorden)Så anden gang han gik i vejret , væltede han, gud hvor så han for bavset på mig, han har nok troet jeg holdt ved, men alt gik godt og vi kom vider, både højre og venstre rundt uden flerer stejl..


24/5-12 Lille skridte tur for meget lange tøjler med to andre heste- gik over alt forventning, men han skulle også bare følge med.
Han har også fundet sin plads på marken, når der bliver uddelt græs, står han først og de andre skal ikke overveje at prøve på noget..


26-02-2012
Langeliner med slalom, over bumme og ellers bane i skridt, trav og galop, uden problemer i dag, så dygtig dreng. Lang tur i i det blå som belønning, og han nyder det bare så meget.

29/5-2012
Var på tur med Disney i går (med bid) det gik super godt.Han mangler en stop knap, men så det godt at vi i de lange liner har nået og træne lidt stop på stemmen..
Trav skal øves en del, da han hele tiden slår i galop..
Ørene fremme og fuld fart over feltet mener Disney.

Hovskæget ordnet for gamle mug rester, han stod helt stille og sov, det må have været dejligt..og tog kun 1½ time at komme gennem alle 4 ben:-) Det sku tykt det skæg..

6/6-12 BANETRÆNING
Mandag skridtede vi ca 10 min på banen og det gik super godt, vi red os ud af to situationer hvor han lagde an til at gå i vejret. dejligt han blev på alle 4 ben.
Ligger skridtbomme ud på banen, så der lidt at tænke på under vejs.

7/6-12 I dag skridte vi og travede lidt på banen, inden vi sluttede af med en lille skridt tur ned til vores sø. Disney er ikke bange for vand, så ved vi det, dejligt..

BIDTRÆNING.
De sidte gange vi har trænet er med bid, dette går over alt forventning, da jeg havde fået oplyst at Disney ikke brød sig om dette. Han tager det i stiv arm og har på intet tidspunkt gjort tegn til at det ikke var noget, syntes han er nemmer at arbejde med, end med mit ny indkøbte hackemor:-)

1/7-12 Disney bliver redet på tur , og vi elsker det.. Vi arbejder på banen, og det går da også fremad, men er nu bedst når vi ligger bomme , slalom og spring ud.. Cecilie (frejas part) sprang ca 40 cm i går to spring på bane og det gik super. Disney med øre fremme og helst i galop, så var der ikke meget balade tilbage.. Udgangen er dog stadig et stop punkt hvor vi skal prøve os frem..

27/9-12
Vi arbejder stadig- men gud hvor er vi nået langt fra den dag han kom til Fyn.
Disney kan nu gå en LD - arbejder stadig lidt med holdningen, men det går fremad.
Han Stejler meget sjældet nu og elsker at arbejde, han skal bare vide hvad det er vi mener, og lytte til ham, så han får det hele med- hvis bare jeg bruger 5 min på at vise ham vejen så lærer han det på 7 min.
Forsko måtte på, da hovene jo bliver slidt under tur ridning, som er en fornøjelse på ham.

4/6-13 var vi en tur ude ved nyt hesteliv og få undervisning i triks træning ved Camilla Stormont- det var sjovt både for disser og jeg. så det forsætter vi bestem med.

27/7-13 Sommeren går med hastige skridt derud af.. Vi får ikke redet så meget som jeg gerne ville, men nogle gode ture bliver det da til. Har bla. været ved Besøger og ride tur ved stranden og de omkring liggende veje. Og selvfølgelig ud i vandet, men kun til maven.
Og så rundt her hjemme , både på de vante stier og nye stier.

30/7-2013- Så fik Disser sin gamle part igen, det da bare det bedste der kunne ske for ham.. Første ridetur på banen i dag gik meget bedre end håbet ,Efter som han ikke har redet bane i 6 mdr. , han var lidt ivrig, men lavede ingen numrer.

14/2-2014
Ja tiden går hele tiden.
Vi er i gang med at træne op til at ride nogle gode lange natur skønne turer. Forleden blev det til 19,5 km. men ellers er de ca 10 km. nu. Vi skal gerne lidt højre op.
Triks træning går i det tempo jeg har tid til. ryste på hoved går fint. løfte ben ja sådan da. Bakke ved prik på bag parten , det går også fremad. Disney syntes det er sjovt.
I morgen står den på klipning.

6-4-14 Tur med 9 andre heste. red stort set hele turen forrest med løse tøjler-- dette træner vi fortiden, da Disney hænger i tøjlen og det skal vi væk fra- men 16.5 km med løse tøjler og kun et par få klot. Det må man sige er stor fremgang, han er en lækker sag på tur.. bane ridning vil blive næste projekt, men langsomt fremad er vejen med Disney..

Lille opdatering. Disney elsker at springe på banen og på naturspring
Kommentér på:
Irish Cob Disney R.I.P. 2021
Annonce