{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Drusbjergs Miss Petit *sølvmedaljehoppe* 2008

3.905 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anne K
Kvinde | 44 år | Oprettet: 20. apr 2009


DSP Drusbjergs Miss Petit *sølvmedaljehoppe*

Fødselsår:
2008
Højde:
Hun måler pt 144 men er lidt høj bagtil så jeg tror hun tager en centimeter eller to mere.
Temperament
Hun er meget opmærksom men samtidig meget lydhør for det man beder hende om. Hun er kontaktsøgende og kommer selv op fra sommerfolden om aftenen for lige at sige godnat og så trisser hun ned til de andre igen.
Gangarter
Rigtig gode, hun viser god overtrædning i skridt, godt afskub og god haseauktion i trav og en let en smidig galop.
Stævner
Ingen endnu, hun er ikke tiredet endnu men forhåbentlig skal hun ud og gå nogle championater og stævner.

Den 26. august 2012 har Petit været til kåring, det gik over al forventning, hun blev fløjhoppe og udtaget til eliteskuet. Vi er bare så stolte af hende -den smukke pige :-)
Stamtavle
F: BODETHAL'S NOTRE PETIT SPH 159

MF: MANITU N. ESPH 95

Køn
Hoppe
Bemærkninger
Super dejlig DSP hoppe jeg næsten lige har købt. Hun er købt på Sjælland hos Pia Kristoffersen, tusind tak til Pia for at jeg nu er ejer af skønne Petit. Planen er at hun skal tilrides og startes til championater og stævner. Hun skal kåres i år til august. Vi vil avle lidt på hende så hun bliver ifolet første gang i 2013.
Da jeg kun har haft hende en lille uges tid kender jeg hende ikke helt endnu, men indtil videre er jeg super glad for hende, vi har gået ture om aftenen, hvilket vi vist begge nyder.
Hun er lidt skeptisk overfor alle vores andre dyr, får og høns synes hun er nogle underlige nogen og hun er næsten ikke til at stå for når hun står med hendes store brune øjne og pruster :-)

26-08-12 Petit var til kåring i DSP. Hun var bare så sød og rar at have med i byen men dog stadig vågen så hun kunne vise sig frem. Hun viste sig rigtig godt både da jeg løb med hende og da hun var løs. Det endte også ud i et flot resultat :-) Hun blev fløjhoppe og udtaget til eliteskuet, hurra hurra vi kunne slet ikke få armene ned igen, vi er SÅ stolte af hende. De ville jo ikke sige så meget om hende når hun er udtaget til eliteskue og karakterene får vi ikke at se. Ved oprangering sagde de: Meget moderne hoppe af rigtig god type der viser sig særdeles godt.

07-01-13 Det går rigtig godt med den smukke Petit, hun mener dog at nytårsaften er nogen fanden har skabt i vrede men med lys og høj musik i stalden hjalp det lidt på det. Hun er netop blevet klippet igen og har fået fint nyt dækken. Hun har også fået en del nyt udstyr i julegave, så nu er hun tip top klar til at komme rigtig igang med ridningen.

04-03-13 Så er Petit kommet igang med tilridningen og hold da op hvor tager hun det bare fint. Hun kan godt være temmelig vågen i longen men tager den helt med ro og er meget afslappet når jeg stiger op på hende. Når vi er færdige med at ride og jeg hopper af igen står hun altid lige et par minutter og hviler hovedet ind mod mig mens jeg nusser hende på halsen -hun er bare så sød og den største stjerne :-)

8/4-13 I dag har Titte-pigen løssprunget for første gang, hun er godt nok som en hund :-) hun løber kun efter mor og ikke selv, så jeg fik da også lidt træning :-D

9/5-13 I dag er Petit kørt til hingst, hun skal bedækkes med Tai Calido, en rigtig god kombination. Hun ville ikke læsses men da Olav gik væk fra traileren kom hun op til mig med det samme :-) igen viste damen at hun stoler 100% på sin mor!

17/8-13
I dag har Petit været til Eliteskue i Ikast, vi har ventet et helt år på hendes kåringsresultat da hun jo blev udtaget ved senkåringen 2012. Det var bestemt ventetiden værd. Hun var super sød og opmærksom at have med og hun sluttede med en flot sølvmedalje og et super kåringsresultat med 9 i helhed. Petits søster var også udtaget og blev tildelt bronzemedalje. Pia som har avlet Petit og hendes søster kom helt fra sjælland for at kigge. Dejligt hun kunne komme og igen en STOR tak for at jeg kunne købe Petit i maj 2012 :-)
Er SÅ stolt af vores prinsesse-pony :-)


14-02-14

Tirsdag aften den 11/2-14 da jeg var oppe og fodre Petit i løsdriften kunne jeg se at hun havde sat en anelse yver, undrede mig lidt over det når der var to måneder til termin.

Onsdag morgen havde hun det fint. Min mand går hjemme for tiden og kl. ca. 10 da jeg var på arbejde ringede han på min mobil 8 gange mens jeg sad og snakkede i en anden telefon med en kunde. Jeg kunne jo ikke lige tage den, jeg var godt nok begyndt at tænke om der kunne være noget galt siden han ringede så mange gange. Han ringede derefter til sekretæren som sendte en mail, at jeg skulle ringe hjem straks da vi skulle have dyrlægen NU!

Jeg fik hurtigt afsluttet kunden og ringede hjem. Olav fortalte at Petit smed sig på folden og gik rundt med løftet hale, jeg tænkte kolik og sagde at jeg ville komme hjem med det samme.
Han ville tage hende ind i mellem tiden.

Jeg nåede ikke engang ned til døren ud fra arbejde inden han ringede igen, halvvejs i panik råbte han i telefonen at vandet var gået og at jeg måtte komme hjem i en h...... fart.

Alt imens jeg kørte som en sindsyg, snakkede jeg med dyrlægen. Vi blev enige om at jeg skulle ringe til ham igen så snart jeg var hjemme.
Da jeg kom hjem hang hinderne allerede ud af hende og sveden drev af hende.
Jeg ringede igen til dyrlægen og han sagde at hun selvfølgelig skulle have lov til at fole og at jeg selvfølgelig skulle blive hos hende. Hvis situationen var normal var der ingen grund til at han skulle komme med det samme.

Heldigvis har jeg efterhånden set en del heste fole og ved sådan ca. hvordan det plejer at forløbe.

Hun lagde sig og begyndte at presse, men der skete ikke rigtig noget, hun blev mere om mere urolig og begyndte at kaste sig rundt i boksen. Når hun lagde sig, pressede hun temmelig meget mere end normalt og jeg begyndte at have en fornemmelse af at det ikke var som det skulle være.

Jeg ringede op til dyrlægen igen som straks tog telefonen. "Pokkers" sagde han, den ligger garanteret ikke rigtigt fordi det er alt for tidligt. Det ville tage ham ca. 35 minutter at kommer over til os selv om han kørte ræs og det ville være for længe, der ville være risiko for at hun ville skyde livet ud og så ville vi også miste hende.
Han sagde at der var ikke andet og gøre end at jeg selv måtte igang. Så jeg drønede ind og vaskede mig godt af og desinfekserede armene.
Da jeg gik ind til hende lå hun ned igen og det var som om hun faldte lidt til ro da jeg begyndte at hjælpe hende. Jeg kunne ikke rigtig finde hovede eller hale til at starte med men fandt forbenene og fik det ene drejet rundt og ud. Så langt så godt.... jeg kunne mærke bringen men kunne ikke umiddelbart finde noget hovede!
Efter jeg et godt stykke tid havde ast og mast med hende besluttede jeg mig for at prøve at trække i den hver gang hun fik en presse ve, jeg måtte dog have temmelig meget ved til sidst og til sidst fik vi ham ved fælles hjælp ud.
Hovedet lå bagover langs ryggen, den værst tænkelige måde.

Han var død da han kom ud som forventet... :-(

Hun rejste sig og begyndte at kalde på han, slikke og skrabe i ham men det hjalp jo intet.

Kort tid efter lagde hun sig igen og pressede, denne gang kom der en stor omgang af hinder og væske, jeg undrede mig over at der var så meget væske i de hinder og ville trække det til side, og vupti, der havde vi synderen, deri lå så nummer to!

Efterbyrden kom desværre ikke af sig selv, så dyrlægen kom forbi et par timer efter, det ville han nu have gjort under alle omstændigheder. Han fik det sidste ud af hende og behandlede hende med penicillin.
Han var meget ked af det, det er første gang at det er sket for ham at han har scannet en hoppe to gange og ikke opdaget at der var tvillinger.

Det var et hingsteføl og et hoppeføl. Hingsteføllet var bare så fin i aftegningern, han ville være blevet et lille glansbillede. Hoppen var ikke korrekt udviklet, hun havde nogle underlige korte ben og et lille hovede i forhold til kroppen. Det var hende der var skyld i aborten, hun havde været død ca. en uge vurderede dyrlægen.

Om aftenen havde hun det fint og var faktisk helt i hopla da jeg var ude og gå lidt med hende.
Jeg holdte øje med hende og hun havde det fint.

Da jeg så kom i stalden kl. 6 torsdag morgen kunne jeg ikke se hende da jeg tændte lyset.

Da jeg kom hen til boksen lå hun HELT stille på ryggen, Jeg trampede nærmest 3 gange rundt om mig selv med tårende stående i øjnene -hun er død...
Jeg hørte i min panik at hun stille prustede/småkaldte ned i halmen, jeg fløj nærmest ind til hende og hun kiggede bare på mig med store øjne.
Jeg fik hende på benene og hun rystede over hele kroppen, smed sig igen og lå bare og kiggede på mig. Jeg kunne se at hun havde rullet sig en del og havde rodet al halmen rundt i boksen.
Jeg fik hurtigt fat i et tov, fik hende på benene igen og ud på banen og gå med hende.
Hun pustede som et lokomotiv men fik det faktisk hurtig bedre af at komme ud og bevæge sig.

Jeg gik med hende en halv times tid og så var hun sig selv igen. Jeg satte hende ind i boksen igen og gav hende noget hø som hun straks begyndte at gumle på.

Jeg gik ind lidt, og gik så over igen for at give hende regndækken på for at hun ikke skulle fryse på fold. Hun havde det stadig fint. Da det blev lyst kom hun på fold og har gik stille og roligt hele dagen, der kom lidt mælk fra hende men ikke ret meget.

I dag fredag den 14/2, hun var frisk her til morgen og stod med hendes store bambiøjne og kiggede på mig da jeg kom i stalden som hun altid har gjort.

Det var brandhamrende ærgerligt at miste det (de) føl men det vigtigste af alt er at vi stadig har Petit -elsker den pony ;-)

29-04-15 folede Petit, hun fik et smukt rødt hoppeføl efter Tai Calido med blis og 4 sokker. Folingen gik fint dog først 15 dage efter termin så det blev til en del søvnløse nætter for mit vedkomne :-)

26-05-15 Petit er kørt til afsted til inseminering, et spændende hingste valg, nemlig bundescampionatsvinderen i tyske reitpony 2014, Dreidimensionat AT.
Kommentér på:
DSP Drusbjergs Miss Petit *sølvmedaljehoppe*
Annonce