{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Crossbreed Skovperlens Sirius [Tidl. hest] 2012

2.064 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Liva
Kvinde | 32 år | Oprettet: 30. dec 2007


Irish Cob Crossbreed Skovperlens Sirius

Fødselsår:
2012
Højde:
- den 21. juli 2012 til 110 cm i stg.
- den 11. august 113 cm.
- den 20. september, 119 cm! - wow!
- den 16. december, 131 cm.
- den 25. Juli 2013, 137 cm!
- den 1. december 2013, 143 cm.

dyrlægens gæt er, at han ender på 150-55.. nu må vi se ;)
Temperament
Sirius er nysgerrig som én i hel.... ;)
Han er meget lærenem -og er meget åben for ny ''lærdom''!
Herudover er han, selvom han er blanding af to ''koldblods'' en varm dreng, som liige skal se tingene og verden an! ellers er han altid klar på leg med hans bedste ''buddies'' Noah & Mjölnir :)
Gangarter
..
Stævner
..
Stamtavle
mor: Birch's Currin (Haflinger)
morfar: Koldborgs Aslak
mormor: Garbo

far: Lillevangs Gigant (Irish cob/ Tinker)
farfar: Ukendt - ''vildhest'' i England
farmor: Ukendt - ''vildhest'' i England
Køn
En lille smuk hingst (vallak fra den 22. januar 2013)
Bemærkninger
Sirius blev født ved sommersolhverv, den 20. juni 2012, klokken 00:30. 17 dage efter mors termin.
Jeg tog selv imod ham, da han var for bredskuldret til at mor, Currin, selv kunne presse ham ud.
men da han endelig kom ud, kom han ud meget frisk - han stod på sine ben efter en halv time og besøgte hans private mælkebar en time og tre kvarter efter folingen.

Nu er han jo ikke mere end knap to døgn gammel, så kender ham ikke rigtig. Synes dog han virker som en livsglad, modig og meget nysgerrig fyr - som gør mor helt stresset pga. han hopper rundt omkring hende i cirkler - og undersøger alt han kan komme i nærheden af :) Igår aftes, havde stedet han står på, besøg af en masse mennesker og han traskede, efter at have set det an, glad op for at undersøge hvad det nu var for noget, sådan at mor løb op for at skærme ham af :)

og idag (d. 21) havde jeg mor nede at strigle hvor han også bare lagde sig til at sove eller stod og diede mens mor blev gnubbet igennem - og senere, da jeg var nede at sige hej til dem, fik jeg lov at give ham en ordenlig nusseturer på bagparten, så han blev helt salig og begyndte at gnubbe sin mor, selvom jeg dog stadig var lidt farlig, men så lærer han mig måske at kende som hende med de magiske hænder ;)

men ja. han virker som en cool og nysgerrig dreng. han er i hvert fald utroligt sød -og har smeltet hjertet på mange allerede!
glæder mig til at lære ham at kende :)

OPDATERING d. 9. august 2012:

Så er Sirius godt og vel halvanden måned gammel -og nøj hvor der dog sker meget på halvanden måned! han er vokset godt -og blevet meget mere selvstændig! - mor er stadig den bedste, men resten af flokken kan i den grad også bruges! Han er begyndt at lege lidt med vallakkerne + de andre hopper også kan agere pædagoger, hvilket jeg tror mor Currin er meget tilfreds med ;)
Sirius er en rigtig nysgerrig og legesyg lille fyr, som for tiden helst skal smage på alt han kan komme i nærheden af- Når jeg har Currin nede for at træne, løber han med og leger rundt, gerne med så mange krumspring som muligt :)
Han virker også meget klog og utroligt lærenem. Han skal prøve tingene én gang, før han kan det. dvs. at han allerede kan stå bundet, blive striglet, få løftet og renset hove og er så småt begyndt at gå glad med mig i tov :) Og idag smeltede han mit hjerte mere (hvis dette er muligt) -for anden gang i træk vrinskede han da han hørte mig kalde ude på folden og kom glad travene op til mig for at sige hej :) - skønne fyr!
nyder at følge med i hans udvikling - og alle de gode stunder der er med i dette -glæder mig til endnu flere! kærlighed til ''lillen'' :)


OPDATERING 22. August:
Sirius blev i forgårs 2 måneder. så hurtigt det er gået! han er ikke længere den lille (hvis man kan sige han nogensinde har været det) nervøse skygge på hans mor, men er blevet meget mere udadvendt og menneske søgende. Som jeg, vidst nok, skriver i forgående opdatering, synes jeg han virker som en klog lille hest -og meget lærernem, selvom det nogle gange kan smutte - som for eksempel idag, hvor jeg og min mor, har ham og hans mor inde for at strigle på staldgangen. Currin står og slapper af og spiser hø inde i en boks, mens Sirius står på staldgangen lige ved siden af (kan han sagtens). På den bøjle jeg har ham ''bundet'' til, hænger et håndklæde, som jo selvfølgelig MÅ undersøges.. Så lille Sirius snuser først til håndklædet hvorefter han propper det i munden, og bliver så forskrækket over at håndklædet kan bevæge sig, så han bakker - med håndklædet i munden og bliver, selvfølgelig, endnu mere forskrækket fordi håndklædet forfølger ham :) jeg får ham stoppet med et par blide ord og en aer, og får blidt hevet håndklædet (som han stadig står og ryster over) ud af hans mund, og aer ham med det over hele hans krop, indtil han slapper af :) det så simpelthen så sjovt ud, at det simpelthen bare ikke gik op for ham, at hvis han nu slap håndklædet, ville det stoppe med at følge efter ham.. og jeg havde lige pralet for min mor over hvor klog han var.. skøre hest :) men.. man lærer jo af erfaring ;) KÆRLIGHED!!

OPDATERING 9. SEPTEMBER 2012:
Åh ha'! Jeg er simpelthen ''faldet'' pladask for ham. Igen. :)
Han har det sidste stykke tid, haft valgt flokken frem for hans mor - og jeg har på det sidste enten skulle slæbe ham med Currin og jeg ind fra fold, eller lade ham blive derude, hvorefter jeg har hentet ham bagefter (ja, han vil altså ikke gå i tov, når jeg også har Currin i tov). Her forleden lod jeg ham så blive ude, mens jeg havde placeret Currin praktisk, ved striglebommen ud til folden, så jeg ville kunne holde øje med ham. Men Lille (kælenavn, han er ved at være 116 i stg.) havde mere travlt med at lege med hans yndlingsonkel, Noah, end at bekymre sig over hvor hans mor var. I hvert fald de første ti minutter, indtil det rent faktisk gik op for ham, at hun var væk -og wow, hvor kan han løbe hurtigt :) han bremsede dog nede ved hegnet, hvor Currin stod og jeg kunne nemt gå ud på folden og hente ham med 'hen til striglebommen og Currins mælkebar. Sjovt at se hvordan han udvikler sig -og hvor egenrådig han er. tror fravænning, bliver okay med ham. Nå men derefter fulgte han pænt med os i tovet, på trods af lidt stædighed (tror han har lidt svært ved mine signaler), men med tålmodighed finder han langsomt ud af hvad det er jeg vil ha' ham til i tovet.. og idag gik han bare med (kloge lille dreng). Nå. Idag skulle jeg hente dem på folden, Sirius lå og tog en lur og jeg gik hen til ham, satte mig på hug for at nusse ham - jeg ramte åbenbart det rigtige sted, for langsomt lagde han sig på langs og lagde hovedet i mit skød, helt afslappet. Suk. Forelsket på ny. Det gjorde det ikke mindre hyggeligt, at Currin roligt gik hen og begyndte, at nusse mig i håret med mulen. Arh, den kærlighed <3 Skønne dyr.
Foruden al den kærlighed, bliver Sirius nok tre farvet -hvis ikke fir'. De steder følpelsen er kommet af, er han på rumpen sort -og på mulen og omkring øjnene Smokey Black, Foruden det, har han jo også sin melerede grå plet i det sorte på rumpen, også er han jo hvid, der hvor pletterne ikke sidder :D glæder mig til, at se det ''endelige'' resultat til foråret..

OPDATERING: 29. September. 2012.
Wow. man skulle tro der er frieser i ham den ''bette''. havde Currin og ham på banen igår, og sikke nogle vilde bevægelser han kunne fyre af! lækker det er han altså!!
også har manen lagt sig. han er bare blevet så stor så hurtigt!!

OPDATERING 4. OKTOBER 2012:
Ja, opdateringerne kommer lige med lidt jævne mellemrum ;)
Men ja. Sirius bliver bar ved med at gøre mig stolt! I går blev Sirius på folden, mens jeg gik med Currin på banen og trænede. Jeg havde en hjælper på, til at holde øje med ham den lille, hvis nu der skulle gå panik i ham. Hun havde det dog ret nemt. ''Lille'' løb lige frem og tilbage to gange, og stilte sig så til at græsse og glo på hvad hans mor nu lavede af skøre ting. Bagefter gik jeg hen og lukkede Currin ud i løsdriften (dvs. hun forsvandt fra hans synsvinkel) og Sirius vrinskede lige én gang -og løb så mor i møde, rundt om hjørnet! - det samme gjorde han idag. Dygtige dreng <3 Som også havde smed for første gang i sidste uge, hvor han da bare stod og stod! Så godt!!

OPDATERING, NOVEMBER 2012:
Sirius er nu 4,5 måned. og omkring 124 cm. i stg. og 130 på bagparten.. en overbygget lille sag ;)
Han er også blevet temmelig kraftig, men super godt sat sammen.. smukke hingstefyr!
Han er ikke så mor afhængig længere, kan have Currin på banen, mens Sirius råhygger på folden. Han kan nu gås med, alene og er i det hele taget bare en lærenem lille drømmefyr. desværre ser jeg ham kun 2-3 gange om ugen, da jeg er flyttet til København for, at komme tættere på studiet.. men sådan må det jo være..

OPDATERING. 16. DECEMBER 2012:
Sirius er snart seks måneder. Han måler 131 cm og er frækkere end nogensinde..
Lige pt. er han på medicin med lidt ''snadiarré'' men det er allerede i bedring :)
Han kan nu sagtens stå i kæder på staldgangen, og følger nogenlunde frivilligt med mig i torvet hvor jeg end går hen. Vi har fået kigget lidt på biler -og mor kan nu få lov at komme i skoven uden, at han går helt amok. Faktisk står han bare og spiser med onklerne -og vrinsker dovent efter hende engang i mellem. SKØNT!!
I går, faldt jeg i søvn sammen med ham. Det er noget af det hyggeligeste jeg har gjort længe. Sådan at heste putte! Han lå ned, da jeg var nede i løsdriften for at hente ham og Currin, så jeg gik hen og satte mig hos ham, kløede ham og nussede ham indtil han faldt i søvn -hvorefter jeg med armene omkring ham også lige fik lukket øjnene lidt (jaja, jeg ved det kan være farligt, men livet ville ikke være sjovt, hvis ikke man gambler lidt engang i mellem) .. imens stod Currin og holdte vagt. SÅ skønt og hyggeligt.
Ellers er der ikke så meget nyt. Han bruger str. pony i grime nu og har en man med den halve længde af Currins (vildt).. også kommer han mig altid vrinskene i møde på folden (det varmer, når man nu sådan med blod, sved, tårer og fostervand tog imod ham for, et lille halvt år siden) :)
Kærlighed til dig!

OPDATERING. 11. FEBRUAR, 2013:
Puha, der sker så meget hele tiden!
Sirius er blevet kastreret, da det ikke var muligt, at beholde ham som hingst der hvor han + mor står. Det gik OK, selvom den ''lille'' gut ikke var så meget for, at få fjernet stenene -på trods af bedøvelse ''kæmpede'' han bravt ved, og det resulterede desværre i, en lille omgang betændelse.. typisk. Men det blev ordnet, og han er nu i topform :)
Han er blevet så god, og kan stå alene på staldgangen og blive striglet og han bliver bedre og bedre til, at blive gået med. Han er en følsom lille gut -og han regere på stop, bak og gå signaler, med bevægelse kun fra min hånd (pej, politi hånd osv). det er helt fantastisk, at se!!
Han kan også lave en ''war horse'' - dvs. at jeg kan få ham til, at stå op -og blive stående, mens jeg går væk fra ham -hvorefter jeg fløjter og han så derefter kommer i fuld gallop hen til mig :)
Skønne fyr!! - jeg er simpelthen så stolt af ham <3
Desværre sidder jeg med en lidt lodden økonomi -og har på en SU ikke råd til to heste, lejlighed og mad - derfor er jeg nået frem til den forfærdelige konklusion, at jeg skal ha' solgt/udlånt en af mine skønne heste -og valget er, med et blødende hjerte, havnet på min lillle nordstjerne - af den ene grund, at jeg Sirius helt sikkert vil kunne få et fantastisk hjem andetsteds, mens Currin er lidt mere besværlig + hun er min ene halvdel. Det gør pokkers ondt -og mange tåre er grædt, men ja. beslutningen er taget, annoncen lavet -og så håber jeg, at finde det rette hjem til ham snart! :(

Kærlighed til dig, min Nordstjerne <3

OPDATERING. d 26. FEBRUAR, 2013:
I dag havde jeg lavet ''en lille forhindringsbane'' på ridebanen, bestående af en presenning, bomme, kegler og en bold. Sirius har kun gjort bekendtskab med bolden før, som han godt kan lide at snuse og skubbe lidt til. Han kiggede meget undersøgende på alting med store, nervøse øjne. Jeg gik lidt rundt med ham, imellem bommende -som var meget farlige og kom også over dem, efter at have snuset MEGET undersøgende på dem i 10 minutter. Bagefter gik han bare over tre gange -let tøvende, men over kom han :) Herefter undersøgte vi den blå presenning! DEN var farlig!! Men alligevel meget spændende, han gik hen og snuste til den (havde ham i trækketov), jeg gik op på den og satte mig på hug.. Så kom han glad hen og snusede og satte forbenene på den -den angreb ikke, og han fik ros -så bagbenene kom straks efter :) Så stod han der. Den gik vi også over mange gange. Herefter slap jeg ham. og jeg gik en rute over bomme, igennem kegler - med Sirius lige i hælene. Da vi nåede til den blå presenning, gik jeg først over den og Sirius fulgte efter. Stoppede op og begyndte at slikke på den. Herefter stilte han sig op på den -og som sin mor, stilte han sig og BUM faldt i søvn. Stilte mig ved ham og begyndte at nusse ham og han stod så fint og slappede af. SÅ meget ros til Hr. Super Modig <3 Til sidst, efter en god nussetur, fandt jeg bolden, og begyndte at skubbe den hen til ham -han snusede bare -og skubbede den tilbage til mig med mulen -Bagefter kunne jeg rulle den rundt om ham -og ind under ham! og han stod bare :) Så fantastisk! - vi brugte en hel time på banen, i solskin og med nusning, leg og arbejde :)
Sirius er den sejeste føl-gris jeg kender <3 Bagefter striglede vi ALENE ved bommen i godt og vel 30 min. Åh. Jeg er SÅ stolt!!! og det skulle deles ;)


OPDATERING 26. Marts 2013:
I går gik vi igen på forhindringsbane -og han fulgte med mig over den blå presenning flere gange uden problemer -og det samme med bommende, som da heller ikke var farlige overhovedet. Olietønderne fik vi også snuset til -som om det skulle være nogen sag :) og jordarbejdet gik glat -han er så lydhør, også selvom han er begyndt at nappe og prøve af, forstår han da de fleste ting. dygtige hestemand <3
LOVE! <3

OPDATERING, 2. JUNI 2013!
Det er vidst noget tid siden jeg har skrevet herinde!
Currin er blevet lånt ud, så jeg har ''kun'' Sirius i arbejde nu. Han tog det meget pænt, at moar sådan ''forsvandt'' - Vrinskede efter hende den første dag -og det var så det, men har jo også en fantastisk og tryg flok, at putte sig i! Han kommer altid drønene når jeg kalder på ham, hvilket er så hjertet, endnu engang, brister! :) Vi er begyndt at bruge rebgrime + torv og arbejder nu lidt mere fast fra jorden af, hvilket han er god til -og godt kan li' selvom det er lidt forvirrende alt sammen :) Vi har også løslongeret et par gange, som han er ret god til - han er meget følsom, og forstår signaler før jeg næsten når at tænke dem - det bliver så spændende fremover! Den sidste uge har vi intensiveret trafik-træning, hvilker han tager i stiv arm -og vi er begyndt at bevæge os lidt op ad cykelstien- så alt er fantastisk :)
Mere følger!

OPDATERING 18. AUGUST, 2013:
Lille Sirius er vidst ikke så lille mere! Han er hermed målt til 140 i stg. og han er kun lige fyldt 14 måneder! WOW! Som tiden dog går! Og det er ikke kun i højden Sirius vokser - hans man og pandelok får allerede rigeligt med misundelige kommentarer fra resten af stalden (tja, hvad kan man sige ;)) og ja - han bliver bare smukkere fra dag til dag! Mor Currin er kommet hjem i gen, hvilket Sirius vidst synes er skønt! - han prøvede lige at se om mælkebaren stadig virkede, de første par dage, men blev vidst slemt skuffet.. ;) Udover det er han en drøm at lege/ arbejde med! Han er opkaldt efter hundestjernen/ Nordstjernen og er også dejlig trofast! Når de andre er på græsfold, kan jeg snildt hente ham (han strittede lidt i mod én gang) - og så står han ganske fint på staldgangen og nyder at blive nusset og ordnet :) Når han så skal ud igen, kan jeg slippe ham lige når vi er kommet ind på basis/ jordfolden, også står han dér og stirre på mig, indtil jeg følger ham ned på græsset til de andre.. på vejen derned, kan vi gå slalom mellem træerne og ''stop/gå'' øvelser. Han er simpelthen fantastisk! Ellers får han mest lov til bare at være hest og føl. Jeg har ham hurtigt lige på banen i 10 min. cirka to gange om ugen, for at træne afstand og ''ikke skubbe'' - det er han også god til :) Jubii!


4. MAJ, 2014
For snart en måned siden valgte jeg (af udelukkende praktiske årsager) at finde et nyt hjem til skønne, dejlige Sirius! Hans nye hjem er heldigvis ikke så langt herfra og jeg ved han hygger sig i sin nye løsdrift, med en masse nye heste. Han er solgt til en jeg i forvejen kender - og som jeg ved han får det godt hos - bedre løsning ville ikke have kunnet findes. Sirius skal hos sin nye ejer, have lov at være unghest til han skal rides til om nogle år - hvorefter han nok skal vække en masse opsigt på de danske dressur-baner (beware!). jeg har stadig mulighed for at besøge ham og følge ham - og det glæder mig!
Så ja, sådan er status pt :)
Kommentér på:
Irish Cob Crossbreed Skovperlens Sirius
Annonce