Islænder Vinûr (Part/rider) 4.9 7 33
Dato: 2012-8-12

Islænder Vinûr (Part/rider) [Min part] 1991

Vist 1.241 gange | Oprettet: 12. aug 2012
Islænder Vinûr (Part/rider) - Dav i stuen HG og velkommen til min profil. Sæt jer godt til rette, føl jer endelig hjemme, og bliv gerne hængende et stykke tid så sørger jeg for underholdningen :) Dec 13
Islænder Vinûr (Part/rider) - Dav i stuen HG og velkommen til min profil. Sæt jer godt til rette, føl jer endelig hjemme, og bliv gerne hængende et stykke tid så sørger jeg for underholdningen :) Dec 13
Google plus

Udfordring

Dyster: 1
1
Vundne
1
Tabte
0
Uafgjorte
0
Bedømmelse
Du skal være logget ind for at kunne stemme på hesten. Log ind
Bruger: 
 - Kvinde | 23 år | Brugeren er oprettet: 26-07-2007
Fra:
Til:
Emne:
Besked:
 
Gem kopi i mappen "Sendte beskeder"
 
×

Islænder Vinûr (Part/rider)

Fødselsår:

1991

Højde:

Jeg er ikke sikker men jeg vil skyde på at han er mellem 141 - 146 i stg.  

Temperament:

Rolig, nysgerrig, simpel og alligevel kompliceret meget svært at forklare, venlig, omgængelig, rar, tvivlende. Vinûr er den type hest som hellere træder et skridt tilbage fremfor at tage diskussion op. Utroligt sensitiv og alligevel fuldstændig nervefast?  

Gangarter:

Skridten er udmærket.

Vi arbejder på traven det var lidt som om den skulle "genindlæres". Den bliver som udgangspunkt bedre og bedre men "kvaliteten" svinger dog lidt en gang imellem.

Han har altid kunne sættes i galop (primært løbes igang), men han manglede balancen og taktfastheden til at holde den på en banen, og han havde svært ved at finde rytmen. Dette er dog blevet meget bedre, han kan springe an i både højre og venstre galop, han kan næsten springe an fra skridt, og han er blevet meget bedre til at holde rytmen hele vejen rundt i hjørnet. Der er lang vej endnu men det går fremad.

Tölten er også en ny gangart for mig men en af dem som Vimse har lettest ved.Vi kan ride den langsomt og i middel tempo. Vi arbejder med den på tur men når vi rider på banen er det kun de tre andre vi beskæftiger os med.

Jeg ved han kan gå pass, men jeg ved ingenting om den gangart, så den har vi ikke taget hul på endnu :)

Lille opdatering dec 12:
Traven er blevet Vinurs foretrukne gangart efterhånden. Den er blevet meget mere taktfast, og han tager gode lange skridt, så han kommer bedre ind under sig. Han er også blevet meget bedre til at holde den i svingene også når han kommer lidt op og køre ;)
 

Stævner:

Ingen  

Stamtavle:

Da jeg ikke selv ejer Vinûr, har jeg ikke hans stamtavle liggende, hvis han overhovedet har sådan en. Vi har fået af de tidligere ejere, at han er importeret fra Island, men vi ved det ikke med sikkerhed.  

Køn:

Vallak  

Bemærkninger:

Vinûr (eller Vimse som jeg kalder ham) ejes af min venindes mor Mai -Britt.

Vinûr lever bestemt op til betydningen af sit navn, som siges at betyde ven på islandsk. Han er en rigtig god lille hest, og jeg faldt for ham allerede fra første tur jeg red på ham. Han er en meget venlig og høflig hest. Vimse er også lidt sky der skal ikke så meget til før man er farlig men han må bare lære hen ad vejen at jeg ikke er så farlig som han lige synes nogle gange. Det er selvfølgelig heller ikke mere farligt end at man kan bestikkes med et æble ;)

Lige pt prøver jeg at lære ham lidt dressur, og ellers rider jeg ture på ham. Han er vant til (staves) at blive styret via biddet, så han har svært at vende til sidepullen, da han tror lidt det er "frikvarter" når han får den på, og gør lidt som han vil. Jeg har selvfølgelig lagt en række planer, som jeg vil afprøve, og som gerne skulle føre til, at han bliver mere styrbar når det gælder udstyr, som ikke skal igennem munden på ham :)

Opdatering dec 12
Jeg er selvfølgelig begyndt at lære Vimse bedre at kende nu. Han er en meget sky hest, men ikke på den gængse måde. Han er ikke typen som hopper og spjætter og pludselig løber, han er heller ikke bange ude på tur, han kan godt være forsigtig, men heller ikke mere end det, jeg har kun en enkelt gang oplevet, at jeg måtte hoppe af og trække ham forbi noget, ellers kan han altid overtales. Vinur mangler tillid. Tillid til andre heste, tillid til mennesker. Han stoler ikke rigtig på nogen. Pt går han i en løsdrift hvor der kun er en anden hoppe hvor han trives rigtig fint. Men hver gang man kommer derud, skal han lige holde øje med en og sikre sig, at man ikke, vil ham noget ondt. Når man går hen mod ham tøver han, og en gang imellem går han væk fra en. Der plejer jeg dog at følge efter ham indtil han selv stopper, (han løber ikke væk, men går væk og holder øje med en, imens han går), nogle gange går han kun et par skridt andre gange en halv mark. Det virker dog som om han bliver lidt mere afslappet, når han først har fået grimen på, og han finder ud af, at det bare var det man ville. Ang. ridningen er han blevet meget mere fin, og han er blevet bedre til at lytte på de små signaler. Vi har lang vej endnu, men vi er kommet langt siden jeg begyndte at ride ham. Dog har Vinur en tendens til at få ganske travlt, når vi er på vej hjem fra tur, hvilket kan være ganske irriterende, men dette er heldigvis blevet bedre, og det sker heldigvis ikke så tit, at han går i hjem - moade (som jeg kalder det) mere. Men udover denne lille hage, er han rimelig nem at ride og generelt en hest, som ønsker at behage sin rytter :)

Af og til tænker jeg dog på, om vimse skulle have haft fjer istedet for pels, han er nemlig en værre kylling nogle gange ;)


Opdatering August 13
Vimse er blevet erklæret turhest. Vi har haft dyrlægen ude og tjekke ham igennem her i starten af året, og han er blevet erklæret pensioneret. Det har vi valgt at tolke som turhest med en masse skridt pauser. Han bliver stadig holdt igang, men vi tager den med ro. Af og til tror han selvfølgelig at han er fire, og vi er stadig ude og få os en strakt galop, men vi rider ikke på bane. Vi er til gengæld blevet rigtig gode til lidt schenkelvigninger samt versader når vi skridter varme ;)

Det har taget mig et år at lære Vimse at kende, og han er i stor grad en hest som skal rides efter fornemmelsen. Hvornår skal man lade ham, hvornår skal han afledes og hvornår skal man stoppe helt op. - Han får frygteligt travlt noglegange ude på tur, og der er ikke det helt store mønster i, hvornår det er vi pludselig har travlt? Det har været frygteligt frustredende for både ham og jeg og det har ført til mange kampe. Jeg har selv været meget i tvivl om hvordan jeg skulle håndtere problemet, fordi det kommer pludseligt og pludselig er han normal igen? Han bliver meget fjern når han får "travlt" og ingonere selv de mest simple signaler, og skridter derud af i stavgang (traver vi er det dobbelt tempo af hvad vi plejer). Men jeg er blevet meget bedre til bare at slappe af og tage det stille og roligt når han får tralvt, og han gør det heller ikke i samme grad eller nær så ofte mere. Det er dejligt når man begynder at mærke at man kender hinanden :) Han er virkeligt begyndt at går få de finere "tur signaler" (som jeg kalder dem) og 9 ud af 10 ture er han skøn og dejlig og en kæmpe fornøjelse at ride. Derudover går han ikke væk fra mig på folden mere men står pænt og venter. Jeg er begyndt at ride ham ind fra fold med et torv om halsen, og jeg kan også nu på de fleste ture nøjes med at styre ham i kapsun delen på hackamoren, så vi har virkelig gjort fremskridt her på det sidste. Pt bliver han stående hvor man han har sat ham, når han bliver striglet, så jeg bruger ikke engang grimen mere mellem op og ned sadling. Han er også generelt med nem at have med at gøre fra jorden, og når man lige lære hans følsomme sider at kende, er han det også fra ryggen :)

Opdatering Dec 13.
Vinur er i gang med at lære to drenge/mænd at ride. Vi skal på Tårnby teater (et amatør teater jeg er medlem af) spille Brødrene Løvehjerte i august 14. Vi satser stærkt på at have to heste med i forestillingen. Vinur skal måske være med, men det har vi ikke besluttet endnu. Den lille røde tinker Aicha jeg har redet skal (hvis alt går som planlagt) spille Fjalar :) To herre skal derfor lære at ride og jeg har som den eneste "heste kyndige" på teatret, meldt mig under fanerne som "rideunderviser" og Vinur lære dem noget om heste, hvilket han er fantastisk til. Udover dette lille bi-projekt er vi kommet så langt med vores turridning at han nu kan rides med et hanoveransk næsebånd. Jeg har fået en meget bedre fornemmelse for ham, hvilket har gjort at han nu kan rides kun for næsebåndet :)
 
Kommentarer  

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer.


Opret bruger   Log ind


Kommentér på: Islænder Vinûr (Part/rider)Tilmeldt: jul 2011
Emner: 10
Svar: 229

Heste: 3
Fotoalbum: 1
16. okt 2013 kl. 11:59

Wauw, lækker, lækker, lækker!
Hvor er han bare lækker, det er da helt vildt! Og nogle virkelig fantastiske billeder!
Høj til jer to.

Kig meget gerne forbi. :3


Online
Tilmeldt: maj 2012
Emner: 24
Svar: 508

Heste: 1
Fotoalbum: 1
Videoer: 2
14. okt 2013 kl. 17:23

Sikke en smuk hest, og helt fantastiske billeder! Han fortjener en ekstra-høj og ikke mindre


Tilmeldt: mar 2012
Emner: 3
Svar: 82

Heste: 2
Fotoalbum: 5
22. jul 2013 kl. 18:24

Smuk islænder! høj er lagt kig gerne forbi <3

profil billede
Tilmeldt: apr 2012
Emner: 56
Svar: 473

Heste: 1
Fotoalbum: 1
Videoer: 1
17. jul 2013 kl. 11:41

Dejlig ismule med et skønt udtryk i øjnene - Flot galleri! ^^


Tilmeldt: dec 2011
Emner: 93
Svar: 1272

Heste: 1
Fotoalbum: 1
Videoer: 5
16. jul 2013 kl. 18:34

sikke en skønhed!:0) høj er givet til jer!<3 i nyder bare hinanden!
kig gerne forbi min basse


Tilmeldt: mar 2011
Emner: 47
Svar: 929

Heste: 6
Fotoalbum: 24
Videoer: 12
27. mar 2013 kl. 13:19

Sikke nogle fantastiske billeder, af en helt fantastisk hest!! Kææææmpe høj (Har ikke flere X-Høje tilbage) til ham!

24. mar 2013 kl. 23:33

Waow, hvor er han flot! Og super gode billeder!
Har selvfølgelig lagt en høj til jer.

Du er velkommen til at kigge forbi min Stjarni.


Tilmeldt: aug 2006
Emner: 71
Svar: 874

Heste: 1
Fotoalbum: 4
Videoer: 1
12. mar 2013 kl. 22:19

Hvor er det bare en smuk hest....

Islændere er ikke en race, der normalt tiltaler mig særlig meget.
Men lige præcis ham her.. han fangede godt nok mit blik!

Høj naturligvis.


Tilmeldt: jan 2010
Emner: 71
Svar: 2041

Heste: 3
Fotoalbum: 10
4. mar 2013 kl. 10:12

Godt nok en sød ismule Jeg har lagt en høj til ham.


Tilmeldt: feb 2011
Emner: 95
Svar: 2189

Fotoalbum: 1
Videoer: 2
21. jan 2013 kl. 12:34

Det er godt nok en speciel hackamore. (-:
Udfordring - Islænder Vinûr (Part/rider)


Du skal være logget ind for at kunne udfordre. Login her
×
Bazoom - Vi elsker passionerede mennesker
HesteGalleri anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.         Læs mere
Personer, der synes godt om dette
×