{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Norsk Døle Harald [Tidl. part] 2006

2.442 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tasha
Kvinde | 36 år | Oprettet: 7. jul 2012


Norsk Døle Harald

Fødselsår:
2006
Højde:
158 cm
Temperament
Opmærksom, men er aldrig løbet fra noget han er blevet skræmt af. Springer højst til siden, men normalt så spjætter/ryster han lidt når han bliver forskrækket. Med mindre der kommer cykler. Cykler betyder for ham "gå i trav, nu" :-D. Og det er ligemeget om de kommer bagfra eller forfra.

Tror ikke nogen har forklaret ham at han altså er en koldblodshest...

Gangarter
Skridt - helt fin, langsom på bane hvis ikke han presses lidt, men i skoven kan de andre heste som regel ikke helt følge med :)

Trav - Jaa.... da han er en kørehest, så skal man bare give ham et langt ligeudrettet stykke, og så går den ellers derudad i fuld hammer. Vi arbejder med at komme ned i tempo og få en mere kontroleret trav på bane. - Og dette bliver vi bedre og bedre til kan jeg lige hilse og sige :)

Galop - Har vi ikke trænet så meget endnu, men vi tager et par korte galopture op af bakke på tur. Han har en meget hurtig, tung galop, så vi skal arbejde på at få en mere samlet, langsom galop.
Stævner
Ingen, det kan være det kommer, man ved aldrig :)
Stamtavle
Han er Norsk Døle med fuld stamtavle, men den har hans ejer.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg fik part på Harald d. 26. maj 2012 og vi har været et umage par lige siden :). Selv om hans ejer slet ikke synes vi er så tossede endda :).

Jeg startede først med at ride som voksen, og Harald er primært kørehest, så vi har en masse at lære. Både hver for sig og sammen. Heldigvis har vi fået os en dygtig underviser som vi komunikkere rigtigt godt med, og det gør en verden til forskel. Vi udvikler os dag for dag og det er bare dejligt at komme hjem og have masser af overskud efter at have været sammen med sin hest.

Jeg har en "næsten helpart" på ham, ejeren bruger ham som sagt til kørsel nogle weekender i måneden, og ellers har jeg ham for mig selv og bestemmer stort set selv over hvordan vi bruger tiden sammen, og det er bare dejligt. Har et super forhold til hans ejer som virkeligt stoler og tror på os, jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre part.
Jeg prøver at veklse meget i min træning, så vi både træner en del fra jorden af, lidt forskelligt på banen med nogle forhindringsbaner, skovture m.m. og en gang imellem kommer jeg da også bare op for at sige hej, strigle og fodre.

Jeg går meget ind for at vi får et godt bånd til hinanden, bygget på tillid og respekt, da det betyder meget for mig.

Rider normalt med hjelm, ridestøvler og bukser, hansker osv. men det var en dejlig (lidt for) varm dag og ville gerne have nogle lidt anderledes billeder af os, så derfor tuller vi sådan rundt på nogen af billederne. Derudover mener jeg også at man som et voksent menneske må tage ansvar for sig selv, men så har i forkalringen hvis nogen skulle finde på at spørge eller komme med "gode råd" ;)

********************Mere tekst of flere billeder kommer***********************

31/8-12
Trænede med Harald i dag, og han var simpelthen så dygtig! Vi havde haft nogen udfordringer med at gå rundt på volter, da han ikke accepterede at en schenkel var noget han skulle vige fra, så han blev ved med at gå imod og ind på en stadig mindre volte. Vi har nu haft undervisning af den samme underviser i lidt over 2 uger, hvor vi startede fra jorden af, og er så nu nået til at kunne skridte nogen rigtigt fine volter, hvor han accepterer og forstår mine hjælpere, og det er bare skønt.
Vi travede også en smule, hvor jeg fik ham til at gå en fin rolig trav som jeg (næsten) kunne sidde ned i (da han er vant til at køre hvor det bare går derudad, og hans trav i det tempo er rigtig svær at sidde i) og sluttede af med én rundte trav i begge volter, hvor jeg hoppede af ham efter han havde taget en hel højre volte, som er hans "svære" volte :).
Så er simpelthen så glad og tilfreds, synes vi har rykket os meget på de sidste to uger!

12/10-12
Lidt update, så er vi så småt begyndt at øve versader, og at forlænge vores travsekvenser i skoven, dejligt! Snart når vi også til galopanspringet, håber jeg! :)

2/11-12
Nu kan vi også galopere i skoven uden problemer :)))). Og ride rigtigt lange ture sammen, hvor han har tillid til mig, og jeg har tillid til ham. Det varmer sådan om hjertet <3


****Jeg stoppede med at have part på Harald, da jeg har købt min egen hest :)****
Kommentér på:
Norsk Døle Harald
Annonce