{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race | Dominique [Himmelhest] 1990

7.643 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race | Dominique

Fødselsår:
1990
Højde:
146 cm. En fin højde til mig, dejlig 1'pony.
Temperament
Børnevenlig og meget nem i den daglige håndtering. Han er utrolig madglad og noget skeptisk over for verden. Han er ikke en nysgerrig pony af natur, han går bare uden om alt der ikke genkendes, efterhånden er vi dog ved at finde ind til nysgerrigheden, som gemmes inde bag bamsepelsen.
Han er en meget sensitiv pony, som er meget påvirket af sine omgivelser.
Gangarter
Skridt, trav og galop. Galoppen er hans bedste.
Stævner
Vi startede vores første "stævne" d. 20. okt. 2012. Bare et trænings-stævne. RYR - Dressur.
Okt. 2012
LD1 - 65,5 %
LC1 - 55,5 %
-Ret tilfreds, da det jo som sagt var første stævne!:-)

23. juni 2013 Springstævne i Ry Rideklub
LE, met. B3 - 4 fejl
LD, met. B3 - 1. plads.

31. aug. 2013 Springstævne i Ry Rideklub
LD, met. B0 - fejlfri
LC, met. B0 - 4 fejl, et ærgerligt stop, da jeg ikke var helt koncentreret.




Vi kommer ikke til at starte flere stævner, men vi ser tilbage på vores oplevelser med et smil.
Vi håber på at komme med til DHE-træf 2015, så vi kan opleve nye, spændende ting sammen på fremmed grund.
Stamtavle
Stamtavlen er desværre uvist.
Jeg ved, han har været ved at blive solgt til England engang, men de mistænkte noget spat, som han heldigvis ikke havde, men køberne stod af på grund af mistanken.

Dominique er blanding af forskellige racer. I hans pas er der kun oplyst araber og fuldblod, men I har måske nogle bud på hvad der ellers er i ham?
Køn
Vallak
Bemærkninger
"Gode venner kan lave alting sammen,
men kun de bedste er i stand til at lave ingenting"

Der var engang, hvor jeg sagde, Dominique var min bedsteven. Jeg sagde det, fordi det er sådan noget, man siger. Det er først i løbet af de sidste måneder, at det er gået op for mig, at han betyder meget mere for mig, end jeg nogensinde kunne forestille mig. Man kan sætte mange flotte ord på det - soulmate - bedsteven - perleven - hjerteven - den bedste - men virkeligheden er, at han altid kan få mig til at smile, altid kan få mig til at grine, altid lytter til mine latterlige problemer, som lige pludselig bliver helt ubetydelige, når jeg er sammen med ham.

Jeg fik Dominique til min 11-års fødselsdag - hvilken dag! Jeg havde redet ham ca. et år før det, men havde da slet ikke troet, jeg skulle have min egen pony på det tidspunkt!
Aller første gang jeg red ham synes jeg, han var monster dum! Jeg havde aldrig siddet på en så træls hest! Jeg kom fra en lille shetlænder til den her mega pony. Wow, det var vildt! Jeg vænnede mig langsomt til ham og pludselig en dag, var han min.

Vi har nu været sammen i godt og vel 7-8 år. De første to år, red jeg ham ikke rigtigt. Hans gamle ejer red ham stadig for at holde ham ordentlig i gang, jeg skulle næsten starte forfra. Men så begyndte det at blive mere og mere mig, og langsomt blev det bedre med det hele. Jeg kan tydeligt huske den dag jeg galopperede for første gang uden longe, det var den største sejr i min verden dengang.

Vi er gået fra mig, der skulle lære at ride alle tre gangearter forfra, til at ride dressur på LC-LB-plan og spring på LB-LA-plan til træning, til bidløs ridning. Jeg har i mange år været blind for hans mange forsøg på at sige at han ikke følte sig tilpas med det vi havde gang i, men i løbet af de sidste to-tre år har jeg fået øjnene op for en ny måde at træne heste på. En træning på både træners og hests præmisser.

Vi laver rigtig meget fra jorden på grund af hans lettere høje alder, og det er her, vi begge føler os bedst tilpas. Træningen fra jorden består af alt muligt. Vi laver løsarbejde, longearbejde, leg med spring og bomme, lidt akademisk, går ture, tricks og alt muligt andet. Vi går ikke så højt op i tricksene, det er bare en af de ting, vi laver. Mange laver en liste over, hvad de kan og gerne vil nå, det kunne jeg også gøre med Dominique, men vi kan ikke så meget, og vi har heller ikke noget, vi skal nå. -Vi nyder bare hinandens selskab.

Ifølge hans pas er jeg den fjerde ejer. Det er ret få hjem, vil jeg mene på 25 år!
Hos de to første ejere blev han kun brugt som springpony. Der var stævner hver weekend, og jeg er sikker på han kunne lide det.
Næste ejer blev han primært brugt til skovtur, men også lidt dressur og spring.
Så kom han til mig! Her skal han blive, hvis alt går efter mit hoved.

Alderen er begyndt at kunne mærkes på nogle områder, han bliver hurtigere træt og ukoncentreret end for bare et år siden. Men han er samtidig fuld af liv og glade dage, men har bestemt også fået sine egne meninger igennem årene. En helt igennem fantastisk pony med sin egen mening om alt! Kun bange for meget store traktorer og hvide striber på vejene, selvom jeg troede han var cool overfor alt.

Jeg kan huske en af de første gange, gamle ejer og jeg hentede ham på folden, havde han smidt grimen, og vi stod i regnvejr og prøvede at fange den lille, sorte, hidsigprop, der løb rundt på folden. Nu, fem-seks år senere, løfter han hovedet, når jeg fløjter og kommer skridtende hen til mig. - I perioder travende og med et vrinsk.
Vi har udviklet os helt vildt meget! Vi har lært så meget, haft så mange oplevelser, jeg håber, der er mange flere derude, som venter på os. Vi er klar til at tage verden med storm, men indtil videre leger vi bare videre i vores eget lille paradis, hvor blæsten ikke er så voldsom.

"Gode venner er i stand til at lave alting sammen,
men kun de bedste venner kan lave ingenting"

D. 15. november sluttede Dominiques og min rejse, og Dominique lukkede øjnene for sidste gang. Efter lang tids overvejelse besluttede jeg sammen med min egen og Dominiques tidligere ejere, at Dominique skulle aflives. Dominique har, siden han var 10 år, stået samme sted, lige pånær halvandet år i ponystald. Men efter den tid har han stået samme sted med de samme mennesker og heste, som har passet og elsket ham. Her skulle hans liv ende. Han kunne ikke klare endnu et hjem, som det ville kræve, hvis han stadig var her. Foldkammeraten får føl til foråret, og desværre er der ikke plads til dem alle sammen.

Med sine 25 år han Dominique haft en lang og godt liv. Han var ikke længere med på, alt det han var før og ville allerhelst bare have det hele stille og roligt. Så istedet for en flytning som ville vende op og ned på det hele, besluttede vi, at tiden var inde til at sige farvel. Farvel efter nogle dyrebare og helt uerstattelige år.

Det var en helt utrolig smuk november dag, som altid vil have stor betydning for mig. Man siger, at hesten opfører sig anderledes og ved, hvad der skal ske. Jeg tror ikke, han vidste hvad der skulle ske, men jeg tror han kunne mærke på mig, at det betød meget for mig og han passede på mig, blev hos mig og lyttede til mig hele vejen igennem.
Det kunne ikke have været flottere.

Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte, og jeg er ham evig taknemmelig for alt, han har lært mig om mig selv og livet. Jeg er beæret over at have delt så stor en del af mit liv med ham.
Kommentér på:
Anden særlig race | Dominique
Annonce