{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Gelderland Lukas [Himmelhest] 2003

14.141 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tilde
Kvinde | 35 år | Oprettet: 14. apr 2006


Gelderland Lukas

Fødselsår:
2003
Højde:
1.65
Temperament
Jah, man må sige han er en skøn vallak;) Han har et meget lækkert temperement. Han er ikke en hest man bare "laller" med men man kan stadig godt hygge med ham i boksen.
Gangarter
Han har bare en super lækker og svævende gang. Han er ved at lære at springe også(uden rytter), og viser faktisk fint talent for det.
Stævner
Har ikke startet da han endnu ikke er tilredet.
Stamtavle
Vi kan desværre ikke opstøve noget fra ham :'( Snøft
Køn
Han er den dejligste Gelder VALLAK der findes.
Bemærkninger
Her er min super dejlige gelder vallak på 4 år. Han har prøvet at bedække 2 gange, så måske kommer det følse til sommer :D Nu er han desværre bare kastereret - så flere føl kommer han ikke til at laver, ØV! Jeg skal til at tilride ham her den næste måneds tid. Han skal ned til beridder i weekenden (9 juni), hvor vi så i samarbejde så småt tager hul på arbejdet med denne skønne prins. Jeg glæder mig rigtig meget til jeg skal prøve at ride ham, wow!! Tror det bliver den fedeste oplevelse, for han svæver virkelig bare hen over jorden!

Så vil prøve at få taget nogle billeder af ham i arbejde også :) Spændende kan jeg bare sige.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lukas er nu død d. 21/8.07

Død's årsag:

D. 13/8 2007 kom jeg ned i stalden og skulle ride Lukas. Da jeg kom ind i stalden lå han ned og boblede, og jeg tænkte bare: nårh hvor hyggeligt. Så jeg satte mig ned og nussede lidt med ham og fik ham derefter op at stå, for at få sadle ham op. Da vi kom over i hallen og jeg havde trukket et par runder med ham, begyndte han at sparke sig selv op imod maven, og straks tænkte jeg jo han havde fået kolik. Kort tid efter prøvede han at smide sig. Så jeg tog jo fluks sadlen af og fik min underviser til at ringe efter dyrlægen.

Dyrlægen (min undervisers dyrlæge, ikke min) kom så hurtig hun kunne (en assistent), og gav Lukas olie med kul i, gennem næsen, og derefter trak jeg så stille rundt med ham. Vi regnede så med alt gik i sin orden.

D. 14/8 2007 tidligt om morgene tog jeg ned for at se til Lukas. Men da jeg kom ind i stalden stod han's boks åben og der var ingen Lukas. Nå, men jeg tænkte da bare at de havde lukket ham på sygefold så han kunne gå lidt omkring. Men nej, heller ikke der var han. Så blev jeg bare bange. Men så kom jeg til at tænke på, at hal døren var lukket (er den kun hvis der er nogle derinde). Men det hang ikke sammen, for der var aldrig undervisning så tidligt.. Så jeg rev bare døren op, og der lå Lukas, lige så lang han var, og helt fladt. Så skreg jeg bare nej nej nej, Lukas, og løb hen mod ham. Til min glæde løftede han hovedet og vrinskede med hæs "stemme". Jeg var græde færdig, tårene flød ud i store strømme (lige som nu). Min underviser kom kort tid efter ud sammen med hans dyrlæge som ejede firmaet fra dagen før, og straks genkendte jeg ham. (min tæve skulle have hvalpe sidate år, men var gået i stå i fødslen, så vi tog til dyrlæge. Self. en søndag aften, så det var jo bare til den dyrlæge der havde vagt. Vi fik så at vide: Vi skulle da bare vente til dagen efter. Men dagen efter var der stadig ikke sket noget og jeg ringede til min egen dyrlæge hvor jeg fik besked på at komme straks. Så det endte med en død hvalp fordi vi havde fået forkert besked fra vagt dyrlægen) Men han gav så Lukas noget smertestillende og gik ind og drak kaffe. Så der stod jeg med en syg syg hest, og vidste ingenting.

Jeg var dybt rystet, og ringede med det samme til min egen dyrlæge som kom med det samme efter jeg havde fortalt om hans symptomer. Han kom og tjekkede ham op bag i og da han tog hånden ud kom der bare blod med. Så jeg kunne jo selv regne ud den var helt helt gal. Han kigger så på mig og siger: Vi skal handle hurtigt her, hvis han skal have en chance. Så han blev babu babu indlagt på Silkeborg dyrehospital, hvor de så tog over.

De ringede så fra dyrehospitalet og sagde de nu havde punkteret hans mave fordi han simpelthen var så opsvulmet, lagt drop i ham samt ilt. De havde ligeledes stillet diagnosen: Taroksyge. En ondartet blodig tarminfektion.
Og han's chance for at klare den var kun 50/50 - så jeg var jo helt og aldeles knust.

D. 20/8 2007 ringede de og sagde at de havde fået ham stabiliceret og han havde det godt, trods omstændighederne. Yes, tænkte jeg så, og havde det faktisk vildt godt.

D. 21/8 2007 havde jeg så været på arbejde og var kommet hjem om eftermiddagen, og da jeg trådte ind af døren kom min mor hen mod mig, og der var ingen tvivl om der var noget galt. Jeg kunne se det med det samme. Inden hun fik sagt et ord sagde jeg bare: Det er Lukas!!
Og ganske rigtigt, vi havde mistet Lukas. Vores højt elskede Lukas. De havde mistet ham fordi han havde fået endnu et anfald, og han stod ikke til at rede.

Men jeg trøster mig med han har det godt hvor han er nu og er fri for de voldsomme smerter han havde.
Men jeg vil altid savne ham <3 Han var noget særligt. Jah kig selv på ham og se det.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



** OBS OBS OBS **

Hvis du giver middel eller under, så BEGRUND hvorfor! Ellers skal du IKKE bedømme mine heste.

Kommentér på:
Gelderland Lukas
Annonce