{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Perla [Tidl. hest] 1999

2.305 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ishesten
Kvinde | 37 år | Oprettet: 5. okt 2012


Islænder Perla

Fødselsår:
1999
Højde:
140 i stg ca
Temperament
Perla har en vilje der ligger over middel.

Er til tider en meget egenrådig hest, men hun har et blidt sind. Hun er meget kærlig og elsker at blive nusset i flere timer. Over for børn er Perla en engel, hun er så forsigtig omkring dem. Hun røre sig næsten ikke når hun ved der er små børn i nærheden. Hun giver gerne en ridetur til de små, da hun er så rolig og fornuftig omkring dem.

Perla vil gerne arbejde, og der er meget fremdrift under hende. Perla prøver dog gerne sin rytter af (dette gælder voksen ryttere) For så ved hun godt der skal arbejdes;-) Hun kan godt finde på at bukke og bakke hvis der er noget hun ikke vil.

I stalden er Perla en engel, står stille og vil gerne nusses og kæles om. I det hele taget er hun dejlig at arbejde med fra jorden. Vi øver en del jordtræning, og dette tager hun fantastisk godt imod, og må sige at hun imponere mig meget på denne punkt. Så har tænkt mig at hun med tiden skal bruges som trick hest. Indtil videre har hun lært at bakke, forpartsvending og bagpartsvending.

Perla er ikke trafik sikker, så det arbejder vi på at gøre hende lige nu. Hun har hele sit liv stået langt ude på landet. Så hun har aldrig før mødt biler osv. P.T. fryser hun når hun møder en bil eller en traktor. Det er dog blevet bedre, for da jeg lige havde købt hende satte hun i galop når hun så dem. Så et lille skridt af gangen.

Man skal dog ikke tage fejl af Perla, for hun er jordens dejligste hest. Hun er en blid og kærlig hest. Hun elsker mennesker og er altid den første der kommer en i møde ude på folden
Gangarter
Perla er 4 gænger.
Hun har ikke de store gangarter
Skridt: Lidt flad, kan være trippene
Trav: der er en del løft, men den er dog kort
Tølt: Den arbejder vi på, men den er der og hun har også gået en god stykke i tølt, Er begyndt selv at vælge den på marken. Men en rigtig sofa tølt med en del løft.
Galop: Den er stor og hun elsker at fræse afsted
Stævner
Ingen med mig
Stamtavle
Er ren Islænder og er racetypisk. Er avlet et sted, hvor der gik en masse islandske heste (både hopper og hingste sammen) Så hun er en upser føl så vidt jeg ved, og der blev aldrig lavet stamtavle på hende
Køn
Hoppe og det er med stor H. Hun har sine gode perioder men også sine dårlige hvor hun er svær at arbejde med
Bemærkninger
Købte Perla den 15-7-2012. Hun havde da jeg købte hende stået stille i over et år.
Hun er blevet sent tilredet, så det har gjort Perla til en meget egenrådig hest når det gælder ridning. Fra jorden er hun en kærlig hest, med det bedste sind. Hun er tideligere blevet opgivet af sine ejere fordi hun var svær at ride. Hun prøver sin rytter rigtig meget af, og giver sin rytter mange udfordringer.

Før hun blev tilredet, har hun stået hos en ældre mand igennem flere år. Indtil han døde og blev arvet af noget familie. De fik tilredet Perla hos en sød kvinde. Perla kom tilbage til familien som havde arvet hende. Men det gik ikke, da Perla begyndte at smide sine ryttere af under ridning. Hun kom så i træning igen, og begyndte at blive en sød hest at ride igen. Men da hun kom tilbage til sin familie igen, gentog historien sig. Herefter kom hun ud til hende der havde tilredet hende at gå i 1½ år til jeg købte hende.

Perla har det med at prøve mig af til tider, men sætter hende bare på plads og så er der intet. Hun er en dejlig hest fra jorden, jeg bruger en masse tid at nusse med. Ridningen kommer i anden række for mig, da jeg mest bare er hyggerytter.

Jeg laver en masse træning med Perla fra jorden, og vi begge nyder det.

Perla hader vand, og hun bliver meget sipet, hvis hun skal gå igennem vand. Man er vel en fin dame.

Over for de andre heste er hun en hård banan. Hun opdrager på dem, hvis tingene ikke passer hende. Man kan nemt mærke at hun er en hoppe.

11-1-13
Det går rigtig godt med Perla. Hun er blevet mere tryk i trafiken. Og er blevet ligeglad med biler forfra, hun er stadig bamge når de kommer bag fra. Dog løber Perla ikke mere, men hun står og afventer hvad der sker. Er så stolt af min pige.
Hun er blevet mere rolig nu, og vores samarbejde er blevet meget bedre.

Perla har dog fået problemer med vægten hen over vinteren. Hun er til den tynde side lige nu. Dyrlægen har været ude, men kan intet finde. Så vi prøver at finde noget nyt foder til hende, og se om det ikke hjælper lidt på vægten

Den 23 april 2013
Så blev der købt ny sadel til Perla. Den gamle lage desværre ikke så godt. Så er jeg spændt på om den nye vil ligge godt og om hun vil gå bedre med den

Perla er islandsk og betyder Perle. Det passe jo perfekt til min primadonna

Sidder her, med alle minderne om dig.
Det var ikke sådan her, jeg troede det ville gå
Jeg gav dig selv, fra mig. Men derfor gør det alligevel ondt.
Du var min bedste ven, og var der altid for mig.
Du hjalp mig gennmem svære tider, bare fordi du var dig.

Ingen ved hvor meget jeg rent faktisk savner dig.
En anden tog din hånd, og lovede at alt skulle blive godt.
Men før jeg viste af det, var du igen bare blevet smidt bort.
Jeg lover dig min bedste ven, finder jeg dig igen. Kommer du hjem igen!
Kommentér på:
Islænder Perla
Annonce