{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hannoveraner Ronato [Himmelhest] 2007

2.360 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kongebo og Nato-mulen
Kvinde | 32 år | Oprettet: 3. jan 2010


Hannoveraner Ronato

Fødselsår:
2007
Højde:
Ved ikke præcis hvor høj han er men gætter på at han er omkring 172 skønne cm
Temperament

Godt :)
Han har det meste af sit liv stået et stille privat sted uden pentionære hvor der ikke har sket det store. Men han reagere rigtig fint på nye ting til eksempel to det kun 3 dage før at han kunne stå ved siden af en rulle port der åbner og lukker uden at gøre andet end at vippe med et øre.

Da vi havde ham hos dyrlægen for at få lavet handelseundersøgelse tog han det så flot, nyt sted, nye heste og det hele, under bøjeprøven skulle han løbe ned mod en bil der åbnede døren idet han var næsten ved siden af og han sagde intet.

Det eneste han reagerede på var at skulle gå igennem en dør hvor der var en vandpyt på den anden side, og i andet forsøg gik han med :)

Dog er han stadig lidt af en drengerøv, så man får altså lidt sjove ideer nogen gange ;)
Gangarter
Ganske gode.
Skridt: God overtrædning, energi og takt.

Trav: God takt, har ikke den store "wow" men tror på at der kan rides mere i ham med tiden.
Trav update: Den bliver simpelthen bedre og bedre. Vores underviser roser os næsten hvergang for at jeg har fået redet den frem i ham :)

Galop: God, har nogle super lækre øninger, dog er det altså ikke lige så sjovt at korte ind igen :)
Stævner
Den 14 september 2013
Holbæk mesterskaberne i HOL.
Fantastisk stævne debut med Ronato i går.
Selvom det tog næsten 20 min for mig at komme i sadelen da han slet ikke kunne slappe nok af til at jeg kunne få lov at komme op.
Så vi endte med at få 5 min opvarmning til klasse nr. 1 LC2, hvor han alligevel ender med at gå 66,69 % og en 2 plads ud af 8. Med 1 point til vinderen.
Det var et rigtig godt program hvor han dog kiggede lidt på det hele, og til tider blev lidt dyb.
I klasse 2 LC2 gik han også rigtig fint, dog var der direkte ind ridning til programmet så han fik ikke lige kigget af først, hvilket gjorde at den rende der var gravet ved siden af banen for at dræne den for vand, altså var lidt mere end han kunne håndtere, så det resulterede i 2 gange fuld stop og en tilbage trædning undervejs, men ud over det gik han meget bedre i det program, endte med at få samlet 61,7? % fra de 2 dommere, og han var generelt bare rigtig fin at have med og være på, især når det er hans allerførste stævne nogensinde og at det er over 2 år siden sidst jeg har startet stævne.

Dog skal vi den 2 november 2013 ride programtræning ved dressurdommer Peter Fischer, hvor vi rider en LA1.
Rigtig vellykket program træning med åbenvotering v. dressur dommer Peter Fischer.
Red LA1 programmet 2 gange, første gang blev det til 70.58 % og anden gang til 74.23% Og alt i alt en rigtig sød hest som gik rigtig fint. Nu kan jeg kun se endnu mere frem til vi starter stævne sæsonen næste år.

Vi holder stævne pause vinteren over, og regner med at starte igen forår 2014.
Stamtavle
Tysk :) da han blev købt i tyskland som føl, og har tysk pas. Han er i den tyske hannoveraner hoved stambog.

F: Rascalino

FF: Rotspon
FFF: Rubinstein
FFM: St.Pr.Hauptstutbuch Antalia

FM: St.Pr. Hauptstutbuch Velvet
FMF: Velten Third
FMM: Hauptstutbuch Wepp

M: Hauptstutbuch Willie

MF: Worldly
MFF: Weltmeyer
MFM: Hauptstutbuch Boleisa

MM: Hauptstutbuch Merana
MMF: Mister A
MMM: Hauptstutbuch Larissa

Gider ikke skrive resten men han har fuld stamtavle, og han er i den tyske hannoveraner hoved stambog.
Køn
En lækker lækker vallak :)
Med en skøn udstråling.
Bemærkninger
Tja hvor skal man starte :)
Ronato er min skønne nye hest som jeg købte for et par uger siden :) kan ikke huske den egentlige dato ;) ups :)
Men nok om det jeg har redet ham siden august i år 2012 hvor jeg begyndte på mit arbejde som rytter på stutteri Svendsbjerg. Det sjove ved det er faktisk at den første dag jeg var her stod han på gangen og jeg stod og nussede lidt med ham og så var jeg bare solgt. At jeg så først har købt ham nu er fordi jeg har været lidt i tvivl on/off, da min gamle hest lige var blevet aflivet og jeg ikke vidste om jeg var helt klar til at få en nu og om Ronato nu også var den ridtige, men nu er bestutningen taget og jeg har ikke fortrudt den.

Ronato er mest dressur hest, og jeg håber at vi sammen kan komme op og ride nogle M-klasser med tiden. Springe kan han også så det dropper vi nok ikke helt, selvom jeg godt kan mærke at rytteren(mig) er lidt ude af træning ;) Og at hesten stadig er lidt urutineret.
Vi har indtil nu været på et par korte ture alene, hvilket er gået ridtig fint, dog er en trampolin og nogle fodboldt mål lidt for farligt når man er en lille hest :)

Tror ikke jeg har mere at skrive lige nu men det kommer senere :)

PS. Jeg ved godt at der ikke er nogle ridebilleder og de billeder der er, er ret ens, men da det er mørkt når jeg har fri og det er lidt svært at tage billeder af sig selv når man rider har jeg ikke nogen endnu, men de skal nok komme med tiden :)

Det går simpelthen så godt med ham, vi får ugentligt undervisning af berider sanne olafsson (korrektridning.dk) og det har smipelthen lavet mirakler med min opstilling og Ronato gør også store fremskridt, hun har også tidligere redet ronato fast så han har lært tingene på hendes måde og jeg ved i hvilken tempo han har lært det og ikke er blevet presset, så det er super dejligt. At hun så er helt vild med hans overlinje og den trav jeg har fået redet i ham er også skønt :)

Den 7 december 2012, red vi vores første tur i sneen og Ronato nød det uden tvivl, så da han fik lov at tage en lille trav syntes han altså hellere at det skulle være en galop :)

Marts 2013;
Så er tiden kommet til at mig og nato-mulen skal til at forlade svendsbjerg, da vi til 1/4 flytter til stald-otto i sasserup, (samme sted som jeg havde prestige tilsidst) så det ser vi (nok mest mig) frem til ;) Hvis jeg kunne spørge Ronato ville han nok helst blive sammen med alle heste-vennerne.
Det bliver også spændende at se hvordan han reagere på at skulle bo et nyt sted da han ikke har boet andre steder end der siden han var en lille følle-bølle på under 1 år i tyskland (så det er ikke sikkert at han kan huske det ;)

Maj 2013
Nato-hesten er faldet så godt til det nye sted, tager det hele så pænt. Selvom han dog er blevet ret utålmodig på det sidste, vælger dog at tro at det er fordi at han er kommet mere i kontakt med sin indre hest, (med flere foldtid, og 3 nye hestevenner).
Vi har også forsøgt os med at hoppe hans første spring med malede bomme, dog var de kun 30 cm høje men han tog det så pænt og sagde intet til dem ;)

Dressuren går også fremad, han er simpelthen en fornøjelse hverdag, han gør sit bedste for at gøre hvad jeg beder ham om og kan også mærke at styrken og musklerne langsomt men sikkert kommer :) og man kan mærke små fremskridt hver gang :)

Den 22-23 juni 2013 har vi redet er meget lærerigt dressur kursus med Bo Høstrup.

Og fik da bekræftet at vi skal arbejde meget mere med "frem/tilbage" ridning :) Han er jo en lidt en "racerbølle" når han kan få lov, så det er ikke altid lige let at få sat de halve parader igennem. Og han var også helt enig med mig i at der helt sikkert kan rides meget mere gang i Ronato, når først hans bagpart bliver mere aktiv under ridningen.
Så med disse 2 ting skal vi nok have noget at arbejde med, de halve parader er alfa omega for at vi kan komme videre til nogle at de lidt sjovere ting, og når man ved at hesten har massere af uudnyttet gang potentiale, vil man jo gerne have det frem :)
Så nu skal der trænes opadbakke gallop og mere afskub/aktivitet i bagfusserne generelt :)

Så alt i alt fik jeg rigtig gode ting at arbejde videre med og ikke mindst nogle gode værktøjer til at øve det :)

Ronato tog som han "plejer" det hele så pænt, og var med mig hele vejen, så glæder mig nu til at vi forhåbentlig snart skal ud og afprøve stævne pladserne :)

14 september 2013, startede vi vores første stævne sammen og Ronato's første nogensinde, og så var det på udebane og også første gang han blev redet et fremmed sted efter han havde kørt i trailer dertil samme dag. Og han tog det hele over forventning :) (Der står mere under stævner.)

Den 2 november 2013:
Rigtig vellykket program træning med åbenvotering v. dressur dommer Peter Fischer.
Red LA1 programmet 2 gange, første gang blev det til 70.58 % og anden gang til 74.23% Og alt i alt en rigtig sød hest som gik rigtig fint. Nu kan jeg kun se endnu mere frem til vi starter stævne sæsonen næste år.
Igen var han rigtig fin, det var på hjemmebane, han kiggede en lille bitte smule ind imellem, men
det gør han også ind imellem til dagligt.

2014:
nu har vi ikke været inde i året så længe så det er ikke det vilde der er sket der, men vi har da startet på vores hyggemål for fremtiden, hvor jeg gerne vil prøve om vi kan ride forsvarligt i cordeo/eller andet bidløst :)
Kommentér på:
Hannoveraner Ronato
Annonce