{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frederiksborg - Prinsesse Tut (Musse) 2012

1.446 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Christina
Kvinde | 29 år | Oprettet: 21. jun 2007


Frederiksborg - Prinsesse Tut (Musse)

Udfordringer
Fødselsår:
2012
Højde:
Nov 2012 - Ca.126cm over manken, og ca130 over måsen. :)

Marts 2013 - Tutten er nu 134-135, og vokser rigtig pænt :)

April 2013 - 136, målt med stangmål :)

14/5 (1års fødselsdag) 138,5 målt med stangmål :)

14/12-13 (19mrd gammel). 145 stg, store pige :)

14/3-14 (22mrd) 149,5 målt med meget dumt stangmål .

14/5-14 (2års fødselsdag) 151 sådan ca. (Tut havde ikke rigtig tid, var i brunst og var "sur teenager" så det bare hurtigt målt)
Hun meget bred og stor i bygning - og så vokser hun bare rigtig pænt og sammenhængende :)

15/11-14 Målt med dumt stangmål og tommestok til omkring 154-155, og så er hun bare bred og stor på alle led og kanter :)
Hun vokser stadig rigtig pænt, stille og roligt uden at vokse "fra hinanden"

-4 år ikke forsøgt målt men ca. 155 og meeeeget bred :)

-5 år - ca. 157 og efterhånden ret voksen at se på, jeg tror dog hun vokser lidt endnu :)


Satser på at hun bliver mellem 160-165
Temperament
RØD RØD RØD og HOPPE HOPPE HOPPE, men :)
Dejlig dejlig tøs, tager alt med ophøjet ro så længe man bare taler til hende.
Meget mild og med mange sjove ansigts udtryk.
"Enmands-hest" og det er tit kun mig der dur', og hun er helt sikker på at jeg nok skal redde hende fra alle de store farlige ting.
Uanset om der har været dyrlæge, smede besøg eller bare en almindelig strigle tur er hun klar til en tur til og vil allerede med ind fra fold igen så snart hun kommer ud og så er hun også ekstremt nysgerrig og hvis hun syntes tingene er skræmmende første gang skal hun altid liiige prøve igen.
Magter ikke højt råbene, "ulæsbare" og ud-reagerende mennesker, eller heste for den sags skyld.

Hun kan se utroligt sur og mobset ud, uden egentlig at mene det og skære gerne ansigter af folk hvis hun ikke lige syntes om situationen, hun har altid et nyt fjæs til alle situationer! :)
Hun har et rigtigt tøse vrinsk, siger "yyyyyrd" lyde hvis man lige skal vide at hun er vigtig og så snorker hun højere end alle andre heste jeg har mødt.

Men en rød hoppe, med sin helt egen mening tit og ofte det er hun altså - bare på den søde måde ... lidt... en gang imellem... måske ;)
Gangarter

Rigtig fine gangarter, rigtig god skridt, stor trav og en vild op ad bakke galop, bevæger sig smidigt og med godt sving :)
Stævner
Nej, sådan noget gør prinsesser ikke ;)
Stamtavle
M : Olivia (Rød med stjerne, hvid høj snip og, sokker - bred type og omkring 155 stg)

Tut er født d. 14/5-2012

Jeg har fået at vide at Tut er en "upser" i den forstand at Olivia vidst rendte igennem et hegn ind til to hingste og en af dem er så far til Tut.

Hun er "avlet" af en ældre mand Kurt, omkring Stubbekøbing på Falster. (dog født på Sjælland (eller måske var det møn?) da Olivia var "udlånt".)
Jeg høre meget gerne fra andre der har en Frederiksborg ude fra Kurt af, ved at han har lavet en hel del heste igennem tiden og det er jo altid sjovt med lidt mulig familie :)


REN Frederiksborg på alle led og kanter, det er der ingen tvivl om ;)
Køn
Hoppe :)
Bemærkninger
Jeg skulle slet ikke have en hest til, og hvis jeg endelig skulle have en til skulle det være en bred, rå men menneskevant unghest på 3-6år.
Ikke et føl ......


Meeeeeeen, i dag d.24/11-2012 har jeg købt hende her, min helt egen lille prinsesse som jeg GLÆDER mig til at tilbringe de næste tusinder af år sammen med!


Tut kom til stalden sammen med en 1års hingsteplag d.2/11, for at skulle formidles videre for ejeren
Jeg blev ringet op af min veninde Pernille som jeg også har Dino opstaldet hos, og fik at vide at nu kom der føl, og han havde læsset dem og var på vej..
Jeg skyndte mig afsted, men alligevel havde han nået og sætte dem af, og de var kommet i en boks sammen.
Jeg gik ind i stalden, og der stod hun så, dybt skræmt fra vid og sans og med skræmmer diverse steder, en grime der sad meget stramt.
Hun var gået amok og væltet rundt og faldet på stald gangen da hun var kommet ud af traileren.

Efter lidt snakken frem og tilbage finder jeg så ud af at det var hendes første rigtige møde med mennesker den dag, samme dag hun fik smidt en grime på, proppet i en trailer og kørt væk fra sin mor uden fravænning, så er det jo klart at hun syntes at verden er et dumt sted.
Men grimen skulle skiftes, det kunne jeg ikke klare at se på og så vimsede jeg ind i en boks med 2 rå følbasser, som syntes at jeg var en meget mærkelig en, men grimen blev skiftet uden de store problemer, og jeg fik lov til at nusse hende lidt.
Samme aften gik jeg ind til dem igen for lige at vise dem at jeg ikke var farlig, og så stod jeg pludselig med en lille føl, sovende i mine arme - og lige der vidste jeg jo godt hvad klokken havde slået ;)

På tredje dagen jeg havde hende i hænder kunne jeg strigle hende over det meste af kroppen, og på fjerde dagen løftede vi forhove (og det er meeeeget svært at holde balancen på de lange stænger). Og baghovene jeg ellers troede ville være et problem smed hun lige i hænderne på mig.

Nu bliver næste skridt så at få lært hende at stå pænt og løfte hove i længere tid af gangen så hun kan få smed, det har hun nemlig heller ikke prøvet før :)

Og der er nu et eller andet helt specielt ved at have været den første til at have hende i hænder og gøre det hele med hende, og da jeg fik muligheden for at købe hende kunne jeg jo ikke gøre andet :)
Den er stadig ikke helt feset ind at hun er min nu, for "mentalt" har hun været det siden den første dag, men nu er det for real, og jeg er nu blevet føl ejer :)


Og til sidst en stor tak til min skønne veninde Pernille for at gøre det hele muligt for mig! :)
_____________________


Marts 2013.

Lille Musse ved godt at det snart bliver forår og er fuld af krudt på folden og i stalden er hun en rigtig hyggetrold :)
Hun vil være med til alt, finder sig i alt og ved absolut godt hvem hendes "menneskemor" er.
Hendes favorit de sidste par måneder har været lune fiberpiller, og hendes almindelige mad (vitaminer og lucerne) er hun ikke meget for med mindre der er æble stykker i, man er vel forkælet :)

Hun er så nem at have med at gøre, løfte hove klare hun uden de store problemer, at få sprayet "showshine" i pandelok, man og hale er heller intet problem, hun kan stå pænt bundet og har nu også prøvet at stå løs på staldgangen imens hun bliver striglet - hun er skøn min lille prut <3
_____

April 2013;

Efter at Tutten's "bror" Bob er flyttet hjemmefra har hun måtte lære at stå lidt mere på egne ben, til gengæld er der kommet 2 andre heste i flokken, Chasi Tut's "pleje mor" som også stod i stalden da Tut og Bob flyttede ind, og så Orion en sød lille fjordbolle på 3år som er på Tut's størrelse.
Og det har virkelig ændret hende meget, hun er blevet meget mere selvstændig selvom at være i nærheden af plejemor er det bedste, giver hun sig også tid til at vimse rundt alene eller gøre sig til over for Orion med "hopla hopla, se hvad jeg kan - prust jeg er faaarlig" :)
Da jeg tog en lille ridetur på Chasi og derefter stod og hyggede med hende inde på folden ved siden af begav Tut sig til at fræse rundt fra hest til hest og stejle, sige pive lyde og lave fine capriole, buksprings lignende ting, nu ville hun altså gerne have Chasi igen, og hun gav også et lille sejrs show da Chasi kom ind til dem igen - Dejlige Tutten, hun er altid så spændende at være sammen med <3


Opdateret 6/6-14.
Lillemus er nu blevet 2 år, og er allerede nu vokset sig godt bred og er rigtig pænt sat sammen.
Hun er rigtig teenager for tiden, og så snart hun går i brunst er hun vildt forelsket i Dino.
Han er dog ikke heeelt med på den og syntes stadig er hun er en lidt irreterende babyhest.
Hun er tit fuld af energi og fis og ballade, specielt sammen med hendes bedste veninde Delle (Güzel) på 5 år.
De to er ufattelig glade for hinanden og står tit og enten hænger op af hinanden på folden eller har gang i et eller andet pige-fnidder, de ligger sågar sammen og sover aftenlur en gang imellem :)
Selvom Tutter nu er blevet 2 år er hun stadig meget "babyhest" inde i hovedet i perioder, men her hen over sommeren skal vi igang med at gå lidt ture og lære verden lidt bedre og kende, træne lidt med nogen forskellige "farlige" ting, og måske et par tricks.
Vi har ikke travlt, hun er kun baby en gang :)


19/9-2016
"Lille" Tut blev 4år i maj, og er fulltime teenager!
Hun har udviklet sig enormt meget, og er blevet meget "voksen" at se på - nu passer kroppen til størrelsen på hendes hoved :D
Hun er rigtig stor og bred, højt stillet og store gangarter, og er for længst vokset Dino over hovedet.
Tut er faldet dejligt til i den nye løsdrift og stald som vi flyttede ind i sidst i juni, og som vi frem over skal dele med vores "plejebarn" shetlands hoppen, Nitus. (og en masse søde dexterkvæg, som vi bytter folde med og deler kæmpe fold skur med)
Tut trives som aldrig før og er faldet rigtig godt tilpas og vi er nu så småt gået stille og roligt igang med at gå til ridning, jeg har indtil videre været på ryggen af hende 5 gange, første gang d.2/9 og hun er super cool, og hvor er det bare helt fantastisk at sidde lige dér, på ryggen af min lille musse som jeg har set gå og vokse sig "voksen" :)
Det er så enormt vigtigt for mig at Tutter's tilridning skal være noget hun synes er sjovt og at hun kan li' det vi laver, vi har ikke travlt og Tut's lille babyhjerne kan ikke klare så meget på en gang, men vi skal nok nå det hele en dag, hvad end det nu er vi egentlig skal nå.
Men hun er dygtig er hun, hende den lille røde<3


Okt. 2017 -
Tutti er nu påbegyndt rigtig tilridning , jeg har været på ryggen af hende ca. 20-25 gange og hun er så cool!
Jeg var på ryggen af hende 4 gange med trækker og sad en enkelt gang på hende selv, sidste år.
Spontant en dag i august smed jeg lammesadel på hende og hoppede op, den var hun med på og så red vi :)
Hun stopper allerede nu for en stopsignal fra stemmen, og kan næsten styres på sæde og ben.
Har kun redet hende i rebgrime/kapsun/grime, grimen er fortrukne optømning (Måske fordi den er pink? haha)
Vi tager alt ting i hendes tempo og hun har for nyligt selv tilbudt mig trav fra ryggen så det er det næste vi skal have taget hul på.
Ellers laver vi en masse andre spændende ting fra jorden af, og nu har vi endelig lidt faciliteter hvor vi er nu så vi kan holde os lidt igang uanset vejret.
Og så feder Tut den ellers af med sin nye bedste veninde Sugar, den dejligste travhoppe på 24år i deres fine lille løsdrift på Fjeldbrogaard <3












Kommentér på:
Frederiksborg - Prinsesse Tut (Musse)
Annonce