{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Chavel 1996

3.482 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sabrina N
Kvinde | 33 år | Oprettet: 7. maj 2006


Anden særlig race Chavel

Fødselsår:
1996
Højde:
149 cm i stg.
Temperament
Rolig og opmærksom,, forsøger at gøre alt hvad jeg beder ham om.

Chavels tjekliste for nye ting:
-Er det farligt?
-Kan det spises?
-Kan man klø sig op ad det?
Gangarter
Gode gangarter,, elsker at gallopere.
Stævner
Ingen endnu...
Stamtavle
Ved desværre ikke så meget...

F: (araber)

M: Bella (fjordhest)
Køn
(JA^^) Vallak
Bemærkninger



Lige en quik opdatering efter lang tids offline hehe,,

Som det står til lige nu har jeg ikke redet med trense i snart et år. -Har ikke gidet eller lystet. Sadlen er nu heller ikke lige frem blevet slidt op. Fortrækker natürel-stilen;b Jeg har ikke et mål med min hests kunnen som så mange andre har - konkurrencer, men derimod at han er velopdragen (ellers bliver det for anstrengende), glad/tilfreds/afslappet og levende. Andet sigter jeg ikke rigtig efter i det store hele(: Derudover er der nogle forskellige ting jeg stille og rolig øver/træner med ham for at udvide vores aktivitetsområde. -F.eks. gallop i naturen, så meget tillid at trense ej er nødvendig uden for ridebanen, og fortrolighed med ellers skræmmende ting.
Dette lyder nok for nogen ret kedeligt, men i virkeligheden har jeg det helt igennem harmonisk med min hest - bare dette varer for evigt(: -Der er ikke noget federe, end at mærke hvordan hesten gladeligt arbejder under én uden sadel imellem.
Chavel og jeg har vores egen stil og det er vi stolte af;)

--------------------------------------------
½ fjordhest og ½ araber

Vi elsker begge at spring og lave en masse alternertive ting:-)
-F.eks. baglæns over bomme, gå op på paller osv...

Jeg synes selv at han ligner en guld-hest (men det skal man jo sige når han er gul hehe).
Da jeg var på kursus hos Ute Leehmann sagde hun at Chavel vil gå igennem ild og vand for mig,, -Og at han ikke er bange men opmærksom,,
-Det har jeg selvfølgelig ikke glemt... (:

Chavel er en glad hest/pony som let lader sig opmuntre til en lille løbetur,, han elsker mad ( hvem gør ikke det?) og er førerhesten i sin flok.

-Og 'JA' der ER mig (og Chavel) fra bladet:-D hehe^^

Lige i øjeblikket træner jeg mest efter Ute Leemanns metoder...

Vi har ikke ridehal, der hvor Chavel er, så har lidt svært ved at planlægge vores træning... Jeg prøver at få trænet ham så meget som muligt, med giver ham dog en fridag hvis det regner eller hagler, for det kan Chavel ikke lide. (rider heller ikke hvis der er orkan, tornadoer, flodbølger, meteornedfald, lavigner, vulkanudbrud, flyvende køer eller dræberplanter i området)

Da jeg købte ham (2003/ jeg var 12 år) kunne jeg kun få ham til at tage 1-2 galopspring (og det så ikke ligefrem elegant ud) med jeg købte ham fordi han var noget helt særligt, jeg følte mig helt igennem tryg ved ham og han passede lige til mig. Han var ikke specielt dyr og blev solgt fordi hans ejer var vokset fra ham.
Lige da vi fik ham hjem, viste han meget sin "brede" side af fjordhesten og sin "opmærksomme" side af araberen, og han gjorde faktisk som han ville. (Af natur er jeg ikke særlig dominerende og holder mig helst i baggrunden) Men efterhånden fik jeg sat mig i respekt og med den ugentlige rideundervisning gik det stærk fremad. Efter ca. et år kunne jeg bl.a. selv bestemme fart og retning;b. Jeg begyndte også at springe o.s.v. Nu er jeg så oveni begyndt at træne horsemanship-øvelser hvor alt hvad jeg vidste og troede blev vendt på hovedet.
Nu har Chavel og jeg været igennem det meste sammen og kan faktisk gøre som vi har lyst til sammen. Vi er startet helt fra bunden og er nu på vej endnu højere op. Chavel har stadig noget helt specielt (også selvom han ikke er raceren med en fin samtavle, er rigtig mange penge værd eller ikke har startet en masse konkurrencer) og jeg kan sige (helt uden at lyve) at jeg synes han er verdens smukkeste, klogeste, blødeste, sødeste pony i hele verden!:-)
Og han er på ingen måde mindre værd end nogen andre heste:-)

Chavel er ikke 100% trafiksikker (da det er fysisk umuligt). Han klarer sig altid fint ved veje og er vant til motorlarm o.a. men jeg har bare aldrig rigtig turde ride ham ved vejen, da det jo er det farligste sted man kan ride, så ser ingen grund til at ride der. (og må heller ikke for moar)
Men jeg arbejder lidt hele tiden på at der ikke skal være nogen problemer ved vejen o.s.v.

Chavel havde ret svært ved at gå i trailere da jeg købte ham, ( er sikker på at det er p.g.a hans høje intelligens hehe^^). Jeg har øvet en hel del med det og kan nu sende ham op og lukke bagklappen uden problemer. (Min ridelærer kan endda bede ham om at bakke op).
Men jeg arbejder stadig lidt en gang imellem på det, så der ikke vil være nogen problemer næste gang vi skal ud og køre:-)

*Måske finder jeg snart på noget mere at skrive* :-)
Kommentér på:
Anden særlig race Chavel
Annonce