{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Stjarna fra Lillenygård 2000

2.539 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Karoline og Stjarna
Kvinde | 26 år | Oprettet: 5. jan 2013


Islænder Stjarna fra Lillenygård

Fødselsår:
2000
Højde:
Hun måler ca. 137-138 cm. Med sko.
Temperament
Hun er en helt vildt sød og dejlig hest. Hun er mega sød i stalden, og elsker at blive nusset om. Hun har aldrig sparket, bidt eller lavet bukkespring. Hun er flokfører, men gør det så godt, uden at slås med de andre i vores lille flok. Selv om de heste under hende napper lidt efter hende, ignorerer hun det bare. Skøn hest. På en ridebane kan hun rides af næsten alle. Hvis hun mener man sparker, pisker eller hiver for hårdt, stopper hun bare op.
Ude på tur har hun en del mere fremdrift. Hun elsker at få lov til at strække godt ud på en stubmark, og kan let løbe fra de andre. Jeg har aldrig oplevet ikke at kunne stoppe hende igen, selv om det går meget stærkt, så jeg nyder det bare.
Hun er også vild med at bade og ride ved stranden.
Hun kan også tölte i en evighed uden at blive træt på noget tidspunkt.
Gangarter
Hun har som regel meget fremdrift i skridt, men kan også godt gå langsommere når hun går samlet. Hun har efterhånden helt styr på holdning i skridt. Hendes tölt er super dejlig, og den bliver bedre og bedre. Hun er ved at være god til at bøje sig i tölt og holdningen er også godt på vej her. Traven går det også godt med. I den er holdningen også godt og gør det ofte helt af sig selv. Hun mangler lidt balance i hjørnerne.
Galoppen går ikke så godt på banen med rytter. Hun kan lave ansprig, men falder meget hurtigt i pas, efter kun en enkelt langside. Ude på turen kan hun sagtens galopere i mange tempi.
Jeg har slet ikke trænet hende i pas.
Stævner
Jeg har kun redet to stævner for islænder og der vandt jeg en 3. plads og en 1. plads. Eller har hun vundet 2 rosetter i spring og 2 i dressur med mig. Den tidligere ejer var til en del konkurrencer, men det interesserer ikke mig så meget. Hun kan dog godt lide det, og er meget rolig omkring al larmen.
Stamtavle
Hun har en fin stamtavle og rødt hestepas. Hendes far hedder: Kriki fra Hellulandi og hendes mor: Flecka fra Lillenygaard. Hun er født i Danmark, men hendes far er fra Island.
Køn
Ja da, en meget smuk hoppe:)
Bemærkninger
Hun kan læsses i traileren af alle. Man kan trække hende hen til den og så går hun selv ind, så fedt, når vi ofte er uden at køre med dem. Hun er 100% trafik, fasan og hunde sikker:D

Hun er også god til en hel masse tricks. Hendes foretrukne er at ”kysse”.

Der er mange der spørger hvilke tricks man kan lære sin hest, for at hygge lidt med leg og godbider, så her kommer lige min lille liste, med det min hest kan og kort hvordan man lærer den det:) Bare skriv hvis der er noget I gerne vil have uddybet:

Tricks:

Nå begge bagben med mulen (godt til at strække ud efter træning).
Du kan lære hesten det af tre omgange. først skal du vise den en godbid, for du trækker hen mod bagparten og lidt ned. du skal blive ved med at gøre det, til den selv tager hovedet om til bagparten, når du prikker lidt til den, eller vifter med godbiden.
Anden del er at lære den, at løfte bagbenet. Du kan kilde den lidt med en pisk og når den reagerer, får den ros. Det skulle gerne ende med at du kan lægge pisken og bare pege på benet og så løfter den det:)
Til sidst skal de to ting sættes sammen. Du skal finde en komando du vil bruge, jeg bruger "fus" og peger på benet. Så skal du få hesten til at tage hovedet om efetr en godbid, samtidig med at du prikker den på bagbenet. Det er en god idé at bruge en hånd til hver ting. Husk at det tager tid og at den skal roses for selv meget små fremskridt.

Kysse (sødt og let trick)
Det behøver ikke at tage lang tid for hesten at lære dette trick. Du skal holde en godbid op under næsen og når hesten tager hovedet op for at få den, giver du den et kys på mulen (husk at tøre næsen på hesten først;)) Når hesten har fattet hvor godbiden er, kan du putte lyd/komando på. Jeg bruger bare "kysse lyden". Når hesten er god til det, kan du begynde på, bare at holde hånden derop og give godbiden bagefter. Til sidst skulle du også gerne kunne flytte hånden helt ned og kun bruge lyden;)

Ryste på hovedet (et sødt trick, der ikke er så sværdt)
Du lærer den det, ved at kilde den lidt i øret, til den ryster på hovedet og så ryster du også på hovedet. Hos nogle heste behøver man kun lige røre og hos andre skal man "ind i øret" bare pas på at du ikke kommer for langt ned. Det tog kun min få minutter at lære det.

Neje (Det kræver lidt mere af hestens tillid til dig)
Løft hestens ene ben, som når den skal have renset hove. Hold en godbid nede ved jorden og træk den lidt ind under hesten imens du stadig holder benet. Når hesten så lader kroppen gå lidt tilbage, får den godbiden. Til sidst kan du trække godbiden så langt, at hesten når helt ned at knæle/neje:)

Løfte benet når jeg gør det (Det er et let trick, der ikke tager lang tid at lære)
Lær den det ved at kilde den let med en pisk på benet til den løfter det, løft samtidig dit eget ben, hvis du vil bruge det som komando. Rør mindre og mindre ved hesten med pisken og til sidst vil den reagere på at du løfter på dit ben:)

Smile begge "veje" (Et lille sødt trick)
hold godbiden over eller under mulen, når den åbner munden for at nå, giver du den godbiden. du kan selv bestemme en komando til det, jeg holder bare min hånd over eller under mulen og så får den godbiden bagefter:)


skrabe med forbenet samtig med mig
Det mindre meget om at få hesten til at løfte det og den kan let forveksle trickene. Jeg har lært min hest at løfte det ene og at skrabe med det andet, så den kan holde dem adskilt. Du kan lære hesten det ved at kilde den på benet med pisken og når den skraber gør du det også:)

Jeg er også ved at lære den at ligge sig ned, men det kræver meget tillid og vi er ikke helt nået dertil endnu.
Hun er også igang med at lære at samle ting op, men har ikke helt forstået at hun skal holde fast endnu:)
Kommentér på:
Islænder Stjarna fra Lillenygård
Annonce