{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

New Forest Thy Bavian 1994

16.192 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

». Nina Halling «
Kvinde | 33 år | Oprettet: 2. jun 2006


New Forest Thy Bavian

Fødselsår:
1994
Højde:
140, og 141 med forsko.

Temperament
Thy Bavian havede et meget dejligt temperament.
Han ku tændes og slukkes som man ville.
Gangarter
Han har på skue fået disse karater :
Type - 8
Rammer - 8
Fundament - 8
Bevægelse - 9
Helhedsintryk - 8

Hans gangarter var som en drøm. Han var en dejlig frisk pony som havede en dejlig frsik skridt, og en dejlg trav. Bavian var kendt for hans VIDUNDERLIGE frie trav. Og man ku ikke andet end at lade bliket køre henover ham. Han var det første øjet så, og har fået mange kommentare for den smukke gang som er over middel.
Stævner
Vi har redet mange klub stævner, og nu da jeg har fået mit rytterlicens, er vi begyndt på distrikt stævner, og det køre bare derud af. Vi har været til Horse show næstved 2oo6 hvor vi sprang LB.
Stamtavle
F - BAZUUN
FF - SILVERLEA BUCKSKIN
FFF - SILVERLEA MICHAELMAS
FM - ZUSSI PAINTBOX

M - THY LUCKY STAR
MF - BLACK KNIGHT
MM - HORSEMOSENS MORNING FIRE
MMM - HORSEMOSENS EVENING FIRE
Køn

Kønnere end den kønneste.
Vallak (:


Bemærkninger
Nu efter 8 måneder at Thy Bavian er død, er jeg nogenlunde klar til at fortælle hans historie, som jeg ville betyde meget for mig, hvis i gad give jer tid, til at læse den.
For mig begyndte det sådan her:

Jeg havde ikke redet i næsten 1 år, og ville nu begynde at ride igen, min mor og jeg tog ud på Kasernens ridecenter, for at spørge om en ledig part, svaret var at der ikke var nogen parter ledige. Men alligevel nogen dage efter, ringede de derfra, og sagde der var en pony ledig, men det var en hidsig en af slagsen, så det var ikke sikkert det var noget for mig, men jeg tog alligevel derud for at prøve den.

Der stod han, Thy Bavian, med ørene tilbage, og klar til at sparke, jeg fik dog sadlet den skræmte pony op, og kom ind i ridehuset hvor jeg sku have den første ridetur, det gik godt indtil galoppen, jeg røg om på siden, og faldt af ind i væggen. Så endte den ridetur, men alligevel følte jeg at der var en speciel kontakt mellem mig og ponyen, og jeg sagde jeg godt ville have parten, det fik jeg, og jeg røg da også af, og fik mange spark i starten, indtil jeg vandt dens tillid, ponyen og jeg blev som var vi en/et person/dyr.

Da ponyen som i kan høre var meget "vild/skræmt" blev den ikke brugt i rideskolen, men kun som part, og det var kun mig som red den, jeg fik lov at ride den hver dag, uden mer betalning, for den skulle jo rides, og alle andre var bange for den. Efter et halvt år, sagde ejeren af stedet, at han ville sælge ponyen, da det var dyrt at have den når det kun var mig som red på den, men han gav mig det tilbyd at købe den, men jeg vidste jo at mine forældre ikke havde råd til at jeg måtte få min egen pony. Alligevel gav de efter, og min barndoms drøm, om at få min egen pony gik i opfyldelse, Thy Bavian blev min, jeg havde vundet hans tillid, og hans kærlighed, og vores kærlighed voksede og voksede, alle var lige pludselig ikke bange for ham mere, han var ikke sur mere, han var blevet en smuk sød pony, som bare ville kæles og snakke med alle.

Vi tog til stævner hver weekend, og vandt altid, vi havde ALTID rosetter med hjem, lige meget hvor vi red, kunne folk ikke få synet væk fra os. Men så skete der det, at jeg blev uvenner med ham som ejede stedet, pga noget med foldene osv, og jeg måtte tage den beslutning at få ham flyttet hen og stå et andet sted, jeg fik ham op og stå på baunehøj som også ligger i næstved, og her kig det bare bedere og bedere, vi vandt flere stævner, og fik bare mere og mere kærlighed til hinanden.

En dag blev mine forældre og jeg eninge om at sætte ham til salg, da jeg sku op og ride hest istedet for, der kom mange hendvendelser på ham, men jeg ville finde den helt rigtige til ham. En dag blev jeg ringet op at en pige som sagde : Jeg ringer for at snakke om din pony Thy bavian, jeg vil ikke købe ham, men vil fortælle dig, at jeg er hans gamle ejer, jeg fik en LANG LANG snak i tlf med hans gamle ejer, hun fortalte at hun havde købt ham som 4års hos en hestehandler og han var blevet mishandlet hele sit liv, til hun havde købt ham, hun havde så haft ham i 3 år, og havde solgt ham videre, i alt er han blevet solgt frem og tilbage mellem jylland fyn og sjælland 12 gange, hvilket er rigtig rigtig meget, og grunden til han havde været sådan ved mig i starten var jo så sansynligt nok, at han bare er blevet solgt og solgt hele sit liv igennem, til den dag hvor han så stod på rideskolen, og jeg fik øje på ham.

Men så en dag, bliver jeg ringet op fra rideskolen, og de siger min pony ligger syg i boksen, jeg skynder mig derop så hurtigt jeg ku, og der lå han, min elskede pony som ellers ALDRIG havde været syg før, lå der død syg i sin boks, dyrlægen blev tilkaldt, og han fik smertestildene osv, de sagde det eneste jeg kunne gøre var at gå med ham heletiden, så det gjorde jeg, fra kl 14.30 til kl 23.00 gik jeg med ham, uden stop, han måtte bare ikke dø, den pony var mit et og alt, jeg ringede til min mor kl 23.05 og sagde : Mor jeg kan ikke mere, og Bavian kan ikke mere, ring til dyrlægen, og det gjorde hun, dyrlægen kom, og tog prøver osv, lige i det at dyrlægen siger: jeg kan ikke gøre mere, jeg bliver nød til aflive ham, går alt lyset i ridehuset, og det begyndte at øse ned med regen, og lynede og tordene, nogen af jer vil måske sige, det bare noget hun finder på for at gøre historien mere sørgelig, men nej, det regnede, lynede og tordnede, mere end jeg nogensinde har set før, lyset var gået, og dyrlægen måtte sætte någlen i, mens min mor stod og holdte en lommelygte, vi skulle om bag satlden, og sætte giften i någlen, så jeg skulle trække ham, i et træktorv fra ridehuset og om bag satlden, i det vejr.

Aldrig nogensinde har jeg set Bavian gå så tappert og heltemodigt end den nat. Da vi kom om bag stalden, sagde dyrlægen så snart jeg sætter giften i någlen falder han med lynets kraft til jorden, og det gjorde han, kl 00.34 om natten i det mest gyserfilms agtige vejr, faldt min elskede barndomsdrøm thy bavian, til jorden,
Jeg smed mig ned over ham, jeg smed mig selv ned i muddert, idet jeg græd mere end jeg nogensinde havde gjort i hele mut liv, det var det værste mareidt, for mig var det værre end at miste min mor eller far, den pony var mit et og alt, og efter alt det som den havde gjort for mig, kunne jeg slet ikke forstår at det skulle være slut.

Nu vil jeg så lige kort sige at jeg selv, er blevet mobbet hele mit liv, siden 1 klasse og det har ikke bare været mobning men grov mobning, hvor jeg blevet tævet, slået og sparket synder og sammen hver eneste dag, jeg har nu flyttet skole 4 gange, jeg har forsøgt selvmord nogen gange, og har været pygisk syg i flere år snart, jeg går til læge 1 gang om ugen, hvor jeg bliver undersøgt osv, da jeg fik den pony var det somom at jeg var blevet redet, at gud havde hørt mine bønner, og jeg tror at grunden til at mig og bavian var så godt knyttet til hinanden var at vi var på samme bølgelængde med hinanden, vi var begge blevet "mishandlet" og vi forstod hinanden, den pony var mit et og alt, han var mit liv, nu hvor han er borte, ved jeg ikke hvad jeg skal stille op :'(

R.I.P Thy Bavian
- 7/5 1994 - 23/8 2006
Du vil aldrig blive glemt, ALDRIG!
<33

NATTEN TIL ONSDAG KL 00.34 GIK THY BAVIAN BORT !
23/8-06 . Bavian fik kolik ved 14 tiden, og fik derefter tarmslyng, intet kunne gøres, vi ALLE vil mindes Bavian som den elskede viljestærke og pålidige pony som alle elskede!

Kommentér på:
New Forest Thy Bavian
Annonce