{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Mána fra Toftum [Tidl. hest] 2001

5.198 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

~*Maja Jo*~
Kvinde | 25 år | Oprettet: 31. jul 2011


Islænder Mána fra Toftum

Fødselsår:
2001
Højde:
Den lille dame er 138 dejlige centimeter :D
Temperament
Mána har et super skønt temperament. Hun er samarbejdsvillig, godmodig og kold i måsen. Hun er 99,9 % trafiksikker og vender ikke et øre til hverken motorcykler eller tungtrafik. Hun klare alt nyt super fint. Hun kan dog lige stoppe op og kigge, men så går hun fredfuldt forbi bagefter.

Mána kan ikke rides af enhver på banen, det skal foregå roligt og man skal kende hendes grænser ellers er det bestemt ikke en sjov fornøjelse. Men ellers super sød og gør næsten lige hvad der bliver sagt. Hvis du ikke laver noget, så laver hun heller ikke noget.;)

Hun er super flink fra jorden, hvis hun ved at det er dig der bestemmer. Hvis ikke hun ved det, kan hun godt være lidt grænsesøgende og prøve lidt af men ellers super sød. Hun elsker at lærer nye tricks og hun forstår hurtigt pointen med det du vil have hende til.

Så alt i alt en dejlig lille dame, man kun kan elske <3
Gangarter
Hendes meget overbygget bagpart gør at hun har virkelig svært ved at tölte, så det er ikke noget hun gør. Ellers er hendes gangearter helt vildt gode, hun træder godt ind under sig og hun kan virkelig rykke fuserne.
Stævner
Vi har været til 4-gangsstafet og så har vi lavet en tricks-opvisning :D
Stamtavle
F: ÞYTUR fra GLÆSIBÆ
FF: SVALUR 1010 fra GLÆSIBÆ, SKAG
FM: VAKA 5211 fra GLÆSIBÆ, SKAG
FFF: FREYR 881 fra FLUGUMÝRI
FFM: SVALA 4633 fra GLÆSIBÆ
FMF: FLEKKUR fra GLÆSIBÆ
FMM: KOLFINA 3783 fra GLÆSIBÆ
FFFF: KOLSKEGGUR fra FLUGUMÝRI
FFFM: ASSA 2026 fra FLUGUMÝRI
FFMF: HRAFN 802 fra HOLTSMÚLA
FFMM: SVALA fra FJÓSUM
FMFF: HRAFN 802 fra HOLTSMULA
FMMF: GLÆSIR 656 fra SAUÐÁRKKRÓKI
FMMM: GJÓSTA 3782 fra S.- VALLHOLTI

M: ÒFEIG fra VELDS
MF: GORDON 869 fra STÓRA-HOFI
MM: KOLGA fra DÝRFINNUSTÖÐUM
MFF: STJARNI 610 fra BJÓLUHJÁLEIGU
MFM: BRÚNSTJARNA 4285 fra ÁLFSNESI
MMF: BRÚNN fra BREKKUM
MMM: GRÁSIKKNA fra DÝRFINNUSTÖÐUM
MFFF: LÝSINGUR fra BJÓLUHJÁLEIGU
MFFM: RAUÐKA fra BJÓLUHJÁLEIGU
MFMF: RAUÐUR fra HINDISVÍK
MFMM: BRÚNBLESA fra VATNSHLIÐ
MMFF: BLAKKUR 169 fra HOFSSTÖÐUM
MMFM: BLEIK fra BREKKUM
MMMF: BRÚNN fra SYÐRI-BREKKUM
MMMM: GRÁNA 5232 fra DYRFINNUSTÖÐUM
Køn
Helt igennem vidunderlig hoppe<3
Bemærkninger
D. 3/3 2013 kl 16, ankom Mána på Østergården Islændercenter. Det var den bedste dag i mit liv. Det jeg havde kæmpet for i så mange år, det eneste jeg virkelig ønskede, det der ville ændre mit liv fuldstændigt var gået i opfyldelse. Endnu bedre, jeg skulle tilbringe de næste mange år, med den mest fantastiske hoppe! jeg gik rundt inde på banen med Mána i noget tid inden hun blev sat ud i sin nye flok. Hestene på folden begyndte at galopere rundt og blev meget ustyrlige. Det samme gjorde Mána. De næste mange dage og uger gik på, at kæmpe med hende. jeg kunne ikke engang hente hende på folden, uden hun gik ind i mig, stoppede op og bakkede. Hun havde ingen respekt for mig eller nogen andre. Hun var rigtig slem til at mase mig ind i bomme og vægge osv. vi kæmpede i laaang tid for at få respekten på plads men intet så ud til at hjælpe. Jeg indså at jeg havde brug for noget hjælp, så vi fik et par undervisere ud som lige gav os et skub.

Lige pludselig ændrede ALT. Jeg kunne mærke at hendes tillid til mig begyndte at blomstre. Det begyndte at gå frem ad, de kampe vi havde hver eneste dag, blev færre og færre. Jeg begyndte at kunne mærke at hun vågnede op! hun var klar til at lære! Jeg kunne nu selv hente hende fra folden, vi begyndte at ride små ture alene. Det gik bare så godt med hende, hun blev bedre og bedre og det gør hun stadig i dag. Under hele vores "rejse" har vi fået meget modgang, ikke særlig mange troede på at vi kunne rette op på det. Mange gange har jeg fået at vide, at jeg bare skulle give hende en ordetlig en I r*ven.
Nu har vi bevist, at man kan nå rigtig langt på kort tid, og aldrig har hun fået én I r*ven. Jeg har snart haft hende i 13 måneder og det går bare så godt! Hun er blevet den bedste skovturshest man kunne ønske sig! Hun er blevet så super god fra jorden. Alle vores tricks og alt det vi har nået, imponere mig hver dag. Den forandring vi har gennem gået er fantastisk og kæmpe stor! Hun er begyndt at respektere mig og holde af det vi laver sammen.

Jordtræningen er kommet til at betyde en del for os. Det er klart det, der har hjulpet os igennem de svære kampe. Vi elsker begge at løbe rundt inde på banen og lege tosser. Mána gør en hver træning fra jorden, til den bedste leg jeg har leget i mit liv. Jeg nyder hver eneste gang at se hvordan hun stråler og hvor meget hun kæmper for at gøre mig tilfreds. Tricks er blevet et af vores helt store talenter og vi elsker det. vi kan ligge, smile, ryste, spanske løft, split, vælte ting, bakke uden berøring, vende rundt om os selv, sideaways osv. osv.

Mána har været noget af en udfordring for mig. Jeg var tydeligvis ikke klar det så stor en mundfuld, men jeg synes at jeg er kommet godt efter det. Mange af de situationer hun satte mig i, havde jeg ikke viden nok til at vide hvordan jeg skulle håndtere. Jeg har valgte at tage det med oprejst pande, for jeg var nu klar til at kæmpe, for at få den hest jeg vidste Mána kunne blive til. Vi har stadig en del kampe, men de er ikke så uoverskuelige som de engang var. Det har været rigtig hårdt at vinde kampene over hende, for hun kæmper til det yderste og ens tålmodighed bliver virkelig sat på prøve. Mána er en hest, hvor man bliver nødt til at bevare roen, for ellers går det galt. Så hvis jeg har bare det mindste smule en dårlig dag, så ved jeg at det er en dum idé at lave noget med hende hvor der normalt er nogle kampe.


Mána betyder noget helt specielt for mig .Hun er min første hest, og min største udfordring. Efter alt det vi har været igennem, har vi lært hinanden at kende på en helt speciel måde. Jeg stoler blindt på hende og elsker hende, mere end nogle ville kunne sætte ord på. Jeg er helt sikker på at det var det rette valg jeg tog, da jeg sagde ja tak til at købe Mána! <3 Vi har lært så meget af hinanden og det håber jeg at vi bliver ved med! Mána er det bedste der er sket for mig og hun er min bedste ven! ligemeget hvad er hun der altid for mig. Hun kan mærke når jeg er ked af det og hun gør det helt rigtige, for at give mig et smil på læben igen. Selvom hun til tider er meget svær at være sammen med så har hun altså det bedste hjerte. Hun holder af den person som passer på hende, og man kan gøre at ved hende så længe hun er sammen med dig. Hun er blevet rigtig "morsyg" og bryder sig ikke om hvis jeg ikke er der, når nogle gør noget med hende.


tag evt. Et kig forbi vores side? http://www.facebook.com/pages/M%C3%A1na-fra-Toftum/485170644884197
Kommentér på:
Islænder Mána fra Toftum
Annonce