{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Meklenborgs Vera [Himmelhest] 2007

3.417 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Richelieu Horses
Kvinde | 38 år | Oprettet: 21. feb 2004


Dansk Varmblod Meklenborgs Vera

Fødselsår:
2007
Højde:
Har ikke målt hende for nylig, men ca. 166cm.
Temperament
Vera er svær at beskrive, hun skal opleves.

Hun knytter sig ikke til alle og enhver - tværtimod. Hun er en hoppe med egne meninger, en hoppe som man spørger pænt og ikke kan tvinge til noget.
Hun vælger selv både sine to- og firebenede venner. Overfor dem hun knytter sig til er hun den mest kærlige og loyale hest!

Overfor mig - og ikke mindst mine to små børn samt mand - er hun den mest hengivne hest. Hun har udviklet sig helt ekstremt i de sidste 14 måneder og hun udviser en tillid som jeg kun havde turde drømme om.
Hun kysser mig, vrinsker når jeg kommer, følger mig som en hund og er en af de mest loyale og sociale heste jeg nogensinde har været omkring !
Jeg er VILD med hendes specielle sind og glædes hver dag sammen med hende.
Gangarter
Tre særdeles gode gangarter. til følskue fik hun 8-9-9 i bevægelse.
Hendes bevægelser er særdeles taktfaste og rummelige med en bagbensaktivitet i særklasse.
Graugaard udtalte til følchampionat: "Et føl med elektriske bagben".
Stævner
Vera har ikke gået nogle stævner, men blev bedste dressurbetonede hoppeføl i region 1 som føl med følgende karakterer:9888999
Desuden blev hun udtaget til eliteskue samt inviteret til eliteauktion !
Stamtavle
Far: Blue Hors Don Romantic
Morfar: Victory
Køn
Hoppe (med meget stort H).
Bemærkninger
Den mest fantastiske hoppe som er gået direkte ind i mit hjerte.

I dec. 2011 blev jeg tilbudt en hoppe til avl - og stutteriet ringede op og sagde at de også havde denne røde Romantic hoppe som pt. stod i tilridning. Den var godt nok noget sær og meget speciel, men bevægede sig fantastisk og havde været bedste dressurbetonede hoppeføl.
Derfor kørte jeg afsted til Sydsjælland for at se på hende.

Det var en hest som var vant til faste rutiner - der kunne ikke ændres i rækkefølgen og hun brød sig ikke voldsomt om de øvrige heste.
Under rytter havde hun næsten været opgivet pga. at hun var så stor en mundfuld og også smeden havde sit hyr med denne røde hoppe.
Jeg havde hende ganske kort tid på ridebanen - og da der kom en lastbil ude på vejen satte frøkenen sig ned på bagparten og prøvede at smutte. Hun kom dog tilbage - kiggede specielt på mig og jeg vidste at jeg måtte prøve at arbejde med hende.

Jeg skulle ikke bruge hende til ridning, men til avl - dog havde jeg på daværende tidspunkt to meget små børn og derfor duede det ikke med en hest, som ikke var til at håndtere eller som min mand skulle bekymre sig om at jeg var omkring.
Aftalen med ejer / avler blev at jeg fik en prøvetid på et par måneder og hvis temperamentet gav problemer, så skulle hun retur.
Men de problemer dukkede aldrig op, for det blev begyndelsen på et unikt venskab.. Et forhold som startede ud med tillidsøvelser fra jorden og som vi stadig benytter os af..

Hun lærte at håndtere nye rutiner - at hun ikke altid fik mad først, kom ud først og vi gik forskellige veje på fold. Hun accepterede tingene mere og mere og gav aldrig anledning til store problemer.
Benene havde vi stadig nogle problemer med, men heldigvis fortsatte vi med samme smed som er helt fantastisk og kender hendes meget specielle sind. Som ved at bliver man vred på hende, så kan man lige så godt sætte hende i boksen - så går hun i baglås. Hun skal stryges med hårene samtidig med at man er konsekvent.
Og vi er nu endt ud med, at selv det at have smed ikke er et problem overhovedet !

Efter nogle måneder fik jeg af vide at hun måske skulle aflives efter mit lån af hende og når et eventuelt føl var fravænnet.. På daværende tidspunkt vidste jeg allerede, at hun var noget helt specielt og havde taget mig med storm, så det var en frygteligt besked at få. Derfor endte det med, at jeg købte hende ! Det var helt fantastisk den dag, at jeg kunne kalde mig ejer af min vidunderlige Vera !!

Vera blev forsøgt ifolet i april 2012 uden held - derefter igen i maj måned hvor der var gevinst og hende og vores anden (låne)hoppe fik termin samtidig. Desværre fik jeg pludselig en mærkelig fornemmelse en dag og ringede til dyrlægen. Det var på 57. dagen og ganske rigtigt så havde hun smidt... Det var simpelthen så frustrerende, da hun var drægtig med vores egen palominohingst, men så besluttede jeg at gå langsomt i gang med tilvænningen til rytter på ryggen uden at det skulle være spændt.
Vi har redet mange små ture på folden - bare i grime og træktov.

I efteråret 2012 ringer min mand en dag, at den er helt gal med Vera - hun står og hænger ude i boksen og har et stort hul i hovedet. Dyrlægen kommer ud og det viser sig, at hun har slået hul helt ind i kraniet og har fået kraniebrud. Dyrlægen bruger et par timer på at pille knoglesplinter ud og mener at have fået det hele med. Der bliver lagt drøn og hun kommer på antibiotika...
Det går godt i to uger, men pludselig begynder der at komme betændelse i - meget - og jeg kontakter straks min vanlige dyrlæge (den anden var en dyrlægevagt i en weekend).
De er bange for at en splint sidder tilbage og hullet har ikke lukket sig - hun kan kradse hende nede på kraniet stadig, så der bliver ringet til Højgaard... Hvis ikke det er bedre inden et par dage, så skal hun derover og have taget røntgen og opereres - og der vil ingen garanti være.
Vi taler frem og tilbage - og selvom jeg på daværende tidspunkt ikke har hende forsikret, så vælger vi at gøre det, hvis ikke det skulle blive bedre. Hun betød simpelthen for meget til at vi ikke ville give hende chancen !
Men gudskelov kom hun sig stille og roligt og i dag kan man intet se eller mærke udover en lidt fortykket bule i panden og pt. er halvdelen af pandelokken kortere end det resterende, da det meste blev barberet væk mens det hele stod på.

I marts 2013 kom så den første gang hvor jeg kom på ryggen af min pige med både sadel og trense. Det var absolut ikke planlagt, men da jeg fik rundt ude på folden og hyggede med hende mærkede jeg "at nu skulle det være" - en fornemmelse jeg har brugt og lyttet rigtig meget til i min omgang med hende.
Jeg havde ingen sadel til hende, ej heller trense - for vi skulle jo først i gang til foråret, men jeg fandt noget som passede hende og gik stille og roligt i gang. Og hvilken dag - min skønne pige viste mig en tillid, som jeg kun havde turde drømme om. Hun rokkede ikke med et øre, hun lukkede øjnene når jeg nussede, krammede og roste hende, havde konstant fokus på mig og undersøgte hele tiden, at det var mig på ryggen.
Vi endte med at skridte en del og trave et par runder - det var sne og jeg har INTET hastværk. Vi nød det begge i fulde drag og jeg havde det største smil og en lille tåre i øjet da jeg hoppede ned.
Jeg kan dårligt tro på, at der er sket så meget og at hun udviser så stor tillid. Hun er helt fantastisk og kunne på sigt gå hen og få en lige så stor plads i mit hjerte som min højtelskede palominohingst. Jeg føler mig så priviligeret at have mine to drømmeheste ved min side !!

Vera har alle muligheder for at blive en helt fantastisk dressurhest med kapacitet til de højeste klasser.
Hun har udviklet sig over alle forventninger og er det sødeste og mest milde væsen - jeg holder så meget af den hest.
Allerede efter et par gange med rytter på har hun vist, at hun elsker at arbejde og har det ekstra gear og drive som er nødvendigt for en top dressurhest.
Hun trives med at arbejde og kommer til at blive en fuldstændig pragtfuld ridehest en dag. Hun er bare klar til at lære mere og på grund af hende alder er hun muskulært også klar!

Desuden skal hun stille til kåring og på sigt skal hun også bruges som avlshoppe !
Kommentér på:
Dansk Varmblod Meklenborgs Vera
Annonce