{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Miniature Dyvig's Prim (Bette) 2010

2.034 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

|En bidløs tölter|
Kvinde | 30 år | Oprettet: 25. mar 2008


Dansk Miniature Dyvig's Prim (Bette)

Fødselsår:
2010
Højde:
Målt ved kåring d. 3/5 - 2014. Miniminiature.

Stangmål: 81
Gjordmål: 122
Pibemål: 12
Temperament
Utrolig livlig! Har sjællent set en så livsglad og krudtet lille pony.
Hun er meget nysgerrig, og selvom jeg fik af vide af gamle ejer, at hun ikke var tam, er hun simpelthen en lomme-hest. Når man sætter sig ned på hug for at snakke med hende, kravler hun næsten op på skødet af en for at få lov til at pille en i håret. Jeg er meget positivt overrasket. :)
Gangarter
Middel
Stævner
Kåring F1 d. 3/5 - 2014.

Beskrivelse:
Kraftig hoppe af jævn god type. Rigelig dybde, Pessende bredde. Kønt hoved. Kraftig, lidt kort hals. Ret god skulder. Bred manke. Stram lænd. Velformet kryds. Lemmerne passende føre, korte koder, lidt infodet for, rette udvendige hovvægge bag. Bevægelsen middel, noget spændt i skridt, trav og galop.

Krop: 6-7-7-6
Lemmer: 6-5
Bevægelse: 6-6-6
Helhed: 6
Stamtavle
F1
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg har lige fået hende i går d. 1 April 2013.
Ejeren kunne ikke længere have hende, da den hest hun gik sammen med desværre måtte aflives. Derfor blev hun tilovers, og da jeg manglede en selvskabshest til min Jódís, var jeg på udkig efter sådan en bette en. Jeg har altid haft en indre pigedrøm om at have sådan en lille bitte pony. Enten broget, prikket, med ål og sokker - eller så noget. Her er hun så! Dejlig lille selvstændig broget skønhed. Hende skal jeg nok få glæde af. :)

Det tog kun få minutter med lidt løben rundt, da Jódís og Betten blev lukket sammen, før de faldt til ro og gik og græssede sammen. De er allerede blevet fine venner, og står og nusser og hygger.
Betten er hurtig til at lære. Hun virker nem, og med rigeligt gå-på-mod. Så hende skal der nok blive en rigtig lille trick-hest ud af. Jeg glæder mig i hvertfald til at komme igang med hende.
Allerede i dag står den på all over strigletur. Så må vi se hvordan hun tager det. Hendes ben mener hun i hvert fald endnu er hellige. ;)

Er spændt på om hun har tænkt sig at udvikle sig til en lille udbryder dronning. Hun er så lille, at hun kan gå direkte under hegnet mellem markerne. Ikke ud, men bare mellem de forskellige marker. Så hun bestemmer ind til videre lidt selv hvor hun går. Dog kommer hun allerede spænende i fuld bukke-galop når man går ud og kalder. Stopper kun lige 20 cm foran en, og står ellers med det der "nu er jeg her, host så op med den godbid" blik. ;)

Glæder mig til rigtig mange gode oplevelser med hende i fremtiden.
Flere billeder kommer.

I dag d. 2/4 - 2013 havde jeg hende lige ude en tur. Der kom en for at kigge på Jódís, og jeg valgte at tage hende med ud. Fik en ordentlig strigletur - og nød det!
Hun stod utrolig pænt bundet. Meget pænere end jeg havde forventet af en "ikke-tam" pony. Hun finder sig dog ikke i at jeg tager eller rører hendes ben endnu, så det må vi arbejde på.
Jeg havde hende med ude at gå en tur, og hun fik lov at løbe lidt rundt på ridebanen i et langt tov og hygge sig. Hun virkede til at nyde opmærksomheden, og kunne heller ikke lade være med at bukke af fornøjelse. :D

Opdatering d. 30/4 - 2013:
Bette har nu fået sig en part. En sød pige der kommer og hjælper mig med hende. Der bliver hygget, striglet og gået lange ture i skoven. Det er bare super dejligt. Bette nyder det i fulde drag, og er ikke bleg for et bukkespring eller tre af bare begejstring. Dejlige lille tøs. :)
Hun er også blevet meget bedere til at stå i boksen mens Jódís bliver redet. I starten var den lille fis ved at falde om af stress når hun blev efterladt i den store boks helt alene. Nu tøffer hun bare lidt rundt, og stejler stortset ikke længere.
Hun er blevet et rigtigt nussehovede og står bare der, helt rolig og salig hvis man gider nusse og klø hende i panden og på halsen. Skønne lille dyr. :)

Opdatering d. 5/5 - 2012
Nu er Bette faktisk ved at være en ret omgængelig lille en. Man kan rense alle fire hove på hende, strigle hende overalt, og hun stejler mindre og mindre når hun bliver ladt aleve i boksen. Er sågar begyndt at træne tricks med hende. Hun er allerede rigtig god til targettræning. Jeg bruger en gul tennisbold som det hun skal berøre. Når først hun er blevet bedt om at røre, forfølger hun bolden overalt. Jeg kan slet ikke få lov at træne med Jódís også, for Bette vil være med! :)
Når jeg så smider bolden fra mig, løber hun efter den for bare at få lov til at stå og røre lidt ved den. xD
Søde lille fis. :)
Nu kan man heller ikke være på marken uden man har en lille hest i lommen. Hun vil altid være så tæt på en som overhovedet muligt, og elsker at stå og pille ved ens bukser eller sko, indtil man overgiver sig, og begynder at nusse hende. En rigtig lille kælegris. :)
Hun har også tabt sig lidt. Så hun er da ved at være helt pæn efterhånden! :D

Opdatering d. 13/5 - 2013:
Så har Bette-fisen fået lavet pas, chip, er blevet vaccineret og det hele. Jammen dog. En rigtig hest efterhånden. ;)
Hun er kommet til at hedde Dyvig's Prim som hendes rigtige navn, men bliver dog i daglig tale stadig kaldt Bette, Mini-fis eller Pony-dyret. xD
Hun er i den grad begyndt at tage sig nogle friheder. Det der med, at regler er til for at blive brudt. Det har hun vidst hørt om. Hegn = den vej løber vi! Hun går altså akkurat hvor det passer hende, fra mark tik mark under hegnene. Lille bandit. Nyt hegn er dog indkøbt så der kan komme en ekstra tråd under, for at hun ikke spiser for meget af det friske græs. Og ganske rigtigt advarede dyrlægen også mod, at hun blev ret meget større i omkreds. "De små har jo tendens til forfangenhed.." Ja ja. Nu bliver der sat hegn op! :)
Så må vi se om hun kan affinde sig med det.

Opdatering d. 5/6 - 2013:
Åha ja. Lille Bette-fis.. Hun er bare den sødeste lille pony efterhånden. Børnebørnene til dem vi bor hos elsker hende! De er en flok unger i alderen 3-7 år ca, og senv den aller mindste af dem kan sagtens selv trække rundt med hende og nusse om hende. Hun opfører sig eksemplarisk når der er børn i nærheden! Er slet ikke utryg ved at lade de små trække en tur med hende. Hun virker utrolig godmodig og mild når de kære små vil lege med hende. :)
Samtidig er jeg begyndt at gå længere ture med hende. Efter min knæoperation beordrer fysioterapeuten at jeg skal gå, gå og gå. Så er det jo smart man har sådan en lille fis der kan gå med. Så er det hele lidt sjovere. :)
Jeg kan ikke gå en eneste tur med hende uden et utal af kommentarer, grin eller pegen fingre. Men de mener det jo godt alle sammen. Det er nok ikke så tit de ser sådan en lille pony. Flere heste vi har mødt på vores ture er bange for hende. Det er ellers ikke fordi hun ikke er venlig overfor fremmede. Hun snuser gerne, men hviner aldrig eller napper. Hun er simpelthen den flinkeste! :)
Er rigtig glad for jeg valgte at hente hende.
Hun går heller ikke ud længere, men bliver på marken. Så nu kan projekt slankekur igen fortsætte. :P
Kommentér på:
Dansk Miniature Dyvig's Prim (Bette)
Annonce