{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg April's Nar *Plysser* 2003

21.344 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*La Dolce Vita*
Kvinde | 36 år | Oprettet: 29. mar 2006


Oldenborg April's Nar *Plysser*

Fødselsår:
2003
Højde:
hun er 163, og har været det siden hun var 3 år, såe, hun vokser nok ikke mere, desværre...

jubii.... 20 januar 2009, 5½ år gammel har jeg målt hende til 165cm... med forsko på, men det betyder hun er vokset!!! én hel centimeter... (okay, jeg er til grin, men det er stort for mig!!)

Målt til kåring d. 21 juni 09: 165 cm... så hun er vokset YES...

Mål:
stang: 165cm
Gjord: 205cm
pibe: 23½cm. på forben - 26 cm. på bagbenene
Temperament
en rigtig sær hoppe, den ene dag elsker hun mig, den næste hader hun mig... humørsvingninger er hverdag, jae, hvad kan man sige, hun ligner jo nok sin ejer for meget (-;

Hun tager det meste i stiv arm, og lader os vide når hun er utilfreds, men uanset hvad er hun altid 100% styrbar...

men hun har et fantastisk sind, på trods af humørsvingningerne...
Gangarter
Skridt, Middel

Trav, fantastisk bæring, ufatteligt rygsving, og wauw, ja den er nok middel, måske lidt over middel, hun strækker ikke benene vildt, men har en perfekt gang af den tunge model hun er.

Galop: stor og rummelig, men yndefuld som bare pokker... et voldsomt anspring. utrolig balance så den er nok over middel.

eller, hun har sådan set 4, skridt, trav, galop og det jeg vælger at kalde¨''øl-tölt'', det er når hun spasser en smule ud, og galopperer med forbenene, og traver med bagbenene... !!
men hun præsterer at være smuk og elegant i alle gangarter..


Stævner
første stævne Dressur
HERI: d. 14 okt. 07:
127 piont i LC1-bane B, en 12. plads ud af 12. men var pavestolt af os begge, det var jo ikke kun hesten der var debutant. '',

HERI: d. 2 dec. 07 Julestævne:
LC1% -bane B, 125 point, 52,08% (det gk helt galt )-: )
LC1 -bane B, 134 point, en femteplads af 8, godt tilfreds. (var tæt på at blive disket for at ride med nissehue, men det var altså et julestævne, så kan ikke forstå snerpetheden!!! )

Fastelavnsstævne i Aork d. 9 februar 2008
LC1 uden galop -bane B. - 129 point, 64,5% en tredie plads...
Agility - fik 35 point, og lå på en delt 2. plads, med de revurderede og trak ét point fra én af diciplinerne, for hende den anden red bedre end mig, så jeg blev nummer 3, med 34 point istedet, hvilket var meget fair, (ingen placering) men en super god oplevelse....

Stævne HERI d. 9. marts 2008.
Lc1 uden Galop -bane B: 127 point: 1.plads. vores første.
LC1 uden Galop -bane B, med min nabo Nanna som rytter: 126 point: en delt 2.plads (-: super dag...

Historisk Dyrskue på Museumsgården Karensminde, ved Grindsted 14 september 2008.
fik 24 point + Ærespræmie

Lindegårdens Træningsstævne 18 okt. 2008
LC1 uden galop -bane A: 112 point. meget skidt, hun var angst for en mødding der lugtede af svin, dumme hest.!
LC1 bane A: 141 point, 4. plads og indtil videre ny personlig point rekord...

Julestævne Aork d. 13 dec. 2008
Agility for begyndere:
29 point, en delt sidsteplads... meget uenig i dommeren, jeg har min måde at ride min hest på, nemlig med stemmen, og hun mangler at jeg bruger benene, men så vidt jeg har forstået handler Agility om tillidsøvelser, og ikke om at bruge benene...
Lc1 uden galop -bane B: 119 Point, 1.plads. med kommentaren "du må videre" og den er jeg enig i... jeg må videre...
LC1 -bane B: 132 point: hun galopperede i krydsgalop venstre rundt og højre rundt forlod hun banen, jeg skulle have været disket, men endte på 1.pladsen

Dressurstævne HERI d. 15-2-09
LC1% -bane B: 154p. 64,17% ny personlig point rekord. min første 2.plads
LC1 -bane B: 143 p. 59,58%. 1.plads

Dressurstævne Vorbasse d. 21-2-09
LC1 % -bane A: 139p. =57,9%
LC2 % -bane A: 139p. =60,4 % 1. plads. flot debut i et nyt program

dressur stævne Vorbasse d. 19-4-09 - Malene Skov som rytter.
Debut i:
LB 3: 160p. = 61,54% - 1. uplacerede af 4.
LB 1: 168p. = 62,22% - 1. uplacerede af 7.
meget tilfreds med Malene og April's Nars resultater.

30August 2009 Langagergård springstævne.
Mini LX m. Malene 4 fejl
LX m. Malene 0fejl sløjfe for fejlfri bane
LX m. Mig 4 fejl

Historisk Dyrskue på Museumsgården Karensminde, ved Grindsted 13 september 2009.
fik 24 point + Ærespræmie

Halloween stævne på Fredensberg hestecenter Varde.
LX: 8 fejl.
LD: 16 fejl, hun ville bare ikke over sidste forhindring, men vi fik en 1. plads for vi var ikke eneste ekvipage med problemer.. såå stolt...
Stamtavle
M: Molly
F: Apollo

Mor: Molly
Mormor: Majken
et sted dernedad på mor siden...
ALEKSANDER OLH 492

April's Nar er 87½% oldenborg
Køn
Den smukkeste Oldenborg hoppe du nogensinde får set (selvtilliden er helt i top, hehe (-; )
Bemærkninger


"Fra tid til anden fortæller folk mig:"Op med humøret - det er "bare en hest"" eller "Det er mange penge for "bare en hest"". De forstår ikke en rejse jeg har gennemgået, de timer jeg har brugt, og de penge der er involveret i "bare en hest".
Nogle af mine mest stolte øjeblikke er kommet omkring "bare en hest".
Mange timer er gået hvor mit eneste selvskab var "bare en hest". Og aldrig har jeg følt mig krænket.
Nogle af mine sørgeligste øjeblikke har været som følge af "bare en hest", og de dage i mørket hvor jeg har grædt, har "bare en hest" altid været ved min side. "Bare en hest" gav mig trøst til at overvinde de dage der måtte komme.
Hvis du syntes at det er "bare en hest" vil du måske også forstå sætninger som "bare en ven", "Bare en solopgang" eller "bare et løfte".
"Bare en hest" bringer mig et fantastisk venskab, tillid og ubegrænset glæde. "Bare en hest" bringer den medfølelse og tålmodighed jeg har brug for, for at blive et bedre menneske. På grund af "bare en hest" kan jeg finde på at stå tidligt op, gå en lang tur og se med oprejst pande imod fremtiden. Så for mig, og folk som mig er det ikke "bare en hest". Men håb og drømme om fremtiden, glade minder fra fortiden og den rene glæde af øjeblikket.
"Bare en hest" bringer det bedste frem i mig og får mine tanker væk fra mig selv og dagens bekymringer. Jeg håber at folk en dag kan forstå at det ikke er "bare en hest", men noget der gør mig glad, og holder mig og menneskeheden fra at være "bare et menneske"."



Til Historisk dyrskue ved Karensminde, Grindsted 2008, var vi der, og vi fik følgende at vide:
Hun har en helt Ekseptionelt Type, hendes skulder er en smule stejl og lænden en smule stram, men sådan skulle den gamle type oldenborg være bygget, helt perfekt bygning, og gode stærke ben, en god skridt med fantastisk overtrædning, og en rigtig god trav, hvis de skulle sætte en finger på noget, så ville det nok være at lænden var lige stram nok, men helt igennem et perfekt eksemplar af oldenborgeren som den så ud engang, og som den stadig burde se ud. så selvfølgelig gav de os 24 point, og en ærespræmie... (-:

Hun er en dejlig smuk sort hoppe, med sin egen mening, hun er lærenem og rar at arbejde med. og når man først er kommet tæt ind til hende er hun også meget tillidsfuld.

Hun har tendens til at blive rødlig i hendes vinterpels, men nu er hendes mor jo også rød, så det er ikke usædvanlig...

Hun har Velrejst hals. Smidig og muskuløs overlinie og bagpart. Tørre og faste lemmer. Bevægelsen taktfast med rygsving, frihed i skulder og albuer, samt undergriben, afskub og bæring bagfra.
hun er faktisk PRÆCIS sådan som en oldenborg Bør være, dog kunne hun godt have et par centimeter mere i højden, men med en mor der kun liige er over pony-mål, bliver det nok ikke bedre..


Hun er af egen avl, (dvs. min far avlede hende) og Februar 2006 købte jeg hende af min far. Jeg begyndte så arbejdet med hende, og jeg opgav hurtigt for hun var panisk, hver gang jeg lagde noget op på ryggen af hende, sadel, reb, tæppe, selv strigler var hun bange for, så snart de kom over ryggen... jeg satte hende så til salg, men jeg kunne ikke få hende solgt, jeg besluttede mig så for at få hende tilredet inden jeg solgte hende, og min far snakkede med to af hans kollegaer Harry tripp, og sønnen, Harry's anden søn var ridelærer/rideskoleejer samt hollands berider... Gerard Tripp hedder han, og han kommer ikke så langt fra... ca. 20-30km fra hvor jeg bor, såe, jeg besluttede mig for at lade han ride hende til, så kunne jeg jo også forlange lidt mere for hende... da hun havde stået hos ham i 1 måned tog mig og min far ned og kiggede på hende, han trak hende ind i stalden hvor han satte hende midt ude på staldgangen, så gik han hen og hentede sadel og hovedtøj og lagde det på hende, uden problemer, hun kunne gå hvis det var det hun ville, så gik vi over i ridehuset hvor han lige viste hendes skridt, trav og kort galop. så kom jeg op og sidde på hende, og hun var ikke så urolig eller vild som jeg havde forestillet mig at hun ville være,. min far og jeg besluttede os så for at lade ham beholde hende en måned til, lige og få det hele lidt mere på plads.. rom blev jo ikke bygget på en dag.... Måneden efter kørte jeg så ned og red på hende et par gange, og der kunne jeg selv sadle hende op osv. og hun gik bare rigtig godt... så dér besluttede jeg mig for ikke at sælge hende alligevel.
Jeg fik hende hjem 7 Juni, Og jeg har redet hende uden problemer siden... hun er trafikvant (på gode dage, ingen hest bliver jo nogenside, SIKKER i trafik, men hun er vænnet til den), hun kan godt lide dressur undervisning såvel som lange skovture, men vi ved ikke noget bedre en en hurtig galoptur der bare går derudad...

Når jeg ser tilbage kan jeg godt forstå hvorfor jeg ville have solgt hende, for jeg skulle have en rolig hest der ikke ville smide mig af for hvert tredie skridt.... men efter jeg har fået hende redet til, og arbejdet med hende, tror jeg aldrig nogensinde jeg ville kunne finde en hest der passer bedre til mig... vi er Soul-mates og har et helt specielt tillidsbånd som ingen kan ødelægge, hun er min Perfekte hest.... Og hun kunne aldrig finde på at smide mig af, Hun har én gang faldet i galop, under en undervisnings time, hvor jeg faldt frem til hendes højre side, og landede i sandet, min fod sad fast i stigbøjlen, men hun viste sig fra den gode side og stod stille da hun var kommet op, lidt ligesom "Hvad laver du dog dér, du skulle da være på ryggen af mig..!!!"

hun hedder April's NAR, for hun er det største fjols der findes i hesteverdenen... hun har siden tilridning været bange for hvide ting (hajtænder, lastbiler, store & små halmballer, der er pakket ind i hvid folie, ja alt hvidt), da jeg fandt ud af problemets omfang, lagde jeg stille ud med terapi til hende (ikke grine.... tak) jag startede med hvidt lammeskind på krydstrensen... hun skulede til den mange gange, men det gik fint, så fik hun en hvid schabrack... dén var farlig, men hun lærte den at kende, og det er nu hendes ynglings... så gik jeg et stoooort skridt.... en hvid trense, hun var meget mistroisk, men hun elsker den nu... men hajtænder er stadig farlige, og de hvide madpakker er klar til at spise hende, når vi rider forbi...
en dag skete så det forfærdelige at den fold hun skulle på, var leddet ''gemt''.... vi skulle igennem højt græs, inden vi kom til to rækker HVIDE halmballer stablet to meter højt, i to rækker som vi skulle igennem... uha... hun gik lige igennem skulede lidt, men vænnede sig hurtigt til at hun skulle igennem dér.... kæmpe succes, i hvid terapien.... men så gik det et skridt tilbage, hun blev bange for fars hvide lastbil... Nå, men jeg fik hende hen og hilse på den, og det gik lige, men hun var ikke glad for den.... nå da.. men jeg red hen til min nabo, og det gik rodeo rundt på banen (nogen dage er hun bare ikke særligt oplagt), inden jeg skridtede hjem... åh åh... hvad kunne jeg se??? min far. (i den LARMENDE traktor) på vej hen mod mig, med en af de hvide madpakker på frontlæsseren... nå, samle tøjlerne op igen, og drive hende frem mod det hvide, hun var ikke glad, og lagde ører, men det gik fremad, min far ved at jeg har problemer med hvid med hende, så han (troede han hjalp) da han så gassede op og ned i traktoren, for at vise at der ikke skete noget selv om den larmede, jeg fik hende forbi, så vi var ud forbi traktoren, og så roste jeg hende, og far stoppede, så vi tog lige en tur om traktoren... jaa, et skridt frem ( gad vide om det samtidig tog lidt af hendes skræk for almindelige traktorer.... hmm)...
men vi kom hjem, og så gik jeg ud på folden, og snor i Nar, så skulle der leges og mønstres osv... træning fra jorden.... og Hvad så jeg Emma snuse til....(Emma var vores jyde føl født d. 17 maj, men hun døde desværre natten til d. 29 september af lungebetændelse) hvad legede Emma med... HVID plastic.... Dér skulle vi over.... og gæt hvad... JEG TRAK HENDE LIGE OVER DET..... det raslede og knagede, og så fik hun ros og godbidder.... og vi gik over, igennem og raslede med det (gik ikke under, det ville være at gå for vidt....) og hun travede også over det... kæmpe succes for lille Nar.

d. 13 August 2007.....

DE BEDSTE NYHEDER NOGENSINDE.. efter 4 gange ved hingstebesøg hos Mozart... Er Naren i dag blevet konstateret DRÆGTIG...... ENDELIG....

d. 14 oktober, var det stævne tid, for første gang for os begge, programmet var en LC1, og nøj hvor havde jeg det dårligt under opvarmningen... nerver... men naren viste sig fra sin bedste side, og i stedet for at blive irritabel, nervøs og hidsig som hun plejer at blive når jeg har nerver på, var hun blid, fremadgående, rolig og selvsikker, hun var en skønhed uden lige... hun var ikke i holdning (og hvad så) for jeg kunne ikke tænke andet end lige programmet, vi red til 127 point, og fik en 12. plads (af 12) men hun gik så supert at jeg havde ikke kunnet forlange mere...

d. 2 dec. var vi afsted til julestævne, vi skulle ride LC1, to gange, først % ridning, derefter point ridning...

første klasse gik forfærdeligt, kunne bare ikke få hende i galop venstre rundt... og højregaloppen, var heller ikke en succes, så vi fik 125point= 52,08 %...
under pausen truede jeg hende med ordet ''HESTE-BØF'', og det motiverede hende lidt, anden gang red vi til 136 point, en forbedring, men der er stadig plads til størrer forbedringer...


jeg blev vækket d. 15-6 2008 kl. 23.00 af min far, søndag aften, han ville lige fortælle at April's Nar havde stået med vokspropper halvdelen af dagen, og at hun havde haft lidt mælkeløb, så han regnede med at der gik et døgns tid, før hun folede, så han havde lige lukket hende ind...

kl. 00.25 ringede han så igen, han ville bare lige sige TILLYKKE, og at føllet var ude og i live, og så frisk ud.. han var gået ud for at kigge kl. 00.10 og der var forbenene ude, og kl. 00.25 da han ringede til mig, har føllet ude af fosterhinden. så jeg kørte ud til dem, og der lå det smukkeste sorte hoppeføl med 4 hvide sokker, og stjerne og snip. April's Nar var træt, men føllet var ikke. der gik en times tid før hun var på benene og endnu en time, så havde hun diet.

Hendes navn bliver Midnight's Aimeé, midnight, fordi hun er født lige efter midnat d. 16 juni. og Aimeé fordi det er germansk (tysk) ligesom racen Oldenborg, og Aimeé betyder ELSKET. og det bliver hun med garanti.

Efter April's Nar har folet, er hendes gang forbedret 10.000 gange... følmaven har tvunget hende til at bruge ryggen og bære sig selv bedre, samt at bagbenene er kommet med ind under hende... dejligt at et føl kan gøre dét... tør næsten ikke sætte hende i fol igen, håber ikke det vil gå den modsatte vej igen...

April's Nar skal d. 21 juni 2009 stilles til kåring i Dansk Varmblods forregister.
Jeg har i den forbindelse været så heldig at få hjælp fra Malene Skov, så hun får redet de rigtige muskler frem, samt hvis hun skal stilles til sadelkåring, skal Malene ride hende, da min ridning stadig er langt fra dét plan.
Malene kan sagtens se April's Nar som hendes parthest længe endnu, for jeg er taknemmelig for den hjælp hun giver mig, og så er jeg også sikker på at april's Nar vil blive brugt, samt jeg får tid til flere af de andre heste.

Malene er også rigtig god til at lære April's Nar at springe, så håber på at kunne få det lært også, så jeg kan komme afsted til et par springstævner også...

Kåringen d. 21 juni i sdr. hygum resulterede i godkendelse i DV's forregister, men karekterer svarende til DS.
Kommentér på:
Oldenborg April's Nar *Plysser*
Annonce