{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Partbred (Sec F) Haaber's Camino 2004

13.093 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

..Stjerneponyerne .
Kvinde | 41 år | Oprettet: 6. jul 2005


Welsh Partbred (Sec F) Haaber's Camino

Fødselsår:
2004
Højde:
omkring 129 i stang. ca. målt august 2010.
Temperament
Da jeg fik ham virkede han opmærksom, stille og lidt nervøs. Han var selvom han var hingst ikke den vildeste hest, heldigvis. Han var noget sky fordi en tidligere ejer ikke havde behandlet ham så godt, tror han er blevet skræmt rigtig meget, og ikke haft den vilde kontakt til mennesker tidligere.

Camino er stadig en stille og rolig pony, som kræver en hel del ro omkring sig. han er meget opmærksom og bliver nemt skræmt ved pludselige bevægelser. Han er dog ikke på nogen måde vild, kun opmærksom :)
Han knytter sig desuden utrolig meget til mennesker, der er søde og rolige mod ham....og taler pænt til ham. Han er rigtig lærenem og så er han en rigtig springbønne!....OG utrolig god ved andre heste. han går meget sammen med min anden pony Jolly Jumper.
Og så kan han godt være lidt af en drillepind, og EELSKER godbidder, og at slikke på ens hånd. Er der noget der VIRKELIG kan aflede hans opmærksomhed så er det godbidder :)

Han er simpelthen en utrolig nem pony, og så god som dagen er lang. Han er utrolig nem at skabe tillid til.
Gangarter
skridt: God skridt.

Trav: (over middel, han fjedrer utrolig flot). Skøn skøn trav.

Galop: Over middel.

Desuden rigtig fin springteknik når han løsspringes.

Camino har idet hele taget nogle fantastiske gangarter!
Stævner
Nej, desværre.
Stamtavle
Har desværre ingen stamtavle, men faren er OX og moren Welsh.
Køn
Han var hingst (klaphingst), da jeg fik ham, men
Fra den 19. november 2007, blev han vallak X) Kunne heldigvis kastereres på normal vis udenom dyrehospital X) Dog var det en lidt mere omfattende operation end normalt, så det tog noget tid før han var helt på toppen igen.
Bemærkninger
MIN PONY NR. 2 CAMINO...min lille skønne miniaraber :)

Camino er født sommer 2004 ifølge dyrlægen.

Første gang jeg så ham var kærlighed ved første blik. En af mine veninder havde været ude at kigge på en pony hos en dame som har en hel masse heste og ponyer til slag.
Hun sagde til mig at der var en UTROLIG flot hingsteplag til salg, som jeg burde tage med ud at se.
Et par dage efter tog vi så derud.....og ja førstegang jeg så ham var jeg solgt...eller nej HAN var solgt, for jeg måtte bare have ham...vidunderhesten :-) Han var den skønneste miniaraber i flot rød glød m lys man og hale (en af mine yndlingsfarver). Han virkede lidt som en der havde brug for "at blive redet" :)
Hans liv har ikke været så skønt indtil jeg fik ham. Hans tidligere ejer var åbenbart ikke så flink ved ham, og derfor er han lidt nervøs anlagt i dag, dog har han den skønneste personlighed. Et rigtig nussehoved. Han er en typisk araber...knytter sig rigtig meget til sin ejer/ mennesker der er gode ved ham. Fyrig og frisk...og utrolig kærlig.
Jeg købte han i juli 2006.

Han blev egentlig købt som selskabspony til min shetlænder Jolly som i 2005 fik konstateret forfangenhed.

12.Juli 2006.
Så fik vi hentet ham, endelig! :-)
Han blev kørt i lastbil da tidligere ejer ikke var sikker på hvordan han ville opføre sig i en alm. trailer da han er rimelig sky. Han gik næsten af sig selv op i lastbilen, men var dog en lille smule bange for det store skrummel :-) Og så var det ikke en helt almindelig rampe, det var en UTROLIG stejl en, så det var ikke helt nemt for ham.
Han er kommet til at gå på mark sammen med Jolly og det går rigtig fint. Det er jo Jolly der bestemmer.
Da de blev lukket sammen var der dog en del hvinen og prusten, men de løb ikke engang efter hinanden eller noget, så det er bare skønt.
Håber jeg får meget glæde af ham. Han virker til at være en rigtig skøn og lærenem ponyhingst som ikke er så vild/bange som jeg havde regnet med.

13.Juli 2006
Som skrevet tidligere mente tidligere ejer at han er extrem sky og bange for mennesker. Det fik vi så bevis på i dag at han IKKE er. Han er meget mere rolig og nysgerrig end vi havde regnet med, og overhovedet ikke hingstet på nogen måde. Tror han bliver let at træne når han har så godt et temperament :-) kan ikke vente til han skal tilrides. Han vil også rigtig gerne knytte sig til mennesker kan man mærke.

D.20.juli 2006
I dag havde vi smed på ham for første gang. Mine ponyer går jo på sommergræs så det var lidt svært at beskære alle 4 hove da han sprang en del rundt.....det ville han ihvertfald IKKE være med til.....Selvom hans hove trænger meget til en beskæring. Smeden fik dog taget de to forreste hove, så må vi vente til næste gang med at tage de to andre (baghove)!

APRIL 2007:
Camino går og hygger sig hos min mor på sommergræs. :-)


19: november. 2007:
Så skete det!
Egentlig ikke fordi jeg havde lyst til at gøre det, men i dag blev hingstebassen kastereret! :-S Blev nødt til at få ham flyttet fra hende som passede ham, da hun åbenbart ikke passede ham optimalt! *TSK* Min søster kom derud en dag, og de stod uden hverken vådt eller tørt, og i sjaskvådt halm! *GRR* Derfor måtte vi flytte ham hen i en dyrklub hvor der ikke må være hingste....
Har været lidt i tvivl om han godtnok var klaphingst, og det VAR han såmend!
Han kunne heldigvis kastereres normelt, men dyrlægen måtte skære "lidt dybere" for at få den ene sten ud. Det tog noget tid for lille Camino at komme ovenpå igen, og han fik også et lille tilbagefald så han måtte have noget mere medicin.

Marts 2008.
Camino var egentlig sat til salg da min søster ikke magter at passe ham mere pga arbejde osv og da jeg er på udd. de næste ca. 3½ år så jeg ikke rigtig nogen anden udvej. Både tidsmæssigt og økonomisk var det simpelthen blevet for uoverskueligt med to styks hyppere...han har desuden kostet en del i dyrlæge den sidste tid på ham, så ville hellere have ham hen til en familie der har tid/økonomi til det.
DET blev så ikke til noget alligevel med salg, for min mor er blevet helt forgabt i ham og blev meget ked af det efter jeg havde sat ham til salg. Så enden på det hele blev at hun passer ham og tager sig af ham 100%
Han står stadig i dyreklubben og flytter så på sommergræs ude hos min mor til sommer.

Forår 2010: Camino har gået hos min mor de sidste par år, og ikke lavet dagen gode gerning....så glæder mig til han skal tilrides...og bruges :)

26.juni 2010: I dag kom Camini ENDELIG til "min landsdel" at bo :)
Han var utrolig flink at læsse, selvom det efterhånden er lang tid siden har har været ude at køre. Han fandt fint sammen med sine nye foldkammerater det nye sted. Glæder mig UTROLIG meget til at komme igang med at arbejde med ham :)


Juli 2010: Camino har det bare rigtig godt det nye sted. Han er blevet rigtig gode venner med en lille hoppe (Lady):)
Han er stadig lidt sky og MEGET opmærksom, men han er den skønneste lille hest. Utrolig godmodig :)

27. Juli 2010: Har haft Camino med på ridebanen et par gange. Vi har vænnet ham en smule til vægt over ryggen, hovedtøj og trækken. Han forstår dog ikke helt stop/ startsignalerne, så dem er vi nu begyndt at træne. Han løsspringer rigtig fint, og forstår de signaler man giver ham når han skal sætte igang og stoppe op. Desuden trænede jeg med ham i dag på den måde at jeg først trak ham i tovet, øvede rigtig mange stop og igangsættelser med tovet fra skridt til trav, og fra trav og stoppe op. Da han forstod hvad det gik ud på, gjorde jeg det samme uden tovet. Jeg løber langsomt foran ham så han traver efter, og stopper brat op, mens han gør det samme. Han er rigtig hurtig til at opfange hvad jeg vil :) det er simpelthen så skønt at se. Han nyder at blive arbejdet med....og så er han en springbønne uden lige. Laver rimelig gode galopanspring foran springene :) rigtig god teknik. Kent (min kæreste) er desuden begyndt at hjælpe lidt med Camino, han renser (eller prøver på), at rense hans hove, trækker med ham osv...rigtig sjovt at se ens ellers ikke så "dyreinteresseret" kæreste hjælpe og dele ens interesse en smule.

5.september.
I dag havde Camino for første gang en person på ryggen. Min kæreste (som er UTROLIG tynd og derfor ikke så tung), har længe sagt for sjov "i dag vil jeg ride Camino"...."jaja" har jeg tænkt hver gang, "så får du en ordentlig flyvtur" :) det gjorde han så ikke. I dag distraherede vi camino med godbidder inde i stalden, og så kunne min kæreste sætte sig stille og roligt op vha. en halmballe. senere gik vi en tur i skoven jolly med vores søn Victor, mig ved siden af og min kæreste Kent med Camino i tov. Flere gange prøvede han at lægge et ben over ryggen på camino....som dog blev lidt vildere end inde i stalden....ja fremaf går det da :) Glæder mig rigtig meget til den dag min søn kommer til at ride på ham.......selvom der nok går noget tid..... :)

September 2010: Nu er Camino kommet på stald, vejret har været utrolig vådt i mange dage, så de er simpelthen kommet ind nu. Han nyder at stå inde i tørvejr. Dog er han også glad for at komme ud. Han var ret bange for kosten når man skulle feje ved siden af ham i starten...men nu har jeg lige så stille vænnet ham til at det ikke er farligt. Han er bare så sød X)

25.November:
Her til formiddag fandt en pige fra stalden uheldigvis Camino i sin boks, ikke særlig frisk :S Han havde rullet sig rundt og lå ligesom fast med benene hen mod væggen ind til Jolly. Heldigvis fik hun og kæresten ham fri og gik rundt med ham indtil jeg kom derud. Der mødte mig en MEGET sølle lille Camino som albolut IKKE var så frisk som han plejer. Han stod bare og hang og ville mest af alt ligge sig ned (det fik han dog ikke lov til). Dyrlægen kom ud og konstaterede forstoppelse. Han fik derfor olie gennem et rør i næsen og så skulle vi se tiden an. Foder var absolut BANDELYST, så ikke engeng halm eller wrap måtte herren få noget af det næste døgn. Hans halmstrøelse blev derfor også skiftet ud med spåner, som Kent var så flink at hente :)
Dyrlægen mente at forstoppelsen måske er opstået som følger af for lidt væskeindtag. Derfor får han nu lunkten vand når jeg er derude.
Desuden får han YSY gærkultur fra Brogården, så håber det kan stabilisere tarmfloraen en smule....

FEB 2011:
Vi har fundet en rigtig flink "plejefamilie" til Camino da jeg er gravid og ikke får så meget tid til bassen foreløbigt, hvilket er synd for ham. Han rejser til Sjælland sidst i marts fordi han er blevet lånt ud. Derfor har vi fået lavet "handelsundersøgelse" på ham, hvilket gik rigtig fint, han gik lige igennem, trænger dog til at få raspet tænder så det får vi gjort inden han rejser.....og så har han lige haft smed, hvilket han tog rigtig pænt. Såå nu bliver han tip top i orden til at tage til Sjælland.....Oog så er han forresten i behandling for lus, da vores anden pony uheldigvis har fået lus...og måske har smittet Camino. Kunne dog ikke finde lus eller æg på Camino, men nu er han i behandling for lige at være på den sikre side.

Camino kom aldrig afsted til sin "nye familie" fok simpelthen kolde fødder efter at et hav af mennesker fortalte mig hvor mange ting der reelt kan gå galt når man låner en hest ud, og desuden fandt jeg ud af ast jeg nok kom til at savne ham liiiidt for meget hvis han skulle helt til sjælland.

4. juni 2011:
I dag hjalp Futte (min søster) med at træne Camino-drengen. Vi longerede ham først en smule hvilket han er blevet rigtig god til. Derefter løssprang de lige at par gange og herefter begyndte min søster at hoppe lidt op og ned ved siden af ham, hun hoppede op på ryggen på ham et par gange hvor hun lå hen over ham. Det tog noget tid at få ham til at forstå hvad han skulle men efter en del forsøg kom hun helt op at sidde og han stod faktisk ok pænt, selvom han er an bandit :)

Sep. 2011: Camino er uheldigvis begyndt at spytte gennemtyggede "høklumper" ud, derfor har vi haft Karina ude, som desværre ikke kunne finde noget ved hans tænder. Næste uge kommer Eva Løber ud, så håber hun kan finde ud af hvad problemet er.

d.26.september 2011:
I dag have vi Eva Løber ude til Camino, HOLD OP for nogle tænder den stakkels pony havde. Knækket noget af to kindtænder i overmunden, en smule bølgebid, et par spidser og så var der ikke plads til alle tænder pga. hans lille hoved. Eva fik skyllet "hullerne" rigtig godt igennem, og HOLD FAST hvor det stank råddent....ikke så sært han har haft dårlig ånde! Hun fik desuden raspet spidser og bølgebiddet, så nu håber jeg virkelig at han kan spise normalt igen. Er det ikke bedre i løbet af de næste 14 dage til 3 uger, så skal han indlægges på hestehospital og have rykket de to skadede tænder ud! Håber virkelig ikke dette bliver nødvendigt! :(


Der er da vidst sket rigtig meget siden sidst jeg skrev. Min lillesøster fik uheldigvis konstateret livmoderhalskræft i efteråret 2011, hvorfor jeg ikke har været så aktiv herinde. Det hele endte med et tilbagefald i 2012, hvorfor jeg valgte at flytte et ½ år til Sjælland for at være sammen med hende. Camino blev derfor lånt ud til Sonja i Midtjylland. Mistede min søster i sommer 2013, og fik så Camino hjem igen først på året 2014 (feb. mener jeg det var). Desværre havde han tabt sig utrolig meget og fik derfor en pony hjem, der skulle igennem en kæmpe opfedningskur. Kort efter hjemkomst, skulle Camino have smed og han var godt nok overrasket over hvordan han så ud :/.

Sommer 2014. Camino er påbegyndt noget træning igen. Er begyndt at træne han i køreliner, hvor jeg går bagved, så han begynder at forstå drejesignaler osv. Det tager han utrolig flot, men må dog lige skubbe ham i gang ved håndkraft, da han ikke helt forstår at det nu er ham der skal føre an og ikke mig. Longetræning er han knalddygtig til som sædvanlig. Smeden var også ude for nylig igen, da Caminos hove var blevet utrolig revnede. Smeden kunne SLET ikke se at det var den samme pony som han havde taget tidligere på året. Han blev ved med at grine af overraskelse.

April 2015.
Camino er (desværre), igen begyndt at smide tyggede høklumper ud, når han spiser hø, derfor måtte jeg have Eva Løber ud lidt akut. Det viste sig at han havde en ret stor tandspids på en af de inderste kindtænder, som har generet ham meget og endda gnavet hul i huden. Heldigvis, var så hans "mellemrum" ok ud i forhold til hvad de gjorde tidligere.

NB: COPYRIGHTBILLEDERNE er mine egne.
NB: den grime/tov/halsgrime han har på, på flere af billederne var en tidligere ejer gav ham på, fordi han ifølge hende "altid smed grimen"....jeg tog den selvfølgelig af lige så snart jeg kunne komme til det :-)








Kommentér på:
Welsh Partbred (Sec F) Haaber's Camino
Annonce