{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Sif fra Bølshavn [Min part] 2003

3.504 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

marie K
Kvinde | 26 år | Oprettet: 10. maj 2013


Islænder Sif fra Bølshavn

Fødselsår:
2003
Højde:
133 cm med forsko :)
Temperament
Sif er generelt stille og rolig, og super sød. <3
På tur kan hun være meget fremmadgående, men stadig styrbar. Man kan mærke at hun virkelig elsker at være i naturen. <3
På banen er hun knap så fremmadgående, men super sød. Dog kan hun finde på at lave lidt numre en gang i mellem, men det gør jo bare at det aldrig er kedeligt at ride på hende ;)
Gangarter
- Skridt: rigtig behagelig, og et godt tempo.

- Trav: tempoet kan variere meget, men er for det meste ret friskt. Hendes trav kan være lidt svær at sidde i når den er fri, men ellers er hendes trav rigtig god <3

- Tölt: rigtig behagelig at sidde i, og hun løfter benene rigtig godt. Hun er ikke naturtölter, dog er hun ikke særlig svær at sætte i tölt ;)

- Pas: jeg er ikke den bedste til pas, men det er Sif til gengæld da hun er 5-gænger, men vælger pas.

- Gallop: ikke den bedste balance, men ellers rigtig god at sidde i. Tempoet er ret højt, og stiger kun jo længere man galloperer <3
UPDATE - Det har vi arbejdet på, og det er blevet bedre. Hun har stadig en del krudt i røven, hvilket ikke kun gælder i galloppen, men som hun ofte brænder af i den, men hun er blevet meget nemmere at styre.
Stævner
Nope, men det kunne da være sjovt! ;)
Stamtavle
F: Korði fra Kirkjubæ.
FF: Goði fra Saudarkróki
FM: Gígja fra Kirkjubæ
FFF: Páttur fra Kirkjubæ
FFM: Hervór fra Sauðákroki
FMF: Elgur fra Hólum
FMM: Rakel fra Kirkjubæ

M: Sól fra Kjarna.
MF: Prú­ður fra Neðra-ási
MM: Agla fra Egilsstöðum
MFF: Hervar fra Saudárkróki
MFM: Þokkadís Neðra-ási
MMF: Bleikur fra Egilsstóðum
MMM: Nös fra Sauðarkróki
Køn
Hoppe, med stort H!
Bemærkninger
Jeg har nu haft part på Sif i lidt over 3 år, og jeg elsker hende.
Hun er en af de heste som man både kan jorde marker med, ride lange skovture med, ride afslappede skridtture med og meget andet, også er hun super lærenem.
Hun har rigtig meget personlighed, hvilken også kommer til udtryk når man rider på hende, bla. kan hun være meget stædig til tider, men det gør bare at der altid er noget at arbejde med, og at hun aldrig bliver kedelig at ride på!

Sif er rødblakk (tror jeg nok det hedder..), hun er en meget smuk, og ifølge mig harmonisk hest.

Over de tre år jeg har haft hende som min part har hun udviklet sig så meget, og dog bliver hun stadig ved med at imponere mig. I starten var da jeg fik hende var hun kun blevet redet i en måned efter en lang stillestående periode, så hun var selvfølgelig i virkelig dårlig form. Og før hun var kommet til Pilegården havde hun været turhest et sted på Bornholm, og havde stortset aldrig prøvet at ride uden Stjarni (hendes helbror). Første gang jeg red hende var uden Stjarni, og det gik ærlig talt ikke særlig godt i starten, da hun lige skulle prøve mig af. Men da jeg fik styr på hende var hun helt fantastisk, og jeg blev helt forelsket i hende.
Siden da er hun gået fra at være uadskillelig fra Stjarni, til sagtens at kunne ride lange ture uden ham. Hun har lært at ride at ride bidløst, lært at springe (eller i hvert fald blevet bedre ;)), kommet i meget, meget bedre form, fået mere respekt for sin rytter, blevet bedre til at tölte, og mange andre ting, og jeg er simpelthen så stolt af hende.
At få part på Sif er nok et af de bedste valg jeg har taget i mit liv, og jeg vil ligefrem vove at sige at jeg ikke ville have været den samme idag uden hende.

UPDATE:
Så har jeg kun de sidste 2½ uger tilbage af juli på Sif, hvor jeg er i Frankrig i 2 af dem... Det er den mærkeligste følelse, for selvom jeg glæder mig ekstremt meget til at starte på efterskole er jeg sønderknust over at skulle sige farvel til min lille skat. Det værste er næsten at jeg ikke engang vil have muligheden for at komme ud og besøge hende i weekenderne, da ejeren har købt en gård i Tølløse, hvor alle hestene skal flyttes op til.
I torsdags gjorde vi noget jeg aldrig havde turdet håbe ville lykkes for os. Vi red en tur i skoven uden andre heste kun med Sidse med på cykel, og selvom Sif ikke opførte sig 100% eksemplarisk, så var det en fuldkommen fantastisk tur. Det var en af de ture, hvor man kunne mærke tilliden og glæden fra sin hest, og det er det jeg nyder allermest ved at ride. Det lyder måske ikke af meget, men i forhold til at jeg i starten ikke engang kunne ride hende op af vejen alene, er det en kæmpe milepæl for os.
Selvom vi har haft en del nedture, og jeg flere gange bare har haft lyst til at give op og smide det hele på jorden, så er det oplevelser som denne, der gør at det bare er det hele værd. Det er nok en ting som kun hestemennesker forstår, men jeg er bare ufattelig stolt, ikke kun af Sif, men også af mig selv.
Jeg må bare nyde den tid vi har sammen. Jeg er ufattelig heldig at jeg overhovedet har haft muligheden for at ride og træne med en så fantastisk hest, og jeg er evig taknemmelig for at hun har givet mig sin tillid.

Jeg elsker den lille hest.
Kommentér på:
Islænder Sif fra Bølshavn
Annonce