{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Chamonix *Solgt* [Tidl. hest] 1990

4.186 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Celina
Kvinde | 35 år | Oprettet: 13. jul 2006


Oldenborg Chamonix *Solgt*

Fødselsår:
1990
Højde:
Hun er 168 i stg. Perfekt højde til mig.. :)
Temperament
Hun har det dejligste og roligste temperament i det daglige, og når man omgås med hende, det er virkelig en fornøjelse at hun har sådan et godt temperament.
Men hvis vi er ude på tur, og der skal løbes stærkt, kan hun godt være lidt svær at holde tilbage, for det er jo ikke sjovt at komme til sidst, vel.. :) Hun har dog aldrig stukket af med mig :D
Gangarter
Hun har nogle middel gangarter.. Hun er jo efterhånden en gammel dame, så de begynder at blive lidt mere stive i det.. =)
Stævner
Hun har startet rigtig mange stævner i sine unge dage før jeg fik hende, både spring og millitary.. Det sidste stævne hun startede var en La klasse til et udvidet klubstævne.

Jeg har desværre ikke nået at starte, da hun har haft nogle skader, og har aldrig redet stævner før, så skal nok også lige have et skub hvis jeg skal igang.. =)
Stamtavle
F: Urprinz OLH
FF: Ulan
FM: Waldprinzessi
FFF: Usurpator XX
FFM: Anke
FMF: Kronprinz XX
FMM: Walda II

M: Majbritt OL
MF: Aladdin Tino
MM: Lotte Bøgely
MFF: Aleksander
MFM: Tinna
MMF: Granit Gydegård
MMM: Smut Bøgely

Rigtig fin stamtavle :D
Køn
Ja, rigtig køn Hoppe :D
Bemærkninger
Jeg var så heldig at jeg fik min egen første hest, den 1. maj år 2004, Puha, er det virkelig så lang tid siden?? :P

Hun er en kanon dejlig Hest. Hun hedder Chamonix og er en ældre oldenborger/fuldblods dame på ca. 168 cm i stg., efter Urprinz.. jaa, det siger ikke så lidt.. :))

Hun ELSKER at springe, men vi må ikke spinge højt mere da hun har haft en skade, men det gør ikke noget, for vi kan sagten have der sjovt med at springe ude i naturen, over træstammer og sådan. Vi rider også lidt let dressur og skovture. Det er også rigtig sjovt. For der er fut i den gamle dame. Så man kan overhoved ikk mærke på hende at hun er en ældre dame.. :)

Hun er mørkebrun med stjerne i panden, hvid snip på mulen og en hvid sok på højre bagben.. deeejlig hest.

Hun er bare den dejligte dame og jeg elsker hende helt vildt. <3

D. 10 April - 2007
Jeg red Chamonix over på stutteri Godthaab for at hun kunne blive scannet, da hun var kommet i brunst, og jeg meget gerne ville lave et føl på hende. Der var et dejligt stort æg på 44 mm..
Dagen efter blev hun så insemineret første gang, og det var så meningen at hun skulle insemineres igen med en dags mellemrum indtil hun tog imod..
Tre dage efter hun var ankommet ringede de for at jeg skulle komme og hente hende, og hun havde taget imod, første gang hun blev insemineret, så det kunne bare ikke være nemmere.. =)

D. 28 April.
Var hun så over at blive scannet igen for at se om der var gevinst... Og mindsanten om der ikk var.. :D
Så nu er min dejlige hoppe ifol..
Hun var bare så nem.. Stod på stutteriet i 3 dage, blev insemineret i årets første brunst 1 gang, og vupti.. :D
Meen, nu må vi se.. Der kan nå at ske meget endnu.. Men jeg håber.. :)

Opdatering:
Nu er vi i November måned og hun skal i næste weekend over og have sin 2. vacc. mod virus abort. Hendes drægtighed foreløber bare super fint, og der er ingen problemer.. Hun bliver bare tykkere og tykkere.
Så nu er hun over halvvejs, og glæder mig bare helt vildt til føllet kommer.. <3

Opdatering d. 26 Jan. 08:
Ja, så blev det lige tid til en lille opdatering igen =)
Der er nu ca. kun små 7 uger til Chamonix skal Fole, og det bliver bare så super spændende.. Hun bliver bare tykkere og týkkere.. <3

Opdatering: D. 24 februar
Ja, så er der kun lidt over 2 uger til Chamonix forventes at fole.. Så alt kan jo faktisk ske fra nu af.. Uha, hun bliver da også større og større, og glæder mig bare som en sindsyg.. Nu er det lige pludseligt tæt på.. :D

Opdatering: d. 11 Marts
Ja, så har damen jo egentlig termin idag, men det ser ud til at hun vil pine mig, og holde på det lille følle lidt længere tid, og efter at dømme på hendes "jeg foler snart"-tegn, ja så går der nok lidt tid endnu, for yveret er kun vokset meget lidt.. Hun er godt nok lidt slap i musklerne bag på, men det er også det hele.. Så vi må bare vente og se.. For som alle siger til mig: " Det kommer når det kommer" =)

Opdatering d 26 Mart.
Så blev Chamonix endelig mor.. Hun fødte et smukt hoppeføl tirsdag morgen d. 25 marts, præcis 14 dage over tid.. Og hun er bare en alletiders mor. hun passer så godt på den lille.. Det er bare gået så findt det hele..

Opd. 19. Nov. 08
Så er vi godt igang med ridningen, og det går super.. =) Hun er også blevet klippet rigtig fint, så nu er det nemmere, da hun ikke sveder så meget og er så lang tid om at tørre efter ridning.. :D
Chassie er også blevet vænnet helt fra mor nu, og de tager det super godt.. Chamonix gider faktisk ikke den lille mere når de snuser til hinanden.. =)

Opdatering d. 17 Januar:
Ridningen har stået stille det sidste stykke tid, da Chamonix har virket lidt halt, plus været meget sløv og sur..!
Det er kun blevet til meget lidt ridning.. Det var jo meningen hun skulle sælges nu her til nogen af min mor og fars bedste venner (til deres datter) og i den forbindelse besluttede jeg så at få dyrlægen ud i torsdags for at tjekke hende, så vi var sikre på at det ikke var noget slemt!!
Desværre anbefalede dyrlægen, efter vi havde lavet bøjeprøver på alle 4 ben, at vi fik hende i røngten, da han mente at hjun både var halt på hf og vb.. :(
Så vi fik en tid igår fredag d. 16. ude på dyrehospitalet..
Vi kom der ud og startede igen med bøjeprøve, hvilket heldigvis var blevet bedre, men han ville så bruge en metode hvor man starter med at bedøve benet nede fra og så længere og længere op, for at finde ud af hvor haltheden stammer fra.. Desværre var hun halt, også selv om vi var helt oppe og bedøve i knæet i højre forben.. Bagefter skulle hun have taget røngten af alle ben, og der viste billederne ingenting i forbenet, men desværre viste de spat i venstre bagben.. :'( Hvilket dyrlægen bagefter mente også var skyld i hun så halt ud på forbenet.. Nemlig diagonalt halthed..
Så min dejlige hest har desværre fået spat, og kan derfor fremover bruges udelukket til skovtur og meget let dressur.. Dyrlægen mente at hun nok også godr kunne holde til de helt lette dressur klasser hvis vi skulle starte, men ellers ville hun ikke bliver konkurrencehest igen.. Men selvfølgelig har hendes alder også noget at sige..
Det der var bedst at høre fra dyrlægen var jo selvfølgelig at hun faktisk har bedst af at blive brugt, og ikke stå stille.. Bare på skovturs og motionsplan..
Men set i bagspejlet var det meget rart at få det på det rene hvad der var grundet til hendes halthed, + så vi ikke nåede at sælge hende uden at vide at hun har fået spat.. Nu ved køber det, og overvejer stadig købet, da deres datter stadig er nybegynder og nok mest har brug for en hest på det plan.. Men vi må se hvad tiden bringer..

Så er hun blevet solgt.. Hun er kommet op til en familie som jeg er sikker op vil behandle hende rigtig god..
Kommentér på:
Oldenborg Chamonix *Solgt*
Annonce