{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Thorsholms an che'ad Emma Gemma (himmelhest) 2013

775 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Thorsholm
Kvinde | 42 år | Oprettet: 30. jun 2011


Irish Cob Thorsholms an che'ad Emma Gemma (himmelhest)

Fødselsår:
2013
Højde:
En lille føllefis endnu, men vel omkring en meter..
Temperament
Emma Gemma er det mest tillidsfulde føl, jeg nogensinde har mødt. Fra den dag hun blev født har hun bare ville at vi skulle nusse hende og være ved hende. Få dage gammel fik hun uden problemer lagt grime på og løftet ben.
Men hun er også ualmindelig selvstændig. Når hun skal ud på fold med mor, går hun ofte den modsatte vej, fordi hun lige skal undersøge noget. Der er ikke noget i hele verden at være bange for..
Gangarter
Ualmindelig godt styr på sine ben.. Hun ræser rundt på marken uafbrudt, og hverken snubler eller falder, men hun er jo kun et føl, så gangarterne er svære at beskrive.. Følskridt, føltrav og fuld-gas-galop er hvis dem hun har lige nu..
Stævner
Stamtavle
Mor: Fie
Far: Snow Van Hippolacta
Køn
Den kønneste lille hoppe
Bemærkninger
Den 4 maj 2013 kl 21.23 kom Thorsholms an Chead Emma Gemma, som er det smukkeste lille hoppeføl, til verden.
Kl 21.00 sprang jeg op fra sofaen, med en fornemmelse af at jeg skulle skynde mig ud i stalden. Da jeg kom derop lå Fie i halmen med presseveer. Kort efter kom min mand og vores ældste dreng også og vi overværede sammen fødslen af vores første føl..
Willie Willie fulgte nysgerrigt med ovre fra sin boks og brummede nervøst når han blev lidt for bekymret for sin hoppe og hendes føl.
Fie tog det hele roligt og klarede det fantastisk. Efter 20 min lå der et smukt og vådt føl i det varme halm. Manden hentede en flaske champagne og vi skålede og hyggede ved bokslågen, mens fie slikkede sit nye føl. Efter 45 min kom Emma Gemma op at stå og efter halvanden time var hun i fuld gang med at drikke og stavre rundt på sine uendeligt lange ben. Manden og sønnen gik ind og jeg sad ved mine tre trætte heste i halmen i endnu et par timer.

De efterfølgende dage, blev jeg mere og mere forelsket i det lille vidunder. Hun er så rolig og mild, og samtidig en rigtig spilopmager.
Da hun var to dage gammel, kom hun på fold første gang. Og hun ræsede rundt uafbrudt, så efter 1 time måtte hun ind igen og slappe lidt af. Sådan gik den første uge, herefter kom hun på fold hele dagen, og 3 uger gammel kom hun så på døgnfold, og elsker at være udenfor..
Hun går selvfølgelig sammen med sin mor, men også med vores hingst på fem, som er blevet hendes legekammerat. Mor får man mælk ved, men Willie Willie udforsker man verden og laver man ballade sammen med..

Hun har fra starten af været i hænder og har vænnet sig til vores nærhed og håndtering, så hun nu knapt en måned gammel, kan trækkes ved siden af mor, berøres overalt og få løftet ben.

Oktober 2013
En mild efterårssøndag lidt hen på eftermiddag går jeg en tur op på marken for at se til hestene. De er stille og rolige. Emma står lidt for sig selv og jeg bemærker at hun ser lidt bedrøvet ud, men tænker at de nok bare slapper lidt af..
Et par timer senere går jeg alligevel op til dem igen og nu kan jeg se at der er noget helt galt med Emma. Hun virker usikker på benene og slet ikke som sig selv. Jeg ringer efter dyrlægen, som vil køre ud til os med det samme. Efter at have lagt på, trækker jeg hende ind i stalden og kan nu mærke at hun virkelig bliver dårlig. Efter 10 min i boksen vælter hun, lukker øjnene og hun åbner dem aldrig igen. - jeg er i det øjeblik klar over at vi kun havde denne lille smukke stjerne for en kort stund...

Da dyrlægen kommer beslutter vi inden for få minutter at aflive hende. Vi kan ikke gøre andet...
Hvad der skete med hende ved vi ikke, og får heller aldrig at vide..

Løb glad ud over markerne, min vidunderlige lille pige.
Du er nu en stjerne på himlen..
Kommentér på:
Irish Cob Thorsholms an che'ad Emma Gemma (himmelhest)
Annonce