{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg VESTERBÆKS EMILY [Tidl. hest] 2007

2.898 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anette S
Kvinde | 37 år | Oprettet: 20. mar 2007


Oldenborg VESTERBÆKS EMILY

Udfordringer
Fødselsår:
2007
Højde:
målt til 155 cm uden sko, men virker højre
Temperament
Generelt rolig og meget nysgerrig.
En Hest som gerne vil arbejde og behage
Gangarter
Skridt middel
Trav middel til over middel
Galop middel
Stævner
Deltagelse i DHE træf 2014 1-3 august
Bestået Ute Lehmanns Fundament klasse
3. plads i løs arbejde middel

Deltagelse i DHE træf 2015 31/7 - 2/8
Bestået Ute Lehmanns Harmoni klasse

Deltagelse I DHE træf 2017
Delt 1. plads i Agility middel
Stamtavle
Ja da :-D
Far:
Elton son
Farfar:
Elton
Farfars far:
Eros
Farfars mor:
Oranie
Farmor:
Brit
Farmors far:
Carel
Farmors mor:
Blanka
Mor:
Cara
Morfar:
Carte blanche xx
Mormor:
Utopia guldager
Mormors far:
Urprinz
Mormors mor:
Monika guldager


Køn
En rigtig køn hoppe ;-)
Bemærkninger
Vesterbæks Emily købt d. 13/6.2013 og fik hende hjem samme dag

Emily er en sød og kontaktsøgende lille oldenborg hoppe, som er opmærksom på sin rytter. (dette skal foreståes som meget positivt)
Hun er en enmands hest og når man først har vundet hendes tillid er hun en helt fantastisk hest.
Hun elsker opmærksomhed og ikke mindst at blive nusset/hygget om.
Hun er for det meste super cool, der skal noget til for at hun bliver forskrækket/bange.

Uddannelses mæssig er versade og traversade i skridt indlært både fra jord og ryg, og har taget hul på traven fra ryggen med versade og traver.
Hun kan rides i alle tre gangarter, og er rimelig stabil på biddet i både skridt og trav.
Gallopen skal stadig trænes en del for hun får en bedre balance.
Hun fungerer fint både med bid og bidløst.

Hun er rigtig hurtig til at lære nye ting efter jeg har indlært klikkeren.
Over 3 dage lærte hun at smile og det tog maks 10 min sammelagt.
Jeg bruger meget tid på jordarbejdet for at styrke muskulaturen samt at gøre det lettere når jeg rider, med at indlære nye øvelser.
Hvilket gør jeg ikke har fået redet så meget og derfor er Emily lidt ude af form.

Jeg har haft hende løs sprunget nogle få gange, hvilket hun viste interesse for samt god energi og teknik og har også prøvet at springe et par gange under rytter, dog ikke med mig

Når jeg træner bruger jeg meget the 7 games (parelli), akademisk ridekunst, klikkertræning mv.

Hun kan rides på tur alene, dog er hun mere opmærksom og kan være lidt pylleret (specielt over for store sten)
Hun er ikke bange for trafik. (busser, biler, traktorer)

Man får altid en god tur så længe man lytter til Emily.
Hun kan til tider klappe med mulen under ridning på bane. Dette kan skyldes stress/ubehag (spænding) ved en øvelse eller at man kommer til at spænde i sæde så man bloker Emilys frie bevægelighed

Emily ELESKER at blive kløet på de rigtig gode klø steder. Hun ligger skam ikke skjul på at hun synes det er dejligt.
Når jeg har kløet hende mellem forbenene og stopper. Løfter hun det ene forben og peger med mulen på stedet som en indikation af hun vil have mere. Så hun er mindst ligeså meget vil at træne mig som jeg er med hende. Skøre hyp :-)

15/6-2013
I dag introducerede jeg Emily for kapsunen og hun var hurtigt til at opfange hvad hun skulle ved hjælp af mit klikker ord som hun allerede forbinder med en godbid. Kanon seje hyp :-D

16/6-2013
Jeg havde nu tænkt jeg skulle have været på ryggen af hende, men synes ikke jeg gad ud i regnen. Så det endte med noget horsemanship i form af Friendly game, Porcupine game og Yo-Yo game på staldgangen.
Nøj hvor var hun bare sej. Hun forstår næsten at tage hovedet ned når jeg ligger hånden på nakken (bare et let tryk) og hun flytter sig fint for tryk når jeg skal flytte forpart og bagpart.
Yo-yo game sad lige i skabet med det samme.
Friendly game synes hun bare er hyggeligt, dog var hun lidt skeptisk da jeg fandt sticken frem med en plastk pose bundet på. Men hun var rigtig cool jeg gik med posen så den blev slebt hen af jorden hvor hun fuldte efter. Det var der ingen ben i.
Så skulle hun berøres over hele kroppn med den. Heller ingen problemer der.
Så begynder man at svinge rundt om ørene, ben osv. Hvor Emily ikke helt synes om idé med den skal svinges rundt om ørene. Hun stivner blot og "glemmer" at trække vejret. Første gang gik hun kun et par skridt ellers stod hun helt stille.

17/6-2013
Så kom jeg på ryggen af den lille dame. Pyh det var lidt hårdt synes hun.
Jeg skal dog have kigget efter en anden sadel da den jeg fik med ikke ligger specielt godt på Emily.
Men hun var så sød og meget blød for til. Jeg skal næsten ikke røre tøjlen før hun reagerer.
Men jeg skal love for at vi begge er ude af træning :-) Hun stoppede en del gange i traven, hvor jeg tror det er en blanding af vi lige skal lære hinanden at kende og dårlig kondi.
Vi tog en halv runde i galop til hver side. Nøj hun gav den gas på venstre volte :-P
Så fik vi også lige det på plads med at roepiller er ikke noget man gider spise uden fiberpiller i. Så lærte jeg det. Men dejligt hun gider spise kiesel i foderet.

18/6-2013

Dagens træning med Emily var en lille forhindrings bane bestående af en presenning med blå og gule dual kegler ved siderne, et lille spring og en regnbuefarvet paraply og en stick med plastik pose og en med en sting på. Farligt? Nej! Hvad skulle være farligt afdet der???
Tja det eneste Emily ikke kunne lide var når der kom for meget lyd på sticken med stingen som blev hamret ned i jorden, mn ellers kold i r**** når jeg svingede stick me sting over hovedet på hende med så meget lyd på som muligt ligeledes galt plastik posen.
Dygtige lille hest :-)

19/6-2013
Det er hårdt at være Emily for tiden når der kræves at hun skal tage hovedet frem og ned samt at skulle begynde at bære sig selv bagfra, frem for at være stjerne kigger med masser af forparts belastning.
Hun var noget træt efter træningen. Det er lidt hårdt at skulle bruge sine små hjerneceller. Men hun var hurtig til at opfange hvad hun skulle.
Hun havde lidt svært ved at få højre bagben ordenligt ind til tyngdepunktet så det kan være vi skal have en kiropraktor ud og tjekke hende igennem.
Jeg tror godt nok der gemmer sig en stjerne inde i Emily. Hun er super god :-)

20/6-2013
Vi havde selvskab af Maria og Quattro på banen. Det var nu rigtig hyggeligt :-)
Emily har forstået frem og ned af søgningen og jeg kan gå lidt længere væk som gerne skulle ende ud i at kunne longere på den måde.
Jeg fokuserede derfor lidt mere på at få Emily til at få bagbenene ind til tyngdepunktet som at flytte sin skulder så hun ikke ligsom går ind i mig.
Hun var bare så god og træt bagefter. Men hun nyder godt nok at få alt opmærksomhed :-)

21/6-2013
Jeg trænede frem og ned i longe inden jeg satte mig op på Emily.
Hun stressede lidt i longen, men faldt mere til ro da jeg kom op på hende og bad hende om at søge frem og ned blot i skridt som jeg synes hun var god til.

22/6-2013
Jeg havde besemt at træne horsemanship og det viste sig at være en god idé da stald ejer havde mange gæster og biler.
Emily stressede noget og kiggede en del og jeg koncenterrede mig om hun blot skulle være opmærksom på mig. At hun skulle tage hovedet ned og trække vejret dybt (for at få løsnet nogle af alle de spændinger hun havde. Det lykkes rigtig godt til sidst.

24/6-2013
Emily er begyndt at stresse en del når hun bliver taget ind fra folden i stalden. Hun vrinsker en del og det virker til at det er noget begyndende seperationsangst.
I stalden fokuserede jeg på at hun skulle have hovedet i manke højde eller derunder for at hun ligsom kunne finde ro. Det hjalp men der skulle end del gange til før hun blev der og kunne slappe af.
Ude på banen vrinskede hun også. Jeg prøver at bryde hendes mønster ved at bede hende om forskellige ting men uden held.
Hun var ellers rigtig god i longen med frem og ned søgningen. Den er næsten helt på plads.
Jeg prøvede så at lege lidt med at få hende til at lave traver, hvilket hun synes var meget svært, da hun ikke rigtig forstod hvad jeg ville have hende til. Men et par skridt blev det alligevel til på hver volte.

25/6-2013
Jeg lavede Join up med Emily for at hun skal turde at stole mere på mig samt slappe mere af. Umiddelbart var det en succé :-)

26/6-2013
Jeg havde nu bestemt mig for at skulle løsspringe Emily, men jeg måtte ændre planer, da 3 andre skulle ud og ride på banen.
Det blev til en masse hygge og nussen på de gode klø steder samt lidt longe arbejde og lidt versader blev det skam også til :-)

27/6-203
Det blev kun til hygge inde i stalden. Emily var skide god hun blev forladt 2 gange uden hun begyndte at vrinske eller stressede op. Hun kiggede blot og så mindede jeg hende om jeg var der, hvor jeg bad hende om at kigge på mig.
Hvis hun forsætter med det forbliver jeg glad :-)

28/6-2013
Atter en hyggedag i stalden. Emily nød det og hun var dejlig afslappet :-)

29/6-2013
Det blev så endelig til lidt løs springning. Nøj hvor var Emily glad for det. Hun blev jo nærmest ved hvis jeg ikke stoppede hende :-) Hun har en fin springteknink så må jeg prøve at smide "kyllingen" fra mig på det område ;-)

1/7-2013
UHHHH kæmpe JUBEL
Emily var en stjerne i dag :-D Hun vrinskede kun en enkelt gang i starten af træningen. Jeg arbejde løs longering med hende og hun blev hos mig (lige bort set fra de 2 gange hun lige kom på afveje men blev hurtig opmærksom på mig igen)
Kæmpe succe. Søde hest <3

7/7-2013
Jeg har fået fat i en windsor elite fit 4 som ligger bedre på Emily. Jeg var lige ude og prøve den på hende og jeg sad også meget bedre i den samt så har den mere knæstøtte.
Emily lærte også at komme til skammel når jeg skal stige op. Nøj hvor synes det var svært i starten at forstå hvad hende den tossede på 2 ben ville have hende til.

8/7-2013
Versaderne er blevet meget bedre og jeg legede lidt med traverversade for anden gang. Sidst stoppede hun hele tiden og fortalte at hun ikke kunne være mellem hegnet og mig. Denne gang det samme dog prøvede hun mere og der kom da et par trin på hver side. Dygtig lille pony :-)
Jeg prøvede lige igen med at stille mig på en skammel og få Emily til at parkere sig fint ind til skamlen mens jeg stod på den. Den havde hun skam fanget helt :-) Så fedt.

9/7-2013
Jeg ville udforde Emily og valgte derfor at gå en 5 km lang tur igennem rapsmarken, på landevej samt hovedvejen. Biler, lastbiler, traktor, motorcykler og busser var hun ligeglad med, men store sten, skraldespande busskuer og miniature ponyer synes hun var farlige.
Desværre gik hun og vrinskede hun hele vejen.

10/7-2013
Er der noget bedre end når man fløjter og så hesten kommer en i møde? Det tror jeg ikke :-)
Men ellers var vi en smut ude på banen og tøffe lidt rundt. Jeg har fokus på at Emily kommer frem og ned samt er afslappet, hvilket hun er god til i skridt. Det kniber en del i trav, dog kom der nogle gode momenter go så stoppede jeg ellers mens legen var god.

12/7-2013
Tine var ude og trimme Emily og hun havde øget pus i begge forben og flade såler med lidt blødning i den ene forhov. Så hun har fået mundkurv på samt er bliver sat på jordfold om natten hvor hun får hø da vi nødig skal risiker hun bliver forfangen.

18/7-2013
Windsor elite dressursadlen jeg havde købt viste sig at have en knækket bom og jeg troede lige jeg havde mistet mine penge jeg gav for den. Men sælger vil så gerne tage den tilbage heldigt nok. Nu står bare jeg uden sadel igen øv...

25/7-2013
Nåh så stod damen med et hævet forben, da jeg kom derud i morges for at lukke hende på græs. Øv også.... Dog er det kun hævet på indersiden og er varmt. Men virker ikke øm og er ej heller halt.
Jeg må se om det har aftaget når jeg skal derud senere.
Aften: Så blev mysteriet vist løst. Der er kommet hul ved kronranden og er med meget stor sandsynlighed en hovbyld.
Emily skal til at lære at have benet i sæbevand samt stå med det deri i 10 min. hmmm tænkte jeg så da hun sprang til siden efter jeg lige havde fået hende til at stille benet i spanden.
Der var jeg glad for at jeg have en horslyx slikke ting. Hun stod musse stille og slikkede fornøjeligt, hvor hun nærmest var i sin egen lille boble og intet andet fik hendes opmærksomhed i de 10 min.
Jeg håber hævelsen fortager sig hurtigt nu hvor der er gået hul på bylden.

28/7- 2013
En træt Emse jeg mødte her i formiddags. Heldigt jeg havde taget kameraet med :-)
Hovbylden er ved at være gået i sig selv igen.

1/8-2013
Jeg har lige fået svar fra Birgitte Funder omkring Windsor elite sadlen jeg har købt, kun har en knækket nitte som bliver skiftet. Endelig har jeg sadel så jeg kan komme igang med at ride :-)

7/8-2013
Indlæring med klikkertræning er påbegyndte, da jeg endelig har fundet en godbid Emily er glad for nemlig rugbrød :-)

14/8-2013
Endelig kunne jeg hente min sadel og jeg kom på skovtur med Emily for første gang. 2½ time hvor vi kun farede lidt vild.
Emily var faktisk rimelig sej, vi skulle forbi en mejetærsker som høstede korn, hun var ligeglad. Det eneste hun reagerede på var et par få træstubbe og at der stod noget til en mejetærsker på en mark. Men så snart hun havde fået lov til at kigge, snuse og undersøge det nærmere var hun cool med det.
Vi stødte på en 5 stykker af rådyr hvor hun kiggede nysgerrigt og ellers var det ikke noget somskræmte hende.
På hjemvejen i skovbryndet svævede en del rovfugle rundt og dykkede nu hvor der var ved at blive høstet og musene sandsynligvis løb for livet.

19/8-2013
efter blot 4 gange er smiletricket indlært. Nu skal hun blot lære at hun ikke skal gøre det når hun ikke bliver bedt om det.
Lidt ridning blev det til ligeså. Hun var simpelhen så fin på hjælperne og hun er begyndt at søge frem og ned selv i skridt. Nu kan vi så småt tage hul på at gøre det samme i trav.

20/8-2013
Har simpelhen haft en rigtig dejlig træning med min Stjerne hest i dag.
Hvor skal jeg dog begynde. Jeg kan kun rose hende til skyggerne.
Hun er bare på og vil så gerne yde noget for at tilfredsstille mit mindste vink.
Hun gik bare så godt i longe i både skridt samt trav samt bagefter prøvede jeg det samme løst og hun var lige så sej.
Hun var dog lidt kåd hvos jeg bad om galop. Da gav hun den fuld gas og der røg 3 af bootsene af i farten. UPS :-P Nej hun nød det at få lov til at give den gas.

22/8-2013
Lidt proprio træning blev det til. Brugte en skum madras og blå og gule kegler.
Hvor damen fik lov til at skulle bruge de små hjerneceller. Ved denne træning bliver hestene hurtigt trætte især i starten når det er nyt for dem. Jeg trænede maks 10 min hvor Emily tyggede om smaskede en del og jeg kunne se hun blev træt mentalt.
Imorgen skal vi ud og gå en tur sammen med Maria og Quattro fra stalden :-)

6/9-2013
Har haft dyrlæge til Emily, da hun så forfærdelig ud.
Hun har været underlig siden mandag. (hun har tabt sig meget synes jeg på de 3 dage jeg var på ferie) Hun kan spise sit krybbefoder (roepiller, müsli og vitaminer) men har problemer med at tygge gulerødder, æbler og brød i mindre stykker.
Når hun spiser eller prøver at spise hø tager hun noget i munden vender og drejer det og så spytter hun det ud. Hun stod og hang for sig selv på den ene mark i morges.
Hun virker træt og energi forladt samt så snotter hun en andelse.
Har kigget i munden og kan se lidt tandspiser, men det burde ikke være noget af nogen betydning,
Desuden klapper hun MEGET med underlæben som er jeg tolker som stress/ondt
Dyrlægen mente at det er en virusinfektion i de øvre luftveje som giver nok giver hende ondt i halsen og derfor her vansklit ved at spise hø. Hun har hævet lymfekrtler samt feber.
Hun får antibiotika de næste 4 dage og jeg krydser fingre at hu snart er på dupperne igen.

21/9-2013
Jeg har fået redet nogle gange her i ugen og man kan se det gode arbejde har givet pote. Godt min veninde var med derude igår til at tage billeder af Emily og jeg :-)

26/9-2013
tirsdag var vi ude og gå tur sammen med Maria og Quattro, hvor vi mødte en kæmpe bunke hønsemøg der var afdækket med plastik. Emily pustede sig op og var sikker på hun blev ædt. Godt hun havde Quattro med som hun kunne støtte sig til :-)
Onsdag
første gang jeg ser hun har vist hun er hestegal.

1/10-2013
Fik undervisning af min gode veninde. Nøj hvor Emily synes det var hårdt at der blev forlangt noget af hende,
Vi fik lidt mere styr på versaderne og begyndte at lave lidt traver. Hun har virkelig fanget det med at rumpen skal ud så mangler vi blot halsen er rigtig.

9/12-2013
Har fokuseret mest på løsarbejde træning, hvilket jeg har nydt en del dog virker Emily ligeledes at nyde denne træningsform.
Endvidere er jeg påbegyndt trailertræning som efter 4 gange gå over alt forventning. Emily bliver en stjerne tl at gå i trailer.

2/1-2014
Emily er begyndt at få magnesiumtilskud i håb om hendes stres niveau så vil falde

10/3-2014
Magnesium tilskuddet har virkelig givet Emily ro og hun trives rigtig godt. Nu flytter vi til ny stald på lørdag hvor der er ridehal og 16 andre heste.
Jeg krydser fingre for det bliver godt :-)

17/3-2014
Emily blev flyttet til ny stald i lørdags. Det gik rigtig godt og hun nyder den kæmpe fold på 1 hektar og alle legekammeraterne.
Hun har fedtet sig ind på føre hoppen og er blevet glad for sin nabo :-)

29/4-2014
Emily nyder sit nye hjem og træningen begynder at skride frem. Vi fik vores første undervisning i går og der faldt nogle brikker på plads for mig. Jeg glæder mig til at lege videre med de nye redskaber og se vores fremskridt :-)

18/5-2014
Havde troet jeg skulle ud og ride, men så stod Emily på folden med et hævet bagben og en stor hudafskrabning, hvor hun også var lidt halt. Så hun er pt. på sygfold.

2/6-2014
Emily blev lukket sammen med de andre heste d. 29/5 efter hun ikke havde vist urenhed de sidste 3 dage.
I dag hvor jeg kommer ud og henter hende har hun fået 2 spark på højre lår og jeg tænker straks det værste. Men heldigvis viser hun ingen ømhed eller urenhed, så det er kun en hævelse pyhhh.

11/7-2014
Jeg havde Emily med på Mariagerfjord lejr afholdt at zentaur.dk.
Det var en fantastisk lejr og Emily var sød at have med i byen. Så fik jeg også noget med hjem at træne på ;-)

4/8-2014
Fra den 27/7 til d. 3/8 havde jeg Emily med på Sminge gården til forberedelserne til DHE træf 2014 samt deltog i 6 klasser under selve træffet.
Det er første gang hun er med til nogle konkurrencer og hun tog det hele rigtig pænt.

28/10
Efter jeg har været på kursus med Katja Hunold (www.reiten-ist-orange.de) d. 4 og 5/10 har vi haft endnu mere fremgang i træningen da der er faldet en masse detaljer på plads for mig, hvilket har haft stor positiv indvirkning på Emily. Hun er blevet med blødere og lettere på signalerne hvilket har betydet hun er stabil i versader og traver på en hånd i skridt og vi har taget hul på traver på volte som med tiden bliver til piruetter.
Hun var fin i trav dog er tempoet stadig lidt højt og det er sandsynligvis et balance spørgsmål, men stadig lyttende og laver lettere versade og traver for blødere signaler.
Hun tilbød selv galop i går hvilket jeg tog imod ( det har hun ikke gjort tidligere) Det er altid fedt når hun selv tilbyder noget :-)

11/1-2015
Endelig havde Emily styrke nok til at udfører kompliment helt rigtigt. Derudover fandt jeg knappen til stejl hvilket ikke var hensigten, men eftersom hun selv tilbød det, så lagde jeg en kommando på, så jeg forhåbentlig en anden gang kan styre om hun skal gøre det :-)

1/2-2015
Jeg havde ikke planer om at Emily skulle lære at stejle.
Hun begyndte selv at tilbyde dette for 3 gange siden (hun ELSKER at lege og løbe rundt i ridehallen når jorden er frosen) og jeg valgte så at ligge en kommando på,
Så at jeg kan styre hvornår hun skal, frem for det kommer tilfældigt.
Jeg bliver stadig overrasket over hvor lærenem hun er.
Allerede første gang fattede hun min kommando. Dog drejede hun rundt i sit stejl. Og nu er hun stærk nok til at sætte sig mere og stejle uden at dreje og på lang afstand.
Jeg har kun brugt maks 5 min på at "træne" det med kommando.

28/2-2015
Bød på en dejlig forårs tur i skoven med en veninde. På trods af det er et stykke tid siden jeg sidst har redet Emily, så hvor hun overraskende afslappet og lydhør.

2/3-2015
Trailerlæsning med den søde og seje mule. Selvom hun ikke har været i trailer siden DHE træf i august var hun rimelig cool og reagerede fint for hjælperne. På trods af hun ikke er så vild med at stå inde i trailer for længe og bakker holder jeg blot et let modtryk i grimen og hun kommer ind igen.
Det er så fedt at blive bekræftet i at man har gjort grundarbejdet ordenligt når hesten reagerer så fint og let.

2/5-2015
I dag var dagen hvor jeg og Emily begav os på tur alene.
Sikke en super sej mule hun var. Det gik over alt forventning. Træningen har givet pote med mange gode ture sammen med Emilys boddy Amana, gå turene i snor og generelt alt træningen med alt være alene.
Selvom Emily stressede et par gange fandt hun hurtigt roen igen.
Det var så dejligt at se hvor meget hun nød at komme afsted selvom hun var opmærksom på omgivelserne og mente det eneste farlige var 2 kæmpe sten som lå på lur for at spise hende, fik hun lov til at se det an og jeg opmuntrede hende til at gå hen til hver sten hvorpå hun kunne konstatere de ikke var helt så farlige alligevel.

4/8-2015
Vi var til DHE-træf d. 31/7 til 2/8 på Little Creek ved Randers.
Det har været super hyggeligt og så fedt atter at blive inspireret til hjemme træningen.
Emily havde svært ved at finde roen udendørs fredag, men var faldet til ro lørdag og søndag. Dog var hun ikke synderlig glad for at være i ridehallen lørdag i løsarbejde, hvor hun var meget fjern samt hele tiden søgte mod udgangen. Bedre var det senere i jordarbejde, men hun stressede stadig en del.
I går startede vi i HIH Harmony som vi bestod, det hjalp at der var en anden hest med på banen dog søgte hun meget tryghed hos mig og statue øvelsen blev ikke fremvist ligeså godt som i hjemlige omgivelser.
Til gengæld var det 2 heste som meget gerne ville med hjem og de var læsset på 2 min.
Der var stor glæde da de kom hjem og ud på folden til deres foldkammerater .-)

16/9-2015
Emily har fået raspet tander. Vildt at hun allerede havde tandkroge efter sidste tandraspning for 8 mdr. siden. Hun var låst i kæben og havde svært ved at runde sig til højre. Så hun fik også kiropraktik ved samme lejlighed så burde hun være blevet løsnet op så hun atter kan klarer sig til næste gang om 8 mdr.
Kommentér på:
Oldenborg VESTERBÆKS EMILY
Annonce