{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Lipizzaner Mille 1993

2.431 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Signe Scherphof
Kvinde | 22 år | Oprettet: 20. maj 2013


Lipizzaner Mille

Fødselsår:
1993
Højde:
Der står i hendes pas at hun er 164 i stg. Men hun er lidt svajrygget. Så omkring 158 er nok passende, men det har jeg ikke rigtig mål på. Jeg har stadig problemer med at komme op på hende fordi jeg syntes hun er kæmpe, men det går bedre nu.
Temperament
Hun er meget meget sød og nuttet <3 Men hun er bange for mange ting. Hun hader at være ude i blæsevejr! Det kan godt være ret træls til tider, da man aldrig rigtigt kan slappe af i sadlen. Men når hun bliver bange springer hun til side eller løber frem ad nogle skridt. Hun er ret skør engang imellem. Dog når man trækker hende uden en anden hest vælter hun en omkuld og løber direkte hjem. Hvilket kan være ret så træls. Når jeg skiller dem ad, er det sygt. De prøver at komme hen til hinanden og vrinsker. De kan ikke uden hinanden.
Men sådan er hun. Hvis man falder af hende, så løber hun også bare hjem.

Ude i naturen:
Ude i naturen er hun rigtig sød. Hun kan dog godt blive bange for nogen ting, derfor springer hun til side. Jeg rider nogen gange med nogen ismuler med hende. Der opfører hun sig meget eksemplarisk. Hun er meget frisk når vi rider ude i naturen.<3

Springbanen:
Mille er jo springhest. Så på springbanen er hun sød, men hun er samtidig også hyper. Så hun er ikke sløv. Hun er en rigtig dejlig hest og springe med både i naturen og på en bane. Hun er rigtig dygtig til det syntes jeg. Vores rekord er 128 cm. Dygtig hypper<3 Hun bliver altid rigtig glad når hun ser spring. Hun kan godt finde på at når springet ikke er særlig højt at rive ned, fordi hun ikke koncentrere sig. Vi kan godt finde på at springe over juletræer og træstammer.

Ridebane:
Den ridebane jeg rider på er ret blød. Derfor er hun meget langsom, da hun skal bruge lidt kræfter på at komme frem. Hun er derfor ret sløv, fordi hun ikke gider at lave noget og fordi banen er rigtig tung. Men ellers er hun rigtig sød. Derfor rider jeg mest på mark og i skoven, hvor jeg godt kan ride seriøst. Selvom jeg mest rider hygge-ridning.

Stalden:
I stalden er hun rigtig sød og et rigtigt nussehoved! Hun elsker at blive striglet rigtig godt og grundigt. Dog er hun ikke særlig glad for at man rører hende i hovedet. Jeg plejer tit at sidde på hende og strigle hende. Hun er også rigtig sød i boksen.
Gangarter
Skridt: Den er blød, behagelig og meget dejlig at sidde i.
Trav: Dejlig, men lidt underlig at sidde i, men ellers god.
Galop: Dejlig og behagelig, men i starten er den lidt svær at sidde i, men når man lærer at sidde i den er den rigtig god<3 Hun elsker når vi tager en kæmpe jorde tur :D
Stævner
Jeg starter ikke stævner på hende, da vi ikke har trailer. Jeg har heller ikke rytterlicens.
Men hun har starte op til LB** i spring med gamle rytter, hvilket skulle være 110 efter hvad jeg har læst.
Stamtavle
Hun har ingen stamtavle men jeg ved fra hendes gamle ejer at hun er halv lipizzaner <3

Og vil ikke have nogle kommentarer omkring dette!


Køn
Meget (s)køn Hoppe.<33

Størrelse på ting og hvor mange hun har.

Sadel: 16,5 - 17 tommer - En springsadel og en lammeskindssadel.
Hovedtøj: Full - 2 hovedtøjer.
Undelag: Full - 5 underlag.
Gamacher: Full - 1 par.
Klokker: Full - 1 par.
Grimer: Full - 4 grimer.
Bandager: Full - 3 par.
Dækken: 155 - 165 - 7 dækkener.
Bemærkninger
Dagen da jeg fik hende:

Dagen da jeg fik hende kom jeg hjem fra skole og kommer ind i huset, hvor jeg lidt efter får mine fødselsdags gaver og der helt til sidst giver min far mig et hestepas i hånden og siger her er din fødselsdag gave fra os.
Jeg blev så glad at jeg bare begyndte at skrige helt vildt meget. Det var så vildt! Jeg havde fået min egen hest!
Vi gik så ud til Mille, jeg gik ind og krammede hende igen og igen. Jeg striglede hende 2 gange den dag.
Jeg havde bare slet ikke opdaget at de havde lavet en stald i vores værksted, det grinte vi alle sammen af i lang tid der efter.

Vi har haft lidt problemer med Mille på det sidste, hun har ikke været til at holde på vej ind fra fold, så jeg trækker hende aldrig ind mere da hun altid stikker af fra mig!
Min mor kan næsten heller ikke holde hende tilbage, så det er pludselig ret svært når det er sådan.
Den ene dag løb de væk fra os da jeg ikke kunne holde Gina tilbage da hun sparkede mig.
Men sådan er det jo, i starten stak hun af med mig, når jeg sad i sadlen nu er det omvendt nu gør hun det på vej ind fra fold.

Men Mille er altså også rigtig sød, hun er ikke ond mod en, for at være ond, men hun kan godt lide at drille. Men når jeg gerne vil noget, så prøver hun og gør som jeg siger, og det lykkes også ret tit. Hun har faktisk lært mig ret meget! Jeg var ved at falde af i sommers, da hun lavede et kæmpe spring, der faldt jeg ud foran sadlen og var lige ved at falde af, der tog hun hovedet op, så jeg kunne skubbe mig tilbage i sadlen.

D. 10/2-2014
Mille har føzzedag.
Mille bliver 21 år idag, og hun blev forkælet allerede til morgenmaden hvor hun blandt andet fik: Æbler, rugbrød, gulerødder og müsli.
Da hun så kom ind igen sad jeg på hende på staldgangen og hun stod ikke bundet. Hun er så sød <3

06-11-2014
I dag har jeg haft Mille i 2 år, det har været de bedste 2 år i mit liv <3 Der har været op og nedture, men vi har haft flere bedre ture end dårlige. Nu har jeg prøvet at ride lidt dressur. Jeg er ikke særlig meget dressur rytter. Så jeg syntes ikke det var særlig sjovt.

Mille har været hjemme ved min veninde. Vi red derover, en tur på 8,6 km. Hun var fantastisk<3 De første par dage, var hendes og mine heste ikke de bedste venner. Men de sidste 2 dage var det okay mellem dem. Da de mødtes bed og sparkede de hinanden. Når vi red på folden, var Mille meget tung de først 3 dage, det var ret træls. Vi red også tur, hvor vi fik gallopperet en del. Det var ret sjovt! Vi fik også løssprunget Safir min venindes pony, Mille var prøvede også men hun var ret sløv. Gina prøvede også et spring. Vi red en tur om morgnen, hvor vi skulle hjem. Det regnede og hestene blev rigtig våde. Så jeg ringede til min mor, og det endte med at vi blev hentet i min fars kovogn. Jeg havde ikke regnet med at de gik op med det samme, men det gjorde de. Stjerner<3 Vi blev kørt hjem, og de kom ind i deres egen stald igen. Det var nogle fantastiske dage, med nogle fantastiske heste<3

My dreamhorse <3

Sidst opdateret d. 07-07-2015.
/Signe/


Kommentér på:
Lipizzaner Mille
Annonce