{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Martini - Ejes af BGE [Tidl. hest] 2011

865 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette_Manoe
Kvinde | 26 år | Oprettet: 3. jun 2012


Anden særlig race Martini - Ejes af BGE

Fødselsår:
2011
Højde:
Jeg vil skyde på at han er lige godt 162 cm høj. Han er ikke stangmålt, så kan ikke sige det præcist.
Vi forventer at han bliver ca. 168-170
Temperament
Han har et super lækkert temperament!
Han vil utrolig gerne lære, og se nye ting. Han er utrolig cool med alt træning, både inde og udenfor banen. Han er stadig den glade drilske plag, og det klæder ham. ;)
Gangarter
Skridt: desværre ret langsom, men tager gode store skridt i god takt.
Trav: Han traver rigtig flot! løfter benene godt og har et godt tempo i sin arbejdstrav.
Galop: Jeg har kun set hans galop mens han har løbet frit i en ridehal. Ud fra det lignede den også en god gang.
Stævner
Han er desværre ikke gammel nok eller trænet til det, men med den rette tilridning og ridning er jeg sikker på, at han får nogle gode resultater.
Stamtavle
Han er avlet efter at skulle blive pinto. Da han ikke blev det, var det meningen, at han skulle aflives. Det hørte Bråskovgård Efterskole, og byttede ham, for en anden hest. Jeg ved ikke præcis hvem der er "forældre" til ham, men de er Pintoer! :)
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg har nu arbejdet med Martini i næsten et år. Da jeg skal være andenårs elev på BGE er jeg blevet lovet, at få ham endnu et år.
Stort set alt hvad han ved, er noget jeg har lært ham. Da han som 1 årig stadig bare stod på en fold og havde næsten ingen menneskelig kontakt, har han stadig lidt svært ved nogle af de lidt basale ting. For eksempel med at løfte hove, men det går stærk frem!
Første gang han skulle have smed mens jeg gik på skolen, fik han bedøvelse til over hans vægt, da han stadig kæmpede imod. Da han for et par måneder siden havde smed fik han en del mindre bedøvelse og stod meget pænere, end første gang. Så der er fremskridt!

Jeg går meget efter Monty Roberts metoder, om en smertefri og god indlæring. Der er dog ting jeg har fundet andre gode og self. smertefrie metoder til. :)

Som beskrevet er han utrolig lærenem! Første gang jeg prøvede at få ham over en skrå kavalettie, sprang han med det samme! godt nok LANGT over, men han kom over! ;)
Han har også løssprunget med en af skolen dygtige springheste, hvor han nemt sprang ca. 40 cm.
Da han kun er de 2 år, er det mig der kommer til at gøre ham klar til tilridning. Så der er mange ting der kan forbedres og klargøres, så det bliver en let tilridning.

Hvis I ligger inde med et spørgmål er jeg klar til at svare!
Håber I kan li den dejlige hypper. For det kan jeg! :)

D. 10.7.2013
var ude på et lille sommerferie besøg ude ved skolens dejlige heste. Skulle da lige sige hej til Martini-musen ;)
Han virkede lidt små fornærmet over jeg ikke var ude ved ham flere gange om ugen mere. Ud over det kom han glad skridtende mod mig. Så helt slemt var det ikke ;)

Lørdag D. 17.8.2013
Vendte i søndags tilbage til BGE, til endnu et godt år. Søndag aften havde Martini svært ved at genkende mig, men det kom hurtigt da jeg fik snakket med ham. Torsdag aften havde jeg ham for første gang i næsten to mdr. Ude og træne og lege lidt. Det gik rigtig fint og han kunne huske flere ting end jeg havde regnet med. Er meget tilfreds!! ;-)

Torsdag d 26.9.2013
Nu har Martini og jeg været i gang, i en måneds tid efter sommerferien. Han har haft smed endnu en gang. Han tog det meget pænere end de første gange, men der skulle stadig bedøvelse til.

- Nu har jeg også fået lov af mine ridelærer at spænde en gjord om ham med stigbøjler på. Det siger han igenting til. Lidt stolt! :D
Nu skal der bare trænes og trænes. Så kommer der hovedtøj på engang i november/december :)

Mandag d. 4.11.2013
Vi er nu begyndt at arbejde i longe! Martini er godt nok lidt doven, så der skal presses en del på.
Han har været meget hurtig til at forstår pointen, så nu skal vi træne overgange og kondition.
I dag har Martini også haft sadel på for første gang i hans liv! Hvor er det altså fedt, at føle at man kommer nogen steder! :D ??
Da han fik lov til at løbe frit i skolens ridehal, sammen med en af de andre yngre heste, havde han lidt svært ved at finde den rigtige galop, så det var meget sjovt. Ellers gik han og lyttede følte efter hvordan sadlen bevægede sig og klappede lidt på siderne.

- Er meget stolt af ham! Meget mere rolig hest, finder man ikke ;)

12.12.13
Martini har nu fået hovedtøj på, for anden gang! Tænk at han er blevet så stor :)
Han tog det som sædvanligt helt roligt, åbnede munden og fik resten af hovedtøjet på uden problemer. Så gik han ellers bare i gang med at gumle som en sindsyg ;P
- Søde baby pru <3

26.03.14
Så var jeg for første gang oppe og side OG skridte rundt på ham! han var som sædvanligt totalt cool med det hele og sagde ingenting til det overhovedet. Totalt mærkeligt, at jeg har været oppe på ham nu, efter så lang tids arbejde.
Kommentér på:
Anden særlig race Martini - Ejes af BGE
Annonce