{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Alv Peacepipe [Tidl. hest] 1996

5.466 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maj-Britt I
Kvinde | 49 år | Oprettet: 15. nov 2005


Traver Alv Peacepipe

Fødselsår:
1996
Højde:
159 cm, men virker større da han er hingst og puster sig op hele tiden for at vise sig:-)
Temperament
Godt, men kan være ondskabsfuld overfor mænd og personer han ikke stoler på
Gangarter
Han har fine gangarter, han er kanon og ride på, især i trav og galop
Stævner
Han har startet 95 gange og vundet 17 sejre, 13 anden pladser og 17 tredie pladser, ialt har han vundet 200.000 euro på 8 år som væddeløber og har rekord
1.14,6 på 2700mv som vinder på Vincennes( Frankrigs største bane)
1.12,7 ma på Halmstad i Sverige som 4*er.
Vundet Grösser Preis Von Österreich 2006 og 2007
Stamtavle
Mor: Lebban ( se) v/ smoking yankee
Far:Aktive Bowler (se) v/ super bowl
Køn
Hingst, og en flot een af slags syntes jeg:-)
Bemærkninger
10 december 2007 er dagen jeg sent glemmer! der ankom han nemlig til min lille farm, ejeren har været SÅ vidunderlige at de simpelthen har foræret ham til mig efter en 9 år lang karriere som travhest på rimelig højt plan:-)

Peacpipe mødte jeg første gang en kold januar dag i 2004, vidste faktisk slet ikke at vi fik ham i træning i den stald jeg arbejdede i og havde faktisk aldrig hørt om ham, selvom han havde tjent næsten 900.000 skr..

Men egentlig havde jeg rigeligt med heste at passe, vi havde hestene delt, så de 7 jeg havde var nok, mente jeg, men ham jeg arbejde sammen med mente noget andet! Han mente bestemt at denne her skulle jeg passe, for den kunne ikke lide mænd og skulle kun have een fast passer. Da jeg trak ham ud af transporten måtte jeg overgive mig, for han stod der og hylede og skreg som en anden kejser og smuk var han jo også:-)

Næste eftermiddag kom min chef hjem fra Frankrig og vi kørte ud sammen for at prøve ham og en anden hest vi fik samtidig. Nøj for et sus at sidde bag ved ham! Han løb bare og knejsede med nakken og travede som en rigtig stjerne traver!

Efter et par måneder i træning skulle han så starte, desværre gik det ikke rigtig i de første par starter, han løb uinspireret og trægt, så vi ændrede på træningen og han begyndte at gå galopintervaller i dyb sand, så kan det være der kom fart under hovene igen.-) Han vandt i maj måned sit 1 løb for os, i ny bane rekord på Nykøbing Falster travbane, og var 3 i Århus, fik først sent hul, havde ellers vundet skidt let! Også kom de gode nyheder, vi skulle til Frankrig og starte! Dog tog vi lige en sejr på Jägersro i Malmö i Juli inden vi rejste mod Paris.

Den 10 august skulle han debutere i Frankrig, skulle ud i sit første Montéløb, og vi havde fået Frankrigs stjernerytter nr 1 til at ride ham, Phillippe Masschaelle, han troede ikke videre på at han havde nogen chance og de franske aviser havde ham da heller ikke tippet, men men, han gik kanon, og blev nr.2 i løbet, sluttede bedst af alle i løbet, også kunne det være at de kloge franskmænd skiftede mening:-)
10 dage senere skulle vi så starte på Vincennes i Paris, Europas næstældste travbane, og et sted som alle travelskere SKAL opleve én gang i deres liv!
Da vi kørte ud til løbet stod der en flok journalister ved Jean Michel Bazire som var stor favorit til at vinde løbet, og Axel sagde til mig: Ja vi er da ikke i tvivl om hvem der er stjernen i løbet" , jeg svarede bare tilbage med at jamen så må du jo ud og vise dem hvem den virkelige stjerne er og grinte, for troede ikke rigtig på det kunne lade sig gøre at vinde..
MEN ind på opløbet fik han vist dem hvem den virkelige stjerne var, han vandt nemlig fuldstændig overlegent med 30 meter ned til resten! Kan nok være at jeg var stolt! Og i kan ellers tro at der så kom journalister som ville vide alt om denne for dem ukendte hingst som bare vandt så nemt:-)

Vi fik flere ture til Paris og boede dernede i 2 måneder om vinteren, desværre ramte vi ikke plet igen, da han fik en overanstrengt sene i et forben lige inden afgang i et løb. I 2005 fik vi ikke rigtig ham op i omdrejninger igen, og i september 2005 fik han en rigtig grim skade i sit ene ben i et løb og udsigterne var ikke for lyse:-(

Ejerene som er Østrigere valgte at tage ham hjem, og planen var egentlig at han bare skulle være avlshingst, men den prægtige hest han er, så rejste han sig igen, og fik 2 super sæsoner i Østrig.

Efter han forlod stalden stoppede jeg med at passe heste der, der var alt for tomt uden Peacepipe og sådan en hest møder man kun een gang i sit liv, vi var uadskillelige, jeg var hos ham hver dag holdt aldrig en fridag, og han gad ikke de andre i stalden. men ejerene var så søde og betale for at jeg kunne besøge ham en gang om året. da jeg så ham første gang efter i Oktober 2006 var der et glædeligt gensyn, var ellers ret nervøs for om han havde glemt mig efter så lang tid, men nej, han lagde straks hovedet ind til mig og brummede, må indrømme at jeg græd af glæde:-) ejerene så hvilket bånd vi havde og da jeg var dernede i september i 2007 begyndte de at tale om at han skulle hjem til mig når han stoppede som væddeløber. Jeg må indrømme at jeg ikke rigtig troede på dem, håbede, men det var en stor drøm som skulle gå i opfyldelse, for i starten af december fik jeg en mail om at nu kom han altså!

Så da jeg kl 23.30 den 10 december 2007 trak ham ud af transporten fra Østrig og ind i min stald, ja så var jeg lykkelig!
Vi har efterfølgende været et par ture i skoven rent glæde for sjælen, for han er pragtfuld at ride på!

Nu skal han så til hingstekåring den 19 januar på Nørlundhestehospital, og forhåbentlig bliver han kåret, han skal bedække min hoppe Tenna Will til foråret og forhåbentlig laver han nogle dejlige føl i fremtiden og ellers skal han bare hygge sig her resten af sine dage, han har fortjent alt godt fremover med de oplevelser han har givet mig:-)
***UPDATE** Så kom vi til den famøse kåring, desværre opnåede han ikke de 67 point som der skal til få at få prædikatet kan anbefales til avl efter deres vurdering havde han få få unghestepræstationer også vurderede de hans blodlinier for lavt...:-( men derfor må han godt bedække hopper hvis der er nogen som vil bruge ham, man skal bare fremvise dem for at få lov, men de mener ikke han er værd at bruge! Så jeg må selv bevise at han sagtens kan avle, bare vent til 2009 når Tenna foler en superstjerne efter ham! Man skal jo selv tro på det før det lykkedes og det gør jeg, i mine øjne er han en stjernehingst:-)

***UPDATE*** Så lykkedes det endelig at få min hoppe Tenna Will i brunst så hun kunne blive bedækket med denne smukke dreng! Var lidt spændt for han havde jo aldrig prøvet at springe på før, men heldigvis er Tenna en erfaren hoppe, så hun står bare helt stille:-) Han skulle da lige snuse og hyle som om han ikke helt fattede at han virkelig fik lov hi hi.. Nåh men efter at være viklet lidt ind i hendes hale, da han af mærkelige årsager tog hovedet ned til hendes haser for så at springe, og det går sku ikke, men han kom da derop, og han tog det hele med ophøjet ro:-) Han var lidt mere bøvet næste gang, for han var alt for ivrig så vi måtte vente en times tid også prøve igen, så nu går jeg og krydser fingre for at min hoppe er kommet i fol med mit drømmeføl efter min drømme hingst!

***RESULTATET FRA KÅRINGEN****

Eksteriørbeskrivelse: Stangmål 159 cm . Kryds 158,5 cm . Længde 163 cm.

Passende stor hingst, kønt hoved og lidt dybt ansat hals. God bryst dybde. Lang skulder og manke. Lang muskuløs ryg, velformet kryds. Fransk forstilling. Udaddrejede bagkoder. God og let bevægelse.

Veterinærbeskrivelse:

Ved røntgenundersøgelse ses basalmus h. bagkode. Ved klinisk undesøgelse findes halthed h.forknæ

Fremstillingsresultat:

Afstamning: 18 af 30 point
Egne præstationer: 17 af 40 point
Eksteriør: 6 af 10 point
Veterinærstatus: 5 af 10 point
Antal starter : 5 af 5 point
Subjektiv vurdering af holdbarhed: 3 af 5 point

Resultat:
54 point- kan ikke anbefales, primært pga. manglende unghestepræstationer, samt lavvurdering af afstamning.


**NYT MARTS 09**
Peacepipe er desværre ikke hos mig mere, jeg blev simpelthen nødt til at levere ham tilbage pga mit helbred og sygdom i familien, et stort tab for mig, men har altid sat ham før ALT andet, så det var på tide jeg tog lidt hensyn til mig selv da han blev alt for stærk for mig;-(

Men hvor er her dog bare tomt uden ham! Savner ham HVER DAG men har heldigvis hans løb på dvd, en masse billeder af ham på min væg selvom det ikke er det samme, så har jeg nu også hans datter, og når jeg savner ham for meget så minder hun SÅ meget om ham at det godt kan udfylde hans tomrum til een vis grænse..

Peacepipe er nu tilbage i Østrig hos sine gamle ejere og til min store store glæde har de valgt ikke at sælge ham til Rusland eller Slovenien som de først havde planer om:-(
Han bliver nu i Østrig for ALTID og det er jeg super glad for, for der ved jeg hvor han er og han vil altid have det godt der!

Kommentér på:
Traver Alv Peacepipe
Annonce