{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Stormur fra Birkemosegård 2011

1.818 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lene S
Kvinde | 40 år | Oprettet: 28. jul 2007


Islænder Stormur fra Birkemosegård

Fødselsår:
2011
Højde:
18 juli 2013 - 133,50 cm
Forventer at han bliver 1,40 i stang. Bliver han større, gør det selvfølgelig ikke noget ;)
Han far er 1,42 og hans mor 1,38. Så mon ikke han ligger sig dig imellem ;)

1 okt 2013 - Stormur er nu 1,35 cm ;)

13/7-15 - Storm er nu 4 år, og måler 1.39 cm. Håber han lige napper et par cm mere, men hvis ikke, går det også. Han er så dejlig ! ;)
Temperament
Han er en utrolig cool 2 års dreng. Tager alt med ophøjet ro, samt et meget nysgerrig og lærerigt Sind. Virker ikke til at være bange for ret meget.
Mange islandske ryttere har efterhånden forklarede mig, at det vigtigste med en islænder, er at man ikke gør et stort problem ud af tingene ;) Så dette må være mit nye motto .... <3
Gangarter
En fin energisk skridt
En rigtig fin trav.
Tølt er set af tidligere ejer, og jeg har set en snert af det, men ingen har set pas.
Måske det kan nå at komme, men ellers er det også fint med tølten ;) Det er den jeg helst vil dyrke ;)
En god rummelig galop ;)
Stævner
Nej ...Det siger jo lidt sig selv ;) ;)
Stamtavle
Far - DK2002104275 Sleipnir fra Moselundgård DK 413
Farfar - 1993 IS1993186469 Stefnir fra Sandhólaferju Dk 306
Farmor - Hekla fra Skambeinsstódum

Mor - Faxadis frs Thorsgård
Morfar: Kordi fra Kirkjubæ
Mormor Sigla fra Nørhave
Køn
En sød lille Vallak ;)
Bemærkninger
21 juli 2013 - Stormur er den kæreste lille dreng. Han er så cool, og jeg er sikker på at ham og jeg nok skal blive rigtig gode venner. Det er første gang jeg ejer en islænder, men var slet ikke i tvivl da jeg så ham første gang, at det skulle være ham.
Han er så sej og åben overfor nye ting, og stoler på at det jeg byder ham er okay ;)
Han skal blive min kommende dejlige tur hest, når han om 3-4 år er helt klar ;)
Jeg glæder mig til at arbejde med ham, og selv være med til at præge ham næsten fra starten af ;)
Der vil selvfølgelig komme mere tekst, når jeg så småt begynde at kende ham lidt bedre ;) Har trods alt, kun haft ham siden den 15 juli 2013 ;)
22 juli - Stormur har været på hans første trækketur med mig det nye sted. Han er så cool... siger ingenting til biler, høns eller mærkelige lyde ;) Er sikker på at han bliver en fantastisk turhest ;)

23 juli 2013... Ja så stod lille Stormur med en omgang nældefeber. Vagt dyrlægen kom ud og gav ham en sprøjte! Han er heldigvis i bedring. Øv- lille dreng. Sikke en omgang ! :(

24 juli. 2013. Så har vi været ude og gå en ny aftentur stormur og jeg. Vi mødte 3 biler, og en stor traktor, og hvad gjorde den lille dreng. Han græssede bare ligeså fint videre! Nøj hvor er jeg stolt ;) Han er bare den sejeste ! ;)

7/8 - 2013 -... Nu har jeg haft stormur i 23 dage. Han er stadig ligeså nem og sød, som da han kom ;) Har været omme på ridebanen, og gå et par gange... ;) Trænede lidt at gå over bomme, men stormur syntes at det var så farlige at vi skulle springe over dem. Lille tossede dreng ;)

20/9 -13 .. Var idag ude at gå en tur alene med Stormur. Vi gik op til naboen og lånte en boks. Han stod helt alene inde i stalden, et helt nyt og fremmede sted, og han var bare helt COOL. Der var jo både wrap og sliksten ;)
Bagefter lånte vi lige naboens ridehal, samt fik kigget lidt på de omkringliggende arealer. Mødte igen traktor, og trailere, der sagde sjove lyde, men han vippede ikke med et øre ;) Hold nu op, jeg er så glad og så stolt over den lille dreng. Kan jo næsten ikke vente de 2,5 år, før jeg må hoppe op på ham ;)

1 nov 2013 - Det går rigtig godt med stormur. Han har fået det fantastisk i sin flok, har taget en smule på, og trives super godt. Vi er begyndt at træne med underlag, og elastik gjord. Idag fik jeg sågar lokket ham op på en palle. ;) Først var han ikke helt nem at få overtalt, men ved at hjælpe med det ene forben, fandt han hurtigt ud af at det ikke var farligt ;) <3

24 nov. 2013 - Lagde idag en lammeskindssadel med bøjler på ham. Samt spændte gjorden på ham. Var lidt spændt på hvad han ville sige til mere vægt, samt en rigtig gjord, nu hvor han kun havde prøvet underlag, samt elastik gjord. Men han vippede ikke med et øre. Stod bare ligeså fint og spiste wrap ;) Dygtige dreng ! Han bliver ved med at overraske ;) <3

6 dec 2013 - Lagde jeg en lammeskindssadel, samt en rigtig gjord på stormur. Derefter gik vi op til naboen, og lånte en boks endnu engang. Storm tog det så pænt, faldte hurtig til ro, og lignede en, der tænkte " jamen her skal jeg nok bo nu så " ;)

22/2-14 - Storm og jeg trænede trailer læsning... ;) Og han gik lige op, i første forsøg. SKønne dag. Glæder mig helt vildt, til den dag, vi kan køre ture ud i det blå, så jeg kan vise ham verdenen ;)

29 maj 2014- Stormur er kommet på sommerferie på en stor dejlig eng. Han har taget det hele så pænt.
Planen er at storm skal gå der til de skal på stald igen.

11 juni 2014. - Så har Stormur for første gang haft Tandlæge, og han klarede det hele så fint. Han havde tabt de tænder han skulle, og havde et fint bid. Tandlægens anbefaling var at få tjekket ham hver halve år. Han havde allerede lavet en del tandspiser, så det var på det helt rigtige tidspunkt at han blev tjekket. ;)

12 sep - 2014. Storm får for første gang bid i munden. Han lignede en der syntes at det var meget mærkeligt, men han tog det så flot ! Vi gik samtidig en 5 km tur, med sadel på. Han er sådan en dygtig dreng. ;)

Okt 2014 - Storm har haft en af pigerne fra stalden oppe at sidde.

25 Dec - 2014 - Storm har idag haft en af pigerne fra stalden oppe at sidde. En pige på kun 47 kg. Vi trak lidt ud af vejen, og på vej hjem, slog han i trav, og travede ligeså fint med hende. Tusind tak til Mie, for hjælpen. Han er så nem en dreng, og bliver gang på gang ved med at overraske. Elsker den dreng meget højt !!!

27 juni. - 2015 ... Har idag siddet på Storm for første gang. Han var så sød ! ;) Vi red en lille tur på 800 meter. Han var ikke helt styrbar.
Vi er samtidig begyndt at få undervisning i kapsun af Lise. Min søde veninde ;) Det er meningen at hun skal hjælpe med at ride storm til. ;)

15.10-15- Storm og jeg er startet så småt på lidt tilridning. Har været ved at lære ham basis tingene, såsom : Gå frem, dreje, stoppe, og bakke.
Han har været på 3 ture med mig som rytter, og den sidste tur vi var på, førte han an næsten hele turen, forbi alt muligt farligt( især hvis du spørg min hoppe Bonita)

Han er total cool, og er meget lydig, og meget reagerer meget let og fint på mine signaler.
Det er planen at søde Storm skal have voksepause her i december, januar, februar, marts og april, hvorefter vi i maj starter så småt op med ridningen igen. ( lidt mere seriøs ridning ) ;)

Nov 2015 - Storm tabte mig forleden. Han havde været en smule "Sær" i nogle uger, men jeg valgte at ville ride en lille skridt tur. Idet jeg svinger benet over og får fødderne i stigbøjlerne sætter Storm i omgang 80 meters "skyd ryg-stejl-bukke tur". Jeg Holdte mig på de 80 meter, og kunne så ikke mere. ;)
Mage mente at Storm bare skulle have mindre mad, og at han skulle vide hvem lederen var, men jeg valgte dog alligevel at få ham tjekket af min kirupraktor. Og ganske rigtig, hun fandt både ømhed i korsbenet samt i nakken. Så tror fanden han smed mig af. Stakkels dreng. Nu er tillidstræningen gået igang. For han forbinder desværre en lille smule grime/håndtering/sadel og mennesker med smerter nu. Så nu skal vi bare hygge og blive trygge ved hinanden igen resten af året her, hvorefter jeg får ham tjekket igen i januar. Hvis han er tryg ved mig og jeg ved ham, og der ikke er nogen ømheder i januar, hopper jeg op og skridter 5 min, bare for "at komme op på hesten igen" efter faldet, og så kan han få fri indtil maj igen ;)

Er sikker på at min søde dreng og jeg nok skal finde vores melodi igen ;)

Der er sket rigtig meget siden jeg har haft opdateret sidst.
Havde efter Storm tabte mig, gået og funderet over hvad dælen grunden kunne være.
Han havde jo været så nem hele tiden, og den pludselige adfærdsændring gjorde at jeg fik dyrlægerne fra frijsenborg ud og tjekke ham for sædstrengsadherence ;)

Og Bingo, han reagerede meget voldsomt på undersøgelsen og der var ingen tvivl. Han skulle opereres. Så i mandags - d. 14/3-2016 kørte jeg ham til Hammel hvor han kom i fuld bedøvelse og blev opereret for sædstrengsadherence.
Han tog hele forløbet SÅ FLOT !! Han var så cool og tog det hele i stiv arm. Hentede ham hjem Tirsdag igen, og han er bare blevet en meget mere glad hest. Glæder mig til at komme igang med ham igen ;)

Elsker fandme den dreng !! ;) <3
Kommentér på:
Islænder Stormur fra Birkemosegård
Annonce