{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Casanto 2006

1.122 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Josephine S
Kvinde | 25 år | Oprettet: 3. aug 2013


Anden særlig race Casanto

Fødselsår:
2006
Højde:
146cm
Temperament
Casanto er en selvgående pony, som man til tider skal have lidt fat i. Han er typisk energisk og særligt fremadgående om vinteren, hvor ridemulighederne er få. Om sommeren er han let at have med at gøre, og væsentligt mere afbalanceret i sit energiniveau. Det ér dog muligt både at tænde og slukke ham, så man kan sige han har en slags tænd/sluk knap, hvilket er en ret god egenskab, da vi begår os på mange forskellige fronter.

Opdatering, 2016: Efter at have haft Casanto i 3,5 år her til den 1. Oktober 2016, synes jeg at kunne mærke en forandring på ham. Måske fordi jeg er blevet bedre til at styre hvornår han skal være hvordan og hvorledes. Det er super skønt. Jeg synes dog ikke længere han er "hidsig" i den forstand, hverken på tur eller i dressur. Men på springbanen, hvor vi er begyndt at begå os lidt mere, der er han godt tændt.

Opdatering, februar 2017:
Vi får nu undervisning i dressur og spring en gang om ugen, og jeg kan mærke tydelige fremskridt i begge discipliner. Vi har nu fået så meget erfaring i spring, at vi skal til at udfordre højdeskrækken (det er så mest min, haha)
I dressur er vi begyndt med flere versader, og endda også changementer, som jeg aldrig troede vi skulle komme til! Snart kommer også traverserne, og så er vi snart rigtig rigtig klar til at komme ud, og forhåbentlig VINDE nogle LA klasser, selvom vi kun har startet LA to gange.
Vi skal til stævne 4. Marts i Klarup, og skal ride LB1 og LB3. Jeg håber det bliver en god oplevelse og at Casanto idet hele taget gerne vil med, haha. Opdatering efter stævnet følger.

opdatering 9. december 2018:
Casanto er en selvgående pony, der til tider kan være lidt for frisk. Han er dog nem at styre og nem at stoppe igen.
Han har en tænd/sluk knap hvilket er ret fordelagtigt når vi både rider dressur og springer.
Gangarter
Skridt: God, rummelig

Trav: Middel, mangler lidt rygsving men dette arbejdes der på.

Galop: God, stor og rummelig ift. hans højde. Springer godt an og har en god op-ad-bakke-galop.

Generelt er Casantos gangarter fine, han er ikke en gangmaskine, men arbejder man rigtigt med ham og får ham til at slappe af og spænde af, så går han rigtig fint og kan fint begå sig mod hestene, når vi er ude til stævner :-)
Stævner
1. Stævne: 28. Juni 2014 - SØU
LC1 Dressur (pony) til 71% og 1. Plads.
LF Clear Round, glemte banen - ingen roset.

2. Stævne: 16. Maj 2015 - Gudumholm
LC1 Dressur (pony) til 68% og 3. Plads.
LB1 Dressur (Pony) til 65% og 1. Uplaceret.
LF Clear round - fejlfri og roset med hjem.

3. Stævne: 28. Juni 2015 - SØU
LC1 Dressur (Hest) til 68% og 2. Plads.
LB1 Dressur (Hest) til 67% og 1. Plads.

4. Stævne: 27. September 2015 - SØU
LC1 Dressur (Hest) til 66% og 2. Plads.
LC2 Dressur (Hest) til ??.??% og 2. Plads.

Vi planlægger at starte LA1 i foråret 2016 og planlægger fortsat at starte nogle flere stævner i fremtiden. Dog er kørselsmulighederne ikke så store, desværre.

--> SÅ, fik vi endelig debuteret LA!
5. Stævne: 23. April 2016 - SRLA
LA1 Dressur (Hest) til 63,148%
LB2 Dressur (Hest) til 63,667% og en 3. plads. Dommerkommentar: "Fint flydende program. Arbejd på at forbedre spændstigheden, så er der flere point at hente."

6. Stævne: 13. August 2016 - SØU
LA2 Dressur (Hest) til 63,28%
LB3 Dressur (Hest) til 62,76%
La og lb klasserne var slået sammen, da der kun var 3 startere. Dog ingen placeringer til mig denne gang, men til gengæld en pony der gik suverænt godt!
dommerkommentar i LA programmet: "Rid lidt mere bagfra og frem til biddet. Sid mere til med dit sæde. Ellers flot tegnet program."

7. Stævne: 4. Marts 2017 - SKO (Klarup)
LB1 Dressur (hest) til 63,67% og en 3. plads (1. upl)
LB3 Dressur (Hest) til 63,97% og en 4. plads (2. upl)
Ingen dommerkommentar, men en dommer som dømte hårdt men retfærdigt. 1. pladsen vandt med kun 65% og taget i betragtning at vi var 7 startere hvoraf jeg var den eneste med PONY, som skulle konkurrere mod de langbenede, så er jeg godt tilfreds med resultaterne.

Næste stævne skulle gerne være i April, på Snorgaarden i Langholt, hvor vi planlægger at starte LB1 og LA2 evt. Muligvis også spring dagen efter!

Opdatering 2 august 2017:
Vi kom ikke til Snorgaarden i Langholt da vi ikke kunne finde kørsel.

8. Stævne: 10. Juni 2017, træningsstævne Stald forårsvej
LB2 dressur (hest) til 65,33% ingen placering
LA2 dressur (hest) til 66,72% ingen placering
Casanto var eksemplarisk, dog var der ret varmt i ridehuset så ikke de mest energiske programmer vi har reddet.

9. Stævne: 17.18. Juni 2017 D-Stævne St restrup
Lørdag:
LB2 dressur (hest) til 61,33% ingen placering
LA2 dresur (hest) til 57,758% ingen placering
Casanto var ALT for vågen inde på banen, og var generelt bare en lort. I LA'en løb han flere gange med mig i øgningerne, ville ikke give efter, og faldt endda i trav i galopprogrammet. Aner ikke hvorfor han var SÅ urolig.. Dommerkommentar fra LA'en: "Desværre er hest knap klar til klassen." - blev utrolig vred og ked af det over denne kommentar da han jo bestemt var klar, men vi havde bare en dårlig dag hvor alting ikke helt ville spille sammen.

Søndag: 70 og 80cm mod hest.
70cm - 0 fejl og roset
80cm - 4 fejl ingen roset
Casanto var SÅÅÅÅ cool! Ovenpå en lørdag med lorteprocenter for at sige det mildt, var det ret fedt at gå ind på SAMME bane, hvor ponyen så bare er fuldt ud på og klar på samarbejde <3

Kommende stævne: Sæby Rideklub 6. August 2017
10. Stævne: 6. August 2017
LF (Hest) 70cm - Stop på første spring og dermed 4 fejl. Ellers fejlfri
LE (Hest) 80cm - 8 fejl
Casanto gad ikke med hjem, ork. Det lykkedes dog til sidst.

Kommende stævne: Forårsvej Træningsstævne 2.-3. September (blev aflyst)

11. Stævne: 14. Oktober 2017 - begynderjagt, vårevej i Nibe
Fantastisk jagt i skønne omgivelser. Casanto sprang alle springene, kiggede ikke en eneste gang. Han var simpelthen bare så sej. han havde virkelig bare styr på det - det var lidt som om han sagde "I got this!" og så skulle jeg ellers bare følge med, haha.
Kæmpefed oplevelse!

12. Stævne: 25. november 2017 D-stævne, Klarup Rideskole (SKO)
LB2 til 66,00% og en 3. plads ud af 7
LB3 til 67,42% og en 1. plads ud af 7
Fantastisk dag - Casanto gik direkte i traileren, var eksemplarisk inde på banen og leverede virkelig bare. Skøn rød roset at få med hjem efter mange timers hårdt arbejde op til stævnet. Denne gang skulle vi altså bare have noget med hjem :D

Næste stævne: Efter nytår

13. stævne: 4. Marts 2018 D-Stævne Klarup rideskole (SKO)
0 fejl i 50cm (ponyklasse) med Caroline som rytter
0 fejl i 60cm (ponyklasse) med Caroline som rytter
0 fejl i 70cm (hest) med mig
0 fejl i 80cm (hest) med mig
Alt i alt en høst på 4 stk rosetter og en fantastisk dygtig pony der totalt reddede dagen for Caroline, hvis pony ikke ville med.
Derudover gik han endnu en gang direkte i traileren, trods sidste gang han var i trailer var i November til sidste stævne! Fantastiske pony <3

14. stævne: 21. april 2018, D-stævne i Nørhalne (NØRK)
LB1 dressur (hest) til 63,833% ingen placering.
LB2 dressur (hest) til 66,167% delt 2. plads
Casanto var rigtig rigtig frisk på opvarmningen, og skulle lige krudtes af hvilket resulterede i nogle meget flade galopøgninger i LB2'en, men derudover var han skøn at have med, skulle overtales til at gå i traileren, men gik ellers pænt ind, selvom Alexander var med. Rigtig fint sted, trods der blæste og banerne var lidt tørre.

Lang pause pga. Herpesudbrud og kværke i området - resulterede i at vi ikke rigtig kom til nogle stævner henover sommeren selvom det var planen.

15. stævne: 14. oktober 2018 D-stævne Snorgaarden Langholt
LA2 A til 65,690% vi endte som nr 7 ud af 7 (udelukkende LA2) Casanto var ret så frisk i galopprogrammet. Glemte min kritik derude, så dem har jeg desværre ikke. Er dog tilfreds med procenten.

LF(70cm) B3 0 fejl i både hovedrunde og omspring, endte som 1. uplacerede (3. plads) ud af 5. Casanto var totalt på og fyrede rundt inde på den store springbane, på trods af at han stoppede på opvarmningen med mig, så han var lige ved at smide mig af. Blev godt nok på, men blev lidt nervøs da vi skulle springe. Der var dog ingen problemer, Casanto var i sit es. <3

16. stævne: 3. november 2018 D-stævne Stald Torpegaard
LB3 dressur (hest) til HELE 69,48% !!! og en flot 1. plads
LA2 dressur (hest) til 67,58% ingen placering
Virkelig lækkert sted, med helt ny stor hal. Casanto gik lidt anspændt da han først kom ind på banen, men da vi startede første program gik han bare SÅ fint. Vi red til de højeste procenter vi nogensinde har redet til i LB og LA programmerne. Ih altså, var ET stort smil efter at have set procenten fra LB'en! Casanto gik "som altid" direkte i trailer både derud og hjem igen <3

17. stævne: 24. og 25. november 2018, Sportsrideklubben Klarup og Omegn
lørdag:
LB3 A til 65,00% 1. upl
LA2 A til 63,11% ingen placering
vores LB3 program blev meega anspændt, og jeg følte ikke rigtig at jeg kunne slappe af inde på banen fordi Casanto gik lidt uroligt. LA2 programmet endte meget mere flydende, på trods af en lidt træls opvarmning pga. en rytter der ikke viste hensyn og derfor red meget tæt på. Derfor var jeg ret irriteret kort inden vi skulle ind på banen, men besluttede mig for at lægge irritationen bag os og bare ride et flydende program - og det gjorde vi. Det var lidt sjovt mht. procenterne - da jeg havde fået pct. for Lb'en sagde jeg for sjov, at så rider vi til 63pct i LA'en - og det gjorde vi sørme, haha.

18. stævne: 8. og 9. december 2018, Fristrup rideklub
Lørdag:
LB2 A til 62,167%
bl.a. med 7-tal for vores parade i hilsenen til sidst, og en kommentar fra dommeren: "Dejlig lille hest, men den ønskes generelt mere smidig." <- er helt enig med dommeren, Casanto gik ret anspændt og ufokuseret i dette program. Procenten rakte til nr 4 ud af 10, altså 1. uplacerede.

LB3 A til 61,552%
Bl.a. med 7-taller for vores indridning, vores anspring og schenkelvigninger. Casanto valgte dog lige at changere i sidste del af galopprogrammet hvor vi skulle ride skråt igennem (P-H). Dette gav desværre et 4-tal, men dommeren var lidt sødt og skrev "Flot changement" efterfulgt af en smiley, som kommentar. Det var lidt sjovt xD Vi endte som nr 7 ud af 10.

Generelt dømte dommeren lidt lavt, 1. pladsen red til 65% så jeg er fint tilfreds med mine procenter :-)

Søndag:
LF (70) B3 4. plads ud af 15 startere, med en omspringningstid på 26,30 sek.
LE (80) B3 5. plads ud af 18, med en omspringningstid på 26,50 sek.
Casanto var såå på og var MEGET frisk. Han sprang super fint og vi fik gode afstande, især i 80cm hvor han var faldet lidt til ro, der fik vi en lidt roligere hovedrunde hvor vi virkelig kunne blive tekniske, efterfulgt af en super god omspringning hvor Casse bare var totalt på :D

Vi håber på at kunne starte til Stald Torpegaards springstævne den 28. december.
vi er nu meldt til i 70 og 80cm showklasse til Stald Torpegaards springstævne den 28. december. Vi overvejer dog at melde om til en 80cm showklasse og en LD (90) men jeg er lidt nervøs over afstanden i en LD.

19. stævne: 28. december 2018 D-stævne på Stald Torpegaard
Showklasse 70cm B0 4 fejl. Casanto var utrolig frisk på både opvarmning og inde på banen, hvilket resulterede i en bom inde på banen fordi Casse bare var oppe at ringe.
i 80 cm får vi en roligere runde og rider fejlfrit <3
Derudover gik Casanto direkte op i traileren både da vi skulle derud og hjem igen :D

Vi håber på at komme ud og starte nogle flere LA'er i foråret. Målet er at starte en LA3 :D

** 2019 **

Vi regner med at skulle starte i Han Herred 12-13 januar, og i Aalestrup 25-26 januar, begge i dressur.

Det blev ikke til start i HH fordi Casanto desværre stod halt i en uges tid lige op til. Dog afholdte RST Rideklubben Stald Torpegaard, et stævne den 19. og 20. januar.

20. stævne: 20. januar - Rideklubben Stald Torpegaard
70cm B0 - Casanto var sygt frisk og fremadgående. På opvarmningen bukkede han endda med mig, pga en anden hest der sprang lidt sjovt - Casanto bukker ellers aldrig xD
Vi får en fin start, men da Casse er så tændt bliver det noget forhastet, selvom jeg ivrigt forsøger at holde ham tilbage.. Han stopper så på 5'eren, hvilket han heller aldrig plejer at gøre, dog kommer vi på den igen, og rider resten af banen helt fint og lidt mere styrbart, dog river han bommen på det sidste spring, desværre.
80cm B0: Casanto går meget roligere, og jeg får også godt fat i ham, og vi ender med at ride fejlfrit, yay!

Næste stævne: Aalestrup 2/2. Denne gang er vi meldt til vores første 90cm sammen :D Det er bare en B0 men det bliver for fedt!

21. stævne: 2. februar 2019 - Aalestrup Rideklub
90cm B0: Vi red fejlfrit! Casanto var så super sej og reddede os på 2 dårlige afstande, han lyttede og han var med mig hele vejen, og vi var flyyvende!
80cm B4: Vi fik nogle super gode afstande, Casse fløj, og vi havde et godt tempo. Vi var dobbelt nul, og rider os ind på en 4. plads, men så rider den sidste rytter sig ind på en 3. plads og vi mister derfor desværre vores placering :(

22. stævne: Sportsrideklubben Klarup og Omegn, 2. og 3. Marts 2019
lørdag:
LA2 A
Casanto var meget spændt på opvarmning og derfor blev øgningerne ikke rigtig til noget. Vi red dog alligevel til 62,414% og endte som nr 16 ud af 22.

LA3 A - Vores første LA3!
I LA3'en gik Casanto en del mere roligt og afslappet, dog spændte han stadig ikke nok af, til at kunne strække overlinjen i middeltraven. Vi fik bl.a. 8 for vores indridning og 7 for vores hilsen til sidst. Dommeren valgte dog at kvittere med 4,5 for vores bagpartsvending med kommentaren "Skruer" - selvom jeg på videoen ikke på noget tidspunkt kan se han gør det. Hmm...
Vi endte dog alligevel som nr 14 ud af 22 og dermed med bedre pct. for dette program end for LA2'en. Vi endte på 62,759%

søndag:
Jeg ville oprindeligt have redet 80 og 90 men endte med at melde til i 70 og 80 da vi har fokuseret meget på dressuren på det sidste, så springningen har stået lidt i baggrunden og jeg ville derfor bare gerne have nogle gode og stabile runder.
70cm B0: vi havde lidt undertempo og jeg får derfor taget ham lidt for meget tilbage på nogle af springene, men ender med en fin nulrunde.
80cm B0: Casse river på 2'eren, selvom vi havde et virkelig godt flow og resten af springene sprang han så super fint! Af en eller anden grund skriver de så ind at vi har fået 8 fejl, selvom vi altså kun rev 1 bom. Skidt pyt..

Næste stævne bliver i Sulsted, på Rideklubben Stald Torpegaard den 17. marts
Her skal vi ride LB3 og LA3

Jeg blev desværre syg op til stævne på Torpegaard så vi kom ikke afsted.

23. stævne: Snorgaardens rideklub Langholt, 19. og 20/4 2019
fredag:
vi startede LF (70cm) B3 og LE (80cm) B3.
Ender med en 2. plads i LF'en, og river desværre en bom på 4'eren i hovedrunden af LE'en. Casse var dog super sød, og gik direkte i traileren da vi skulle hjem, hvilket var skønt, da han ikke rigtig ville med da vi skulle afsted.

lørdag:
LB3 A til 65% jeg følte det gik ok på banen, men ikke så godt til at ride til hele 65%. Vinder klassen og er dermed nu OUT'et fra LB'erne.
LA2 A til 65%, nok det bedste LA2 program vi har redet til dags dato. Det hele flød bare, og især middeltraven kunne man mærke vi havde fået styr på. Dog fik vi en ærgerlig kommentar med på vejen om, at Casse var lidt småt gående ift. niveauet, så det går vi hjem og arbejder på.
Han var lidt træls da vi skulle hjem, men gik heldigvis op efter et par minutter. Har fundet ud af, at tålmodighed er vejen frem med ham.

24. stævne: Nørhalne Rideklub NØRK 27/4 2019
LA2
LA4 - vores første LA4 :o
De havde ikke en klasse med LA3 så jeg tog et sats og meldte til i en LA4 istedet.
Stamtavle
Ingen. Han er dog halv oldenborg og halv araber. Grønt pas
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg fik Casanto, efter at have flyttet Filuka fra en gård i Aalborg Øst, til en mindre privatgård i Storvorde, lidt udenfof Aalborg.
Vi flyttede Filuka Oktober 2012, og ca 1,5 måned senere kom Casanto "hjem" efter at have været udlånt i et halvt år, og stået på Klarup Rideskole (som privathest).
Det var nærmest kærlighed ved første blik. Jeg forelskede mig simpelthen i den lille sorte krudtugle af en pony. 1. April 2013 købte jeg ham.

I starten arbejdede vi egentlig ikke så meget med dressuren, vi red mest ture. Men da sommeren kom tog vi fat på det. Det tog lang tid for os at finde hinanden sådan for alvor, og lang tid for ham at finde ud af at man faktisk godt kunne gå i holdning, uden at spænde op og tabe bagparten. Men da jeg på daværende tidspunkt ikke interesserede mig så forfærdelig meget for dressur, så tog jeg ikke hånd om det.

Casanto er generelt en nem pony at have med at gøre. Jeg tror de fleste ville kunne sætte sig op på ham og sætte ham i galop. At få ham til biddet og til at bruge ryggen og komme indunder sig selv er en helt anden sag.
Vi er pt på LB niveau i dressur, men regner med at starte LA her til efteråret. I spring er vi ikke rigtig på noget niveau, da vi kun springer som en del af afveksling fra dressur, men vi har da været oppe og springe 110cm.
Derudover er Casanto en fantastisk hest at have med på tur, han er let at styre og nem at stoppe, og så elsker han en god fræser hen over diverse græsplæner/marker.

Udover ridning, så kan Casanto også en del tricks:
Ryste,
Kysse
Smile
Gabe
Løfte alle ben
Bakke når jeg løfter halen
Næsten nikke
Løfte forben (fra ryggen)

Håber i vil smide en bedømmelse og en kommentar ;-)

FØLG OS GERNE PÅ INSTAGRAM: MYBESTFRIEND_CASANTO

Opdatering, februar 2017:
Casanto står nu opstaldet i Aalborg øst, og trives virkelig bedre end nogensinde. Her har han stået i næsten 2 år nu.
Vi er nu på LA niveau i dressur, og har startet LA 2 gange. Også i spring er vi kommet langt, og springer nu LD højder (90 cm hest) til træning.

opdatering 9 december 2018:
Casanto blev i oktober 2017 flyttet til Stald Forårsvej i Aalborg ØSt hvor vi nu har ridehus og dermed kan vedligeholde ridningen om vinteren også. Igennem 2017 og 2018 har vi været til flere stævner end jeg havde turde håbe på, og det er så skønt. Casanto har ikke længere problemer med at blive læsset, han går som regel op i første eller andet forsøg, dog kan jeg endnu ikke læsse ham alene, men det kommer nok en dag forhåbentlig.

Dressur:
Pt. rider vi mellem LB2 og LA2 til stævner, men med forhåbningen om at komme ud og starte nogle flere LA'er i det nye år. Målet er pt. at ride en LA3, gerne til 65%.

Spring:
I spring har vi i 2017 og 2018 startet LE og LF for hest (70 og 80cm). De fleste B0'ere, men nogle få har været metode B3. Igennem de sidste 2 års tid har jeg virkelig lært meget i springningen og stoler derfor 100% på Casanto når vi rider mod et spring. Til træning derhjemme springer vi omkring 80-100cm uden problemer. Målet er dog at komme ud og starte en LD for hest, som går i 90cm. Problemet er bare afstanden i kombinationer. Men vi håber på at kunne starte nogle LD'er i det nye år.


FØLG OS PÅ INSTAGRAM: MYBESTFRIEND_CASANTO
Kommentér på:
Anden særlig race Casanto
Annonce