{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Caliméro [Himmelhest] 2012

1.987 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Christina Møller
Kvinde | 26 år | Oprettet: 13. aug 2012


Oldenborg Caliméro

Fødselsår:
2012
Højde:
Sommeren 2014 målte jeg ham til 156 cm.
Hans slutmål ender nok på ca 165.
Temperament
Calle har et super lækkert temperament! Godmodig, sød, et rigtigt nussehoved og et overskud af energi! Han ejer ikke tålmodighed.

Calle er en rigtig drengerøv og ikke mindst et legebarn. Det kræver både tålmodighed og stærkere arme for at holde ham når vi er på tur..
Gangarter
Han går super flot!
Træder 4-5 hove over.

Grundet alder, er der ikke så meget at skrive.
Stævner
Ingen.
Stamtavle
Jeg ved hans mor hedder Beauty
- http://www.hestegalleri.dk/galleri/222028-anden_saerlig_race_beauty_baestet_3

Hans far kommer fra Brørup og hed Lukas, andet ved jeg ikke.
Køn
Calle blev kastreret d. 6 September 2013.

Jeg ville gerne have at han skulle forblive hingst, men fordi at han var for hingstet og ikke havde respekt for hverken mennesker eller andre heste og dyr, valgte jeg at få ham kastreret.
Bemærkninger
Caliméro, (aka. "Calle") er født den 14. April 2012.
Han er en sort Oldenborg/Dansk Varmblod vallak, med fire hvide sokker og en blis i panden samt en lille lyserød prik på venstre side af underlæben samt en hvid plet på overlæben.

Calles far blev desværre aflivet sidste år, da ejer ikke "gad" bøvle med avl mere..
Hans mor hedder Beauty (link er tilføjet).

Jeg har tænkt mig at skrive løbende hvordan det går med ham (Som en dagbog).


06/08-2013
Lige pt. lider Calle af slemt vokseværk, hvilket han lige skal komme sig over!
Ellers er han et glad og tilfreds plag, der går sammen med et andet hingsteplag - Kenzo A Kila.
Caliméro har mange ting at lære.. Han er et typisk plag, der ikke har været vant til at være i "hænder". Han er blevet passet og plejet som han skal, men mangler dog at få kærlighed. Jeg har i dag fundet ud af at Calle, ikke kan finde ud af at spise fra hånden, eller fra en spand. Han kigger bare mærkelig og begynder at spise lidt græs i stedet.. Selvom spanden var delikat, med foderpiller, müsliblanding til ungheste, gulerødder, æbler og godbidder, havde det dog ingen interesse.. Så jeg må finde ud af hvordan jeg får ham til at spise.

Caliméro er en hingst, og det viser han! Han har prøvet det lidt af på hans makker... Skøre hest.. Men jeg kan mærke. selv efter én dag sammen, at vi to kommer til at få et dejligt liv fyldt med glæde og goder minder. Vi skal nok få vores ture, men jeg er sikker på at vi altid nok skal finde ud af det! Han er min drømmehest, den hest der kommer til at betyde aller mest for mig! Det er jeg sikker på! :-)


06/09-2013
I dag blev Calle kastreret. En skvis bedøvelse og fem andre sprøjter så var han klar! Dyrlægen så helt mærkelig ud i hovedet, da hun ser hvor godt udstyret han var. Jeg er ked af at han måtte forlade sin "mandlighed".. Men verden gik således, og det er forsent at rette op på nu! Men jeg er nu glad for at jeg fik det gjort! For han havde ikke respekt for os herhjemme! Men nu, er han det blideste lille lam der kan gå på 4 ben! Så kær, sød og dejlig.. Det bar' lækkert!


02/10-2013
Så kom dagen, hvor han skulle have sit første photoshoot! Det gik jo som forventet, og ja.. For at sige det mildt lignede han jo et æsel der var træt af at skide! Men sådan kan det gå.. Vi kan alle have en dårlig hårdag og i dag, var det så Callesens tur! Han skulle absolut række tunge eller gabe på stortset alle de billeder jeg fik taget! Sådan en baryle! Men jeg må nu give ham, at han ikke er dum! Vi har både jernstang og to hængsler på bokslågen, men alligevel får han den bikset op på en måde som jeg er meget nysgerrig efter at finde ud af! For den burde nærmeste være umulig at få op, som hest! Men jo.. Det må tiden vise..


22/11-2013
Tja.. Jeg følte lige for at skrive lidt i dag! Jeg er ikke i skole, da jeg ligger syg. :-/ Øv bøv! Men overskud til hypperne er der skam altid! ;-)
Calletrolden og Tulle (Calles bedste ven, (shetlænder)) kom ud i morgen klokken otte! Jeg tror aldrig Calle har været så utilfreds før! Han mente ikke at han fik sit morgen som han plejede!! "Mor, det plejer altså at ligge i min krybbe præcis klokken 06.55!".. Men Calle! Mor undskylder, at det blev så sent i dag! Det sker ikke igen! Men nok om det! Calle og Tulle fik deres mad og jeg fik givet dem begge deres fleece- og regndækkener på! Calle putter sig rigtig ind i dækkenet når han får det på! Det ser så sødt ud! Det minder mig sådan om Malcolm... Dengang jeg havde ham hver dag! Han puttede også hele hovedet ind bag hans halsdækken om vinteren! ;-) Skøre heste... Men de går nu ude på marken med snotten i deres hø! En lille galoptur fra Calle ind i mellem, og Tulle står bare og venter på at komme ind igen! Ellers går hun bare rundt og.. Laver ingenting.. I dag, er en kedelig dag for hypperne! Måske tager jeg dem med hen på rideskolen senere? De kan jo ligeså godt lære det nu! Nåå.... Jeg vil stoppe den her! Måske skriver jeg lidt mere i aften, hvis jeg får dem hen på rideskolen engang.. Men ellers, så høre i snart fra os igen!
Calle giver et køs til jer! :-*


13/08-2014
Så kom dagen hvor Calle blev undersøgt.
Dyrlægen erklærede ham slingerhest. Slinger er hvor hesten er væltet eller har fået et hårdt slag ind på halsen, så nervebanerne til benene har fået skade. Han har så været så uheldig, at dette både er gået ud over for- og bagben.
Slinger opstår typisk hos heste omring 2 års alderen, og 80% af de ramte er hingste.
Calle har haft det fra før han var 17 måneder. Så både mit gæt og af dyrlægens erfaring er det en medfødt lidelse.

Calle bliver aldrig ridehest, da det vil være alt for farligt at påbegynde tilridning da han ingen balance har og ikke ved hvor han sætter sine ben.

Jeg vil så gerne påskønne, at Calle absolut IKKE lider! Han har bestemt ikke ondt. Jeg elsker Calle af hele mit hjerte og mere til. Og jeg vil gøre ALT for at han har det godt og gøre det bedste for ham.
Så kommer der en dag hvor han får ondt og ikke kan komme op af liggende stilling er der kun en udvej.. Så må jeg se frygten i øjnene og få ham sendt videre til det bedre sted.
Det gør mig ondt bare ved tanken, men det vil være det bedste for ham og for jeg.

Hvis i har nogle spørgsmål, er i mere end velkomne til at stille spørgsmål eller andet. :-)




Torsdag d. 6 November 2014

I dag måtte min elskede skat lade livet og finde fred..
Jeg kan slet ikke forstå det.. Det er som om han stadig står ude på marken... Jeg havde en halv time med dig i dag, hvilket absolut ikke var nok.. Jeg har ikke bare fældet en tåre.. Jeg har stortudet hele dagen.. Du var min helt, min stjerne, mit håb. Du var den der bragte smilet frem på mine læber i den tid jeg hang aller mest i bremserne.. Du var der for mig og fyldte det tomrum jeg havde fået anbragt.. Hvorfor dig? Hvorfor os?
Jeg forstår intet.. Det var os der skulle nå toppen. Det var os der skulle binde de bånd, de følelser jeg havde for dig var unikke! Hvad vi to havde, var noget specielt! Du viste mig når du havde ondt eller slået dig, du kiggede på mig med dine dådyrøjne når jeg var ked.. Du kendte mig, og jeg kendte dig.. Vi elskede hinanden.. Jeg elsker dig stadig og savnet er stort.. Alt for stort...
Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op uden dig.. Du var min bedste ven, min sjæleven, min baby, min dreng.. Jeg stiller dig spørgsmålet.. Hvorfor?

Vi ses deroppe baby.. Og indtil da, ved jeg at du passer på mig og vil fører mig videre gennem livet.. Du vil bygge min bro og vise mig vejen frem! Jeg vil aldrig se mig tilbage, for du har lært mig, at kigger man tilbage på vejen frem, kan man ikke glemme og broen vil aldrig ende.. Min bro er under ombygning.. Der er kommet et hul i den, der gør at jeg ikke kan fortsætte.. Vi ordner det her sammen.. Det hele bliver godt igen, det lover jeg dig.. Tvivl ikke..

Jeg elsker dig <3
Kommentér på:
Oldenborg Caliméro
Annonce