{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Vincent [Himmelhest] 1999

1.178 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Athos&Nanna<3
Kvinde | 28 år | Oprettet: 14. aug 2011


Oldenborg Vincent

Fødselsår:
1999
Højde:
175 i stang. (pga. højt lancemærke)
Temperament
Vincent, i daglig tale kaldet Vimse, er den sødeste og mest kæreste hest i verden. Han vil gå i gennem ild og vand for en, bogstaveligtalt. Han stoler fuldt ud på sin rytter, og er egentlig en enmandshest, men kan med alle. Han er meget ivrig, glad men samtidig også en meget nervøs hest, hvis han ikke får støtte.
Gangarter
Vimses gangarter er alle over middel.

Skridt: Han har en meget fremtræden skridt, hvor han træder godt til. Han vil gerne gå med sit hoved højt, men hvis du lige vrikker lidt med lillefingeren, så bøjer han sig flot ned på det samme. Derfor vil jeg vurdere hans skridt til middel-overmiddel.

Trav: Vimse samler sig selv meget under traven, er let og elegant, men kræver en fast hånd, ment på den måde at, hvis han får for løse tøjler, snubler han let, eller kaster med hovedet. Hovedkasteriet skyldes at han spørg efter mere fart, gerne en galop, så det egentlig bare kådhed.
Vil kalde hans trav over middel.

Galop: Galoppen er helt klart Vimses foretrukne gangart. Han har 3 forskellige gear. Der er den nærmest stående galop, som er yderst lækker. Så er der den, hvor han får lidt mere tøjle, men stadig utrolig bøjet, "kontrolleret" (på den gode måde) og flydende. Så er der det sidste gear, og hans yndlings. Stubmark galoppen, hvor han får lov til at fyre den 110% af, strække helt ud og bare nyde friheden. Man føler bogstaveligt talt at man flyver, og jeg har personligt selv aldrig oplevet en hest løbe så stærkt. Alle hans former for galop, er suveræn og klart over-overmiddel.

Der er selvfølgelig en masse ting man skal arbejde med. Fx Hvis ikke man støtter ham, er uopmærksom e.l., så snubler han meget let. Hvis ikke rytteren er tryg, mærkes det med det samme på ham, han bliver ikke fræk eller noget, men meget usikker på sig selv og ved ikke hvad han skal gøre. Vil helt klart sige at hvis der skal arbejdes med Vimse, så skal man være en sikker rytter og stole på ham. For hvis man stoler på ham 100%, så stoler han på en 120%.
Han er den skønneste ridehest, og jeg nyder hvert et sekund på ryggen af ham.

Dressur: Vi ligger på LA øvelserne, og målet er at komme op på LA6.
Spring: Vi er ved at komme op på en LD, men KUN pga. jeg er dressurrytter. Han har med tidligere ejer ligget på LA. Men regner med at nå LD da min lyst ikke er der 100%, men han elsker det, så vil gerne for hans skyld.

Vi er påbegyndt i september: bagpartvendinger, schenkelvigning, versader og næste mål er travasade.
Stævner
Han har tidligere stillet både jagtstævner, military, dressur. spring og noget løb.
Vi er ikke interesseret i at stille flere stævner på ham, af hans personlige grunde og vi synes også han har gået rigeligt.
Stamtavle
Hans far er en eller anden kendt oldenborg militaryhingst, andet ved vi ikke rigtigt.
Hans far stod på en fold med 10 andre hopper, så han har bedækket en af dem og lige pludselig var der en Vimse.

Han tror dog nogengange han er en araber, specielt på stubmarkerne ;-)
Køn
Den sødeste vallak.
Bemærkninger
Jeg har kendt Vimse siden oktober 2012, hvor han var en erstatning for tabet af Brancos kammerat, Antje.
Det var en meget hurtig beslutning at købe Vimse, da Branco med det samme skulle have en kammerat, så han ikke stod alene. Så lige pludselig var der en ny hest på folden.

Vimses rejse har været lang, hård og følelsesmæssigt hård, både før og efter han er kommet til os.
Vimse har ikke haft en nem start på livet, han blev vidst sparket af sin mor da han var føl og brækkede nogen ribben i venstre side, så kom han ud til nogen søde mennesker, som desværre tilred ham på den gammeldags måde. Da Vimse er meget følsom, men også gør alt for sin rytter, tog det ganske hårdt på ham.
Første gang jeg sad på ham skød han hoved helt op i luften, simpelthen fordi han altid har været pakket ind under ridning. Han løb og var ikke nem at stoppe, fordi han ikke har måtte stoppe. Under longering har han været umulig at få til at skridte, og når man går med ham nægter han at trave.
Han har været noget af en mundfuld, for ikke nok med det psykiske, var der også en masse fysisk at arbejde med. Pga, dårligt foder havde han dårlige hove, pels og man. Så dette var også et arbejde.
Vi startede simpelthen fra en ende af. Han skulle have tillid til os. Vi lavede en masse horsemanship, gik ture, longerede, hyggede på folden, nussede striglede, skridtede ture, begyndte at træne på banen og simpelthen lære ham at kende gennem horsemanship og en masse kærlighed.
Idag er Vimses den smukkeste, gladeste og mest tillidsfulde hest jeg længe har mødt. Han gemmer sig ikke længere inde i boksen, kommer løbende hen til hen, vrinsker, nusser og er generelt meget mere imødekommende. Han skyder ikke hoved i vejret mere, stopper ved det mindste signal og er generelt mere lyttende. Man kan mærke nu lytter han fordi han har lyst, og ikke fordi han skal. Han gør simpelthen alt fordi han har lyst, og ikke fordi han bliver tvunget til det. Det er en fantastisk udvikling han har gjort, og alt dette vha. horsemanship, gode mennesker og kærlighed.

Vimse og jeg har også vores historie.
Oktober 2012: Da han ankom til os oktober 2012, var jeg på en eller anden måde tryg ved ham fra starten af. Lige indtil da vi skridter rundt på en stubmark og han lige pludselig stikker af i galop og ikke vil stoppe. Det var dog ikke helt hans skyld, der var også en masse rytterfejl, nervøsitet og så var han ikke tryg ved situationen. Så bebrejder ham overhoved ikke. Men efter der var jeg hunderæd for at ride ham igen.
Februar 2013: Der går faktisk 3 måneder før jeg sidder på ham igen. Både pga vejret selvfølgelig, men også fordi jeg følte mig meget utryg ved ham. Ikke pga. hans personlighed, men når jeg sad oppe på det enorme dyr, følte jeg at jeg skulle dø, hvergang jeg sad deroppe. I et par måneder træner vi en masse tillidsøvelser i skridt og jeg bliver mere og mere sikker på ham i skridt.
April 2013: Først nu tør jeg at trave på ham inde på banen, og det går faktisk okay. Har også formået at skridte på tur. Men er stadig ikke helt tryg ved situationen.
Juni 2013: Her galoppere vi for første gang. følte jeg sku dø, men overvandt også en del grænser, og efter der var jeg 99% sikker på ham - dejlig følelse, dejlig hest.
Juli-august 2013: Her i sommerferien har vi udviklet os enormt. Har travet uden hænder, på bane. Rider ham i alle 3 gangarter uden problemer. Har dog arbejdet meget med at kontrollere hans fart i galoppen, men det går rigtig godt. Har også prøvet at ride 5 korte galopper på markvej. Her den ene dag (15-8-2013), tog jeg mig endelig sammen til at galoppere på stubmarken, med helt løse tøjler, stående i sadlen og med fuld knald på - en af de bedste dage i mit liv. Jeg overvandt 110% min frygt, og stoler fuldt ud på ham.
September 2013: Vi har trænet utrolig meget horsemanship og han er så god til det. Han har også prøvet at ha' rytter på uden sadel i skridt og trav. Han er blevet knalddygtig til schenkelvigninger og bagpartsvendinger.
Oktober 2013: Dette er vidst vores måned. Har redet ham 4 gange om ugen hele oktober + vores normale horsemanship, og vi er blevet SÅ gode. Vi har endda prøvet at lave versader i galop. Men det bedste i denne måned er nok at jeg overvandt min frygt for at springe. Vi startede med at "springe" 20cm, 2 gange efter, sprang vi 60 (10-10-13). Er så stolt. Han svæver bare hen over springet, så nu har jeg bestilt springunderviser til os, så vi kan komme højere op.

Nu kan jeg slet ikke vente med at ride ham endnu mere, arbejde med ham, både fra jord og fra sadlen af. Han har helt klart vundet mit hjerte, og er en af de bedste heste jeg nogensinde har kendt.

Pt er vi igang med at træne interval træning i galoppen, balance fra jord og ryg, en dans fra jorden, bøjninger fra jorden og så hygger vi ellers bare.

Vimse har udviklet sig både på det psykiske, men også det fysiske - han er blevet alt for lækker, og den dejligste hest <3

UPDATE:
Vimse & jeg har det såå godt for tiden. Han er bare den sødeste. Vi træner rigtig meget fra jorden for at styrke tilliden mellem os, og vi nyder det begge to rigtig meget. Men han synes nu jeg er sær når jeg ligepludselig henter en paraply, presening, bomme osv og vil lege med ham. Han har sådan en sød ting han gør, som er hver gang han er bange for noget, ligger han hoved helt ind til en og snusser, så sødt. Bagefter stopper han op og kigger på een, for ligesom at spørge "er det ok jeg snuser til den paraply", så nusser man ham og så kigger/snusser han nysgerrigt til paraplyen. Her den ene dag (22/9-2013), prøvede Vimse for første gang at ha rytter på uden sadel, og han var så dygtig. Vi red over bomme, preseninger og red i slalom. Han var lidt nervøs i starten, men fandt hurtigt ud af det var sjovt. KIG I MIT ALBUM MED VIMSE FOR AT SE BILLEDERNE.
Jeg ved ikke hvad der er med Vims for tiden, han er bare så dejlig, og vi bliver tættere og tættere for hver dag der går og han kommer til at betyde mere og mere. Han er den dejligste.:-)
- ps, vi rider stadig, er faktisk begyndt at træne schenkelvigninger og bag/forpartsvendinger, og han er så dygtig.

Endnu en update: Idag red jeg fuldstændig uden noget på Vimse, og han var så cool og sød! Og midt i glædesrusen, stilte jeg mig op på ham (er du gal der er langt ned..) og han stod bare og nød det. 3 gang uden sadel på, for hans vedkommende! Min søde Vimse fyr.


RIDELEJR 2013, september: Vi har været på "ridelejr", og vi er virkelig nået langt begge to. Vores bånd er endnu tættere end før, og det hele er bare fantastisk. Han er sådan en dejlig hest! Billeder kan ses i mit album på profilen.

Her den 7/10-2013, har vi haft Vimse i et år. Det er helt vildt hvad der er sket på dette år. Han er gået fra at være en lidt sølle hest, med ingen gnist og ærligtalt, ikke et særlig kønt udseende. Til nu at være den smukkeste og sødeste lille livsglade dreng. Han er gået fra at være den grimme ælling, til den smukke svane, på bare et år, vha. bedre foder pg pleje og en maaaaasse kærlighed. Han er virkelig vokset, vi er vokset sammen. Fantastisk følelse. For bare et år siden, kunne Vimse ikke stoppes og snublede over sine egne fødder hele tiden. Idag kan jeg ride ham med en lille finger, han stopper på "whooa" og kan faktisk ikke huske hvornår han sidst har snublet. For et år siden lå jeg også på LC i dressur, nu ligger jeg på LB3-LA1 og det er pga. Vimse (og Branco selvfølgelig). Det er så dejligt at man kan se en udvikling. IIIIIH jeg elsker bare den dreng så meget!


- Part på Vimse fra oktober 2012 - november 2013, stoppede pga. uoverensstemmelser med ejeren, og at jeg gerne vil ud og starte stævner.
Kommentér på:
Oldenborg Vincent
Annonce