{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Andalusier Picasso 2005

2.524 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ellen Sauer
Kvinde | 30 år | Oprettet: 11. aug 2009


Andalusier Picasso

Fødselsår:
2005
Højde:
160 cm.
Temperament
Behagelig og dejlig at være omkring, omsorgsfuld og nysgerrig. Opmærksom på hans omgivelser og væsner omkring ham, følsom og sensible for diverse signaler. Meget arbejdsvillig og social!
Gangarter
Når han først slapper af bliver hans gangarter dejligt flydende under rytter - ikke trippende "spansk" som han kan have tendens til, når han spænder op.
Stævner
Stamtavle
Køn
Vallak
Bemærkninger
Tirsdag den 20. aug., 2013 . ANKOMST:

Lidt efter kl. 23 ankom Picasso tik vores opstaldningssted i Aalborg efter personlig afhentning i Haderslev fra transporteren. En meget træt Picasso, som tog de nye omgivelser i stiv arm, og efter at have gået i hallen og modtaget vand på stald, så lagde han sig ned og sov!

Ons. den 21.- fre. den 23. aug., 2013 - DE FØRSTE DAGE:

Picasso hygger sig på fold i dagtimerne med min mors hannoveraner, Ray. Picasso, som ikke er vant til at komme på fold, kaster al sin kærlighed og tillid på Ray, og finder tryghed og støtte i ham i sin helt nye verden i Aalborg.
Jeg tilbringer mange timer på folden med dem, og jeg bliver kastet ud i de helt store nusse-klø-scener. Vi hygger! Picasso holder sig ved Rays side og forlader den nødigt!
Håndtering til og fra fold samt på staldgangen kommer i fokus, og jeg begynder lige så stille at lege med at flytte lidt på Picassos skulder, som han helst ser limet til min hofte - grundet usikkerhed. Stop og bak på staldgangen øves med Ray i boksen ved siden af, og signalerne forbedres dag for dag - især bak! Jeg kan dog kun få lov til at løfte højre forhov.

Lør. den 24. aug., 2013 - ANNETTE KLAUSEN KURSUS:

Jeg rider for første gang på Picasso. Fantastisk oplevelse, som ikke kunne have gået meget bedre. Pga. Picassos fordelagtige bygning til samling, så er han blevet reddet meget højt i Spanien, som tydligt ses på hans muskelsætning (hals) samt tildels mangel på samme (ryg).
Derfor er målsætningen: åbning af skulder, frigørelse af torakslynge, afslapning, øvelse af parade (tydeligt forbedret, når han først slapper af) og fokus på styrbarhed. Vi arbejdede i skridt og trav.
Vi fik allerede finde afslappede momenter - i ham hviler masser af potentiale!
Som støttepædago havde vi Ray med ude ved sidelinjen af banen - ikke mindst for mine egne nervers skyld. Jeg fik ligeledes lov til at løfte alle hove i dag - glæden vil ingen ende tage!

Søn. den 25. aug., 2013: NU UDEN STØTTEPÆDAGO:

I Rays øjne har Picasso nu officielt opnået statussen "møgunge", og Picasso er derfor blevet lagt lidt på is..
Picasso begynder at møde mig på folden, og i dag sadlede vi helt alene op ved bommen og red kun med Ray i synsvidde fra folden. Picasso tog det hele flot - jeg begynder at tro, at jeg har for mange dårlige vaner af forventninger efter de mange år med en seperationssangst hest.

Tirs. den 17. sep., 2013 - TILBAGE FRA FERIE:

Efter at jeg har været på yoga- og meditationsretreat fra 1.-14. sep. i Sverige, så er der ikke blevet lavet så meget med Picasso. Hestene på gården er kommet på stald, og istedet for at Picasso står med Ray, som eneste sidekammerat om natten, mens de andre har været på sommergræs, så har Picasso nu skiftet stald, boks og sidekammerat. Selve staldomflytningen har været en stor omvæltning, og der har været nok træning i at få ham til at vænne sig til den. At det også er begyndt at regne mere end i sommers er også en udfordring på vej ud af stalden, da underlaget har skiftet farve - og der er vandpytter! Men vi tager det stille og roligt. Det tager dog for lang tid for morgenvagten, som lukker alle hestene ud om morgenen, at skulle stå og bøvle med ham, så jeg er nødt til at lægge lidt fokus på håndtering af ham ind og ud af stalden. Keine problem.
Ellers er det rigtig dejligt at være tilbage hos sine heste igen! Picasso kommer stadig og hilser på på folden, når man kommer, og han elsker stadig sin Ray lige så højt som altid; Picasso prøver ihærdigt at lege med Ray - stejler og bukker omkring ham - men Ray tager det nu rimelig afslappet. Ray er heldigvis ikke så sur på ham mere, så det er godt at se, at de trives bedre sammen som i starten.

Søn. den 22. sep., 2013 - ARBEJDE FRA JORDEN (problemer):

Igår havde jeg Picasso i hallen, som vi langsomt vænner os til. Jeg havde lagt nogle bomme ud vi kunne koncentrere os lidt om, så det hele ikke gik op i hal-kiggeri. Picasso gik omme bagved mig det meste af tid og jeg kunne hæve og sænke tempoet uden han kom for langt bagud eller overhalede mig. Dog vendte han på et tidspunkt rundt på bagbenene og slog med hovedet - konklusion: upraktisk han er bag mig!
I dag har jeg bedt Maria (min fantastiske part på Baunty) om at filme os, så jeg kan se hvad han laver bag mig når vi går. Han var mere frustreret i dag i hallen, så vi gik på et tidspunkt udenfor, hvor han endte med at stejle bag mig efter en parade - konklusion: 1) det er stadig upraktisk han går bag mig, 2) hjelm på!

Tirs. den 1.okt., 2013 - FOLD:

Picasso blev i dag lukket ud med resten af de 26 heste vores flok består af. Det gik rigtig godt, og han har allerede fået venner, som han leger MEGET med. Dejligt han kan blive aktiveret lidt mere, end da han gik med Ray.

Fre. den 4. okt., 2013 - HJÆLP (Stine Joy):

Stine Joy kom og hjalp mig med Picasso fra jorden i dag. Jeg fik nogle redskaber til at gå med ham især under hans meget omskiftelige tilstande, hvor jeg for det første er sikker (fysisk), men også hvor jeg kan guide og hjælpe ham bedst muligt. Fokuspunkter i form af kejler og en forlænget arm i for af pisk kan jeg allerede mærke kommer til at gøre en forskel for os.

Ons. den 9. okt., 2013 - ARBEJDE I HALLEN:

I dag havde Maria og jeg lagt div. bomme ud til træning fra jorden af, og det gik super godt med Picasso. På Stine Joys opfordring introducerede jeg ligeledes Picasso for klikkertræning.

Tors. den 10. okt., 2013 - ARBEJDE I HALLEN 2:

Arbejde med kejler og klikker fortsættes og det gik upåklageligt. Dejligt at mærke det går i den rigtige retning efter denne tid, og at Picasso er mere tilpas!

Tirs. den 15. - tors. den 17. okt., 2013 - AMANDA BARTON CLINIC:

3 fantastiske dage med Amanda Barton, første dag halvdelen af tiden fra jorden med fokus på at have fokus. at Picasso slapper af og at jeg husker at sætte de der klare grænser for ham, som tjener ham bedst. Den sidste halvdel af første lektion red jeg for første gang i hallen - jeg fik redskaber til at holde hans fokus og få ham en anelse afslappet. Vi så også på styring, når Picasso trækker i andre retninger af og til, og vi arbejdede med softness på tøjlen mht. at dreje.
Amanda mener, at vi ikke rigtig har set den "rigtige" Picasso endnu, fordi der vil gå nogle måneder før han virkelig falder til og giver slip på sin nervøsitet. Han er trods alt blevet revet væk fra alt hvad han kendte og flyttet til et sted, hvor INTET er genkendeligt for ham. Det er fair.
Anden dag slappede han mere af i hallen, men han er dog stadig langt fra afslappet. Vi galloperede, og Amandas anelse om, at han kun trækker vejret overfladisk blev bekræftet. Vi skulle galoppere utrolig meget inden han begyndte at trække vejret rigtig - han er trænet i at holde meget på sig selv, tyder det på.
På tredje og sidste dag arbejde vi med bomme i trav for at strække ham mere ud og få ham connected med sine bagben, som vores fysioterapeut har efterlyst. Vi brugte også bomme i gallopen, for at få ham til at trække vejret rigtigt på et tidligere tidspunkt, og det virkede fint. Vi strejfede også emnet om tøjlekontakt og softness på tøjlen, hvor han bare i paraden går meget med tøjlen. Masser af dejlige lektier!

Søn. den 20. okt., 2013 - RIDNING:

Ridning går bedre dag efter dag, og vi arbejder fokuseret med vores lektier efter Amandas besøg denne uge. Vejrtrækningen forbedres stadig, og selvom Picasso stadig kan trække lidt i den retning, som han nu lige synes, at vi skal ride (f.eks. udenom bomme eller hen til pony, når vi ridder med ham), så bliver det mindre og nemmere og nemmere dag for dag. Dejligt det bevæger sig stabilt fremad.

____________________________________________________________

Månederne efter november, 2013 til februar, 2014, var Picasso og jeg i praktik på Blue Berry Hill hos Susan Kjærgaard og Stine Joy, hvor vi fik endnu flere gode redskaber til ridning og longering af Picasso med fokus på afslapning, balancering og miljøtilvænning. Picasso holder ikke 'sine kort tæt på kroppen' og man er aldrig i tvivl om hvordan han har det, og hvad han tænker om tingene.

Sommeren 2014 kørte Picasso og jeg en tur til Sverige for at deltage i to intensive kurser ved hhv. Rebecca og Christofer Dahlgren. Dette var kurser i frihedsdressur med fokus på at skabe kontakt til hesten, og få den til at følge en samt lidt tricktræning. Derudover var vi på det akademisk ridekunstskursus hos Christofer, hvor vi lavede en masse arbejde for hånd samt basis longearbejde samt longearbejde med mere fokus på samling (advanced longering). Picasso havde et naturlig flair for øvelserne pga. hans praktiske bygning, men på begge kurser var der et rimelig stort arbejde håndteringsmæssigt på daglig basis, som dog forbedredes dag efter dag.
Dette arbejde har vi fortsat flittigt med, og har kunne viderebygge på det akademiske fra ryggen siden hen. Christofer og Rebecca har jeg fortsat kunne modtage undervisning ved, når de har været på besøg på Djursland i 2016 og 2017.

Den store udvikling hos Picasso fysisk er at spore i billederne, og en lige så stor udvikling er sket hos ham mentalt. Han er så arbejdsom og motiveret for ridningen og arbejdet fra jorden - det er en daglig fornøjelse, og jeg tager gode ting med fra vores arbejde hver dag.
Kommentér på:
Andalusier Picasso
Annonce