{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Royal Riain by Lovecob [Tidl. hest] 2013

3.177 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stald Schou
Kvinde | 54 år | Oprettet: 30. aug 2007


Irish Cob Royal Riain by Lovecob

Fødselsår:
2013
Højde:
Han er mål:

1 år 135 cm
2 år 145 cm (juli 2015)
3 år 149 cm (marts 2016)

Jeg regner med han lander omkring 150+ cm
Temperament
Besidder det mest fantastisk sind. En rigtig gentelman og imødekommende. Han er meget nem at håndtere, som hingst kunne han dog være en gadedreng indimellem.

Han ELSKER os mennesker og kommer løbende og vrinskende når vi kalder som var han en hund.

Han er cool og ikke bange af sig, hvis der er noget nyt så skal det da tjekkes ud - og gerne med mulen.

En total lommehest der nyder kontakten med os.
Gangarter
Stadig under udvikling men har en god takt og fine løft.

Som 3 års har han nu fået rigtig flotte bevægelser med høje løft, god luft under sig med en rolig takt og en sofa at sidde på.
Stævner
Foventning om at han skal trænes til show og western samt trail

Kårings resultater
Kåret i 2013 som føl - 1. premium med 148 point
Kåret i 2014 som 1 års - 2. premium med 142,5 point
Stamtavle
Han er ud af en god og spændende afstamning med højt præmieret familie:

Mor: Romany's Mary 2 præmie
Mormor: Mallow Of Ireland 1 Præmie
Morfar: Cloneenen Royal Cash STER Preferent

Far: Romany's Riagan 1 Præmie STER Champion
Farfar: Igor's Riain Of April STER Chamipon
Farmor: Nomi STER Champion
Fars Morfar: Woody STER Preferent Champion
Fars Mormor: Brune STER Preferent
Køn
Hingst
Kastereret den 9/10-15 (2 år 7 mdr)
Bemærkninger
Riain kom til verden den 25 Marts 2013 kl 23.33. Vi fik ham hjem i september 2013 6 måneder gammel. Han kørte helt alene den lange tur fra Assens i trailer som gik så fint.

Ifølge avler gik fødslen godt og han var hurtig på benene, det kneb at finde patten med med lidt hjælp fra Dr. dyr den efterfølgene dag kom der fint gang i det.

Han er opkaldet efter sin far og morfar og skulle gerne blive sort med 3 hvide sokker og en flot bred blis.

Vi har kun haft ham i 5 dage, og det har været lidt svært for ham at komme ind i vores lille flok. Prøvede først at lukke ham sammen med min godmodige vallak, men han var nærmest ved at æde ham!!!!! så prøvede jeg med en normalt sød araber vallak, men tror han valgte også at jage ham væk. Han søger meget min "sure" vallak som også er foldens konge så måske han ved det er ham man skal holde sig venner med??

Men min plan B blev så at sætte ham på stald med min hoppe+føl om natten og så gik han alene på fold ved siden af et par dage. To dage efter satte jeg dem så på samme fold og hoppen var meget beskyttende og satte ham lige på plads og holdt ham adskilt fra hendes føl.

I går gik de så sammen uden problem, føllene var begyndt at lege og hoppen stod bare og græssede Juhhhuuu så jeg vovede pelsen og lod dem blive ude på fold om natten for første gang i 5 dage. Her tilmorgen stod de i samlet flok og småsov så dejligt at se at han begynder at få en plads i flokken.

Jeg glæder mig meget til at se ham vokse op og håber at han bevarer det fantastisk temperament, jeg vil gerne stille ham til kåringer og senere ride ham til. Hvis ikke han er styrbar som hingst så må han af med kuglerne men det vil tiden vise så følg ham gerne i årene frem hvor jeg vil oploade flere billeder og tekst om ham.

Oktober 2013
Riain har snart været her en måned og det går så godt med ham. Han er bare en rigtig charmebøf og hygger sig med Empire og Xitana i løsdriften. Han har et fantastisk cool temperament der er ikke noget der lige slår ham ud af kurs, og han er begyndt at vrinske når han ser mig så kær at mit hjerte bare smelter...... Han er med på ridebanen en gang om ugen, og han er med inde i stalden og blive striglet og groomet et par gange om ugen. Han kan trækkes med og løfter nogenlunde ben meeeen har fået en ide om at bagben dem gider vi ikke rigtig så det arbejdes der lige lidt på.

30/10-13 Riain havde smed sådan rigtig for første gang, han stod så fint han kæmpede lidt med balancen men så var det godt at have en væg at læne sig op af :-)

Marts 2014
Så er Riain blevet 1 år og han er en rigtig skøn dreng. Han udviser ikke meget hingst endnu, dog kan vi se når han leget med de store drenge så har han den typisk lidt voldsomme leg for en hingst. Desuden så vil han gerne nippe og have alting i munden, så man skal lige være opmærksom så han ikke får fat i ens arm eller hånd :-)

Han har lært mange ting efterhånden, og kan være alene i stalden, han kan stå bundet til alt, han står pænt ved smed og løfter fint alle ben, han kan strigles alle steder, og har fået vasket ben, han går lige i trailer og så har han været med ude på små ture alene og kommer med på banen et par gange om ugen og laver HMS og lære at gå pænt og kan bakke når vi beder ham om det. Han er en god dreng med et stort legehjerte og jeg glæder mig over ham hver dag når han så sødt kalder på mig når han ser mig love that horse <3

August 2014
Riain er nu 1 år og 5 mdr og han udvikler sig godt, han er stadig nem at håndtere og jeg leger/træner med han 3 gange om ugen. Senest er jeg begyndt at lave Cowboy working trail med ham, vi skal igennem sjove forhindringer og han gør det bare super cool. Han har haft en presenning over sig og næste mål er at gå hen over den.

Han kan læsses af en person og køre fint i trailer nu, og inden længe skal han lære at gå for lange liner og have trense/ på så jeg er helt sikker på at kunne holde ham når han skal med ud på tur :-) Jeg tænker han skal lære at gå som håndhest men det kræver lidt mere træning så vi er sikker i trafikken :-)

December 2014
Året går på held og Riain er vokset en del her de sidste måneder, han har fået en pæn god fylde og har en god højde og tror stadig han ender på 150+ cm.

Han er stadig god og velafrettet, jeg kan gøre alt ved ham, og han respektere mig og ser mig som sin leder. Han vrinsker og søger hen til hegnet hver gang han ser mig. Han elsker at komme med på banen og lave øvelser og lege og få godbidder. Han er især god til at lystre mine signaler i roundpen. jeg overvejer om han skalm ed på vores sommer boot camp hvor jeg gerne villære at arbejde lidt mere med ham og blive endnu mere præcis i mine signaler især fordi jeg gerne vil beholde ham som hingst, så er det for mig vigtigt at han er nem at håndtere.

25/3-2015
Idag fylder Riain 2 år, han har udviklet sig så fint og har godt med hår og masser af fylde. Jeg er så glad for min sorte dreng og glæder mig til at følge ham årene frem. Han er god i hovedet, han hingster på ingen måde og så er han nem at arbejde med. Lige for tiden har han en dårlig vane med at nappe og bide efter alting en rigtig hingsteting. Så det har vi lidt diskussioner om og han ved godt hvad NEJ betyder :-)

Juli 2015
Så kom dagen hvor Riain så småt er begyndt træning frem mod tilridning. Han har allerede haft trense på og udemærket bekendt med den. Turen kom så til sadel, og han kom med i roundpen, fik først underlag på kiggede lidt på det og nappede i det men fuldstændig upåvirket. Så vi tænkte så kan vi godt lægge en westernsadel på, og han stod bare som om det gør vi da hver dag?????

Vi spændte gjorden stille ind, nok til at sadlen sad fast og sendte ham en tur ud i roundpen, han gik bare afsted som vanligt helt upåvirket af udstyret. Så spændte vi gjorden endnu et ekstra hul ind og igen fik han lov at gå rundt, og det gik så fint at vi bad ham trave rundt og han er sgu så dejlig den hest han gjorde præcis det vi bad ham om. Da vi var færdige fik han som belønning lov at trille sig i sandet i roundpen det er de bedste han ved det bliver ingen sag at ride ham til næste forår :-)

Oktober 2015
Så kom dagen hvor Riain startede et nyt kapitel i sit liv, han er nu kastreret og dermed vallak. Vi glæder os til det hele er vokset sammen så han kan blive indlemmet i flokken og få et godt socialt liv med resten af flokken.

2016 Januar
Riain har nu været vallak i snart 4 måneder og allerede nu er han faldet så meget til ro på ingen måde nogen hingstenykker længere, han hviler godt i sig selv, han har været sammen med alle hestene også hopper uden problem. Han tegner til at blive en skøn ridehest og jeg glæder mig til at se om han er klar til foråret hvor vi tænker at begynde at gøre ham ryttervant.

Marts 2016
Hurra det er min store bamses fødselsdag den 25/3 og han fylder 3 år. Han har godt nok udviklet sig til en stor flot dreng med god fylde, han bliver en rigtig krigshest at se på med sit megalange hår og brede bringe WAUW.

Juni 2016
"Hvilken engel har tilredet min hest?" har jeg allermest lyst til at spørge........den hest ved ikke at han ikke er tilredet???? Nu skal vi begynde tilridning af mors dreng. Vi har længe trænet ham i alt muligt bla. i at have udstyr på uden problemer så alt forarbejdet er gjort. Så nu er tiden kommet til at bære rytter, så min datter hoppede op en aften uden sadel kun grime, jeg trak afsted og han gik som om han var trækhest?? Hmmmm en dag jeg kom hjem så var han sadlet op og datter og Riain var på banen i gang med at ride rundt han har nok det mest cool temperament jeg har set :-)

Så har vi sådanset været i gang lige siden, hver dag godt arbejde i longen, vi arbejder med at få skulderene ind på plads, finde balancen og tempo. Tror Riains motto er: "man behøver jo ikke løbe hvis ikke man bliver bedt om det"

Vi er begyndt at arbejde mere på drejninger og stop for stemme og sæde, han kan rides med spore og vi kan ligge/sidde på ham uden han vrikker med et ører. Han er hesten vi bare kan sætte alle op på og så er han kun lige tilredet.......det er fantastisk at det kæmpe arbejde der ligger forud nu kan høstes ved at hesten bare stoler på det vi beder dem om og så bare gør det.

Nu skal der bare rides en masse timer i ham både på banen og tur så bliver han den skønneste ridehest vi alle kan få en god tur på.

Kommentér på:
Irish Cob Royal Riain by Lovecob
Annonce