{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Kaja fra Birkevang <3 *Yndlings* [Himmelhest] 2005

4.348 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Kaja fra Birkevang <3 *Yndlings*

Fødselsår:
2005
Højde:
160, men syner en større.
Temperament
Kanon godt, hun er meget nede på jorden og tager virkelig tingene som de kommer.
Hun er meget nysgerrig og vil gerne have det hele med. Men hun har ikke travlt.
Hun er lidt af en hyggefis - en forfærdelig madglad en af slagsen!
Gangarter
De er gode, meget behagelige.
Stævner
Jeg ved hun har gået op til LA for et par år siden.
Men jeg håber selvfølgelig at jeg kommer ud at starte på hende.
Stamtavle
Nej..
Far er pinto - Tyson
Mor er oldenborger - Dana.

Hun har fars udseende, men oldenborgens fantastiske sind.
Køn
Hoppe..
Bemærkninger
Kaja'pigen kan ikke rigtig beskrives, hun skal simpelthen opleves!
Hun skal bruges til dressur, skovtur og forhåbentlig lidt stævner. Jeg kender hende ikke så godt endnu, da jeg næsten lige har fået hende hjem, derfor også lidt ensformige billeder, men jeg skal nok opdatere med tiden.

Jeg fik hende hjem lørdag den 14/9-13 og hun gik igennem handelsundersøgelsen dagen før.
Der gik knap 14 dage, fra jeg prøvede hende, til jeg fik hende med hjem.

Kaja er gået lige i hjertet på mig, med hendes dejlige sind og charme!
Vi skulle hente hende lørdag aften og på vej hjem går lyset på vores trailer. Det der skulle have lignet en tur på 1,5 time fra Vejen hvor hun boede og hjem til Århus, tog i stedet ca 2,5 timer og med mange stop undervejes. Aldrig har det været så nemt at køre med hest, vi mærkede hende ikke spor og da vi kom hjem, forventede jeg en lidt stresset og meget svedig hest, men i stedet kom en meget stille og rolig Kaja med forsigte skridt udt af traileren.. xD et par timers køretur kunne da i hvert fald ikke skræmme hende! lige så snart hun kom ind i boksen begyndte hun at spise, som om hun aldrig havde lavet andet.

Hun er faldet lunhurtig til og trives med sine nye venner. Hun er en rigtig hyggefis, så der er ingen tvivl om, at har man en dårlig dag, så er Kaja den bedste medicin.

Vi begyndte at ride undervisning og det begyndte at gå fremad! I starten var Kaja meget energifattig og virkelig svær at holde igang. Kort efter jeg fik hende hjem begyndte hun at blive utaktet og ville ikke træde ordentlig igennem på det ene bagben. Min dyrlæge fejl diagnoserede hende, han mente det var wobbler, altså at hun var slingerende, og fremtiden for hende var usikker.
Jeg brugte jeg ved ikke hvor lang tid på at finde ud af hvad der skulle ske med hende, hun fik medicin der ikke virkede heller. Jeg besluttede at prøve at få en osteopat/fysioterapeut, hun fandt en låsning i lænden på hende, fordrejet nakkehvirvel og en låst skulder! Dagen efter var Kaja halt fri og jeg måtte begynde genoptræningen af hende. Vi skulle stimulere ryggen godt, det er vigtigt hun lærer at løfte ryggen, da hun har en meget lang ryg. Jeg flyttede hende kort efter ud til min veninde, og opdagede hurtigt at hun faktisk slet ikke havde trives det andet sted, derudover var hun hårdt angrebet af orm, hvilket jeg havde fået at vide hun havde tildens til.

Allerede en måned efter, blomstrede hun helt vildt op. Jeg opdagede at årsagen til alle problemerne kunne være sadlen der ikke passede, både massør og fysioterapeuten nævnte det, de første par gange de var her, men havde ikke skænket det en tanke.
Jeg har derfor købt en ny sadel til hende og pt er hun flyvende.
Så nu satser jeg på at det går den rigtige vej, så hun forhåbentlig kan komme ud at starte lidt.

23.12 - 2015
Meget er sket siden jeg fik Kaja.
allerede et par måneder efter jeg havde fået hende hjem, begyndte hun at bøvle med hoste og har faktisk gjordt det siden. Hun blev i foråret udredt for allergi, men da behandlingen ikke hjalp, fik jeg lavet en arbejds endoskopi i sommers, som viste en fejllejring den bløde gane - som kort sagt er et slapt ganesejl, der ligger sig over luftrøret og derved lukker for luften. Den er kronisk og har konsekvens for hendes ride brug, hvis man fremadrettet gerne vil ride seriøst, det er desværre også en handelsfejl, som hun har haft før jeg fik hende. Hun er uden medicin lige pt og får kun tilskud, så må vi se til sommer, når allergien topper, om medicin er nødvendigt. Jeg har lagt stævne drømmende på hylden, da jeg i 2014 blev mor, samt vi var planer om en mere inden for de næste par år. Kaja bor nu i en løsdrift i Sabro, hun stor trives og er glad, selvom jeg ikke længere rider så meget. Jeg har desværre tabt interessen lidt, efter jeg ikke længere har så meget tid, men satser på at vi skal rigtig i gang i det nye år.


Hun har et hjerte af guld og kunne virkelig ikke have fundet en bedre hest end hende! <3

Opdateret marts 2019.

Kaja kom sig desværre ikke. På vores 4 års dag, i september 2017 valgte jeg at give hende fred. 4 år hvor vi kæmpede, det eneste jeg fortryder er at jeg ikke lod hende få fred før.
Hun endte op med diagnosen RAO, som også var årsagen til fejlejringen i den bløde gane, og kom sig egentlig ikke rigtig, hun havde det ok når hun var på stærk binyrebak, men det er ikke et værdigt liv i længden. I sommers 2016 fik hun også konstateret spat. Hun er meget savnet. <3
Kommentér på:
Anden særlig race Kaja fra Birkevang <3 *Yndlings*
Annonce