{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Ness' [Himmelhest] 2002

10.783 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ditte
Kvinde | 32 år | Oprettet: 25. aug 2006


Dansk Varmblod Ness'

Fødselsår:
2002
Højde:
165 cm.
Temperament
En meget ivrig og energisk hest, som gerne vil fremad og har brug for at få brugt noget energi.
Gangarter
Skridt: letter ivrig, små tripper, men de gange det har været uden trip har dommeren givet 7.
Trav: taktfast (hvis ikke vi tripper)
Galop: Meget rummelig.
Stævner
STÆVNER 2007:

Jetsmark d. 28 april-07
LC2 (43,48 %)
Begynder spring (hest - 70 cm.) - kom for sent ind på banen, pga. at højtalerne ikke duede på opvarmningsbanen, så red gennem START to gange xD - men ellers fejlfri.

Uggerhalne d. 13 maj-07
LC2 (53,50%) - Nesser blev bange for sig selv et par gange, og bokstaverne, men ellers dejligt program med 7-taller.
LD (hest) - Var meget bange for dommerne, men var fejlfri i hovedrunden og en enkel bom i omspringningen, da hun kom for tæt på. Blev til en 2 plads.

Jetsmark d. 26 maj-07
LD (hest) - flot runde, med godt grundtempo, desværre glemmer jeg at tager spring nr. 5 , men rider bare videre over de næste. Hun kom noget meget skævt på 4'eren hvilket resulterede i en bom.

St. Restrup d. 6/10 -07
LE (58,9% piont) rigtigt fint program dg blev hun lidt bange for dommeren, nogle heste som sprang rundt på trailerpladsen (som var lige bagved) men en 1 plads.
U-LX ( 8 fejl ), Nesser havde stået ved banen med os siden kl. halv otte om morgen, og denne klasse startede 15.30 eller sådan noget. Hun gad ikke rigtigt.

-------------------------------
STÆVNER 2008 :

Uggerhalne d. 3-4 maj-08 (WEEKENDSSTÆVNE)
LØRDAG:
Begynder spring (70 cm) 0 fejl, vi vandt.
Clear Round (LC-højde) ( 4 fejl ), vores første LC.
SØNDAG:
LB1 (55,2%) meget rart program og jeg var super stolt. Hun var helt afslappet, løb desværre fra mig et par gange. (første pladsen 71%, såe s: )
LC : (4 fejl) hun løb frontalt direkte ind i springet s: Det var første spring og hun spran frem for mig fordi hun var ivrig, jeg holdt hende og jae s:

Jetsmark pinsestævne 10-11/5-08 (WEEKENDSSTÆVNE)
LØRDAG:
LB1 (53,7%) Vi trippede og var lidt nervøse begge to, men et fint program.
LC ( helt fejlfri, ingen bomme, dog var hun meget ivrig så red meget store omveje hvilket resulterede i 4 tidsfejl. ) en 5 plads.
SØNDAG:
LB1 (57,0 %) rigtigt dejligt program, meget afslappet og kun med få trip.
LC ( meget rolig runde og flot runde, fejlfri i både hoved- og omspringning) en. 3 plads.

NEJST d. 25 maj-08
LD: (4 fejl) faldt i trav for mig, dog havde vi kun en bom, nemlig en dum rytterfejl. red meget skævt på en lodret s: en fjerde plads.
Clear round (LC-højde). Nesser var noget så døsig af varmen, kunne næsten ikke få hende i galop banen rundt og hun faldt flere gang i trav. 12 fejl.
^ to dage efter dette stævne, var hun stok halt og stod i boksro i 1½ måned.

NÆSTE STÆVNE:

FRI - internt stævne d. 22-23 november.
LB2-LA1 (hvis jeg tør xb)
^ dette stævne blev aldrig til noget da hun to dage inden blev undersøgt og derefter aldrig mere måtte springe og ligeledes have boksro i 6 uger.
Stamtavle
Mor; Diana Bakkely (DV259)
Far; Oliver (Pinto)
Køn
Hoppe, (RØD hoppe)
Bemærkninger
Vanessa er en utrolig dejlig og rolig hoppe af sin alder, hun kan sagtens gå alene, både på bane og på folden . Hun er enorm lydig og reagere hurtigt for både schenkler og tøjle.

Hun har intilvidere løssprunget 160 cm. og spruget ca. 100 cm. med rytter, hun kan skridte, trave, galopere, bakke, og næsten lave parade med rytter. Vi er på begyndt schenkelvigning, hvilket hun mester rigtig godt i både skridt og trav.

Hun er blev tilredet her i marts/april måned, og det gik bare lige efter planen (siger tidligere ejer)

Jeg købte hende d. 4/8-06, og i starten gik det rigtig fint mellem os. Hun var lidt hovedsky med det troede vi at det ville gå væk med tiden. Men det blev værre, og tilsidst skulle man bare løfte armen så fløj hun tilbage i boksen :'(
Da jeg havde haft hende i ca. 4 uger, hvor jeg havde redet hende 4-5 gange om ugen og sådan begyndte vi til undervisning på Fristrup rideklub ved Jeppe V. Nielsen, det skulle i starten kun gå ud på at få grundridningen på plads. Men allerede anden gang, ville Nesser ikke med hjem igen, vi stod med hende i 2½ time (om aftenen) foran traileren, vi prøvede med lastbil og tja, intet virkede. Nå, hun lånte en boks og dagen efter ville vi så prøve igen. Da mor og jeg havde stået og knoklet med hende i 2½ time igen, kom nogle og vi ville så prøve at sætte deres pony ind ved siden af. Efter en halv time med tiggende ord fra en som sad næsten helt inde i traileren, gik hun op :D - ud med ponyen, og tak for hjælpen og vi kørte endelig hjem med Nesser. Siden har vi prøvet et par gange at få hende op men valgte at lade helt være med at prøve og det er nu omkring 2 måneder siden hun sidst så en trailer.
Vi kontaktede så Charlotte og sprugte om hun evt. kunne hjælpe os. For Nesser var blevet rigtig bange for hvad jeg nu ville rode hende ind i .
Charlotte kom og vi trænede lidt tilid og jeg skulle lære at styre hendes ben. ca. 1 uge efter Charlotte var der første gang, trænede jeg selv HMS med hende alene (ja, første gang efter hun havde været der), det gik godt nok.

D. 13/12-06
Kommer Charlotte igen og vi trænede lidt i miin roundpen først og derefter gik vi en 'tur' og så en masse spænede ting .
Vi aftalte at næste gang skulle Nesser i traileren.

// NYT !! d. 21/12-06
Idag kom Charlotte igen, og vi startede ved traileren med det samme.
Nesser gik lidt rund og skabte sig lidt (som hopper jo gør (; ) kom hun op med hjælp fra den farlige Diana (som bare flyttede sine fødder lidt) som skulle få hende til at flytte bagbenene .
Efter 45 min. foran traileren (hun var næsten hele tiden i gang)kom hun helt ind,og vi trænede lidt balance med bagbenene på rampen . Bagefter skulle jeg selv prøve at trække hende op, hun gik lige op, og jeg småtrækkede lidt i tovet (og med Diana som flyttede sin fod) giki Nesser helt op, det gjorde jeg 3 gange, og vi lukkede bagtil og kørte en tur. Da vi kom hjem rykkede vi hende i halen og ud kom hun, jeg trak hende ind og ud og hun fik dækken på og kom på fold ! (:
FØRSTE GANG I 3 MÅNEDER !! (siden hun slog hovedet op i loftet) :D

// NYT ! d. 24 dec.-06
Idag trænede jeg noget forskelligt HMS med Nesser, hun gik rundt med min jakke 'flyvende' på ryggen (Hun er normalt panisk over for plastik og andet som larmer), sprang over cavalettis ovs.
Senere var jeg oppe og ligge hen over hendes ryg.
^ for første gang !! (er blevet tilredet med sadel og er meget følsom, så troede hun ville flippe, men hun kiggede bare på mig, og smaskede så :') )

// OPDATERING !! // d. 26 maj-07

Det går fantastisk for tiden , vi har fået startet vores første stævner sammen, og hun er en glæde at have med. Stille og rolig og ser ud til at elske stemningen. - jeg har valgt for at give hende nogle gode ture, bare at ride som jeg plejer. Så det ikke bliver for jappet eller stresset. Ikke noget med at ride for at vinde endnu :D

Vi har også været ude og ride uden sadel en del gange efterhånden. For godt en uge siden red jeg hende for første gang i HMS - grimen alene, helt uden andet. Det var hun kanon til . Allerede anden gange jeg red med den , både sprang og galoperede jeg på hende i den. Men jeg red kun i joggingbukser hvilket resulterede i at jeg ikke sad vildt godt fast , og da hun tvilede på mig en enkel gang og vi fik drejet MEGET skarpt , fløj jeg af xD - FØRSTE FALD xD -Men jeg kom hurtigt op igen , og det har ikke givet meên på nogle af os .


OPDATERING , d. 3 december 2007

Jae, tiden flyver jo afsted. Nesser og jeg er begyndt at ride bidløst, men med hackmoren i stedet for. Det fungere vildt godt, dog skal jeg selv lige vende mig til det, se videoer. Hun springer bedre, og går bedre generalt da hun er mere rolig. Hvilket er super dejligt! . Vi har også fået en time hos Louise Søndergaard på JMR , i spring. Hvilket også var godt (:

-------------------
D. 5 juni-08.
Vi begynde for godt tre uger siden dressur-undervisning ved Tina i NØRK.

NYT - NYT !
d. 1 november-08:
Ness' har nu stået på FRI (fristrup rideklub) i 5 uger, hun er faldet rigtig godt til og nyder at arbejde. Hun blev mandag d. 27/9-08 klippet overalt på kroppen, kun hoved og ben blev ikke. Hun tog det meget pænt ! (dog var hun våd på maven, så der mangler vi lige lidt hår). Vi har redet v. Lisa Nøhr 3 undervisningstimer, hvilket bare har været helt kanont! Lisa er desværre stoppet på FRI så Louise Thomsen er startet der, hende red vi ved i tirsdags (det gik, ja..) og skal igen idag. Udover det har jeg redet to lektioner ved Lone Krogh (springunderviser), hvilket også har fungeret rigtig godt! Jeg har to gange sprunget ude på terrænbanen sammen med Kamilla Christensen og Ness' nyder det virkeligt!

Fra d. 5-10 november skal jeg til London med min far, så der tager vi Ness' hjem, så hun kan få lidt ro på igen. Når så vi kommer hjem, bliver hun sat på FRI igen fra d. 11 november :).

D. 11.11.08
Vanessa kom på FRi igen, og vi startede op med undervisning fra den dag. Hun var meget ivrig/ vild og bukkede og alt det.

D. 20.11.08
Jeg ringede til dyrlægen d. 17 november og fik en tid til idag. Jeg følte ikke længere at det kunne blive ved, det kunne ikke passe at hun skulle blive ved med at bukke, stejle og stoppe på banen også bakke helt vildt. Indtil dyrlægen fortalte noget andet var jeg overbevist om at det måtte være noget i ryggen. Men nej, dyrlægen vurdere at Ness har fået en gaffelbåndsskade, som hun så (vi ved ikke hvor lang tid) har skjult ved at belaste forkert således at det er gået udover hendes ryg. Dog var der intet i ryggen, heldigvis. Dommen lød på 6 ugers boksro med 2x15 min. skridttur (ved hånd) om dagen.

D. 24.11.08
Ness' er ved at blive sindsyg af at stå stille i boksen, hun VIL UD !! Hun hader det, jeg ved ikke hvor mange gange jeg her i weekenden har samlet hendes bokstavle op fordi hun har taget ved den med mulen også rykket den af :'( .

D.30.11.08
Ååh nej, da mor og jeg kom ud på klubben for at hente Ness (marianne havde lovet at køre hende hjem, således hun ikke behøvede stå derovre mere) lå hun ned i boksen :( . Hun ville ikke rejse sig, først da jeg gav hende ''et knæ'' i ryggen rejste hun sig, hvorpå hun straks smed sig igen. Helvede var løs! Ind i ridehallen virkelig trække afsted med hende så hun blev ved med at gå, mens mor ringede efter dyrlægen. Dyrlægen kom og mon ikke den lille pruhhest havde reddet sig en forstoppelse :( . Ingen foder til hende de næste par dage, men efter hun lige var kommet sig lidt og det derpå var forsvarligt at køre med hende kom hun hjem.

D. 12.12.08
Jeg kontaktede dyrlægen d. 08.12.08 for det kunne ikke passe at en hest som ikke engang havde fået lokaliseret sin gaffelbåndsskade bare skulle stå i boks? Der måtte være noget vi kunne gøre, hun var jo ved at splitte det hele ad :(
Også idag, d. 12 december fik vi Marianne ud, vi lavede bøjeprøve på alle ben og alt det, men det var intet at se. Hun var rengående og havde ikke længere smerter i gaffelbåndet. Det eneste (det er som galt nok) er at hun ømmer sig i kodeleddet når vi bøjer hende på VF. Jeg havde så valget om at få Steen Westergren til at beskærre hende og smide ringsko på hende (for at se om dette evt. kunne rette op på det) , det ville yderligere kræve tjek på hendes sko HVER 4- maks 6 uge hvorpå nye skulle ligges på osv. Chancen var lille om det ville hjælpe. Derfor valgte jeg at få taget røgtenbilleder af hendes kodeled for at se hvorledes det ser ud dernede, om hun er ved at danne ringfod og i såfald hvor meget plads der er mellem leddet. Dette skulle tages mellem jul-nytår.

D. 29.12.08:
Vi havde fået en aftale ved Marianne om at få foretaget røgtenbilleder af Ness, så vi vidste hvor vi stod. Deværre viste billederne ikke det vi havde ventet, men noget andet. Hendes dragtbusk i begge forben er vokset sig 4 gange så store som normalt, blot for at stabilisere hoven. - I et desperart forsøg på at fjerne smerten i kodeledet. problemet er så at de ikke er ''færdig'' med at vokse, og vokser stadig med enorm hastighed. Hvilket giver hende maks 2 år at leve i, før de vil være vokset op og have ''sat'' sig på ydersiden af ledet og derved låse koden fast og en forkert bevægelse vil brække koden sammen.De to år er vel og mærket som foldbums, da hun aldrig vil kunne holde til så meget som let ridning længere. Et skridt tur i ny og næ, hvis vi er heldige.

D. 03.01.09:
Jeg har nu bestemt mig for at Ness ikke skal leve et liv som foldbums, det er ikke retfærdigt overfor hende. Hun hader det mere end noget andet! det eneste hun lever og ånder for er at løbe, springe og bruge energi. Alle de ting hun ikke må :'( .

Nu vil jeg overveje nøje hvilken mulighed jeg skal benytte mig af, når hun skal væk.

D. 29.01.09:
Puuuha, tiden går, og den går stærkt. Beslutningen er taget nu, det er ikke til at holde ud at hun springer gennem/over hegnet, skubber, napper og bare er mega ivrig efter at lave noget. det er frygteligt at være vidne til det hun gennemgår for tiden :'( .

D. 04.02.09:
Idag har vi endelig fået svar fra Ålestrup, dagen bliver den

19 FEBUAR - 2009
Kl. 08.30 .

piv, piv :'( .

D. 19 Febuar-09
Klokken er nu halv tolv, det var tidligt vi kørte imorges. Allerede halv syv læssede vi Ness' med meget besvær. Hun ville ikke med :'( . Men op kom hun, og blev skræmt af presseningen bagpå klappen, men afsted det gik 1½ times kørsel mod aalestrup.
Aldrig i mit liv har jeg været mere nervøs, konstant voldsom kvalme (af frygt for at noget skulle gå galt) kæmpede jeg med og ligeledes mine uanede forventninger om hvordan jeg ville reagere når jeg kom derned med hende. Det gjorde meget ondt indeni, men vi snakkede lidt om det og jeg kom frem med at jeg ''glædede mig til at hun var væk'' , det lettede trykket i min hals og på mit hjerte, men jeg tudbrølede også derefter.

Da vi ankom 08.25 ca. , smuttede mor ind på kontoret og jeg åbnede ind til hende for lige at se om hun havde roddet sig ud i noget. Men nejnej, hun ville gerne ud som altid og jeg var spændt på hvor længe vi mon kunne lade hende blive i traileren før hun gik amok og ville ud. Mor kom tilbage og ca. 08.40 ville det blive vores tur. Hun blev i traileren, vi stod og snakkede og hyggede lidt. Og da hun var meget nervøs og skræmt fik mor en af slagterne til at komme og hjælpe med at få hende ud. Efter megen tøven kom hun ud, jeg fik i en fart transportgamacher-klokker-stalddækken-vinterdækken af hende og afsted han gik med hende. Vi fulgte efter, han bandt et reb om halsen på hende, fordi hun sprang lidt rundt. Trak hende ind i et rum med blod på gulvet, bandt med lidt besvær hende stramt til en jernstang og BANG, så faldt hun. Halspulsåren blev skåret over, grimen + snoren taget af, og jeg valgte derefter at gå væk, mod traileren, men grimene i hånden. Mens mor blev stående med kameraet.

Jeg kom dækkener, gamacher og klokker samt grime i trailerne, lukkede bagtil og vi kørte hjemad ..

.. uden Ness' .
Kommentér på:
Dansk Varmblod Ness'
Annonce