{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Surprise 2011

5.946 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Christina Hansen
Kvinde | 26 år | Oprettet: 8. sep 2012


Anden særlig race Surprise

Fødselsår:
2011
Højde:
146. dejlige centimeter :)
Vi regner med at hun ender med at blive omkring 155-158 :)
Har fået at vide at hun er underudviklet af sin alder, så nu hvor hun får foder og vitamin tilskud blandt meget mere varierende slags forblandinger, kommer hun formegentlig til at skyde i vejret MEGET hurtigt. ( som en hest nu kan :P )
Hendes moar var 165, så vi kan sikkert godt sigte efter næsten at nå derop hvis det andet passer!
Men nu ser vi. Stor eller stor ikke...hun har et hjerte af guld og det betyder mere end højden <3.

18-11-2014!
Surprise måler nu 154 med forsko. Hun vokser som ukrudt :P
Temperament
Hun Har det blideste temperament. Da hun kom hjem i nat efter den lange køretur fra Jylland og herover til Bornholm, var hun forståeligt nok, meget træt. Men hun var så stille og rolig og hilste fint på sin " nabo" Sunshine som er en blandingsting og hendes " skrå nabo" Snif som er en shetlandspony :)
Jeg gik tur med hende på folden her til morgen, så hun kunne se hvor hun var, og hun vrinskede efter de andre heste, og ville gerne frem, men passede hele tiden på at hun ikke trak i torvet :) Dejlige føllefis! <3 Hun er blevet rigtig gode venner med Snif og en unghest Tribbiarni som er en del størrer en hende :P
Idag den 5-10-2013 gik vi en tur vej vejen og biler kørte forbi. Hun rokkede ikke på øret og kiggede SLET ikke. Hun har åbenbart set mange biler før :)
Derefter gik vi hen på en græs mark for at spise græs, og der løb der nogen rådyr ovre på den anden side af vejen...Heller ikke det blev hun forstyrret af. Dog var sådan en " soldater trænings dims" en smule ukendt, så hun gik lidt mere roligt forbi den og spidsede sine små øre for at være på den helt sikre side. Man kan jo aldrig vide om den springer frem og bider en i næsen ;)
Gangarter
Ja, det har hun.;)
Skridt: Lidt over middel. Hun træder godt ind under sig og har lange skridt. :)
Trav: Over middel. Meget svævende og fin. Flotte lange skridt med god bagbens aktivitet.
Galop: Har kun set den på video men den ser god og fin ud. Så derfor middel :) Venter med at skrive mere om hendes gangarter til jeg har haft hende i longen, så jeg kan se dem alle sammen ordentligt :)
Galoppen er super lækker. Stor og rund med god indundertræden. Dejlig og opadbakke under rytter :)
Stævner
Nej, hun er ikke gammel nok endnu, da hun kun er 2 år. Så hun er en lille baby hest endnu. Men kunne forestille mig nogen spring og dressur stævner med tiden. Og også små jagter :)
Stamtavle
Kender den ikke da hun er født ved en hestehandler, men har fået at vide af forrige ejer, at hun er halv Hollandsk Varmblod. :) Dog er der helt sikkert også noget PRE i hende! :D
Køn
Ja, hun er utrolig køn!
Ej, hun er en dejlig stille og rolig hoppe. Dog lidt med stort H hvis nogen af de andre heste er for meget :)
Bemærkninger
Surprise er en lille hoppe jeg har kigget på et stykke tid nu. Og da jeg er flyttet hjem til min far som bor på landet, tænkte jeg at jeg nok havde muligheden for at få en hest igen. Så da min far var i Holland, snakkede jeg med min bedste veninde som også skulle have endnu en hest. Så jeg kiggede på en masse heste og så fandt jeg Surprise på hestegalleri samt på Dba.dk...
Der gik en uge før jeg tog mig sammen til at spørge min far om at få hest igen, og da han nu var i Holland, kunne jeg jo bare spørge og håbe på at få det bedste ud af det. I starten sagde han nej fordi det var for dyrt at have hest og vi havde ikke nogen fold. Så jeg fik fikset opstaldningssted, udstyr og diverse andre ting. Og efter tre dages plagen, tiggen og overtalelse fik jeg klemt et ja ud af ham! Der gik så to uger før jeg fik hende hjem og det var så i nat ( 04-10-2013 00.14 ) at jeg fik min ønskehest hjem! Lille madamse! Hun er bare den fineste lille hoppe ting!

Jens som hun står hos, siger at hun nok bliver hvid med tiden. Så det bliver spændende at se om det passer ;)
Jeg glæder mig til at gå i gang med jordtræningen, men allerførst skal vi lære hinanden bedre at kende :)

Surprise har en hvid skudstjerne i panden, samt en hvid kode på højre bagben :) Hun har en anelse lysebrune hår ved siden af mulen, og hun har stadig føllepels i ørene :D
Den smukkeste lille dame!

Idag den 5-10-2013 har jeg haft hende i 2 dage. Og aldrig har jeg haft så nem en unghest før!
Hun kan jo alt! Man kan røre hende overalt, trække hende, gå med hende ved vejen og tage hende fra de andre heste for at tage billeder, og hun er ligeglad. Dejlige ponyyyy.
Vi gik hen på en mark længere ned af vejen for at spise græs og det NØD hun. Hun har fået en ny kæreste så på folden trives hun også. Naboerne i stalden og hende er bedste venner og ham hun er opstaldet hos kan nu også meget godt lide hende :) Så hun er gået lige i hjerterne på alt og alle! :)
Hun er stadig meget rolig og jeg vil faktisk vove at sige, at hun er den FLOTTESTE unghest på hele Bornholm. Når nu jeg kun siger den flotteste unghest, er det kun fordi jeg ved at hun skifter meget farve, så om 5 år er hun lys skimmel. Og den dag er hun Bornholms smukkeste, dejligste og mest fantastiske lille ponyhest :)
Når imorgen tror jeg at jeg skal proppe en longe på hende og gå en tur med hende på græs marken igen så hun kan få lidt mere sul på kroppen. :)

Idag den 8 Oktober 2013 valgte jeg at give hende sadel på for første gang i hendes liv. Hun var bare iskold! Hun blev longeret i alle gangarter og sprang også lidt (45 cm). Hun sagde ingenting til at sadlen lå på ryggen af hende, og fik endda lov til at spænde gjorden op til flere gange uden hun trak en eneste mine. Hun har også gode " spring gener". Hun blev jagtet lidt i leg med en anden hest på folden, og foran hende stod der den her lille sorte shetlandspony på lidt over en meter. ( tror han er 105 cm. ) Og hun vidste ikke helt hvad hun skulle gøre, fordi den anden hest kom bag hende. Og for at komme væk, må en hest jo gøre hvad en hest er nød til at gøre! Så hun sprang over den lille shetter. Både Surprise og Snif ( shetteren ) så lidt betuttede ud bagefter. Så springe, det kan hun i hvert fald! <3


Idag d. 16.10.2013 gik vi tur med trense på, på sommerfolden. Der er små skrænter op der er skov, søer, vandpytter, åer og en masse træstammer at springe over.
Så vi tog den fra en ende af. Op og ned af de små skrænter i trav og galop, gåture i vandpytter, hoppede over en lille bæk, gik slalom igennem træerne i skoven ( de står ret tæt ), gik tur på stubmarken ved siden af, og fyrede den af i fuld galop. Og hun var 120% styrbar HELE tiden! :D
Jeg elsker dig ponzii!
Imorgen skal vi se om vi kan lave lidt " for sjov spring" som hun kan hoppe over, for hun ELSKER virkelig at springe!!!! :D

Idag 18-10-2013 sprang hun tørgrav for første gang. Det havde jeg ikke lige regnet med! Den var ca. 70 cm bred og 50 cm dyb og hun sprang uden så meget som at blinke! Ville ønske at jeg fik billede af det, men da jeg var alene var det lidt svært. Næste gang er der fotograf på :P


22-10-2013


Så er Surprise endelig ved at have fundet sig til rette. Da vi gik tur, gik vi, eller rettere sagt faldt på røv og albuer, ned af den lille bitte bakke ned til sommer folden fordi Surprise var lidt for ivrig. Når vi så endelig begge kom op at stå, gik hun direkte i vejret og jeg måtte pænt bede den lille dame om at komme ned igen, dog uden held. Endelig kom hun ned, og vi gik igennem den sædvanlige vandpyt. Hun ville meget gerne hjem igen, så hun rev tovet til sig og gik igen i vejret, dog ikke så meget som første gang.
Da jeg så bestemte mig for at vi skulle ind gik hun fint indtil hun opdagede den traktor der stod parkeret i indkørslen, som vi også havde gået forbi 20 minutter før.
Men hvis man ser bort fra det var hun da en sød hest i dag...hun så i hvert fald sød ud...

07-11-2013
Jeg er begyndt at massere hende hver anden dag og hun elsker det! Hun er også blevet målt, og jeg synes virkelig at hun var vokset enormt meget, men hun er stadig kun 146. -.- Nå, men det kommer vel i løbet af vinteren og hun vokser nok også en del under den kommende træning til sommer. Hun elsker wrappen og har taget godt på. Det glæder mig virkelig at se, at hun går så godt til foderet. Hun har nu også skiftet foder, og så må vi se om det giver lidt ekstra fylde. Hun er begyndt at blive lidt fræk. 3 gange er hun " stukket af" med ejeren af stalden, om morgenen når han skulle lukke hende på fold. Fjollede pony dims. Men han holder meget af hende og synes hun er så sød og fin :)
Hun har bidt hul i bagdelen af mine ridebukser, fordi jeg skulle rense forhovene og hun synes at mine bukser så lækre ud bagfra, så dem ville hun lige smage på....Skøre Madamse.
Nye billeder er kommet! :)


"Heart beats fast
colours and promises
How to be brave,
How can I love when I'm afraid, to fall
But watching you stand alone
All of my doubt, suddently goes away somehow.
One step closer...
I have died everyday, waiting for you,
Darling don't be afraid,
I have loved you, for a thousand years...
I'll love you for a thousand more...

Times stands still, beauty in all he is
I will be brave
I will not let, anything take away
Whats standing in front of me..
Every breath, every hour has come to this...
One step closer..
I have died every day, waiting for you. Darling don't be afraid, I have loved you for a thousand years, I'll love you for a thousand more..
All along, I belived, I would found you
Time has brought your heart to me
I haved loved you for a thousand years, I'll love you for a thousand more...

One step closer...

One step closer...
I haved died everyday, waiting for you
Darling don't be afraid, I have loved you for a thousand years, I'll love you for a thousand more...
All along I belived, I would found you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years, I'll love you for a thousand more.."
http://www.youtube.com/watch?v=q9ayN39xmsI


27/12-2013
Hun er begyndt at blive en anelse hoppet synes jeg! En rigtig teenager. Hun er begyndt at vokse ekstremt meget bagtil og er snart 10 cm højere bagtil end fortil. Derfor har jeg besluttet at lade hende gå og være unghest til hun er 4.5 istedet for 3.5 :)
Hun er blevet så fin og smuk, har taget godt på og er begyndt at vise en enorm selvtillid! xD
Hun skulle lige vise at busken ikke var farlig, så hun gik selvsikkert hen til den, idet der fløj en forskrækket fugl ud, og hun blev så forskrækket at hun løb direkte ind i mig! xD Lille Suppe fandt ud af at buske er ret så morderiske! ;)
Nå, men håber i vil nyde de nye billeder der er kommet af hende :)


07-1-2014
I morgen skal Surprise være fotomodel! :D Hun skal have taget en masse billeder som jeg skal bruge i min projektopgave, " mit liv om 10 år ". Det skal nok blive spændene. Og noget af en udfordring da jeg selv skal være fotograf...-.-

Nå, men nu får vi se hvordan det går, det værste der kan ske er, at jeg er nødt til at bruge de elendige billeder jeg har af hende i forvejen. Pyt skidt :P

17.01. 2014

Så kom der endelig sne på solskindsøen! Og det passede ikke Surprise specielt godt! xD
Jeg gik en tur med hende på folden fordi hun ikke havde været ude, og jeg kan sige så meget at krikke gerne ville MEGET hurtigt ind igen! Hun stejlede op af ledet og så på mig med meget store bedrøvede øjne xD Lille Suppe dog....Kylling..
Nå, men imorgen går vi en lang tur og ser om jeg kan få hende til at slappe af :)


02.02-14

I dag fik vi besøg af Bianca som skulle lære os " dual aktivering". Det gik faktisk rigtig godt, og Bianca fik fint styret Surprise igennem :D
Skønt at se at Surprise bliver en helt anden hest når Bianca fik tovet og fik lov til at arbejde og snuse lidt rundt. :)
Hun lærte også klik træning, så vi har en masse sjove ting at gå igang med så vi kan vise hvad vi kan næste gang Bianca får lyst til at komme :D

10-03-2014.
Nu har Suppe været i sit nye hjem i 10 dage og hun er blevet så gode venner med de andre små dimser på folden :D Hun er kommet på fold med en Shagaya araber, en fjordhest og en shettermule <3 Og de har det så fint sammen. Hun kan i hvert fald sige fra når det hele bliver for meget.
Hun har været i hallen for første gang hvor det bare var meningen at vi skulle se på hendes foldkammerat skulle til dressur med sin part, men fordi der kun var tre der dukkede op til undervisning fik vi lov til at være med :D Og hun var bare en stjerne :D Hun skulle lige vise sig frem for alle de andre :P

I går ( 09-03-2014 ) var vi i hallen for 2. gang med hendes lille ven " Brobizz". Sød lille shetter dims der bare er så skøn! Vi valgte at sætte et spring op og vi startede på 40 cm. da springet ellers kun ville blive en farlig grøn pind der lå på jorden. Surprise sprang ca. 70 xD Efter et par spring satte vi den op til 50 hvor hun bare sprang 80. Men når hun så at hun ikke behøvede at springe så højt. fik hun lidt mere kontrol over det og sprang så kun 60 over 50'er springet. Hun fandt så ud af at man godt kan løbe udenom, og det gjorde hun et par gange. Men hun opførte sig helt eksemplarisk :D

Billedet som er kommet på " forsiden" af hendes galleri er fra den 08-03-2014 hvor hun skiftede fra 400 grams til regndækken med fleece :) Hun NØD at stå i solen og hun skulle lige vise alle dem der gik forbi hendes fold ( hun står i byen ) hendes nye dækken :D Dejlig dame :D


Nu flytter der nok snart en ny ungbadut ind, da Bianca som har Karoline som Surprise står på fold med, skal have en ny unghest :D
Så der kommer til at være liv og glade dage på folden :D Specielt fordi at Surprise bliver helt vild når der kommer nye heste ind til hende, hun vil så gerne lege :D Så det kommer til at være en fordel for begge hestene :D


I dag den 16-03-2014

I dag var vi ude og løsspringe i hallen. Vi havde Filur med som en slags "støttepædagog" og der gik super godt.
Vi startede med at varme dem op med 50 cm. Men Surprise ville anderledes og efter opvarmningen sprang hun over barrieren og ud på staldpladsen xD
Nå, men vi fik hende ind igen og begyndte at løsspringe rigtigt. Og hun NØD det. Hun blev ved og ved og ved...Vi valgte at stoppe ved 110 da hun ellers bare ville forsætte til der ikke var flere huller i stolpen :P Men super god dag med massere af hop. Selvom det slet ikke var meningen at hun skulle springe så højt.
Nu får hun en god lang pause og så skal vi begynde at gå en masse muskelopbyggende ture i skoven med bakker osv. :)
OBS! Nye billeder er lagt ind :)

Surprise har nu haft rytter på for 5 gang i sit liv og det går helt forrygende! Den hest er jo en stjerne sendt fra himlen!
Hun har også lært at blive longeret i skridt, trav og galop på begge volter, så det er bare super!
Vi har skiftet opstaldningssted og der har vi været i en måned, da vi havde problemer det andet sted. Nu starter vi så på en frisk.
Hvis alt går som planlagt vil vi melde til dressurundervisning (begynder niveau) til efterårsferien :D
Det hele skal nok blive så godt! :D
Nye billeder :)

09-08-2014.
Idag løssprang vi. Hun kom op på 160, sidste gang hun sprang springet var det ganske lidt over, så den kan altså godt. Hun vil hellere springe højt end lavt, de små spring vælter hun.
160 sprang hun endda med et rigtig dårligt afsæt og en utrolig dårlig start.. forestil jer lige at hun havde fået en perfekt start og et godt afsæt?!
Gider ikke høre dårlige kommentare om dette da det som sagt er mit eget valg og jeg stopper når hun siger fra. :)

I dag den 19-9-2014 fik Surprise sko på for første gang og det klarede hun bare til UG. Så nu er der ingen undskyldninger for ikke at ride på vej, for nu slider hun ikke hovene ned. :D

Surprise skal til hingst til sommer! GLÆDER MIG som et lille barn! IH hvor bliver det spændende! :D
Kommentér på:
Anden særlig race Surprise
Annonce