{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Trynke Fan Bosmasate [Tidl. part] 2006

3.428 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Athos&Nanna<3
Kvinde | 28 år | Oprettet: 14. aug 2011


Frieser Trynke Fan Bosmasate

Fødselsår:
2006
Højde:
162 uden sko.
Temperament
Trynke hun er en typisk frieser. Hun er utrolig lærenem, lyttende, legesyg, intelligent og opmærksom. Hun er sød som dagen er lang, og er ikke så "hoppet" igen.
Der skal meget til at skræmme hende af vejen og hun vil gøre al for sin rytter.
Hun er hel klart en smuk og fornuftig ung dame, med hjertet på det rette sted.
Gangarter
Skridt: MIDDEL-OVERMIDDEL. Wow, en fremdrift! Man behøver bare at ligge benene til hende og så går hun derud af. Hun går fint bøjet og træder godt ind under sig.
Trav: OVERMIDDEL. Som alle andre friesere så har hun en fantastisk trav. Der er den "langsomme", hvor man bare sidder vildt lækkert og hun træder fint til og så er der selve "friesertraven", hvor hun suser derud af med de vildeste benløft. Har redet et par friesere i mit liv, men hende her, er hende hvis trav har imponeret mig mest!
Galop: MIDDEL, kan blive overmiddel. Har prøvet den en enkelt gang (22-12-2013) og kan sige at hun har en kæmpe galop. Hendes anspring er nærmest lodret og så flyver hun bare derud af. Hun mangler meget balance, og kan mærke at galoppen ikke er hendes stærkeste side. Men den er godt nok lækker.
Update på galoppen - hold da k*** den er lækker! En virkelig opadgående galop, øj, hun er fantastisk.
Stævner

NVSR:
18/04-2014:
LD2 til 60,71%
Kommentar fra dommer: Flot kæmpet. Fik bl.a. 6,5 for min opstilling.

Roskilde Dyrskue 2014, med i showet alle dage.
Stamtavle
F: Felle 422
FF: Lolke 371
FM: Zorinda D
FFF: Gerlof 294

M: Brechtsje W
MF: Fetse 349

- Resten kan ses her; http://www.heste-nettet.dk/markedspladsen/hest/vis/334355/
Køn
Hoppe, med ikke så stort h ;-)
Bemærkninger
Trynke, i daglig tale kaldet måsen, har jeg kendt siden d. 27/10-2013, der var jeg så heldig at få part på denne skønne dame!:-)
Trynke blev tilredet sent (i sommers), pga. hun har gået som følhoppe, så mit mål er at tilride hende færdigt og senere starte stævner på hende.:-)
Trynke hun er den sødeste lille baby, og allerede ved første øjekast vidste jeg at vi to ville blive venner!
Jeg har kun kendt hende en måned, så ved ikke så forfærdelig meget om hende igen, MEN, på den måned har vi lavede så mange forskellige hyggelige ting. Vi har været på en masse ture, leget frisørsalon, fået undervisning, lært nogen forskellige tricks og ellers bare hygget!
Jeg glæder mig til at lære hende mere at kende, for er sikkert på at dette bliver et langvarigt og dejligt venskab!

I kan da lige få at vide hvad vi har lavet de sidste fire uger, i detaljer og kun de vigtigste dage kommer på! ;-)
27/10-2013: Prøvede Trynke for første gang i skridt og trav. Ejeren sagde at der havde været en et par dage før, men at Trynke ikke havde set så glad ud, som da jeg red hende! Om det var forbi jeg sang en lille sang, vides ikke, men jeg var glad, da jeg fik af vide at Trynke blev min nye part!
29/10-2013: 2 gang på Trynke, og det gik bare som det skulle, der var en mand der legede med motorsav, men det generede overhoved ikke damen!
1/11-2013: Vi red inde på banen og trænede friesertrav og sluttede af med at ride tur - første gang jeg red tur på hende, 10 gang hun prøver det i sit liv!
9/11-2013: Første gang vi rider tur med andre. Vi red 6km, og selvom der var to "gamle" herrer med, var det damen her der var coolest i hovedet! Stolt af min baby :-)
12/11-2013: Idag legede vi frisørsalon, så hun fik en masse flotte fletninger og så tilsidst red vi tur i "mørket", der var lys på ridebanen, heller ikke det sagde damen noget til, selvom hun ik har prøvet det før!
16/11-2013: Endnu en dag hvor vi red en laaang tur, ih det elsker hun bare!
23-11-2013: Første gang vi rider uden sadel, er stolt af min baby!
24-11-2013: Idag skulle hun prøve sit nye jule outfit - hun var da for lækker! Der blev leget med glimmer og fletninger ;-) Vi red også en lille tur.
26-11-2013: Idag lavede vi jordtræning for første gang! Noget hun aldrig har prøvet før.. Vi mødte plastik, "flyvende" snore, bomme og paraplyer der ligepludselig sprang op, og måssen her var så sød og dygtig! Hun fulgte mig rundt (uden udstyr) som en sød lille hund - elsker simpelthen den hest! + så red vi også uden sadel, vores 2 gang, hendes 3.:-D
1-12-2013: IIIH kan slet ikke få armene ned! Idag red vi juleridt i Korsør som nogen af de forreste (frieserene skulle styre det) og hun var SÅ sød! Det blæste, folk løb rundt, plastik fløj m.m. Og damen her var så cool. Var så imponeret. Vi var næsten 100 ryttere og hun var det sødeste. + så blev vi idag tilmeldt os frieser showgruppen "Sort Guld", så det bliver super fedt. Elsker den tøs!
8/12-2013: Idag var vi i ridehus for første gang, og damen var så sød! Et lækkert 20*60 ridehus og vi fik undervisning og det gik så godt. Vi øvede os i slalom, ottetaler, volter og fritrav tværs over midten, hun er bare den dygtigste! Hun var dog en lille bandit da vi skulle læsse hende i trailer, men efter 5min så gik hun bare op :-)
10/12-13: Jeg kunne fornemme at min humør ikke var til andet end jordtræning. Så det gjorde vi, og det var sådan en fed oplevelse! Hun lavede slalom, uden at jeg havde fat i hende, men bare vha. min stemme gik hun rundt om keglerne - også selvom jeg gik 3-4meter fra hende, så fulgte hun mig bare, søde dejlige måssepige! Vi øvede os også i at bøje o.l. Og så sluttede vi da det hele af med at gå en tur i skoven for første gang alene og uden en rytter på ryggen, og hun var så dygtig. Hun puttede sig op af mig som en lille baby hvergang der var et eller andet "farligt", så sødt.
13/12-2013: Jeg er den heldige vinder af SSO (sidste år på gym), så stod op kl 7:30 for at cykle 13 ud til Trynke. Hun var ikke kommet på fold endnu, så hun stod i boksen og sov. Da jeg kom fik jeg først et morgenkys, hvorefter jeg gik ind i boksen til hende og så stod vi omkring 10-15min og bare lyttede til hinanden. Hun havde hoved på min skulder, nappede lidt til trøjen engang imellem og ellers stod vi bare og nød det dejlige moment. Bagefter satte jeg mig ned til hende i boksen og hun placerede hoved ned til mig og så sad jeg bare og nussede. Hun er den bedste. Jeg skulle jo ride, så jeg tog hende ud og begyndte at strigle. Så skulle jeg li se om hun kunne huske tricket, "at smile", selvfølgelig kunne hun det! Uden brug af godbider :-) Det var 3 gang jeg prøvede det, så var mega stolt. Nå, men så skulle vi til at ride bane. Skridtede på banen i ca. 15 min med bøjninger, volter, ottetaler, slalom m.m. og besluttede mig for at det var nok for idag og så red jeg ud og så red vi en tur i skoven istedet. Super hyggeligt. :-)
15/12-2013: Stolt af min skat - for første gang travede vi ved siden af hinanden (også over bomme) uden at jeg havde fat i hende.. Hun fulgte mig bare som en lille hund, hun er da kær!
20/12-2013: Endelig færdig med SSO! Det skulle fejres - idag skulle vi ride tur med Malene. Vi endte med at fare vild og red ca. 10km. Damen som aldrig havde redet den tur før, var så sød, vi gik tilmed forrest hele vejen. På vores vej mødte vi først en traktor, så red vi igennem en by og endte lige pludselig midt inde i en skolegård, fyldt med børn - og damen sagde ingenting. Så red vi gennem byen hvor der både kørte en lastbil, bus og en masse store biler med trailere forbi og igen var hun ligeglad, hun er så dygtig! Da vi kom hjem, var hun godt nok træt, så hun fik en masse nus, og så lukkede jeg hende ud igen.
22/12-2013: Idag skulle vi ha' undervisning og det gik suverænt. Altså, jeg er en kegle når jeg rider, men måssen var så sød. Og så prøvede vi da lige at galoppere for første gang! Sikke et anspring, hun er for lækker.
26/12-2013: Idag lavede vi jordtræning. Og hun var så sød! Hun fandt en spand som hun tog hoved ned i, smed med den, løb efter den, trillede den, og så rejste den op igen - så kært. Vi travede også for første gang rundt i slalom og vi legede også med preseninger og paraplyer. Alt dette af liberty.
27/12-2013: Idag var det meningen vi skulle ride tur, men pga. vejret. red vi hjem igen og trænede lidt. Vi sluttede af med at lege på folden. Det mest imponerende var, at selvom der var en anden hest på folden, veg hun ikke fra min side.
28/12-2013: Så stolt! Idag red vi vores første "lange" tur alene (6km) og hun gik bare som hun aldrig havde gjort andet. Så dygtig hun er.
4/1-2014: Vores første tur i det nye år - og så red vi da bare lige 17km, og red igennem byen og stjerneprinsessen var så sød. Vi galopperede også for første gang på tur.
5/1-2014: Vi red endnu en lang tur, dog "kun" 15km idag. Men tilgengæld red vi oppe på den store landevej, hvor vi både mødte lastbiler og busser, og damen her var skide ligeglad. Vi tog tilmed også en galop. Stolt af min måssepige.
7/1-2014: Måssepigen var træt, så vi gik en tur (gåben) på små 3km og hun var så fin.
12/1-2014: Lavede en agility bane, hæhæ, det synes hun var skægt + så gik vi også en lille tur.
13/1-2014: Idag kom smeden, 4 sko til damen. Hun har aldrig haft sko på før, så det synes hun var liidt underligt. Men vi gik en tur i sneen, og hun nød det, hun var så sød.
14/1-2014: Kan man blive mere stolt??! Idag red vi en tur i mørket, men en masse reflekser på, helt alene, for første gang - og damen her var fuldstændig kold, gik som hun plejede.. Ih hun er så sej!
15/1-2014: Hun var en bøllebob idag, men en sød en.. Hun er blevet så sej til temposkift i traven. + Så var jeg til opstarsmøde hos Frieser Øst's Showhold for at se om det var noget - min fremtid ser lys ud, så længe måssepigen er sammen med mig!
26/1-2014: Vi er blevet så gode til nedsidning og er nu påbegyndt tilbagetrædning.
27/1-2014: 3 månedsdag med prinsessen, og så kan jeg ikke engang besøge hende:-( Men derimod vandt jeg en konkurrence idag - en stor kurv fyldt med lækre ting til hende og jeg, er det lige meant to be!
28/1-2014: Ih hun var så sød idag, vi trænede mest fra jorden. Og hun lærte at bakke bare jeg pegede på hende, også lærte hun at bakke ud igennem bomme og så red vi bidløs uden nogen holdte for første gang, hun var så dygtig!
2/2-2014: Idag var vi i ridehus og få undervisning. Hold da kæft en dygtig prinsesse jeg havde med mig. Selvom vi ikke har trænet seriøst et stykke tid, gik hun bare som en drøm. Vi trænede nedsidning og er påbegyndt tilbagetrædning, dygtige mås. Vi sluttede af med at leje "fanger" uden noget udstyr rundt i ridehuset, så sødt.
8/2-2014: Vi red 2km ved landevejen idag, helt alene, med musik for fulde drøn(øver til Roskilde) og hun var så sej!
10/2-2014: Og lige da jeg ikke troede Trynke kunne blive sejere, så tog vi da bare lige 5km langs landevejen idag, og det sjove af det hele var, hun var kun bange for de sorte prikker på vejen, og ikke de mange lastbiler der susede forbi! Hun er så sej min lille mås.
16/2-2014: Første møde med showholder, og Måsse var SÅ dygtig, og gik fint op i traileren(skulle kun drille lidt). Hun synes dog det var hårdt til sidst, nok mest mentalt. Men hun klarede det jo også flot. Der var tilmed musik i ridehuset, og det var et helt nyt sted og 10 andre heste. Stolt.
22/2-2014: Undervisning idag i ridehus, og hold da op hun gik som en drøm! Sugede simpelthen så godt på bidet, søgte fint ned og det hele. Og vi hørte tilmed musik på fulde drøn, ih hun er sej. Min veninde skridtede hende af for mig, for første gang, og også der var hun eksemplarisk.
25/2-2014: Idag red vi med hendes nye orange sæt, og hun så SÅ lækker ud! Og ikke nok med det, gik hun fantastisk. Skød dog lidt skulder en gang imellem, men det var rytterfejl.. Og så red vi vores første rigtige galop og hun startede bare promte selvom det faktisk er over 2 måneder siden sidst vi galopperede en smule.. Ih hun er den sejeste.
27/2-2014: 4 måneder idag, og det fejrede vi med en god omgang dressur træning, og endnu engang slog hun benene væk under mig. Hun er så sej. Driller dog stadig det med at skyde skulder, men så er det godt det snart er undervisnings tid! Vi sluttede af med at ride tur, og så kom der en kæmpe idiot og dyttede så Måsse blev bange og sprang frem i galop, men vi klarede den, og da vi kom hjem fik hun en masse nus (og godbider..)
2/3-2014: Idag red vi med løse indspændinger i longe for første gang, og jeg red uden sadel fordi vi skulle øve balance og nedsidning. Det er godt nok et stykke tid siden vi har redet uden sadel.. Tror det var en gang tilbage i december, så det var virkelig skønt! Når men Måsse gik fint og det gik faktisk meget godt med mig til sidst.
4/3-2014: Indspændinger i longe+"undervisning" idag. Det gik suverænt. Måsse synes det var lidt hårdt pga. ridebanen var lidt tung i det, men hun gik rigtig fint. Vi sluttede af med at tage både longe og indspændinger af og så trave et par runder. Og minsandten om ikke damen gik direkte til bidet med det samme og bare rundede ryggen flot. Så stolt. Så vi stoppede mens legen var god, og red som hjem igen, glade og velfornøjet.
6/3-2014: Måsse gik fantastisk til undervisning idag, drillede dog lidt med at skyde skulder igen, men denne gang fik jeg et trick til at få hende til at lade hver! Dejligt at kunne se forbedring for hver gang der går :-D
9/3-2014: Vi har fået en ny dygtig underviser, og på trods af stormvejret, så gik det lige ind! Trynke var så fin, og lærte en hel ny ting som virkelig fik smidiggjort hende og gjort hende meget nemmere at arbejde med.
11/3-2014: Bedste dressurridt nogensinde! Startede ud med det underviseren havde lært mig, og Trynke var så lækker at arbejde med, gik til bidet 90% af tiden, og var virkelig en drøm!
12/3-2014: Den nye underviser kom igen idag. Tror Trynke var træt efter gårsdagens ridt, for hun var en værre bølle. Skød skulder og lyttede slet ikke til hjælperne, øv. Men tilgengæld kunne underviseren se at jeg havde forbedret min opstilling, og det var da meget fedt.
13/3-2014: Idag trængte hun til en velfortjent pause. Så vi red en lille tur på 8km. Det var meningen at det skulle være en skridttur for lange tøjler heeele vejen. Det var det også, lige indtil vi nåede til en "galop-sti". Damen har aldrig rigtig prøvet at galopperede i naturen, og jeg havde kun prøvet at galoppere på hende 2 gange før. Så jeg tog chancen, og satte hende i galop! Og minsandten om ikke damen startede promté og bare fyrede den max af - så fed en følelse! Dygtige baby<3
Og da vi kom hjem trænede vi lidt små tricks, og ellers bare sad på græsset og nød hinandens selskab, så hyggeligt. Det har jeg savnet.
16/3-2014: Damen er vidst blevet lidt "sandkasse-træt", så efter en 20min tid på banen, besluttede vi os for at det pjat gad vi ikke. Så vi tog da lige en galoptur igen - såå dejligt. Hun livede virkelig op.
17/3-2014: Men alt kan jo ikke være spas og ballade, så idag var det tilbage til sandkassen. Og det gik faktisk fint. Jeg blev longeret og "underviseren", sagde at min opstilling i nedsidningen var blevet meget forbedret.
20/3-2014: Idag prøvede jeg at sætte mine forventninger ned, både til hende, men også til mig selv. Og det var en meget mere samarbejdsvillig og glad hest jeg havde med på banen idag. Skønt.
Jeg er total forelsket i den her lille dame, hun smelter mit hjerte for hver gang jeg besøger hende! Hun er jordens sødeste baby, og hun bliver sødere gang for gang :-D
26/3-2014: Idag trænede vi tilbagetrædning for første gang, og om minsandten ikke damen bare lige gør det, som om hun aldrig har gjort andet! Det tog ca. 5min, og så kunne hun bakke 8 skridt ;-) Jeg pressede hende ikke eller noget, hun tilbød selv at blive ved med at bakke, samtidig med hun også selv fik lov til at bestemme hvornår hun ikke "kunne" mere, dygtige måssepige!
29/3-2014: Greatest day of my life! Var til et 9 timers langt horsemanshipkursus med Rum Malmros. Er du sindsyg vi lærte en masse, og Trynke var bare så eksemplarisk at have med, så sød og fin. Selvom hun allerhelst ville ha' gemt sig i min lomme hvis hun kunne;-) Ej, hun var så dygtig. Og lærte en masse ting som jeg kan tage med i den daglige træning, og tilmed også på dressurbanen. Hun er en stjernehest<3 Tilsidst i kursuset fik jeg lov til at svinge en stick(lang pisk) omkring hende, og det var nok den sværeste udfordring for Trynke..Ej, og så da vi kommer ind på banen i starten, starter hun ud med at lægge sig ved siden af mig, som om det var hel normalt, ej måsse, og så lå hun bare der og tænkte, du passer vel på mig - og det ska lige siges at der var 4 andre heste på banen samtidig. Så følte man lige at hun bare var tryg ved en, aaaw!
30/3-2014: Idag skulle vi mødes med showholdet, og selvom damen ikke havde prøvet den der udendørs ridebane før, og hun var så sød og lyttede simpelthen så godt efter til mine hjælpere. Dejligste måsse!
3/4-2014: Idag fik vi taget en masse billeder i hendes nye RBH sæt, kæft hun var lækker! Startede med at longere hende fra jorden over nogen bomme, og så red jeg og trænede samling og frem og ned, og til sidst fik hun lov til at løbe løs på banen, det nød hun godt nok meget.
6/4-2014: Idag red vi en lækker tur med Malene, tog en lækker lille galop og ellers bare hyggede for groft.
7/4-2014: Idag stod den i dressurens tegn, prøvede at tage en pisk med idag for at støtte hende i volterne (lagde den på den skulder hun skød skulder til), og det gik så fint.
9/4-2014: Undervisning idag, puh, så blev man ellers sat igang. Synes det gik udemærket, og det ret med en forbedring.
10/4-2014: Igen idag trænede vi på banen, og jeg havde sådan en dejlig hest at arbejde med. Men på vejen hjem mødte vi en stor traktor forfra og en stor lastbil bagfra (samtidig), og de synes jo det var vældig skægt at køre stærkt forbi, og der blev hun så forskrækket at hun hoppede og løb (heldigvis kun i trav), men fik styr på hende og beroligede hende. Den søde lille mås stod og rystede af skræk, skide billister!
12/4-2014: Idag trænede vi dressur på tur, og det gik perfekt! Hun sugede godt på bidet. Hæhæ, og så holdte vi pitstop på tanken og delte en thebirkes ;-) Årh, hun er for skøn. Og minsanten om ikke damen startede promte fra skridt til galop, stolt!
13/4-2014: Idag mødtes vi med showholdet, og hun gik så fint. Glæder mig til vi skal opvise det!
14/4-2014: Undervisning idag, det gik godt. Ros fra underviseren.
15/4-2014: Hun var umulig på banen idag, så vi red kun 30min. Men min lillebror skridtede hende af, og hun var super sød.
16/4-2014: Undervisning idag, hun gik skide godt. Igen ros fra underviseren.
17/4-2014: Idag red vi en skridt lille tur (6,5km), for løse tøjler. Hun nød det virkeligt.
18/4-2014: Idag var vi til vores første stævne! Hun var SÅ sød at have med i byen. Der var intet der kunne skræmme hende. Vi både skridtede og travede op at højtalerne, og hun var skide ligeglad. Vi red "kun" til 60,71%, men det var helt okay, for hun var skøn. Jeg fik ros fra dommeren omkring min opstilling, så jeg var glad. Og Trynke så jo pisse godt ud! Glæder mig allerede til næste gang!!:-D
19/4-2014: Red en dejlig skridtur, efter gårsdagens stævne.
21/4-2014: Min mor var oppe at ride på måssen, og måsse var bare SÅ sød og opførte sig eksemplarisk.
23/4-2014: Det var meningen vi skulle ride, men Trynke var lidt af en bøv, så det droppede vi, og longere istedet, og der var hun tilgengæld sød.
26/4-2014: Red til stranden for første gang, det var jo så farligt det hele, så vi var kun li ud og dyppe forbenene og så red vi hjem igen. En bette tur på 14 km ;-)
27/4-2014: Idag har vi halvårsdag, som tiden dog går! Havde aldrig troet at jeg ville blive så glad for en hest igen, og slet ikke endda gladere for denne hest! Det jo helt vildt.. Men altså, vi mødtes med showholdet, Trynke tilbød selv idag at gå til bidet meget af tiden, trænede også nedsidning, det gik fint. Og til sidst smed jeg sadlen og skridtede af, hun blev dog bange for et eller andet og løb væk, men fik styr på hende igen, og så skridtede vi tilbage igen. Bandit. Hun er så skøn.
28/4-2014: Idag red vi et af de bedste ridt nogensinde! Hun var SÅ fantastisk, så stoppede hurtigt igen, og så fik jeg taget billeder i rapsmarken.
29/4-2014: Idag red vi bare lige en tur alene til stranden, og damen var skøn at have med - og så delte vi lige en hindbærsnitte på vejen hjem ;-) hæhæ, hun gør mig så glad!
30/4-2014: Idag stod det på undervisning, en af de bedste undervisningstimer nogensinde! Det gik SÅ godt, og fik en masse ros af underviseren! Er stolt af damen og jeg.
14/5-2014: Super god undervisningstime i dag, føler jeg udvikler mig som rytter.
22/5-2014: I dag begyndte vi på banen, men ingen af os var i bane humør, så vi red hen til vores dejlige galop sti, og tog et par super lækre galopper. Søde mås.
24/5-2014: Undervisningen i dag gik ok, jeg havde slet ikke nok fokus, så følte bare det hele gik i vasken.
26/5-2014: I dag red vi bare en lang skridttur, tror jeg vi begge havde behov for.
27/5-2014: 7 måneders dag, og vi trænede på banen, det gik suverænt.
28/5-2014: Banen igen. Og så tog vi da bare lige et par galopper (uden problemer) på banen. Sejt.
29/5-2014: Damen blev læsset, og afsted til Roskilde Dyrskue det gik. Damen klarede generalprøven suverænt, og generelt klarede hun flytningen fint.
30/5-2014: Vi red en morgentur på Roskilde, og der var hun så sød. Men det slog lidt klik for hende da vi kom ind i den store ring om aftenen. Hun tog bidet, og jeg kunne intet gøre, men vi overlevede.
31/5-2014: Vi red igen om formiddagen, hun bryder sig ikke om køer, ellers gik det fint. Hun var strid i ringen igen, men det gik bedre i dag.
1/6-2014: I dag tror jeg at hun fangede at det måske ikke var så farligt. Hun drillede stadig, men ikke nær så meget. Og så sluttede vi da lige af med at galoppere ud med fuld part på (super meget planlagt, eller noget..), men sjovt var det.


Tricks/ting jeg har lært hende indtil nu:
- At kysse
- At løfte ben (det ville hun ikke i starten)
- At komme når jeg kalder
- At "nusse" støvlen når jeg sidder oppe på hende
- At stå stille når jeg lukker leddet og derefter give et kys
- Smile
- Følge en fra jorden, uden brug af godbider
- Gå over bomme, uden at ha' fat i hende (fra jorden)
- Trave over bomme, uden at ha' fat i hende (fra jorden)
- At gå slalom, uden at ha' fat i hende (fra jorden)
- At bøje hoved nemdmellem benene (fra jorden)
- At bøje sig til begge sider (fra jorden)
- At stoppe på signalet *whooah*, både fra jorden og fra ryggen
- At trave i træktov (fra jorden)
- At bakke uden berøring (fra jorden)
- At trave fra jorden uden nogen form for udstyr
- At tage hovedet ned når jeg siger "ned"
- At trave i slalom, både med og uden udstyr
- At bakke fra jorden når jeg peger på hende
- At bakke ud gennem bomme uden berøring


OBS: Så har vi også en sød underviser på, og er sikker på vi nok skal nå langt!

Fremtidige planer: Som sagt skal vi starte stævner, men det er jo ikke alt vi skal! Vil også gerne lære hende nogen jordtræningsøvelser og hms generelt. Hun skal løsspringes og så vil jeg også gerne prøve at ride bidløst.:-)

- Der vil selvfølgelig komme mere tekst (faktisk meget mere) når jeg lærer hende bedre at kende!

HALLO - I need to tell you guys something!
- Jeg troede aldrig jeg ville få sådan et tæt bånd til en hest efter Branco, men hold da op, jeg er total mundlam! Igår(26-11-2013) gik Måsse & jeg ned på en kæmpe mark og trænede jordtræning, hvor at den ene vej førte ud på en endnu større mark og den anden vej førte hjem, og der var IKKE hegn for.. Men det var da intet problem for damen! Vi gik rundt i næsten 2 timer hvor jeg ikke på ét tidspunkt havde fast i hende, hun fulgte mig bare i numsen, som en sød lille hund - mit hjerte smeltede af lykke! På et tidspunkt stoppede vi op, solen var ved at gå ned, der var helt stille, vinden var væk og så kiggede jeg hende dybt ind i hendes store flotte brune øjne, og hun kiggede tilbage, lige præcis dette moment følte jeg mig som den lykkeligste i hele verden, og lige der, følte jeg at intet kunne ødelægge det moment. Det var en ubeskrivelig følelse af tillid, uden et enkelt ord, stod vi bare der (min veninde sagde vi næsten stod og kiggede på hinanden i 20min!), det var det eneste vi gjorde, det var så fredfyldt! Ååååårh, elsker bare den hest overalt på jorden <3<3<3

Ps, har lavet en stjerne i glimmer til hende, og den skifter sådan lidt plads engang imellem. Den kan sidde både i manen, hovedtøjet m.m. bare for at pointere at hun er min stjernehest ;-)

OBS, har valgt at opsige parten af mange forskellige grunde.
En af grundene er at jeg har købt mit eget føl, en anden grund er uenighed med ejeren og den tredje (og nok vigtigste grund) er at jeg IKKE ville gå på kompromis med mine egne værdier længere.
Trynke er en skøn hest, og håber at næste part (hvis ejeren finder en), vil værdsætte, respektere og elske hende lige så meget som jeg gjorde.


- Her er hvad jeg har skrevet om grunden til jeg opsiger:
Nu det snart en måned siden jeg valgte at opsige parten på Trynke.
Det havde intet med hesten at gøre overhoved, men følte bare ikke for det mere.
Ejeren ville have en dressurhest og forlangte mere og mere, og ærligtalt er jeg slet ikke til al den sammekrøllede ridning, som jeg kalder det. Jeg ville ikke være med til at pakke hesten ind. Jeg vil meget hellere træne fra jorden, ride lange turer og så ride "afslappet" dressur.
Ridningen begyndte at være noget jeg skulle, turene kom der færre og færre af, og jordtræningen var et NO GO, og hver gang man skulle ned på banen, ja så skulle man da hverfald præstere bedre end sidste gang. Det gav et kæmpe stress, og jeg endte faktisk med at køre død i glæden ved ridningen. Jeg var faktisk næsten røget derud hvor jeg ikke ville have med heste at gøre, og lige så snart jeg fik den tanke, sagde jeg stop!

Lige nu er det snart en måned siden jeg red på Trynke, og lige nu, savner jeg det faktisk ikke. Jeg nyder at lave en masse jordtræning med mine 4 dejlige heste, og specielt Athos har smeltet mit hjerte fuldstændig

Ingen tvivl om at jeg savner Trynke forfærdeligt meget, for hun kunne blive en fantastisk jordtræningshest, hun er så skide klog, men ja, nogen gange må man også tænke på sig selv. Og jeg er Så glad for at jeg har Athos nu, med ham er det kun en dejlig fremtid jeg går imøde!

PART FRA 27/10-2013 - 1/6-2014
Kommentér på:
Frieser Trynke Fan Bosmasate
Annonce