{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Blika fra Røllum [Himmelhest] 2011

5.524 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nio
Nio
Kvinde | 25 år | Oprettet: 8. maj 2010


Islænder Blika fra Røllum

Udfordringer
Fødselsår:
2011
Højde:
Forventet stangmål: 140-145 cm.

d. 29-02-2014
136 cm.

d. 29-03-2014
137 cm | 142 cm ved bagparten
Temperament
Blika, er en utroligt rolig hest i forhold til, hvor meget hun kender, og har lært.
Hun er utroligt nem, at have med at gøre - og er ikke tændt på nogen måder.

Hun er meget madglad, og ville gøre alt for en lækker godbid - men hun er ikke en hest, som tigger voldsomt. Hun har fundet den der balance i det.

Hos tidl. ejer, var hun flokkens leder, og meget dominerende, og derfor når de f.eks skulle have mad, jagede hun de andre væk og ejer var nødt til at dele høet op i flere bunker, for at alle heste kunne få. Men senere hen, ville Blika dog gerne tillade at de andre stod og spiste med hende.

Den opførsel, har vi dog ikke set hos hende. Der hvor hun går nu, er hun ikke dominerende på nogen måder, og hestene fungere rigtig fint sammen. Der har INGEN problemer været med noget som helst, og hun har ikke vidst nogen form for dominerende adfærd overhovedet.
Gangarter
Jeg har kun set skridt, trav, galop og tölt.

De er rigtig rigtig fine - og vil blive gode med lidt træning.

Hoved 99 Tölt 104
Hals 96 Trav 103
Ryg 101 Pas 91
Proportioner 96 Galop 102
Benkvalitet 100 Vilje 100
Benbevægelse 92 Form under rytter 103
Hove 98 Skridt 102
Man og hale 96 Rideegenskaber 99
Bygning 95 Langsom tölt 101
Total 98
Stævner
Ingen stævner, da hun kun er en plag.
Stamtavle
F: Þrymur Fra Þóreyjarnúpi
FF: Óõur Fra Brún
FM: Hekla Fra Þóreyjarnúpi

M: Viðja Fra Oddakoti
MF: Þröstur Fra Búðarhóll
MM: Folda Fra Oddakoti
Køn
Hun er en hoppe.
Bemærkninger
Se gerne vores facebookside, for at følge 100% med i udviklingen!

--------------> https://www.facebook.com/DenMagiskeRejse <----------------

Blika fra Røllum DK2011200041
Hendes navn betyder: Glinsende / skydække/ uvejrsskyer - eller.. den med de mange farver (hvilket passer enormt godt til hendes personlighed.)

Blika er sort/brun uden aftegninger.

Hun er en utroligt rolig hest, og der har ingen problemer været med hende.
Jeg hentede hende d. 15/12 og kan derfor ikke sige så meget om hende endnu - men hun er en utroligt kælen, og meget sød hest. Hun er rigtig rigtig rolig, og der er ingen problemer med hende overhovedet.

Hun har derudover taget alt så pænt, og har ikke været stresset under flytningen til det nye opstaldningssted, og mig som den nye ejer.

Hun nusser meget med den anden hest, og er den første efter en anden hest, der får lov at nusse foldkammeraten ved hovedet.
Er rigtig stolt af hende!

Jeg trænede hende to dage efter ankomst, og hun var meget meget dygtig og utrolig lærenem.
Jeg træner uden træktorv, eller andet bundet fast til hende, så hun har selv muligheden for at gå, hvis træningen bliver for meget for hende.

Hun gik altid i nærheden af mig, og det gør hun faktisk generelt. Hun elsker at løbe sammen med mig, og lege og fjolle. Derudover er vi begyndt helt forfra, mht. grundsignalerne så hun kan lærer det helt basale som bakke, gå frem osv.

Det er gået så godt, og hun kan næsten allerede bakke uden, at jeg behøver at gøre så meget. Hun er også godt igang, med at lære at acceptere det personlige rum. Det går rigtig godt indtilvidere.

LØRDAG D. 18. JANUAR 2014
Blika blev flyttet hen til et nyt sted, da hun ikke trives der hvor hun stod. Hun er blevet "sky", ville ikke røres på mave og have løftet hove, og kunne ikke koncentrere sig overhovedet. Hun havde udviklet hurtige reflekser, så den mindste bevægelse fik hende op på dupperne. Og det var ikke en fed udvikling at se hos hende, så jeg valgte at flytte hende. Hun er en fantastisk hest, og jeg vil virkelig gøre alt, hvad der står i min magt, for at tilfredsstille hende. Foldkammeraten havde ikke været helt sød ved hende, og derfor var det bedst for os alle at vi flyttede. Bidemærker rundt omkring på kroppen blev også fundet, og hun var bange for foldkammeraten, og gik sin vej med det samme hvis hun lagde ører. Jeg har også set foldkammeraten bide og sparke ud efter hende - og det fungere ikke. Især fordi der er gået en måned.
Hun blev flyttet hen til et nyt sted, med islandske heste, og kommer i starten til at gå med en på hendes egen alder. Der har intet bøvl været, og de har stortset kun nusset og gnubbet hinanden.

SØNDAG D. 19. JANUAR 2014
Blika er allerede blevet meget roligere, og har fundet sig til rette. Man kan godt mærke på hende, når hun er sammen med den anden foldkammerat, at hun har været bange for den anden foldkammerat, da hvis den anden lagde ører, forsvandt hun med det samme. Men ellers står de to bare og nusser hinanden hele tiden, og de har det virkelig hyggeligt.
Jeg har fået min rolige hest tilbage igen. <3
Jeg gik en tur sammen med hende, da jeg kom derud, og hun gik med hovedet nede, hele tiden og kiggede kun, når der kom farlige ting. Så valgte vi at snuse til de farlige ting, og så kunne vi gå videre. Det var et ordenligt blæsevejr, så jeg havde slet ikke regnet med at hun ville være så rolig. :)

LØRDAG D. 12. APRIL 2014
Blika har fødselsdag idag, og det har været en dejlig dag! Det starter ud med at hun ligger og halvsover ude på folden, og jeg får lov at ligge sammen med hende. Det var en helt fantastisk oplevelse! Senere fik jeg flettet nogle små fletninger hist og her i hendes hår, og dem satte jeg små flag i. Haha! Hun var så fiiiin! :D
Hun har fået en hestelagkage bestående af: 1½ Æble, 4-5 gulerødder og ikke mindst 4 stykker tørret rugbrød! :D

TORSDAG D. 17. APRIL 2014
Igår fik jeg en sadel hjem, som jeg ville prøve på hende idag.
Vi startede selvfølgelig med at proppe underlaget på først, og derefter sadlen. Det gik over AL forventning, og hun tog det SÅ flot, og det gik virkelig så stærkt!
Hun er bare så dygtig, og jeg er simpelthen så stolt over hende!
Der var ingenting bortset fra at hun prøvede at æde sadlen.. -.-' Typisk hende, men så længe hun ikke var bange for den.
UPS - tilridningen finder først sted næste år.

ONSDAG D. 23 JULI 2014
Dagen var helt vild. Helt helt helt helt helt vild!
Jeg kom op på Blika og vi red rundt i roundpennen! Det var helt vildt. Blika tullede bare rundt, som om hun ikke har gjort ret meget andet hele sit liv, og ænsede næsten ikke at jeg sad på hendes ryg. Hun virkede helt upåvirket og gik afslappet med hovedet nede. Det var som om hun ville vise mig, hendes verden, hendes univers, alt set fra hendes ryg. Det var som om hun beskyttede mig, og jeg kunne mærke en masse kærlighed strømme fra os begge to til hinanden. Vores sjæle smeltede sammen. Sådan føltes det. Vi var limet fast til hinanden. Troskaben, tilliden og kærligheden var uendelig og glæden var stor.
Efter jeg havde reddet på hende, og jeg var steget af, gik hun hele tiden i nærheden af mig. Ville nusses, hygges om og meget mere! Hun var en helt anden dejlig og rolig hest. <3

Aldrig har jeg oplevet mig selv så tæt på hende før. Det var en helt speciel og særlig følelse som man nok ikke forstår medmindre man har oplevet det. Det skete ikke fordi jeg red på hende. Det skete fordi det pludselig gik op for mig, hvor meget hun stoler på mig. Hvor rolig hun er ved mig. Vi red uden en trækker - og hun tullede bare rundt. Det var altså helt fantastisk. <3


ONSDAG D. 21. DECEMBER 2016
Blika døde på tragisk vis af et akut koliktilfælde. Jeg nåede at komme derhen, og hun sov ind med hovedet begravet i mine arme. Hun kæmpede en hård kamp, hun er en sej og stærk hest. Men dette var for voldsomt, og hun døde inden dyrlægen nåede frem.

Jeg elsker hende, og jeg mærker hende. Hendes sjæl er stadig hos mig og beskytter mig. Jeg er chokeret og dybt berørt, men jeg mærker hende og det er okay. Jeg ved hun er her og det beroligere mig.

Jeg elsker dig Blika.. <3 Og det vil jeg altid gøre. Du ER mit ét og alt. Du ER min soulmate! Og jeg ser frem til de nye eventyr vi skal i gang med.. bare på en anden måde. Du vil ikke være her fysisk, men jeg ved du vil være ved min side.
Jeg lover at ære dit minde. Jeg lover at fuldføre vores mission sammen. Jeg elsker dig, og jeg savner at holde om dig. Men jeg kan mærke dig, og det beroligere mig. <3

https://www.youtube.com/watch?v=NKzK-d5NVYE

Flyv.. Flyv min indianerven. Udforsk alt hvad du ikke nåede at udforske. Lad mig mærke dine eventyr. Og følg med i mine. Sammen - får vi de vildeste oplevelser. <3

https://www.youtube.com/watch?v=wVyggTKDcOE
Goodbye my lover. Goodbye my friend.
Kommentér på:
Islænder Blika fra Røllum
Annonce