{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Shadow [Himmelhest] 1997

1.193 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Irish Cob Shadow

Fødselsår:
1997
Højde:
Mm.. Jeg ved det faktisk ikke, men vil skyde på mellem 1.45-1.48 cm.
Temperament
Hun er meget hoppet og går helst sine egne veje. Hun kan dog godt været et rigtigt nussehoved.
Gangarter
Hun har fine gangarter, hun har dog en tendens til ikke at bruge sin skridt så meget, da hun er meget fremadgående.
Stævner
Jeg har ikke startet nogen på hende.
Stamtavle
Jeg kender ikke til den. Jeg ved kun at hun kom direkte fra Irland som 3-års. Fik for nogle år tilbage et føl, Zeus.
Køn
Hoppe med kæmpe H.
Bemærkninger
Jeg har passet Shadow siden starten af november 2012. Jeg ejer hende ikke, men passer hende, som var hun min egen.
Shadow er noget for sig selv. Hun vil selv bestemme hvad hun skal og kan blive ufattelig sur. Men samtidig kan hun være den sødeste hest, der vil gøre hvad som helst for at tilfredsstille.
Jeg er mest skovtursrytter og Shadow er skovturshest. Hun hader at være på ridebanen og lave diverse volter, slangegange og alt det der. Jeg ønsker dog alligevel, at trodse det en gang i mellem, så vi kan få lidt styr på signalerne og få arbejdet lidt med at smidiggøre hende. Når man kommer i skoven, er hun en helt anden hest. Hun trisser af sted i sit eget tempo, som sjældent er skridt. Hun virker som en hest der kan gå til verdens ende, uden problemer. Hun er ikke i form, da jeg ikke rider hende så meget (mest pga. årstiden). Man kan i skoven skridte hende for lange tøjler og stadig være sikker på at hun aldrig kunne drømme om at gøre noget. Hun går hurtigt ja, men hvis man bare lader hende gå i sit tempo, så er der intet at være bange for. Hvis man derimod forsøger at holde hende tilbage, stresser hun op.
Jeg laver også en masse jordtræning med hende. I starten var det svært at få hende til at være opmærksom og lytte efter hvad jeg bad hende om. Hun er jo trods alt ikke en hoppe for ingenting, så hun vil gerne være med til at bestemme hvad vi skal lave. Somme tider tænker hun dog ikke helt på, at jeg står og forsøger at få hende til noget, også går hun altså. Hun har stadig lidt svært ved at være opmærksom, og derfor er der en del godbidder involveret i vores jordtræninger. Vi kæmper dog for at en dag kunne slippe for dem.
I øjeblikket har vi gang i nogle forskellige øvelser bl.a. bakke på et bestemt håndtegn jeg laver, komme når jeg laver et bestemt håndtegn, samt vi øver lidt forskellige tricks; Ryste, kysse og løfte ben. Vi har ikke travlt og bruger den tid det tager.

31. januar 2014
Shadow er blevet så sej på den sidste måned. Hun er begyndt at følge mig som en lille hund, som er noget der ville komme til at tage forevigt at få hende til. Hun kommer når jeg kalder og laver et tegn og ja, det hele går super godt i øjeblikket!
Mere tekst kommer:-)

Inden jeg tog afsted til England, opnåede Slask og jeg et mål. Vi red en tur til søen, med Dorthe og Zeus, dvs. en anden hest, og hun formåede at skridte næsten hele vejen, med sænket hoved og løftet ryg.
Det var nemt at mærke på hende da jeg kom hjem igen, at hun havde savnet mig og det var utrolig gengældt. Hun var kontaktsøgende som aldrig før. Dorthe fortalte også at hun havde været sur og tvær, som tidligere.

'Kan ikke fatte at jeg var omkring et år om at fatte at det eneste den pony manglede, var en der gad lytte til hende, en der gad lege med hende. I over et år, var det Nirvana jeg legede med, nirvana jeg tog mig af, mens Slaske bare var til at ride ture på ind imellem. På to-tre måneder er hun gået fra at overhovedet ikke gide mig, været sur og misforstået, til at være end glad pony, der kan lave bukkespring, vrinske og nyde at være i mit selvskab. Før ville hun være sur, vende røven til mig og gå, og blive væk, men i dag? Ja, en pony der da hun blev sur, vendte sig væk fra mig, hvorefter jeg gik over og holdt fokus væk fra hende, det kunne hun ikke have og kom over til mig. Det er ALDRIG sket før, nok kommer hun når jeg giver tegn, men aldrig er hun kommet når jeg er gået fra hende.
Tænk der skulle gå så længe før det gik op for mig.. Kan kun være sur på mig selv over at misforstå en pony SÅ meget!'

15. juli 2015
Slaske er halt for anden gang i år.... Denne gang var det fordi hun snublede over en sten da vi var i søen.. Hele vejen derned foregik i skridt. For første gang med mig, skridtede hun rent faktisk hele vejen. Og var vi alene? Nope, både Rudi og Lille var med. Meget stolt af hende.
Vi hygger mest i øjeblikket, hun er ved at blive gammel og det kan godt mærkes. Jordtræning og tricktræning er et hit i øjeblikket, men selv i ridningen på banen er det blevet meget bedre. Jeg nyder hvert et øjeblik i selvskab med hende.
Kommentér på:
Irish Cob Shadow
Annonce