{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hollandsk Sportspony Miss Charming [Himmelhest] 2002

7.266 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Hollandsk Sportspony Miss Charming

Fødselsår:
2002
Højde:
Færdigmålt 146,5 m. sko.
Temperament
Charmi vi en meget livlig pony, med masser af personlighed og temperement. Hun kunne let blive meget hidsig, men var også nem at få ned på jorden igen.
Hun var nem at tænde. Hun tog nye ting meget roligt, og var aldrig den store bangebuks.
Gangarter
Charmis' gang var ikke nogen vild gang.
Alle tre gangarter var omkring middel, men dog vil jeg fremhæve galoppen til lidt over middel.
Stævner
HGR dressurstævne 2007
LC2B til 57.83%
dommerkommentar: Sød pony bliver dog lidt spændt i dag.
LC2B til 58.26%
_____
SAM sponsorstævne 2007
LC2B til 61.75%
dommerkommentar: Flot redet/kæmpet
PAS DE DUX til 73.60%
___
Broløkke 2007
LC1B til 60%
LC2B til 59.60%
dommerkommentar: Dejlig pony - men en del modstand fortil.
____
Tommerup 2007
LC2B til 61.73%
dommerkommentar: Pænt program med mange fine ting. Prøv at komme bedre tilbage i overkroppen så du balancere bedre.
____
SAM/HGR 2007
LC2B til 56.08%
dommerkommentar: Skal have mere frihed så den får mulighed for at vise sine bevægelser. Dejlig pony!
LC2B til 54.78%
____
RIDO 200?
LB2B til 58.96%
dommerkommentar: Lidt spændt program (kæmpe smiley)
____
TMR 2007
LB2B til 50.35%
____
SAM 2007
LB2B til 65.86%
dommerkommentar: Super flot!
____
SAM 2008
LB2B til 61.03%
LB2B til 57.59%
LB2B til 53.45%
LB2B til 56.55%
____
SAM 2008
LB2B til 54.14%
LB2B til 53.10%
___
SAM 2008
LB2B til 66.55%
LB2B til 59.66%
___
SAM 2007
LA1B til 58.28%
___
SAM 2008
LA1B til 60.34%
LA1B til 61.04%
LA1B til 61.72%
___
RIDO 2008
LA1B til 60.69%
LA1B til 59.31%
___
Broløkke 2008
LA1B til 57.24%
___
RIDO 2008
LA1B til 57.93%
___
SAM 2008
LA1B til 57.93%
LA1B til 61.38%
___
SAM 2008
LA1B til 62.07%
LA1B til 64.83%
LA1B til 61.72%
LA1B til 64.48%
__
DAR 2008
LA1B til 59.66%
LA1B til 62.76%
___
BER 2008
LA1B til 66.89%
LA1B til 62.06%
LA1B til 58.62%
___
Broløkke 2008
LA1B til 65.17%
LA1B til 62.41%
___
SAM 2008
LA1B til 57.93
LA1B til 64.48%

Dette var alt, hvad vi nåede igennem vores tid sammen. Vi havde satset højere, men eftersom Charmi ikke kunne holde til mere dressur, blev det ikke til mere end dette. Jeg er dog rigtig glad og tilfreds med hvad vi har opnået, og hvad vi har lært hinanden. Hun var en fantastisk lille pony.
Stamtavle
Ingen.
Køn
Charmi var en hoppe, hvilket både kunne ses på hendes smukke ydre og også mærkes, i og med hun så let kunne tændes og havde det temeprement som hun havde.
Bemærkninger
Miss Charming, i daglig tale er en rigtig dejlig hoppe, med en helt utrolig personlighed. Charmi har lært mig utrolig meget, trods at vi begge ingenting kunne i starten, man kan vel sige at vi har lært af hinanden.
Med mig er Charmi gået fra at skulle longeres en halv time inden jeg overhovedet kunne sætte mig op, og hun bare gik nogenlunde stille og roligt, til at starte LA1 på klubplan og kunne øvelser til LA6, og jeg er gået fra at ride en smule LC1 på en elevhest der ingenting kunne til, at kunne ride utroligt mange forskellige heste, og ride Charmi på en ordenlig måde! Alt det har jeg lært, efter at have fået Charmi.
Jeg fik Charmi da jeg var 12 år gammel, og havde hende til jeg var 15.
Vi havde nogle utroligt fantastiske år sammen, med både op-og nedture. I starten var hun meget ustyrlig, og jeg kunne ikke selv ret godt styre hende.
Charmi var ingen gangmaskine, men hun havde hvad der skulle til alligevel.
Charmi har en helt utrolig udstråling, og det er tit blevet kommenteret.

- I sommeren 2009 blev Charmi solgt til en dame der hedder Helle, som bor her på Fyn - så jeg kan stadig besøge Charmi så ofte jeg vil, uden at skulle køre alt for langt.
Jeg solgte Charmi da jeg var 15 år. og mange undre sig nok over hvorfor jeg ikke red mine sidste ponyår ud, og det var fordi Charmi blev halt i foråret 2009 sådan lidt on/off, hun var en tur på højgårdhestehospital, hvor de ikke kunne finde ud af hvad der var med hende, ligeledes var hun i Sverige på hestehospitalet i Helsingborg (forresten en meget stor oplevelse) hvor vi selv kørte frem og tilbage fra Fyn, grunden til at vi tog til Sverige med hende, er at de er en del længere fremme mht. behandling af heste end Danmark er.
Da vi efter 3. gang i Sverige kunne konstatere at hun have 3 diskoprolapser i ryggen, og at der manglede nogle slimhinder rund om nogle af hendes knogler omme i numsen, så knoglerne stødte mod hinanden på en meget ubehagelig måde.
Jeg græd rigtig meget i den tid hvor det hele stod på, og jeg vidste at dyrlægerne i Sverige mente at det bedste ville være at aflive hende..
Men da det kun stod på når jeg red hende, og hun gik samlet og perfekt som hun skal i dressuren, og når hun ellers kunne gå ude og æde græs, og få en masse opmærksomhed og føl, valgte jeg at det var det jeg synes hun skulle, og mange vil nok sige at det er til mit eget bedste at jeg valgte ikke at aflive hende, men til det kan jeg kun sige: Hvis det kun var for mit eget bedste, ville jeg have det utrolig dårligt med mig selv, men da Charmi elsker at bliver nusset om, og hun ikke har ondt når hun ikke bliver redet, kan jeg ikke se nogen grund til at gøre ende på hendes liv som 7årig, hun har en masse år igen..
Charmi er blevet sat i fol her i år, og forventes så at skulle fole i foråret i 2011 :-)) ..
Det glæder jeg mig utrolig meget til..
Charmi fik et smukt lille hingsteføl i foråret 2011, han var helt musegrå de første par måneder, men med tiden skiftede han pels, og blev brun og er begyndt at vokse sig lige så stor og smuk som hans mor var.

Charmi er pr. 1. marts 2012 blevet aflivet, og kommet til de evige græsmarker.
Grunden til dette er, at hende der har købt hende af mig ikke havde mulighed for at have hende mere, pga. økonomien ikke rækkede, og hun valgte derfor at skille sig af med Charmi, sætte føllet til salg og beholde hendes egen første pony, hvilket jeg har fuld forståelse for.
At Charmi skulle aflives var udelukkende min egen beslutnig, og grunden til at jeg besluttede hun skulle aflives og ikke sælges videre til en anden der kunne avle på hende er ganske enkelt fordi jeg ikke synes hun skal flere steder hen nu. Hun kom fra Holland til Viborg i efteråret 2006, en måned efter dette kom hun til Fyn til mig, og efter 3 år hos mig blev hun flyttet til et andet sted på Fyn, og jeg synes ikke hun skulle mere rundt! Samtidig ville jeg ikke være sikker på, at jeg mere kunne have indflydelse på hendes tilværelse, jeg ville ikke kunne være sikker på, at hun ikke ville blive redet efter så mange års pause, eller blive solgt videre igen til nogen som måske også er ligeglad med om hun må rides eller ej, og den uvished vil jeg ikke kunne gå med, selvom jeg selvfølgelig ville ønske hun stadig kunne gå og bare skulle til de evige græsmarker, grundet alderdom. Men sådan skulle det ikke være.
Min beslutning faldt således i uge 8, 2012. Aldrig har jeg grædt så meget i mit liv før! Jeg ved det er det bedste for hende nu, men tanken om, at hun ikke går og spiser sit tyk og rund og hygger med de andre heste, her på jorden sammen med mig er stadigvæk utrolig hård!

Charmi var en fantastisk pony, som mere eller mindre kunne håndteres af alle. Selvom jeg selv havde redet rundt på hende først, og kørt hende helt op, kunne jeg sætte en lille pige op på hende, uden sadel og så var hun helt afslappet og passede nærmest på den lille pige.
Charmi har lært mig rigtig meget, og jeg vil aldrig glemme min tid med hende!
Vi har oplevet så mange ting sammen, og jeg vil aldrig nogensinde fortryde, at det var hende jeg valgte! Det er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget i mit liv.

Jeg husker stadig aller første gang jeg så hende, lille, tynd og utroligt usoigneret! Hun var meget sky, og ikke meget for at blive håndteret af mennesker, hele hendes pels var klistret ind i flueæg og hun lugtede langt væk af gammel urin og mødding! Der var noget over hende, allerede første gang jeg så hende, hendes udtryk var så specielt og hende øjne strålede, trods alt andet på hende manglede ''livsglæde''.. Dette var den skønneste pony jeg nogensinde havde set, og jeg vidste at dette ville blive starten på et spændende eventyr, kun Charmi og jeg.

Jeg elsker dig Charmi, og jeg ved at vi vil ses igen på den anden side!
Du er det absolut bedste der er sket for mig, og jeg vil altid huske dig som den mest fantastiske pony i hele verden! Vi havde nogle ture, men vi tog den med stiv arm. Alt jeg har oplevet med dig, betyder en hel verden for mig, og det eventyr vi har været på sammen, er det bedste eventyr i nogen som helst eventyrsamling!
DU er den bedste i hele verden, du var min stjerne, du var det jeg så frem til at se hver eneste dag!
Jeg elsker dig min fantastiske pony, for altid!

HVIS DER ER NOGEN SPØRGSMÅL, ER I MEGET VELKOMNE TIL AT STILLE DEM. HVIS I VIL HAVE HURTIGT SVAR, ER DET BEDST AT SENDE I PRIVAT BESKED.
Kommentér på:
Hollandsk Sportspony Miss Charming
Annonce