{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Højgaards Vanilla *Baby* Solgt [Himmelhest] 2014

2.522 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fjordhest Højgaards Vanilla *Baby* Solgt

Fødselsår:
2014
Højde:
lige under 100cm vil jeg tro

Nu er hun blevet 3½ måned (15/7-14) og nu måler hun lige omkring 116cm i stang
Temperament
Hun er rigtiig sød og laver ikke rigtig noget ballade. Hun kan dog være en smule stædig når hun skal ind fra fold
Gangarter
Det kan man ikke sige så meget om endnu
Stævner
Ikke nogle, hun er jo trods alt ikke så gammel.
Men kommer nok til start en gang i 2018 :-)
Stamtavle
Far: Trollfin
Farfar: Birkelidguten
Farmor: Savanna

Mor: Gedsø's Abricos
Mormor: Vængets Mirabel
Morfar: Golf Gudenå
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Hun blev født den 2/4 ca. kl. 3.00, og jeg var med under hele folingen, og måtte også trække lidt i det lille pus, for hun var noget stor for Abricos at få ud.

Jeg har endnu ikke fundet et navn til hende og derfor er der bare punktummer

Hun stod op en time efter hun blev født, og der blev ihærdigt ledt efter mælken, og hun gjorde en rimelig god indsats. Da hun havde fået bare en lille smule med min hjælp, skulle maden lige forbrændes lidt ved at trave lidt rundt i boksen, og en lille galop blev det også til ;-)

Hun kommer forhåbentlig til at være min kommende konkurrencehest sammen med hendes halvbror Milo, og kommer til at erstatte Abricos(mor) og Trollfin(far) når de engang går på pension.:-)

Idag d. 3/4 var hun på fold for første gang og så ud til at nyde det, da der var noget mere plads at løbe på. Hun fulgte også pænt med ud af boksen og hele vejen op til folden, hvor Milo mere gik sine egne veje ;-) Hun vil nok også snart begynde at få grime på så hun kan komme ud og blive trukket lidt :-)

Jeg var på studietur fra d. 7/4 til den 12/4, så der er ikke rigtig nogle der har snakket med hende den tid, så da jeg kom hjem, var hun slet ikke glad for at snakke, men heldigvis var der ferie, så jeg havde massere af tid til at snakke lidt med hende. Godt nok kommer hun ikke løbende og vrinskene hen til mig, som Milo gjorde i den alder, men det hjælper på det. Nu (30/4) kan jeg da gå direkte hen til hende og tage fat i hende :-)

Så har Baby rundet de 2 måneder, og hun har da nået at opleve lidt :-) Vi brugte det meste af maj på at træne til Roskilde dyrskue, og fordi Abricos skulle være med i fjordheste-showet har Baby været med til træningerne, som har gjort at hun da har gået i trailer et par gange :-) til den sidste træning vi var til stod hun tøjret i den ene side, mens abricos stod i den anden, og de havde skillerummet imellem sig, men de stod begge helt stille. Baby ikke så meget som protestrede bare en gang, og fordi hun blev tøjret var fordi at det skal de når man kører til Roskilde Dyrskue. Dagen kom hvor vi skulle ind på dyrskue, og da vi skulle læsse for at kører hende og Abricos derind gik hun op helt selv. Rebet blev bare lagt over ryggen, og så gik hun! Sikke en nem baby at have ;-) Inde på dyrskue var hun dog lidt strid overfor hendes trækker, men opførte sig ellers pænt inde i boksen når Abricos var inde til showet. Abricos og baby var jo også en del af de udstillede heste på dyrskuet. Abricos gik nr. 2 i holdet og baby blev udtaget til at repræsentere fjordhesten i konkurrencen om skuets bedste føl. Hun var utrolig fin inde i ringen, og viste hendes trav og skridt bedst muligt, men hun kunne ikke rigtig hamle op med det svævende varmblodsføl og måtte tage sig til takke med en 6. plads ud af de 17 føl der var med, hvilket også er ganske fint :-)
Men hun er stille og roligt begyndt at komme hen til mig når jeg kommer op til folden, og bliver da også nogle gange mødt med et lille vrinsk :-) Dog troede jeg ikke at det ville gå så hurtigt med at jeg kunne komme hen til hende mens hun lå ned, men det gjorde det åbenbart ikke :-) Godt nok tror jeg ikke at jeg kan stå hen over hende ligesom jeg kunne med Milo, men jeg kunne da sidde ved siden af hende, og så lagde hun sit hoved på mine ben og sov :-D
Det lille bange og tilbageholdende føl jeg havde for godt 1½ måned siden er hvert fald "long gone" ;-) <3

Nu er det lidt tid siden hun blev vænnet fra, men hun har det rigtig godt sammen med de andre unge heste :-)
Vi var tl følskue i september. Hun var rigtig sød at have med, men pga vokseværk var hun noget stiv i sine bevægelser, men hun fik da 8887 8 og stod nr. 2 i sit hold. Dog præsterede vi en rigtig fin fremvisning, og vi fik en ærespræmie fra Hestens Værn for den bedste mønstring :-D Det dejligt at man allerede kan have så meget styr over hende, så det næsten er en fejlfri mønstring :-) <3
Kommentér på:
Fjordhest Højgaards Vanilla *Baby* Solgt
Annonce