{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Pony (sec B) Dodi [Himmelhest] 1992

3.338 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Welsh Pony (sec B) Dodi

Fødselsår:
1992
Højde:
120 cm
Temperament
En utrolig rar lille pony, som ved første øjekast er en utrolig charmerende lille basse med en smuk hårpragt. Er en smule reserveret ved første møde, men knytter sig utrolig hurtigt til sin makker.
Gangarter
Tre fine gangarter,
hvor især traven skal fremhæves.
Stævner
Har tidligere startet en masse stævner da han gik som elevpony på Skærbæk og Omegns rideklub, men er nu gået på pension og nyder livet som gammel pony.
Stamtavle
Ukendt.
Køn
En rigtig smuk lille vallak.
Bemærkninger
??-??-1992 -> 18.02.2019 <3
Den 8 april 2014 satte jeg en annonce på hestegalleri, at min veninde og jeg søgte en selskabspony til min hoppe og hendes hest, som jeg passer. Allerede 1 time efter fik jeg kastet smukke Dodi i nakken, at jeg måtte låne, eller få ham, da rideskolen alligevel ikke kan bruge ham til så meget når han er pensionereret. Allerede onsdag fik vi ham hjem (dagen efter) fik vi ham hjem. En oplevelse jeg aldrig glemmer.
Jeg kendte Dodi lidt i forvejen, da jeg havde en lånepony på rideskolen nogle år tilbage, hvor han gik som elevpony. Dodi har altid været den specielle lidt sky pony, som de små piger skulle have hjælp til. Men siden rideskolen mistede en del ryttere og det blev lidt dødt deromme, havde jeg ikke set noget til Dodi og de andre elevponyer, da jeg ikke besøgte det så tit.
Vi aftalte så at vi ville hente ham onsdag kl 19. Gik ind i stalden og fandt ham hurtigt i første boks til højre. Listede mig langsomt ind,bevæbnet med en gulerod og et solidt trækketorv. Han var ikke just imponereret, og vendte sig med røven til mig. Men jeg gik bare direkte hen til hans hoved, og lod ham snuse til guleroden. Så vendte han sig om og vi gik ud af stalden. Han ville ikke i traileren, han var næsten ved at stille sig på bagben, da han pludselig gav efter og fulgte mig op af rampen. Der stod han og strålede og fik endnu en gulerod. Sikke en tillid.
Han stod pænt hele vejen, og var utrolig rolig da han kom ud af traileren. Gik direkte ind på folden, og blev jagtet af hopperne han skulle gå med. Men de skal jo lige finde ud af hierarkiet.

13 april 2014 - 4 dage efter ankomsten
Pony Dodi er allerede faldet så fint til. Jeg var væk fra fredag til i dag, hvor jeg har været hos kæresten, her har mor sørget for hestene i mellemtiden. Da jeg kom hjem over middag, mødte jeg en glad pony der kom travende i fuld hastighed! Et nydeligt syn <3 Havde savnet ham rigtig meget, og det varmede. Han fik en splinterny flot himmelblå grime på mor havde købt til ham. :) Der var han heldig. :)

Anja har tilbudt os at beholde ham og give ham nogle gode sidste år, og vi snakker det stadig igennem herhjemme, hvad det bliver til. Men inders inde føles han allerede som min. <3

Håber I vil byde min smukke pony velkommen :)



20-4-2014 sagde jeg ja til at beholde Dodi for altid. Så nu har jeg min egen pony.



20-5-14 - i dag havde vi besøg af tandlæge og dyrlæge Maja fra Toftlund. Vi har den seneste uges tid været rigtig bekymret for lille Dodi, og vi ville nu have Maja ud, da vi også skulle have tandlæge til hele flokken. Min mor havde været i forbindelse med Maja i weekenden, og hun anbefalede med det samme boksro da hun fortalte symptomerne om han lå meget ned, og ikke gik særlig meget, og gik meget skrøbeligt. Og da hun kom og tjekkede ham var det hele rigtigt, lille Dodi var blevet forfangen. Øget puls i alle hove, især forhovene, ømme hove, øget hjerteslag/puls, manglende fældning af vinterpels, hængemave, fedtdepoter på bagpart - alle symptomer på Crushing syndrom - og det ses oftest ved heste på 15 og derover, så uden en blodprøve fik han faktisk stillet diagnosen. Han skal derfor stå i boks de næste 2 uger, og have smertestillende de næste 8 dage i munden. Derefter skal vi igen i forbindelse med Maja, og se hvordan det går, og hvordan han så går. Planen er, hvis han efter de 2 uger er ok igen, skal han på jordfold med hø, og adgang til skuret, vi håber selvfølgelig han bliver rask hurtigst muligt - men jeg har sagt til mig selv, at jeg ikke vil holde Dodi i live for min egen skyld, og hvis det bliver værre så lader jeg ham heller få fred, men det vil de næste dage vise.. :-'( En øv månedsdag herfra...



Dodi er nu fyldt 24 år (januar 2016) og lever i sit bedste velgående. Det er dog tydeligt at han er en ældre herre efterhånden, da hans pels er blevet lidt mere pjusket end normalt. Men han er blevet så sød og kontaktsøgende, og elsker sit liv <3 Han elsker klikkertræning, og små gåture rundt omkring. Vi er rigtig glade for vores lille tot. <3


18 februar 2019
Fik vores elskede Dodi fred, i en alder af 27.
Han var igennem de sidste måneder blevet mere og mere dårligt gående, og vi sagde hvis han viste det mindste tegn på smerte eller "slukket livsgnist" så ville vi give ham fred. Det skete så.
Det hele foregik meget fredfyldt, og det var bare super hårdt, selvom man ved det er det bedste <3
Det var især ekstra hårdt fordi jeg 3,5 måned forinden havde aflivet hans ene foldmakker som var min første hest. Så det var hårdt at sige farvel til endnu en. :(
Sov sødt, min skønne dreng <3 Hils Laksen på den anden side...
Kommentér på:
Welsh Pony (sec B) Dodi
Annonce