{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race »Rasmine af Krægpøth« DØD [Himmelhest] 1997

14.607 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sofie
Kvinde | 32 år | Oprettet: 2. dec 2005


Anden særlig race »Rasmine af Krægpøth« DØD

Fødselsår:
1997
Højde:
+ / - 162 :P


Temperament
ROLIG !
Hun tager alting med ro. For noget tid siden kørte en hestetrailer næsten helt op i røven på hende jeg tror slet ikke hun overhovedet bemærkede det. :D
Her den anden dag trådte hun på en Fætter BR pose som lå og plafrede ude i skoven, hun så den vist ikke, eller også skulle hun lige blære sig lidt for Skak ?
Gangarter
Skridt : Fin ,
Trav : Okay :bb
Galop : Nogenlunde
Stævner
Fik afvide af den gamle ejers gamle ridelære at hun har gået LB1 i dressur og hvis rytteren ville så kunne hun nemt komme op og springe en stor LB.

Siden jeg fik hende har vi startet ca. et stævne i hver månded undtagen den månded hun kom i

I BIG
LC1 - 62,5 % - 3. plads - 3/12 06
I RKH
LC1 - 53,5% - sidste plads - 20/1 07 (det gik bare af LORT)
LC3 - 55,6%- anden sidste plads- 20/1 07 (lorte stævne)
I VIR
LC2 - 61,3% - anden plads - 3/2 07 ( ET point mere og vi havde vundet)
LC2 -59% - femte plads - 4/2 07
I LØRI
LC2 -57% - tredje sidste - 15/4 07
LC3 - 59% - sidste - 15/4 07 (men hun gik MEGA godt)

Planlagte stævner 2007:
Maj: 26-27 - BIG (ven) Ikke alligevel , da hun er halt :(
Juni: 9-10 - VIR (ven) Sikkert ikke alligevel, ^^. Skulle have startet vores første LA1 :'(
Juli:
Aug:
Sep: 22-23 - RTG (ven)
Okt: 6-7 - BIG (Ven)
Nov: 7 - 8 - BIG (klub)
Dec:

RTG = Rideklubben Thougård
BIG = Birgittelyst rideklub
RKH = Rideklubben Hinnitus
VIR = Viborg rideklub
LØRI = Løgstrup rideklub (der hvor Rasmine stod før jeg købte hende)
Stamtavle
F: Mekong - eller noget i den retning (fredriksborg)

M: Flicka
MF: Prins ?
Køn
En (s)køn hoppe !

<'333333

Lidt for hoppesur engang imellem :(
Bemærkninger
Hun kom torsdag den 2/11 06 . Så jeg har jo ikke haft hende så længe.
Men hun er bare en super sød hoppe, tager alting med ro, hun bliver ikke bange for noget som helst, og hvor nogle heste for eksempel, ikke er specielt sjove udenfor når det blæser meget, er hun bare totalt ligeglad.
Hun er jo en hoppe, det kan jeg ikke løbe fra, såå hun er jo også hoppet, hvis en hest liiige lugter til hende, eller kigger lidt ondt, kommer der et lille vhiin og eventuelt et spark ?, de skal ihvertfald bare ikke komme for tæt på !
Hun er utrolig mad glad, mad mad mad <'333
Hvis jeg står på staldgangen med hende og hun kan se eller lugte der er foder i hendes krybbe kan hun næsten ikke stå stille, iiih, hun må bare ha det mad !
Jeg har købt hende af en pige ude i Løgstrup, så hun kom ikke langt væk fra,(hun står i viborg)

Hun er en rigtig dame, hvis en hest kommer for tæt på når vi er inde i hallen, så skal hun nok fortælle dem det :bb , haha
Hun er bare så kær på stalden jeg kunne ligge mig på gulvet under mavsen på hende uden hun ville gøre noget som helst. Hun er sååå sød og enormt tillidsfuld selvom jeg ikke har haft hende særlig længe.
Meeen , vi siger iikke nej til en udfordring - send. send, send.
23 . 3 07 Feredag
Red i ridehallen i den kogende varme, hun gik bare GODT ! Så skridtede vi af i "'ørkenen" det nød hun bare. Vi fik også taget en masse billeder. Hun er bare sej, for der var blæst en rema 1000 pose ind på vores vej, som lå og blafrede, hun så den slet ikke, trådte bare på den og gik videre.

27 . 3 07 Tirsdag
Det var for varmt til at ride i hallen og der var for mange på dressurbanerne, så vi red rundt på springbanen og hun synes virkelig at det var skønt! Men så syntes hun vist at hun havde holdt "vildskaben" inde i lidt for lang tid, så da vi skulle galoppere for tredje gang, kunne hun både vine og slå TRE bukkespring på samme tid. Seriøst der var jo fanme flad af grin! Da hun så var holdt op med at være "vild" kom Ida M forbi i sin grønne trøje og "puha sådan noget har man aldrig set før" så skulle man lige være vild igen og tordne rundt.

15. maj 2007
Rasmine har nu været halt i 14 dage. Vi var ret bekymrede efter hånden. For hun er ikke hævet, varm eller har mere puls i højre forben end normalt. Hun har stået inde i tre dage og var meget halt da hun kom ind fra folden igår. Så dylægen kom i dag. Han undersøgte hende i 1½ time. Undersøgte nærmest alt hvad der var muligt, han undersøgte sadelen og hvordan jeg sidder på hesten. Han lagde en blokade ind i den nederste af benet og hun var stadig meget halt, han prøvede at lave bøjeprøve uden at hun var mere eller mindre halt end før. Hun virkede lidt sur da han gik fordi han ikke vidtse hvad det var. Men har fået at vide at hun skal stå stille i ca. 14 dage og så må jeg begynde at ride ligeud og i skoven, ved mindre hun stadig halter til den tid, så skal vi tilkalde ham igen. Men det har hun bare ikke at gøre !

4. Juni 2007.
Rasmine er stadig halt efter 5 uger. Vi har haft dyrlæge en gang før ^^ . Han lagde en blokade ind midt på højre forben denne gang. Så viste det sig at hun var halt på venstre forben. Så han kom frem til at hun har fået / eller måske er født med sesamoiditis (kodesenebensbetændelse). Min mor spurgte ham om det var noget slemt noget. Der var stilhed et godt stykke tid før han endelig sagde: Nu er den forsikret, ikke?. Hun skal i røntgen på næste torsdag, mener det er den 12. juni?. Hvis det er det hun har, så tror jeg desværre hun skal aflives. :'(

14. juni, torsdag. 2007
Rasmine har lige været til dyrlæge og fået taget røntgen billeder. Hun har kodesenebensbetændelse i det højre forben, som vi havde frygtet. Han viste os billederne og det så slemt ud, hvilket han også sagde det var. Men hvad vi ikke havde regnet med, så har hun det ogdå i venstre forben, det er allerede alt for godt igang + hun har overanstrengt det fordi hun hele tiden aflaster. Såå, hun skal slagtes :'( tuud .


23. 7 2007
Hun har ikke været redet i 11 uger nu. Jeg savner det . Hun går bare på en fold og venter på forsikringen går i orden, det er den heldigvis. Men det var først i sidste uge vi fik svar. Hun har længe gået alene på en fold, ved siden af nogle andre heste. Fordi vi er bange for at de skal jage hende rundt. Men hun blev så forfærdelig sær af at gå alene, hvilket jeg godt forstår. Så nu går hun sammen med de andre hopper, det er ikke så slemt med at de jager med hende, nu da der er kommet en pony :P . Her den anden dag gik jeg heeeeeeelt ned i den anden ende af folden for at hente hende (folden er ca 1½km lang) , Hun var begyndt at gå os i møde, men vi kunne se at hun var skide halt, så da jeg kom derhen, ville jeg simpelhen ikke trække med hende, synes ikke hun skal gå mere end højest nødvendigt. Vi får en af vores vener til at køre hende til slagtning og bliver der til hun er død, så vi er sikre på hun ikke kommer til Spanien eller lignende på hendes dårlige ben. Det bliver den 3. eller 4. august hun skal slagtes .. :'( . Jeg kan bare ikke holde tanken ud, jeg har bare siddet og tudet i flere dage

HUN SKAL SLAGTES DEN 2. AUGUST 2007

2. august 2007 - kl. 8.39
Rasmine er lige kørt til Ålestrup eksport slagteri. Min mor har lige sat mig af herhjemme og er kørt med hende derop. Hun blev proppet med rundstykker og æbler lige før vi trak hende op i traileren. Der skulle lige lidt kamp til før hun gik op, der plejer ikke at være de store problemer med at læsse hende.
Men nu er hun væk. Min mor bliver der og ser hende når hun er død. Så vi ved hun ikke kommer med en transporter til Spanien eller lignende.
Det er svært at forestille sig at ens hest er død, væk, borte om ikke længe. så er jeg ikke hesteejer længere.
RIP Rasmine

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††
Kommentér på:
Anden særlig race »Rasmine af Krægpøth« DØD
Annonce