{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

New Forest Mondi Fruedal [Himmelhest] 1991

15.513 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nadia Guldbæk .
Kvinde | 30 år | Oprettet: 4. nov 2006


New Forest Mondi Fruedal

Fødselsår:
1991
Højde:
1,44 meter. Godkendt kategori 1. Lidt en 'øv'-højde i starten, da jeg begyndte at ride især springstævner, men da jeg lærte at ride ordentlige afstande var det intet problem.
Temperament
Meget frisk og opmærksom. Man skal hele tiden være vågen når man rider på hende. Hun gør altid sit bedste i dressuren, og hvis hun har svært ved noget hidser hun sig op, nærmest som om hun bliver sur på sig selv over at hun ikke kan - men for det meste rolig nok. Jeg har selv redet hende op i dressur. Til gengæld er hun mega fyrrig på en springbane, og løber til tider som en sindssyg med ørerne helt fremme - og så skal hun bare af sted :b
Man skulle også tro hun var en tikkende bombe i skoven, men hun er faktisk rigtig sød at have med. Hun vil gerne frem, og man kan ikke ligefrem kalde hende langsom, men hvis man beder hende venter gør hun det. Hun hverken bukker, stejler eller stikker af (har i hvert fald aldrig gjort det med mig), og jeg kan ride ud alene i alle 3 gangarter hvor jeg har hende 100% under kontrol.
Gangarter
Hendes skridt er ikke den man kan prale mest af, men den er blevet væsentlig bedre. Hendes trav er god og man sidder super godt på hende. Galoppen er frisk med god spring i.
Stævner
2005

Mattssons Rideklub
Klasse: LC1
Resultat: 53,5%
- Vores første stævne sammen, havde haft hende i meget kort tid.

Ørholm Ryttergård
Klasse: LC2
Resultat: 49,13%
- Rigtig skidt stævne.

Ordrupdal Rideklub
Klasse: LC2
Resultat: 59,13% - 1. uplaceret
- Hun var faktisk rigtig flink, desværre en lille smule spændt men ellers forholdsvis rolig.

Ordrupdal Rideklub
Klasse: LC2
Resultat: 60,58 - 4. plads
- Hun var faktisk ret sød, og opførte sig pænt.

2006

Øresundskystens Rideklub
Klasse: LC2
Resultat: 53,5%
- Hun var rent ud sagt et helvede at ride rundt på. Hun ville ikke stoppe til den første parade, og hun løb hele programmet igennem.

Høsterkøb Rideklub
Klasse: LC1 og LC2
Resultat: 54,2 % og 57,4 %
- Hun var faktisk ret rolig i begge klasser, men søgte ikke ordentligt ned i LC1. I LC2 gik hun fint nok, men jeg red desværre upræcist.

Mattssons Rideklub
Klasse: LC1 og LC2
Resultat: 61,25% og 57,8%
- Fik kun opvarmet 10 min. i LC1 og synes det gik virkelig skidt, så blev virkelig overrasket. Hun var flink nok i anden klasse, men spændte lidt.

Ballerup Rideklub
Klasse: LC2 og LC3
Resultat: 57,8 % og 58,2 %
- Hun var lidt urolig inde på banen, men ellers fin nok.

Mattssons Rideklub
Klasse: LC1 og LC2
Resultat: 56,5% og 56,6 %
- Fik stillet hende for meget indad, så det trak desværre meget ned.

2007

Skjoldungen
Klasse: LC2 og LC3
Resultat: 53,04% og 55,0%
- Var uenig i alt hvad dommeren sagde i den første klasse. I den anden red vi forkert 2 gange så det kostede jo nogle point.

Gentofte Rideklub
Klasse: LC2 og LC3
Resultat: Meldte fra
- Efter opvarmningen lagde hun sig ned. Det viste sig hun havde fået kolik.

Mattssons Rideklub
Klasse: LC1 og LC2
Resultat: 53% og meldt fra.
- Dommeren var virkelig dårlig. Banen var elendig at ride på og hun snublede flere gange.

2008

Vestegnen
Klasse: LC2
Resultat: 58,7 %
- Hun var så fin på opvarmningen. Desværre lidt sløv på banen, men hun var ellers skide sød at sidde på. Der var kun 2 ud af 13 der red over 60, så jeg var helt tilfreds.

Petersborg
Klasse: LC2 og LC3
Resultat: 60,4 % og 63,33 %
- Hun var SÅ skøn. Hun var helt afslappet, og gik pænt fortil. Spadserede bare derudaf med ørerne fremme med en rigtig "se miiiiig" attitude.

2009

28. marts GEK, LC2 og LC3

VEK LC2 & LC3
Resultat: 64,09% & 63,33%
- Hun var simpelthen så dejlig og eksemplarisk, hun har aldrig opført sig bedre ! OG vi fik vores første 8-taller :D og vi fik det i begge programmer !


SPRING:

2006

Ørholm Ryttergård
Klasse: LB og LA
Resultat: Fejlfri og 5. plads og 8 fejl, uplaceret
Min veninde startede på hende, jeg var på ferie.

Mattssons Rideklub
Klasse: LD, sløjfe.
Resultat: Fejlfri

Himmelev Rideklub
Klasse: 60 cm og 70 cm, sløjfe.
Resultat: Begge fejlfrie.

2007

Tømmerup Rideklub
Klasse: 60 cm, 70 cm og 70 cm, sløjfe
Resultat: Alle 3 fejlfrie.

Øresundskystens Rideklub
Klasse: LD og LC
Resultat: Fejlfri, 4. plads og disket fordi jeg faldt af.

Mattssons Rideklub
Klasse: LD og LC
Resultat: Fejlfri og 4 fejl.
Min veninde startede, jeg var på ferie.

Gentofte Rideklub
Klasse: LC
Resultat: 2. plads, 0,2 sek. fra vinderen.

Tømmerup Rideklub
Klasse: 60 cm, 70 cm og 70 cm
Resultat: Alle 3 fejlfrie.
Comebackstævne efter sydom.

Ørholm Ryttergård
Klasse: LD og LC
Resultat: Begge fejlfrie, 1. uplaceret i begge.
Red ikke hurtigt i omspringningen da hun lige havde været syg, så jeg fokuserede mere på to gode og fejlfrie runder.
Stamtavle
F: Rico-Søndermark
M: Lynette Skønager
FF: Yksi
FM: Lancier
MF: Pancho Af Højen
MM: Karina Skønager
FFF: Musical Box
FFM: Deeracres Golden Gorse
FMF: Staplecross Spitfire
FMM: Anniversary Waltz
MFF: Beacon Pericles
MFM: Havens Sunflower
MMF: Stafford Hat Band
MMM: Topsy Brandbjerg
Køn
Hoppe med stort H :D Hun bliver hurtigt sur på de andre, men det er blevet meget bedre. Det viser sig mest på folden hvor hun meget gerne vil bestemme. Dog har hun aldrig været den hvinende type.
Bemærkninger
Mondi er en smuk new forest hoppe på 24 år - det kan dog slet ikke mærkes, hun er frisk som en på 10. Hun har altid godt med energi, og er altid frisk på en udfordring og prøve noget nyt. Hun har et dejligt gå-på mod, og er rigtig god i hovedet.

Da jeg fik hende, gik hun M-klasser i spring. Det er derfor Mondi, der har lært mig at springe, da jeg intet turde, før jeg fik hende. Jeg turde ikke engang springe en cavaletti i galop, og jeg turde SLET ikke ride i skoven.

På de 4½ år jeg har haft hende har vi opnået rigtig meget. Da jeg fik hende turde jeg som sagt ikke springe en cavaletti i galop, nu har jeg sprunget 1,10 m. flyvende bom. Da jeg fik hende lå vi og red LC-klasser i dressur. Det gør vi stadig, men i stedet for at ride til 49-53 % rider vi nu til 60-63 %. Vi har virkelig forbedret os meget, og hun elsker at arbejde og lære nye ting. Jeg har selv redet hende op, da hun ikke rigtig gad gå til bidet da jeg fik hende, og det har været en lang kamp, men bestemt det værd. Hun bliver let ivrig, og meget hurtigt sur på sig selv og hidser sig op hvis der er noget hun ikke kan finde ud af. Mange sagde ofte til mig at 'det er da ikke de vilde fremskridt, hvis du fortsat rider LC'. Men det var det for mig - stævner var ikke det vigtigste. Det vigtigste var, at vi som ekvipage udviklede os både ridemæssigt og tillidsmæssigt og det lykkedes i den grad!!

Hun er virkelig en fantastisk pony, jeg har lært sindssygt meget af hende, hun har givet mig SÅ meget. Jeg elsker hende af hele mit hjerte. Mondi har gjort mig til den jeg er i dag. Vi har redet hinanden op; jeg lærte hende dressur, hun lærte mig at springe. Når jeg kigger tilbage, kommer der kun fantastiske minder frem. Hun er virkelig en ener, jeg har aldrig mødt en hest som hende. Hun er unik.

Vi red kun LC-klasser i dressur da vi mest startede dressur for træningens skyld og for at komme 'ud' :D derhjemme trænede vi dog schenkelvigninger i skridt og trav, versader i skridt, trav galop, øgninger i trav og galop osv.


Da jeg fik Mondi, stod vi først på Ordrupdal i Charlottenlund, men flyttede derefter på Åsebakkegård i Høsterkøb. Dette gav mig en helt anden pony. Hun blev glad og var meget bedre at ride, og alt i alt ændrede hendes sind sig bare til det endnu mere positive, blandt andet fordi hun kom meget mere på fold - hun er alt andet end en 'staldhest'. I april 2009 flyttede vi på Ørholm Ryttergård.

I september 2009 skete det, der desværre satte en relativt brat stopper for vores eventyr. Jeg skulle ride undervisning, men kunne mærke under opvarmningen at hun ikke var rengående. Jeg tænkte at hun nok bare havde trådt forkert på folden eller lignende, da hun godt kunne lege rodeo-hest ind imellem. Så jeg lod hende stå nogle dage, hvor vi bare trak ture i skoven og sådan. Efter 3-4 dage var det stadig ikke bedre, så vi ringede til dyrlægen, der kom ud og så på hende. Han trykkede på hele hendes bagparti, og da han kom til lænden krympede hun sig helt vildt og fløj rundt om os. Det gjorde at vi troede det var i ryggen enten pga sadlen eller lignende. Han sagde dog, at det var en af flere muligheder, og at han ville have hende op på klinikken til røngten. Der kom hun op ugen efter, og han lavede bøjeprøve, lagde blokader osv. og tog til sidst røngten-billeder af begge bagben, og jeg krydsede fingre og tæer for at hun var ren. Desværre var resultatet ikke hvad vi håbede på. Mondi havde slidgigt og endda i begge bagben. Jeg var sønderknust, for jeg vidste godt hvor det bar hen; hun må ikke ride som hun plejede, og han frarådede at jeg fortsatte med at ride hende - både pga. min alder og min højde. Efter 2½ måned med behandlinger og genoptræning tog jeg den hårdeste beslutning i mit liv; at Mondi skulle op til Mette og Ralph på Åsebakkegård.

Jeg savner min prinsesse mere end jeg troede man kunne savne en hest, men jeg ved hun bliver passet godt på.
Jeg valgte som jeg gjorde, fordi jeg ikke ville kunne bære at sælge hende til nogen, der måske ikke ville kunne se hendes behov og dermed ødelægge hende. Det ville jeg aldrig tilgive mig selv. Jeg kunne ikke svigte hende på den måde, når hun havde brug for 'omsorgen'. Derfor valgte jeg, at sende sende hende i løsdrift deroppe, så hun kunne gå og hygge sig. Nu kan jeg følge med i hvordan det går med hende, og jeg ved, at hun har det fantastisk <3


Aftalen med Mette og Ralph lyder på, at kan de af den ene eller anden grund ikke beholde hende, kommer hun tilbage til mig :)

1.juli 2015
Verdens bedste Mondi er her desværre ikke længere. Hun er nu en smuk pegasus, der flyver rundt og har det dejligt på de evige græsmarker. R.I.P. min skat. Du vil altid være i mit hjerte.
Kommentér på:
New Forest Mondi Fruedal
Annonce