{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod ZACKO 2010

3.691 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sandra & Zacko
Kvinde | 35 år | Oprettet: 24. feb 2014


Dansk Varmblod ZACKO

Fødselsår:
2010
Højde:
Omkring 164
Temperament
Vågen og sensitiv. Han skal lige se folk lidt an og er opmærksom på sine omgivelser, men han er jo også en ung hest.
Han er efterhånden ved at blive mere tillidsfuld og modig, nu hvor han er ved at have prøvet lidt af hvert. Han er meget nysgerrig, men samtidig lidt en bangebuks, så han er altid lidt i et dilemma over for nye ting :) Som regel er han dog rimelig nem at overtale til at kigge nærmere på tingene.
Gangarter
De er alle tre over middel, især hans trav er er virkelig lækker!
Stævner
DHE træf Jylland 2015 -30 juli-2 aug:
Jordarbejde intro
Agility let
AID let
Dressur let, hvor vi fik 61,7 % <3
Stamtavle
Far:
Blue hors zack
Farfar:
Rousseau
Farfars far:
Ferro
Farfars mor:
Zsuzsa
Farmor:
Orona
Farmors far:
Jazz
Farmors mor:
Karona
Mor:
REGI-QVIST
Morfar:
Sandro king
Morfars far:
Sandro hit
Morfars mor:
Calystra
Mormor:
Rosina
Mormors far:
Blue hors romancier
Mormors mor:
Nitouche møllegård


Køn
Vallak
Bemærkninger
Zacko er den første hest jeg selv ejer, og han er på alle måder min drømmehest: smuk med fantastisk udstråling, og derudover har han sin helt egen personlighed, og er en vågen og sensitiv hest. Allerede første gang jeg så ham, vidste jeg, at det var ham jeg skulle have - kan ikke forklare præcis hvorfor, men ved bare, at vi nok skal blive et godt makkerpar.

Lige nu skal vi bare lære hinanden at kende og han skal have lov til at falde til og vænne sig til de nye omgivelser. Planen er, at vi skal lave en del jordarbejde og han skal vænnes til trafik og andre 'farlige' ting. Derudover skal vi selvfølgelig fortsætte med hans tilridning, hvor han indtil videre er ryttervant i skridt i longen og derudover har prøvet at trave med rytter på et par gange. Det er meningen, at vi skal ude at ride dressurstævner når vi er engang er klar til det, og måske nogle springstævner også. Vi har dog ikke travlt, så det hele kommer til at foregå i et stille og roligt tempo, hvor vi begge kan følge med. Glæder mig meget til fremtiden med min smukke hest <3

D.29/5-1014: Jeg har nu haft Zacko (aka vildhesten, som min kæreste kalder ham) i fire dage, og han ser ud til at være faldet godt til med de to andre vallakker han går på fold med. Især den ene af dem følger rundt efter ham som en hund, det er ret sjovt at observere. I dag har jeg haft vildhesten inde på striglepladsen i stalden for første gang. Han var lidt utryg ved det i starten og trippede lidt rundt, men efter masser af ros og nus faldt han til ro og fik en god omgang strigling.
Det er planen, at han snart skal introduceres for ridehallen for første gang, det bliver spændende at se hvad han siger til det :)

d.2/6-2014: Har haft Zacko i en uge nu, og han er desværre blevet lidt forsømt, da jeg har siddet med eksamensopgave, men den er nu endelig afleveret, så nu skal der omsider bruges masser af tid med bassemanden :) I dag har han været i ridehallen for første gang, og det var lidt spændende synes han. Vildhesten fik i hvert fald løbet rundt og bukkede og hyggede sig. Han stod helt stille på staldgangen i dag - dygtig hest! Vi skal dog have øvet det der med at løfte hove, for det synes han vist ikke lige er det sjoveste i verden.

d.11/6: I dag er bassemanden blev longeret, og så har vi øvet at kigge på farlige ting i form af en fodbold og en presenning. Det var noget farligt noget synes han, men efter lidt overtalelse turde han godt snuse til det og gå helt hen til det. Han er blevet rigtig dygtig til at gå pænt ved siden af mig og til at reagere hurtigt på stop, gå og bak signal - dygtig hest. Vi skal dog have øvet at stå alene på staldgangen, da han går helt ud af sit gode skind når han er der alene. Og så er der lidt problemer med at få grime på ham, hvilket vi også skal have øvet os på.

d.14/6: Har haft en helt fantastisk dag med Zacko <3. Havde ham løs i ridehallen, hvor han for første gang gik rundt efter mig, stoppede når jeg stoppede, og gik frem igen, når jeg gik frem.Det var virkelig dejligt, at han selv opsøgte mit selskab på den måde, da han ellers har været lidt reserveret. Bagefter gik vi en lille tur, hvor bassemanden et par gange var sikker på, at han skulle dø :P Især da vi mødte et vejskilt- det var godt nok farligt! Men med ros og tåldmodighed lykkedes det til sidst at få ham helt hen til skiltet og berøre det med mulen :) Er SÅ stolt af min dreng! Det går også fremad med at stå alene inde på staldgangen, så alt i alt går det bare rigtig fint med ham.

D.28 juni: I denne uge har hyppen haft smed og massør. Han tog det rigtig pænt da smeden var her, selvom han lige skal vænne sig til det. Zacko syntes, at det der massage var noget underligt noget i starten, og var svær at få til at stå stille. Efter lidt tid fandt dog ud af, at det egentlig var meget dejligt at blive masseret og så faldt han lidt til ro og kunne nyde det. Han har fået rigtig meget ros af både smed og massør, så det er bare dejligt.

Han er desuden begyndt selv at følge med mig op til ledet når han skal ind fra fold uden, at jeg behøver at have fat i ham. Er nogengange i tvivl om hvorvidt det er en hest eller en hund jeg har fået mig :P

d.29/6: I dag er Zacko blevet løssprunget, og det tog han rigtig pænt. Vi holdte os til en bom på jorden og et lille spring, og han fangede hurtigt hvad det var han skulle. Men han var altså allermest tryg ved det, når jeg gik med ham hen over bommene :) Han ville da også rigtig gerne hjælpe med oprydningen bagefter, og fulgte med mig hen når jeg hentede bomme og støtter, og gik efter mig hen og sætte dem på plads :) Han er simpelthen så kær.

d.20/8: Der har nu været sadelmager ude at tjekke sadel, og dyrlægen har været at raspe tænder på Zacko, så nu er vi endelig helt klar til at starte op med i ridningen. Glæder mig som et lille barn til at komme på ryggen af ham <3 ;D

d.25/8: Har i dag været oppe at ride på Zacko for første gang, og han tog det så pænt! Der var en anden hest i hallen, hvilket Zacko ikke er så vant til, så i starten var han lidt oppe at køre, men efter at have trukket ham rundt i 5-10 min, faldt han til ro og jeg kunne sætte mig op på ham uden problemer. Vi skridtede lidt rundt i hallen i 10 minutters tid og sluttede så træningen af. Er virkelig stolt af min hyp - så er vi igang :D

d.9/9-14: I dag har vi 'leget' lidt med en presening i hallen, den var lidt farlig ifølge hyppen, så vi stoppede inden han var blevet udsat for alt for meget. Jeg var oppe at skridte lidt rundt på ham for anden gang - virkelig dejligt :)

d.11/9-14: I dag har vi redet undervisning for første gang (første gang i 6 år for mit vedkommende). Det gik så godt, at vi endda prøvede at trave lidt for første gang :D Jeg er ved at revne af stolthed og glæde over min lille hyp. Kan dog godt mærke, at min form ikke er så god som den har været, men det kommer jo. Har aftalt, at jeg skal have undervisning på ham en gang om ugen, så det glæder jeg mig rigtig meget til. Det er virkelig dejligt endelig at være igang :)

d.2/10-14: Det går så godt med bassemanden. Han tager virkelig godt imod oplæringen til at blive ridehest og vil gerne arbejde. Jeg har desværre været en del syg de sidste to uger, så har ikke fået trænet så meget med ham, men han opfører sig nu ganske udmærket alligevel. Glæder mig til at være helt på toppen igen, så vi kan blive lidt mere konsekvente med ridningen. Han har i går fået en ny nabo/foldkammerat, så der har været lidt gang i den i dag, men de ser ud til at komme godt ud af det med hinanden,

d.12/10-14: I dag har vi bare hygget på staldgangen. Hyppen blev striglet i en time, og han nød det, og stod og faldt helt i søvn. Dejligt, at han er blevet meget mere rolig på staldgangen. Der er sket meget siden jeg fik ham:)

d.14/10-14: I dag har vi redet undervisning, og som sædvanlig var Zacko dygtig. Kan virkelig mærke på ham, at han er begyndt at forstå signalerne meget bedre. Virkelig en stjernehest jeg har mig <3 Men vi var godt nok også begge to smadret efter undervisningen.

d.19/10-14: I dag har Zacko og jeg redet undervisning hos Grand Prix rytter Anne Charlotte Hove. Vi prøvede for første gang at trave uden at være i longe, og drengen tog det simpelthen så pænt. Han begyndte selv at søge lidt frem og ned, og han fik rigtig meget ros for at være så sød som han er. Det er virkelig fantastisk at tænke tilbage på hvordan han var da jeg fik ham hjem for små fem måneder siden, og hvordan han så er i dag. Han er virkelig begyndt at være selvsikker og modig - dejligt, at alt det grundarbejde jeg har lagt i ham inden jeg begyndte ridningen, har betalt sig. Elsker min dreng <3

d.4/11-14: Zacko og jeg er i dag startet op med at ride undervisning hos Annette Klausen Bengtsson, hvor vi rider efter biomekaniske principper. Det var virkelig lærerigt, og endnu en gang fik Zacko ros for at være så sød. Han er virkelig begyndt at reagere godt på signalerne, og han lærer hurtigt. Jeg fik også flere input til hvad vi kan arbejde videre med, og især til min opstilling - har desværre fået nogle dårlige vaner, og har nogle skævheder i kroppen, der gør, at jeg ikke altid sidder helt optimalt, men det går den rigtige vej. Glæder mig til, at vi skal ride hos Annette igen om to uger:)

d.11/11-14: Zacko har i dag fået massage, og sikke en forandring der er sket med ham siden sidst han fik massage. I dag stod han stille og nød det, mens han sidst nærmest væltede rundt på staldgangen. Massøren roste Zacko for hans fine krop bygning og muskelmasse.

d.12/11-14: I dag har dyrlæge været og givet Zacko sin anden vaccine, og sørme om ikke han roste Zacko for sit gode temperament og lyst til menneskelig kontakt. Tænkt, at det er den samme hest som måtte bedøves flere gang under handelsundersøgelsen for et halvt år siden, og som selvsamme dyrlæge mente potentielt kunne have temperamentsproblemer.

d.18/11-14: Besluttede mig for at løsspringe Zacko i dag. Det er kun anden gang han prøver det, men han kom da op at springe omkring 80 cm. Der skal arbejdes på teknikken, men hoppe kan han da, og da først han fangede hvad det gik ud på syntes han vist, at det var meget sjovt.

d.19/11-14: Red undervisning hos Annette for anden gang i dag. Vi øvede parader, og så blev der arbejdet en del med traven. Vi vil gerne have ham til at søge mere frem og ned i traven, da han går meget med hovedet oppe i luften, og dermed taber ryg og bagpart. Det skyldes, at hans balance ikke er så god endnu, så det træner vi stille og roligt. Han endte dog med momentvis at søge ned i traven, dejligt at han lærer så hurtigt.

d.1/12-14: I dag legede vi nede i hallen. Det er første gang Zacko rent faktisk gad at være med til at løbe rundt. Normalt plejer han bare at kigge på mig som om jeg er idiot, hvis jeg begynder at løbe rundt i hallen. Vi hyggede rigtig og fik begge to noget motion - win win :)

d.2/12-14: Så oprandt dagen, hvor jeg faldt af Zacko for første gang. Vi red undervisning hos Annette, og hyppen var lidt oppe at køre. Efter lidt tid faldt han til ro, og travede stille og roligt rundt, men så var der et eller andet der skræmte ham, og han hoppede frem og til siden. Og ja, jeg blev altså ikke siddende på denne gang. Udover dette var det ellers en super ridetur på hesten. Han er virkelig blevet dejlig at ride på; dejlig lydhør og med meget bedre balance.

d.6/12-14: Vi red i dag undervisning hos en anden underviser end Annette, men grundet forskellige uoverensstemmelser, blev underviseren og jeg enige om ikke at fortsætte samarbejdet. Zacko var helt oppe at køre, fordi de andre heste der var i ridehallen gik, og dette har han endnu ikke lært at håndtere. Det endte dog med, at han kunne gå stille og roligt rundt i traven. Da jeg skulle lukke ham ud på folden bagefter, blev han ståede hos mig i 10 mins tid, og ville nusses. Så dejligt :) Elsker min dreng <3

d.22/12-14: Zacko og jeg red undervisning hos Annette i dag. Desværre har Zacko fået sig en dårlig vane med ikke at ville være alene i hallen, og han søger derfor mod porten, og bliver meget frustreret, når jeg forsøger at stoppe ham i det. Han er endda begyndt at rejse sig lidt på bagbenene i de tilfælde, og det er jo ikke meningen. I starten af undervisningssession var der en anden hest i hallen, så der var der ingen problemer, men da den forlod hallen begyndte problemerne. Det lykkedes dog med Annettes hjælp at få gjort mine krav til Zacko mere bløde, hvilket han reagerede godt på, men når vi skulle trave, begyndte han igen på sin søgen mod porten. Annette tog ham derfor i longen, for at vise ham, at han altså skal reagere på tøjlen/longen, og det gik fint efter noget tid, ligesom han begyndte at søge fint ned til sidst. Han var meget træt efter undervisningen, så vi hyggede bare i boksen:)

d.27/12-14: Har ikke set hesten i 4 hele dagen, da jeg har været hjemme på juleferie, så det var så dejligt at se ham i dag! Han fik ordnet boks, og blev striglet og nusset om, hvilket han nød. Min skønne dreng<3

d.6/1-15: Havde den dygtige fysioterapeut Rikke Riis ude at kigge på både mig og Zacko. Jeg var lidt spændt på Zackos reaktion, da han ikke er blevet redet siden før juleferien, men han var simpelthen bare en engel i dag :) Desværre var tingene som jeg frygtede: Jeg sidder skævt, og trækker sadlen med mig mod højre. Oveni det er jeg meget svagrygget, hvilket gør, at min opstilling bliver helt forkert.
Zacko blev dog rost til skyerne af Rikke. Han var heldigvis snorlige, så min skævhed har (endnu ) ikke haft effekt på ham. Han var lidt øm i den ene side af ryggen, men ikke noget slemt. Han opførte sig bare så pænt, og nød behandlingen. Nu er det så mig der skal starte i behandling hos Rikke, så jeg kan få bugt med mine skavanker. Jeg glæder mig til det, selvom det bliver hårdt arbejde.

d.16/1-15: Red undervisning hos Annette, og altså sikke en stjernehest jeg havde mig :) Han har aldrig gået bedre! Han er virkelig begyndt at forstå det der med søge frem og ned, og hans balance er blevet så meget bedre. Han fik masser af ros af Annette. Dog har han stadig tendens til gerne at ville søge ned mod porten, så det arbejder vi videre med, men det går i den rigtige retning.

d.22/2-15: I dag er Zacko blevet flyttet til et nyt opstaldningssted i Trige. Her kommer han til at gå på fold sammen med 16 andre heste, så der er masser af legekammerater til ham:) Jeg glæder mig til at komme ordentligt på plads det nye sted, og se hvordan han tager det hele.

d.27/2-15: Vi red undervisning i dag, og Zacko tog simpelthen det hele så cool. Det er første gang vi rider i den nye hal, og selvom der er spejle og en traktor nede i den ene ende, så formodede bassen at være så fin og fokuseret<3 Han søger så fint ned, og fik så meget ros - dejlige dreng.

d.3/3-15: Zacko er faldet rigtig fint til det nye sted, og virker til at være glad og velfungerende med sine nye omgivelser og foldkammerater. Så dejligt :)

d.18/3-15: Vi red undervisning i dag, og fik galoperet for første gang :D Hyppen tog det så pænt, og var virkelig dejlig fokuseret hele undervisningen, men også meget træt til sidst. Jeg tog sadel og tøjler af ham efter undervisningen, så han kunne rulle sig imens jeg fjernede klatter, men udnyttede han det? Niks, han ville hellere følge efter mig rundt og sikre sig, at jeg nu fik ryddet ordentligt på efter ham :P Skønne dreng <3

d.23/3: Faldt af Zacko for anden gang :P Vi øvede galop, og da han faldt ned i trav mistede jeg balancen, så jeg kom til at prikke til ham, hvilket resulterede i, at han sprang an i galop igen, og så faldt jeg sgu af. Satte mig op igen og red videre, og Zacksen var så fin <3

d.9/4: Fantastisk undervisning på Zacko bassen i dag:)?
Vi øvede lidt sidebevægelser, som han fangede ret hurtigt. Og så fik vi øvet noget galop. Han falder stadig ret hurtigt tilbage i trav, men det gør ingenting - lige nu skal han bare vænne sig til at have rytter på i galoppen, og så får vi øvet en masse anspring på den måde:)
Derudover blev jeg sat i hård træning som rytter. Fordi der efterhånden er så fint styr på Zacko, så kan jeg som rytter begynde at udfordre min krop og balance noget mere, så i dag i letridningen bad min underviser mig om at ride op-op-ned og op-op-ned-ned. Det var godt nok hårdt for mine stakkels lægmuskler! Og svært balancemæssigt i starten, ligesom det kræver stor bevidsthed fra min side, fordi kroppen gerne automatisk vil vænne tilbage til normal letridning.

d.11/4: I dag hyggede vi først med en lille gåtur med græsning. Derefter ville jeg løsspringe ham lidt, og jeg havde sat to støtter op med en snor hen langs, og så et lille spring i midten, men Zacko syntes godt nok, at det var vældig farligt! Så i stedet lagde jeg blot en bom på jorden, og så gik jeg frem og tilbage over den, mens Zacko fulgte efter mig. Han var lidt skeptisk i starten, så da jeg gik over bommen stod han på den anden side, og ville rigtig gerne hen til mig, men var ikke sikker på om han nu turde at forcere den faretruende forhindring. Men modig som han er så gjorde han det - han er simpelthen så fin:)

d.27/4: I dag red vi undervisning hos Annette, hvor vi især havde fokus på min opstilling, og jeg fik sørme ros af Annette, som sagde, at det var det bedste hun havde set min krop fungere indtil videre. Dejligt at det går fremad på det punkt:)
Vi blev afbrudt hen mod slutningen af undervisningen, da der kom to heste ind, som så valgte at forlade hallen til vi var færdige med undervisningen. Zacko reagerede rigtig meget på, at hestene gik igen, og var ret oppe at køre, så vi valgte at springe galoparbejdet over pga det forhøjede stressniveau, og arbejdede i stedet videre med travarbejdet. Det tog ikke så lang tid inden han kom ned i et lidt mere afslappet tempo, og han blev hos mig og lyttede til mine signaler, selvom han var meget bevidst om, at de andre heste var udenfor ridehallen.
Det er rigtig godt for ham at få lidt distraktioner, da der jo også er masser af læring i det. Alt i alt en super undervisningsgang ?:)

d.13/5: Undervisning ved Annette i dag, hvor vi fik øvet en masse galop. Det var en hård omgang, hvor jeg virkelig kunne mærke hvor dårlig en form jeg er i. Zacko er ved at fange det der med at spring an i galoppen, så nu er det primært mig der skal arbejdes med, da jeg har en dårlig vane med at have for meget fat i den indvendige tøjle, hvilket forhindrer ham i at galoppere ordentligt. Så træningen er nu sat ind.

d.19/5-15: Fik den skønneste galop på Zacko i dag <3 Han er bare så dygtig, og lærer så hurtigt :)

d.20/5: I dag fyldte Zacko 5 år, og fik en velfortjent fridag. Tænk min skønne hest, er ved at blive voksen.

d.19/7: I dag skulle vi havde været på nørde ridelejr hos Pauline Preston, men Zacko gik fuldstændig i panik i den lastbil han skulle transporteres i og endte med at vælte :( Heldigvis slap han med overfladiske skræmmer. Er så ked af, at han skulle opleve det.

d.20/7-29/7: Vi har haft gang i en masse trailerlæsning for at gøre hyppen tryg ved at være i traileren. Det går fint fremad, men han er stadig ikke helt tryg ved at være i traileren alene, når bagbommen bliver lukket.

d.30 juli-2 aug: Det lykkedes at få hyppen med i traileren, da han skulle køre med en af sine foldkammerater, og han var bare så cool <3 Vi har været af sted til DHE træf, og Zacko har taget tingene så pænt på trods af flyvende paviloner, masser af heste og mennesker. Vi fik deltaget i lidt forskelligt og fik masser af ros. Det lykkedes os endda at ride vores dressurprogram, som vi dog tog i skridt, og den søde domemer Pauline Preston gav Zacko et æble, så nu burde der være positive associationer til alt det der stævnehalløj:) Begge heste gik direkte i traileren, da vi skulle hjem og var meget glade for at komme tilbage til deres flok. Er en meget stolt hesteejer <3

d.5/8: I dag blev Zacko løssprunget, og var oppe at springe 1 meter. Meget dygtig hypper jeg har mig <3

d.9/8: Havde en meget dygtig hest i dag, hvor vi var på vores første lille tur <3 Vi red sammen med en anden fra stalden og hendes veninde, og Zacko og jeg red forrest og alligevel tog han det pænt. Meget, meget stolt af min skønne dreng!

d.2/2-16: Der er sket meget siden min sidste opdatering. Zacko har fundet mere ro i sig selv og er blevet en værre nussetrold <3 Han har lige haft fri i hele januar, og pt står den på skridttræning den næste halvanden uge, da hyppen er lidt øm i ryggen. Han havde behandler ude i sidste uge og hun kommer igen i næste uge.

d.8/-16: Zacko er desværre stadig øm i ryggen. Så den næste måned til halvanden skal jeg lave nogle forskellige øvelser med ham og så står den på masser af skridtarbejde, gåture, agility og trailerlæsning.
Kommentér på:
Dansk Varmblod ZACKO
Annonce