{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Haflinger Kløv´s Umberta [Tidl. hest] 2006

1.667 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kristine H
Kvinde | 40 år | Oprettet: 16. sep 2006


Haflinger Kløv´s Umberta

Fødselsår:
2006
Højde:
Jeg fik afvide da jeg købte hende at hun var 144 cm i stang.
Temperament
Hun har et skønt temperament. Hun er meget kontaktsøgen og vil gerne arbejde for en. Hun er dog noget nærvøs ved nye ting da hun ikke har prøvet så meget inden jeg købte hende. men det går meget bedre jo mere vi træner.
Gangarter
Hun har fine gangarter, de bliver dog bedre og bedre jo mere vi træner ballance. Hendes trav er dog ret god og hun træder fint ind under sig
Stævner
Nej ikke endnu. Håber det kommer når vi snart går igang med ridningen igen.
Stamtavle
Ja hun er efter 1 kl. forældre

Far: Wiking
Mor: Unda
Køn
Hun er en utrolig smuk hoppe.
Bemærkninger
Jeg købte Umberta juli 2013. Jeg var på udkig efter en afløser til min gammel ridehest der skulle blive en smuk stjerne inden efteråret kom.
Jeg havede kigget i et stykke tid og pludselig så jeg en smuk haflinger tilsalg. Hende måtte jeg bare op og se. Jeg fik overtalt min mand til at vi skulle op og kigge på hende.
Da vi kom derop stod hun i en stor hal der var delt op i 3 i en slags dybstrøelse. Hun stod sammen med hendes hel søster. Sælgeren havde lidt svært ved at fange hende, men det lykkes. Da hun kom i tov var hun meget sød. Hun havde en del sår og et stort på underkæben fra en grime der havde sættet alt for stramt. Han havde angeret en pige der skulle komme og ride hende først, men hun havde misforstået dagene så kun kom ikke alligevel. Så sælgeren måtte op på ryggen af hende først. Hun var blvet tilredet i en måned i 2012 og derefter været på et par små ture. Vi gik ned af en markvej, hun gik frisk fremad, og blev bange for nogle ting, men hun lavdede kun et hop til siden, så så jeg lige hvordan hun reagere og derefter kunne jeg godt hoppe op. Derefter red jeg lidt ude på en mark. Jeg var ikke i tvivl om at det skulle være hende.

Et par dage efter kørte vi op og skulle hende hende. Vi købte hendes søster med. De var ikke lige til at få i tralileren, men det lykkes og da de endelig kom op stod de pænt hele vejen hjem.

De var meget snaksagelig da vi kom hjem. De fik en masse godbidder og blev nusset godt om.

Efter et par dage var jeg lige op og ride lidt på hende. Hun var lidt oppe og køre og skulle vist lige vende sig til sit ny hjem.
Jeg fandt hurtig ud af at det første der skulle trænes var at skille de 2 søskne ad under træning. De havde gået sammen i 5 år på nær 1 mdr. mens Umberta var til tilridning. Så de begge var helt oppe og køre når jeg skilte dem af. Det det går meget bedre nu, men det har også været noget af en kamp.
Jeg nåede desværre ikke at ride så mange gange på hende inden jeg blev gravid og når jeg ikke kendt hende bedre valgte jeg at det kunne være sjovt at tilkøre hende, som også var et af mine formål med hende og hendes søster.
Jeg startede med at longere hende godt og så tænkte jeg at vi skulle arbejde i lange liner. Den idé syntes hun så ikke om. Jeg gik i tænkeboksen og beslutte med for at starte forfra. Vi startede med longering i skridt og trav. Efter det begyndte vi på tillidsøvelser. Første øvelse var at lære at stå stille mens jeg gik rundt om hende og rørte hende over alt. Samt vekslede vi træningen med begyndelse af klikkertræning hvilket hun syntes var rigtig sjovt. Vi gik mange ture og stoppe ved mange forskellinge ting som skrældespande, kloarker, blæsende træer, får, køer, løbende vand, skilte m.m.

Hele træningen gik meget bedre og jeg begyndte med lange liner, hvilket hun fandt sig i og ville bare gøre det så godt som muligt.

Så fik jeg et forspænderkursus af min mand i fødselsdagsgave. Anden gang kurset var skulle vi medbringe egen hest så det var jeg lidt spændt på.
Så skulle vi til trailertræning. Jeg lånte en trailer i en uge og så stod den på kikkertræning af trailerlæsning. Den føste dag gik en time før hun gik ind. Men efter 3 dage fik fik jeg hende til at gå ind med træktovet om halsen uden at jeg holdt fast i hende. Var super glad. Men så da vi skulle til forspænderkursus var det en anden trailer og bum så ville hun ikke ind i dem. men efter 30 min lykkes det. :-)
Da vi kom til forspænderkursus var hun helt oppe og køre over allle de andre heste og mange mennesker der kigge på. Underviserne regnede ikke med at hun ville nå på den dag at trække en palle, men til sidst var hun rimelig rolig og med professionel hjælp lykkes det. Jeg måtte hjem og træne og træne. Hun kunne jo det hele her hjemme, men det var bare en stor oplevelse for hende. Det 3 og sidste kursus var hun også med. Alle var imponert over hvor rolig hun var der. De troede at det var en helt anden hest jeg havde taget med. Hun stod helt stille mens hun fik seletøjet på og vi trænede i lange liner. Da underviserne var klar overtog de hende og til sidst blev hun styret af en underviser i lange liner med en paller efter sig også i trav, så jeg var en stolt ejer der kørte glad hjem.

En dag ville jeg sætte en forhindringsbane op. Der lå pressening på græsset, en rejst trillebør med palstik over, fodertrug der lå som kegler, en plastik hundekurv der lå omvendt og en halvpalle. Jeg kunne næsten ikke få hende ud af stalden. Men inden længe vendede hun sig til det og hun gik både over presseningen rund om trillebøren og var helt rolig.
Efter hver vores træning har jeg siddet ude i roundpenen hvor vi har trænet og bare nusset. Det luner så dejligt når hun tager hovet ned i favnet på mig og står og nyder det lige så meget som mig.

Jeg er blevet vildt glad for den form for jordtræning, det har styrket vores bånd utrolig meget, men jeg glæder mig snart til at komme af med min gravide mave og få en ridetur på hende. :-)

Selvom det har været en udfordring og nytænkning for min side har / er det super sjovt og hyggelligt og hun betyder så meget for mig.

Af tricks kan hun ind til videre : Smile, ryste, stå på en palle med forbenene, dreje med rumpen, bakke, stå og løfte ting. Der skal helt klart trænes mere på selvom jeg bliver rideklar snart igen.
Kommentér på:
Haflinger Kløv´s Umberta
Annonce