{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Arabella (Bella) [Tidl. part] 1988

737 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Arabella (Bella)

Fødselsår:
1988
Højde:
Jeg ved ikke præcist hvor høj Bella er, men jeg vil skyde på cirka 165 cm. Måske lidt højere.
Temperament
Bella er en super sød halvgammel dame, som tager tingene som de kommer. Hun er dog relativ opmærksom, og kan godt lave små hop til siden, hvis hun synes at noget inde i en busk er farligt. Men udover det, er hun smadder sød og nem at håndtere.

Når man skal hente Bella på folden, bliver man næsten altid nød til at komme helt hen til hende. Hun er ikke meget for at komme på folden, men hun følger bare med, når man har fået grime og træktov på hende. Der er heller ingenting med hende, når man trækker hende til og fra fold.

I stalden står hun normalt stille og følger opmærksomt med i alt hvad der nu end foregår. Hun er ikke så meget for at være alene i stalden uden en anden hest, men hun kan godt. (Bella kan godt blive lidt hingstegal hvis en af vallakkerne kommer for tæt på hende, haha)

Under ridning både på bane, i skov og på strand er hun lydig. Hun gør næsten alt hvad man beder hende om, men hun er dog ikke meget for at gøre ting der indeholder vand. Hun er nem at få i gang og nem at stoppe igen.

Uden sadel er Bella lige så sød som med. Selvom hun ser lidt spids ud, fordi hun er tynd, er det faktisk meget behageligt at sidde på hende.
Gangarter
Selvom Arabella er relativt gammel, føles hun slet ikke sådan under ridning eller bare generel håndtering. Hun er næsten altid fyldt med energi, og det er sjældent at det er nødvendigt bare at klemme lidt til hende, for at få hende i gang.

Hendes skridt er ofte energisk og behagelig at sidde i.

Bellas trav er blevet bedre her efter hun har fået sko på bagbenene, og den er ligesom skridten, energisk og behagelig.

Når Bella galopperer, er hun super nem at styre. Hun kan komme ned og gå en kort galop, men hun kan samtidig også sætte fuld fart på.

Alt i alt er Arabella en super velredet hest, og der er faktisk ikke noget dårligt at sige om hendes gangarter eller den måde hun er blevet tilredet på.
Stævner
Som ung har Bella gået som springhest, så selvfølgelig har hun fået startet en masse stævner, men jeg ved ikke hvilke.

Hun har ikke startet nogen, her hvor hun står nu. Jeg tror hun kommer til at starte nogle små stævner på et tidspunkt, men jeg ved det ikke.
Stamtavle
Far:
Picasso
Mor:
Akaba
Morfar:
Flott
Mormor:
Lucky vallensved


Køn
Bella er en dejlig rød hoppe.
Bemærkninger
Det første møde jeg havde med Arabella, i daglig tale kaldet Bella, var du hun var stukket af fra folden. På en eller anden måde var hun kommet ud af hoppefolden, og så havde hun stillet sig hen foran vallakfolden, hvor Konrad stod. (Konrad er en hest) Jeg var på vej ind for at hente min daværende part, Thor, men da jeg så Bella stå fri der, måtte jeg jo lige sætte hende ud på sin egen fold igen. Det tog lidt tid at få hende med, fordi hun ikke ville rykke sig fra Konrad. Men til sidst kom hun med, og jeg satte hende ud igen.

Næste gang jeg "mødte" hende igen, var da min tidligere part Thor var halt, så jeg måtte ride Bella. Det var den 21. juni. Jeg red en skovtur med min søster og hendes part, og det gik godt. Bella kiggede dog lidt mere end Thor gjorde, men det generede mig nu egentlig ikke.

Efter at Thor blev leveret tilbage, fik jeg part på Bella. Vi holdt en lille ridelejr oppe i stalden hvor jeg red på Bella. Vi fik både redet uden sadel, sprunget, redet ponygames og redet på stranden. Bella hvor super god til det hele, og jeg er kun blevet mere glad for hende.

Grunden til at Bella overhovedet er på Dutterup nu, er fordi hendes tidligere ejer Mille Bisgaard, ikke ønskede at aflive hende, men samtidtig ikke kunne have hende mere. Som sagt før har Bella gået som springhest og hun har også haft nogle føl før, så hun er rimelig brugt. Camilla som ejer Dutterup fik hende så, og nu står Bella på Dutterup og bliver redet lidt af mig og nogle andre søde piger ;-)

Jeg glæder mig til at lære Arabella bedre at kende!
Kommentér på:
Dansk Varmblod Arabella (Bella)
Annonce