{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Derk Wietze V [Tidl. part] 2009

1.944 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sandra Pedersen
Kvinde | 29 år | Oprettet: 4. nov 2007


Frieser Derk Wietze V

Fødselsår:
2009
Højde:
Ca 1.63 i stg med 4 sko
Temperament
Meget cool i stort set alle henseender.
Da jeg startede med at ride ham i juni var han meget dvask og ikke så "5 årig hingst"-agtigt.
Nu, i oktober, er han en sprængbombe af energi og har lidt "lettere" ved at puste sig op, men stadig meget kontrollerbar.

Han skal dog altid lige prøve sin rytter af ved hver ridetur ;-)
Gangarter
Sådan meget.... frieser-agtigt :p
Stævner
Han har gået nogle shows herhjemme, sammen med sin ejer, hvilket han bare synes er så sjovt!
Ellers startede han sit første dressurstævne med mig som rytter, på Årslevgården d. 22 juni, hvor vi red til 61% i LC1 og 63% i LC2, og fik en 3. plads i %-klasse. Her havde jeg kun redet ham en uge før vi startede!


Hinnerup Rideklub (HIRI) d. 16 juni
LC1: 62,80%.
Dommers kommentar: "Dejlig hest, bliver dog meget dyb og snæver fortil idag".
Jeg red slet ikke, sad bare og kukkelurede, så var rigtig utilfreds med ridtet - der udover gik han MEGET imod mine hjælpere, og jeg kunne hverken få ham til det ene eller det andet...

LC2: 63,54%.
Dommers kommentar: "Løber lidt i galop, rid programmet mere præcis."
Jeg glemte programmet LIGE da jeg red ned af midterlinien. Skulle jeg trave eller skridte? Hvor stor skulle volterne være? Hvornår var overgangene? Panikkede fuldstændig, men red det så godt jeg kunne.
På trods af meget upræcis program, red jeg ham meget bedre, og vi fik en god runde - også på trods af at han var blevet mere træt tilsidst.

Sabro Rideklub (SABR) 28. september 2014
LB1: Opgav, da han slet ikke hørte efter for mine hjælpere. Kunne ikke få ham i galop og han havde kun et halvt minut på banen før vi skulle starte - med en løsdrift ved siden af, så han var utrolig ukoncentreret...

Sabro Rideklub (SABR) 21. Juni 2015
LC1%: Første stævne i 9 måneder, hvor jeg kun har redet ham meget lidt, så vi startede let ud. Red til en 6. Plads på 64% iblandt 26 startere og 7 placeringer, havde én chance for placering og han var SÅ sød - som sædvanlig ;-) dommeren var hård, så det gør mig bare endnu mere tilfreds.
Stamtavle
Kommer ind i morgen, når jeg lige får fat i den :)
Køn
Hingst
Bemærkninger
Derk er en suuuper skøn dreng, som jeg rider for min veninde, Ann, hvilket jeg er meget glad at få lov til!

Det startede mest fordi vi jokede med at jeg skulle starte ham til vores klubstævne på mit arbejde (Årslevgården), da min egen ikke var startklar, hvor Ann tilbød mig at låne ham. Efter lidt for meget engelsk hjemmebryg kunne jeg jo ikke sige nej!
Desværre lavede vi senere et dårligt stunt, hvor Ann røg af og brækkede ryggen. Siden har jeg været fast rytter og passer, hvilket jeg nyder i fulde drag, eftersom min egen ikke er meget for det dressurpjat :)

Derk er importeret fra Holland, og er bare den mest søde, cool, snaksalige og opdragne hingst jeg har mødt. Har fået af vide at han en enkelt gang blev hingstet i stalden, men ellers er der intet - han har gået ved siden af hopper (på folden ved siden af), uden han sagde noget, og han er bedste venner med min egen hoppe. Der er absolut ingenting ondt i ham!
Men man skal ikke tage fejl; han er ingen nem hest at ride, og han får tit lidt teenagenykker, og prøver selv at bestemme. Han har fundet ud af at han bare skal rejse halsen, hvis han ikke vil samme vej, og så bliver han tung at danse med :-)
Dog skal det siges at han er en fornøjelse t sidde på, når han lige slapper af, løfter ryggen, er løs på tøjlen og i lod. Så svæver vi, og han er så nem at flytte rundt på!

Lige nu leger vi med idéen om at uddanne ham til en rigtig dressurhest, hvilket han klarer ganske udmærket, og så skal jeg bare starte ham til en masse stævner, hvilket han synes er SÅ sjovt! Han elsker opmærksomheden og at folk kigger på ham, hvilket er så tydeligt at se! Når han er til show vokser han lige 5 cm når de rider ind i ringen og musikken bliver sat i gang :)

Jeg er normalt ikke meget for friesere, og slet ikke som dressurheste, men Derk er bare helt speciel, og yderst lækker at se på, hele tiden!
Kommentér på:
Frieser Derk Wietze V
Annonce