{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Safir Kilen [Himmelhest] 1997

2.181 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Julie Præstholm
Kvinde | 24 år | Oprettet: 6. apr 2013


Dansk Varmblod Safir Kilen

Fødselsår:
1997
Højde:
1.65 cm.
Temperament
Safir er har et helt fantastisk temperament. Han er utrolig sød og venlig at have med at gøre. Dog er han en rigtig stor kylling, og er meget opmærksom på sine omgivelser hele tiden. Han springer dog ikke bare afsted vildt og voldsomt med det samme, og han er aldrig voldsom med vilje og kunne aldrig finde på at smide nogen af eller gøre nogen fortræd. Er han usikker eller utryg, giver han altid udtryk for det først, så kender man ham, ved man også med det samme hvornår han er i situation han ikke bryder sig om. Han er en hest der er meget nem at læse, og derfor også nem at håndtere. Han er meget social og vil gerne snakke, nusses og klappes. På staldgangen er han altid dejlig tålmodig, og er en rigtig pleaser, som følger rigtig meget med i hvad der foregår omkring ham. Dog har han brug for at komme ud og være på fold, da han ellers bliver ret vrissen.
Gangarter
Han har forbedret sine gangarter utrolig meget siden vi startede op i august 2014.

Skridten er rigtig god, han har fået en utrolig stor overtrædning, og en super fin takt i sin skridt. I starten af året havde han en tendens til at gå meget småt og trippe lidt, men den er han kommet helt fra nu og jeg kan nu samle ham hvor han stadig bevare den store, rummelige skridt.

Traven har han også forbedret meget. Den er blevet meget mere taktfast, og han begynder at bruge sin bagpart og bagben meget mere. Tempoet er også kommet lidt op, så han traver større frem.

Galoppen har helt fra starten været han største succes. Den er utrolig behagelig at se og ride på. Han har nogle fine, store spring, og man han regulere hans tempo samtidig med at han stadig springer stort og frem.
Stævner
ÅSNR - 10. maj 2015:
LB1: 64%
LB2: 65% og en samlet 4. plads på trods af en fejlridning.
Stamtavle
Safir er efter hingsten Stravinsky XX, der er avlet i Polen, og kåret i Danmark, med bla. 9 i helhed. Han bestod materialeprøven på Vilhelmsborg efter 14 dage, og blev B-hest i dressur, udannet til S-niveau.
Safirs morfar er hingsten Royal Z I som var suveræn vinder af sin årgangs materialeprøve, og var helbror til den berømte hingst Royal Z II. Derudover har han også rigtig fint springblod i sig i form af Ramiro Z og Almé Z.

Hele Safirs stamtavle lyder således:
F: Stravinsky XX
M: Guldregn Kilen
FF: Revlon Boy XX
FM:Tykwa XX
MF: Royal Z I
MM: Lorina Kilen
FFF: Blauer Reiter XX
FFM: Raffaela XX
FMF: Tauroew XX
FMM: Tanew XX
MFF: Ramiro Z
MFM: Aleska Z
MMF: Allegro
MMM: Gulnare
FFFF: Birkhahn XX
FFFM: Blaue Grotte XX
FFMF: Neckar XX
FFMM: Rah XX
FMFF: Maranon XX
FMFM: Tarnawa XX
FMMF: Negresco XX
FMMM: Tarnawatka XX
MFFF: Raimond
MFFM: Valine Z
MFMF: Almé Z
MFMM: Landdorne Z
MMFF: Absatz
MMFM: Ottomane
MMMF: Lohengrin
MMMM: Columbine
Køn
Super dejlig, nem vallak.
Bemærkninger
Safir er en super skøn hest med alle fire ben på jorden, dog til tider lidt en kylling. Han har i foråret af 2014 stået stille med en overbelastning på to ben, så vi har været igennem et genoptræningsforløb som vi blev færdige med i uge 40 2014, og han er nu på toppen igen. Safir er min lånehest i skoleåret 14/15 på Billeshave Efterskole. Vi bliver undervist 1-2 gange om ugen af dressurunderviser Christine Lund.

27. juni 2015:
Så sluttede mit eventyr med Safir. I går var sidste dag på efterskolen, hvilket også betyder at jeg var nødt til at sige farvel til min bedste ven - hvilket han for altid vil være. Jeg er så stolt over, hvor langt vi er kommet sammen. Jeg overtog en stiv hest, der var i genoptræning uden kondition og fremaddrift. Vi har udviklet os så meget, og det er helt fantastisk at se, at alle de timer som jeg har lagt i den her hest har båret frugt, og jeg er så stolt af at se, at han nu er blevet så nem - han er blød som smør, du kan bøje ham let som ingenting, hans kondi er blevet så meget bedre og han går frem for hjælperne. Han er blevet mere øvelsesstærk, ligger ikke længere bagparten forrest i sine schenkelvigninger, har fået mere balance i sin kontra, tager mere vægt på sine bagben og bruger ryggen, det er bare nogle få af de ting. Jeg er så stolt af ikke bare ham, men af det arbejde som vi har gjort sammen - det har været en helt fantastisk rejse, og jeg er stolt af at kunne sige, at det er min fortjeneste, at der er en ny rytter til næste år der kan sætte sig op på ham og få en hest som bare er så nem og arbejdsvillig. Det har taget mange, mange timers hårdt arbejde og det har været hårdt - men hold nu op hvor har det været det hele værd!

Den 28. marts 2017 blev Safir desværre akut aflivet på grund af et brækket kodeled. Han var blevet forskrækket, havde stejlet og landede forkert således at der kom for meget pres på kodeleddet. Dyrlægen ankom indenfor 15 minutter, og sagde blandt andet, at han sjældent havde set et brækket kodeled, og at der ikke var andet at gøre end at ty til aflivning og vi måtte desværre sige farvel til Safir omkring kl. 20.00.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Safir Kilen
Annonce