{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Barockpinto Tonga Tonga [Himmelhest] 2008

1.718 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sara Sjøltov
Kvinde | 27 år | Oprettet: 8. jul 2010


Barockpinto Tonga Tonga

Fødselsår:
2008
Højde:
Købte hende som værende 165, men tror ikke at hun er mere end 162 cm.
Temperament
En rigtig dame, med de dertilhørende holdninger og stædighed! Dog kan hun godt overtales til det meste så længe der er godbidder involveret (;
Gangarter
Umiddelbart en rigtig flot gang, specielt når hun bliver tændt og viser sig frem!
Stævner
Ingen indtil videre, men regner kraftigt med at der kommer nogle med tiden!
Har høje forventninger til hende, men har slet ikke travlt.

Hun er registreret med følgende point:
Type = 9 - Bygning = 8,5 - Korrekthed = 8,5 - Bevægelse =8,5
Samlet indtryk = 43.
Så jeg regner da også med at få et par føl efter hende (;
Stamtavle
Far: Bonte Avangarde
FF: BonteNiro
FM: Amanda

Mor: Bonnie
MM: Ukendt
MF: Ukendt

Er dog stadig registreret Barockpinto (:
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Hun hedder Tonga Tonga, men vi nøjes med ét Tonga til hverdag, da det ellers lyder så frygteligt eksotisk (;

Tonga er en rigtig smuk lille dame, og det er hun udmærket klar over!
Hun elsker at vise sig frem, men er heller ikke typen der fiser rundt uden grund - hun besidder altså en super ro og tryghed når man arbejder med hende fra jorden, men en fremaddrift og vilje under rytter.
Hun lærer ekstremt hurtigt og husker helt fantastisk, hvilket både er en fordel og en ulempe; hun forstår hurtigt, men keder sig også let, hvilket resulterer i at hun taber koncentrationen. Hun er ikke typen der kan "nøjes" med en skridttur, hun skal fremad - dog uden at være ustyrlig (;
Hun har ikke været så frygteligt meget i hænder, så der er mange ting der stadig skal arbejdes med, men med hendes rolige temperament bliver det intet problem.
Hun kan lokkes til det meste med et par godbidder!

Både tidligere ejer og jeg tror at Tonga "valgte" min familie og jeg, og jeg må indrømme, at jeg allerede er helt vild med hende!

Hun er nu endelig ved at falde ordenligt til - har dog allerede formået at være dyr i dyrlægeregninger.. hun er bare så satans uheldig -, og bliver mere og mere speciel, jo bedre jeg lærer hende at kende. Er dog stadig helt forelsket i hende, hun er bare gudesmuk (-:

UPDATE d. 5/3-15

Her en lidt blandet update..
Vi har fået redet en masse og fået nogle gode ture i skoven, vi har fundet en underviser der passer os begge - hun tager hensyn til Tongas type, hvilket betyder meget for mig - og Tonga er generelt en fornøjelse at være i nærheden af. Hun vrinsker og brummer konstant, er glad for alt og alle, og så kan hun nu uden problemer få vasket bagbenene!
Og nu til noget lidt andet..
Tonga har i længere tid føltes skæv og sådan lidt besværet i kroppen, og da hun så for 1 måned siden sparkede bagud da jeg lavede parade, bestilte jeg kiropraktor/dyrlæge til at tjekke hende igennem. Hun er skæv og noget hæmmet i krydset/lænden, men også i nakken. Jeg besluttede mig for at være helt sikker på, at der ikke var andet der generede hende, så nu har hun i dag været i røngten. Svaret er; Hun er - som forventet - skæv i nakken, og har desværre to tætsiddende torntappe. De er ikke vokset sammen, og sidder ikke på et helt katastrofalt sted, så dyrlægen er positiv. Tonga skal rettes ud og derefter have kiropraktik 1-2 gange om året resten af hendes liv.
Men jeg er stadig lykkelig, der er håb forude for min lille Dronning og jeg er sikker på at vi nok skal få løst det her - det kræver bare at både Tonga og jeg giver den alt hvad vi har for at få bygget gode rygmuskler op!

Så igen, jeg er stadig helt fortryllet af Tonga og jeg nyder hendes selskab - også når hun er en stædig lorte hest, som selv vil bestemme hvad vi skal (-;

OPDATERING D. 26/1-2016
Imorgen formiddag får Tonga fred.
Efter mange forsøg med kiropratiske behandlinger, besluttede vi (dyrlægen og jeg) at Tonga skulle scannes, for at være sikre på at der ikke var andet i hendes krop der gav problemer. Det er der desværre. Tonga har lumbosacral artrose med kraftig discdegeneration. Det vil sige, at hun mangler halvdelen af den knogle der holder disc'en på plads. Man kan sammenligne det med en konstant diskusprolaps. Hun synker mere og mere ned i højre side af bagparten, og det bliver kun værre af at hun bliver redet. Men i forhold til de tætsiddende torntappe har hun bedst af at blive redet. Derfor er det bedste for hende, at få fred. Desværre. Jeg havde håbet på mange flere fantastiske år med Tonga, men det ene år vi fik, vil jeg aldrig glemme.
Kommentér på:
Barockpinto Tonga Tonga
Annonce