{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Galdur frá Farmen 2010

1.369 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Olivia F
Kvinde | 24 år | Oprettet: 14. feb 2013


Islænder Galdur frá Farmen

Fødselsår:
2010
Højde:
Han er omkring 140
Temperament
Han er verdens største tiggeprins, gadedreng, puttegøj, og den bedste ven man nogen sinde kunne tænke sig. Galdur har lige det temperament, som jeg elsker ved heste. han er altid klar på en omgang fangeleg, og er liiiidt kæphøj nogle gange, så han skal have en fast rytter, men med en blød hånd. Men han er simpelt hen så kælen.
På fold:
På folden er han en rigtig dejlig pony, fuld af energi:) Vi tager nogle gange nogle ture på dem alle, uden udstyr, og bare ridder. vi har haft problemer med det, men nu kan han godt bare lide at tage en fuld galop igennem vores egen skov på folden<3 han er nem at få med ind i stalden, han kommer for det meste selv bare op til en´
På staldgang:
Galdur kan stå selv uden udstyr på staldgangen med andre heste, i mens man strigler, uden at rykke sig ud af flængen. Han står dejlig stille og gør hvad man siger. Han har aldrig svært ved at stå stille eller noget. Hans flanke er simpelt hen så kilden, så man skal være lidt forsigtig, hvis man ikke kender ham, men jeg kan godt selv stå at nusse ham der' uden problemer.
I boks:
I boksen kan jeg gøre ALT på ham. Jeg sidder tit på ham derinde og skridter rundt. både baglæns, i damesadel, i mens jeg ligger ned, sidder på numsen af ham. Det rør ham ikke overhovedet<3
På bane:
På banen er han hurtig og fremadgående men på en rigtig god måde. Han er god at arbejde med og er rigtig dygtig til de forskellige signaler jeg sender ham.
I skoven:
I skoven er han en drøm<3 Han har det dejligste temperament, han er super frisk, og nem at stoppe med kun stemmen (rider også bidløst i skoven).
Gangarter
Skridt:
Galdur har en "storhest" skridt, når han arbejder igennem.
Når vi rider i skoven, laver han ikke andet end "sporhunden" altså gå med hovedet helt nede ved jorden, så det er jo bare godt for hans ryg:)
Trav:
Han har en rigtig flot trav, med højt løft og meget svæv. Han kan virkelig trave hurtigt, og kan nemt trave, mens de andre galoppere:). Han har lidt ligesom attituden "her kommer jeg!" Den er frisk, glad og er overraskende nem at side i. Han har en dejlig trav af en islænder at være, de fleste islændere jeg har redet har nemlig ikke en særlig behagelig trav, men det har Galdur. I skoven kan han godt have tindens til at vælge traven i stedet for tølt, og når han vælger traven, skal det bare gå frem ad:D
Galop:
Galdurs galop er svær at sidde i, men når man lige arbejder med den, bliver det en del nemmere.
Tølt:
Galdur er ikke blevet gangsat af en professionel, og har svært ved tølten, men den kan sagtens komme frem, hvis man prøver.

Stævner
Jeg har ikke startet nogle stævner på ham
Stamtavle
han har en flot stamtavle på sin fars side:)
F: Dalur frá Hólakoti
M: Sjöfn frá Brusastödum
FF: Randver frá Sólheimum
FM:Stilling frá Sölvholti
FFF:Parker frá Sólheimum
FFM:Logi frá Dísarstöðum
FFFF:Móskjóna frá Sölvholti
FFFM:Grána frá Sólheimum

Han står i stald med sin mor og sin halvsøster, og halvsøsterens mor. De to har samme far. Han har en stor sort-broget far, og Galdur er det eneste af alle hans føl, der er blevet broget, og ikke røde. Han er så smuk!
Køn
En meget (s)køn vallak
Bemærkninger
Jeg har part på fem helt igennem, kærlige og mest fantastiske heste nogen sinde! Fire islændere og en gammel pinto<3
De her fem heste er nogen af de mest rolig afslappede heste jeg nogen sinde har mødt. De står på en privat grund, i en lille bitte stald, med kun 5 bokse, en til hver lille pony. De står helt afskærmet for hele omverden, og der er så stille og roligt på deres gård. De har 4 meget store folde, lige ude foran stalddøren, så når de skal ud, åbner du bare boksdøren, og så traver de igennem stalden og ud på folden i fuld galop<3 og på en god dag, når de skal ind, kommer de også galopperende ind i stalden, og går selv ind i deres bokse.
de fem heste er, Galdur, (som for mig er noget helt specielt) Sjöfn (Galdurs mor), Freyja, Ör (som er freyjas mor) og gamle krumme.

jeg startede med at skulle ride Sjöfn, men hun smed mig af 3 gange i træk, første dag, uden sadel, på folden...
En dag da jeg satte mig ud på folden for at se om Sjöfn ville komme hen til mig (hvilket hun ikke gjorde) så kom Galdur i stedet for. Jeg havde faktisk på det tidspunkt ikke rigtig sagt hej til ham endnu, men der var han, så sød, kær, omsorgsfuld, venlig, smuk, kontaktsøgende og lagde sit hoved i mit skød. Det var ligesom "kærlighed ved første blik" Han fik smilet frem på min læbe, og jeg blev meget hurtig helt forelsket i ham.
Nu efter 28 måneder med hans selskab, stort set hver dag, kender jeg ham ud og ind.
Vi har været igennem sygdom, masser af timelange fangelege, tilvænning af trafik, vænnet ham af med vandskræk, sadel og bid tilvænning, mange galop ´ture på folden uden udstyr, lært ham at longere, lært ham Horsemanship, tilredet ham, og sidst men aller størst, har vi hver fået en ven for livet.

Galdur er en meget charmerende hest, han har det mest nuttede bamsehoved, og er en rigtig puttegøj. Han kan godt lide, at på en måde omfavne mig, når jeg har taget alt af ham, og han bare står løs på staldgangen. Jeg står på venstre side af ham, og så tager han bare hele halsen rundt omkring mig. Han gør ikke andet, han står bare og hygger, og får det meste syntes jeg også lige jeg når at se, at hans øjne lukker i...
Når det er sagt er han også en gadedreng, og han er jo også teenager, så han skal have en fast hånd, som kan fortælle ham, hvad han skal gøre. Han fanger ting hurtigt, og lader sig ikke blive skræmt for noget som helst, meeeen når han så står i situationen, kan han godt "gemme sig bag en" alligevel<3

Galdur er også meget trofast ved en´ og lader ikke en´ i stikken. Han kommer altid løbene en i møde på folden, og følger en´ uanset hvor du går.

jeg har aldrig tilredet en hest før, og det har derfor også været en stor mundfuld. Men jeg kunne ikke lade være;)

Galdur har sommereksem:( og da jeg startede med part, var hans man, ikke længere end 5 cm. og helt klumpet. det øverste stykke af hans hale, var nærmet heller ikke eksisterende, og hans pels... Han havde åbne sår flere steder på kroppen!:( Men nu har han heldigvis haft en pause fra mitter i vinters, og jeg har smurt ham ind i zinksalve, hver dag. Så nu er han sååå smuk. Hans man er blevet dejlig tyk, og ligner faktisk han aldrig har haft det:)
Kommentér på:
Islænder Galdur frá Farmen
Annonce