{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Gotlandsruss Jazzman 1997

652 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

susse tanja H
Kvinde | 52 år | Oprettet: 17. jul 2013


Gotlandsruss Jazzman

Fødselsår:
1997
Højde:
135
Temperament
Jazzman har et meget roligt temperament.
Gangarter
Gotlandsrusset er verdens hurtigste ponytraver. Han har benløft som en frieser når han suser afsted. Dette går så hurtigt at man faktisk kan sidde behageligt i sædet og lade ham løbe for løse tøjler. Han kan rides med og uden bid.
Skridt er blød og meget behagelig. Traven er i kort fart som en pony nu kan trippe, kommer han op i fart er det en hel anden sag. Så flyver vi :-)
Jazzman har den lækreste sofa galop, blød og behagelig. Ikke den hurtigste, men han kan godt give den gas. Jazzman er ydermere godt kørt for vogn, og har 100% styr på hvor den er.
Stævner
Det vides at Jazzman er godt trænet indenfor dressur, hvilket også kan mærkes. Men hvorfor jeg ikke kan uddybe dette, kommer nedenfor i bemærkninger. Jazzman har noget af en historie bag sig.
Stamtavle
Der er fuld stamtavle på Jazzman indenfor "Svenska Russavelsførening" , Jazzman er vokset over målene for Gotlandsruss med ca 5 cm, og er indenfor sin race en ordentlig moppe dreng. Han gik ikke videre til avlen fordi han var for stor.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Jazzman er i sin tid avlet af min søster, der boede i sverige. Hvilket jeg også selv har gjort i en årrække
Han blev solgt som ca 1 års, men forsvandt simpelthen ud i det blå. Efter ca 10-12 år bliver han fundet. Via en annonce hvor han er udbudt til salg. Som projekt hest. Han kommer i træning hos en kendt træner HMS, det går ikke så godt med ham. Jazzman er rædselslagen for alle mennesker, og har prøvet at slå en 10 årig pige ihjel. Det viser sig at Jazzman har fået mange tæsk i sit liv, og nægtet adgang til mad ( når han ikke havde præsteret godt nok) . Han er så bange at han prøver at springe over rotunden, da han ikke kan det , prøver han at grave sig ud, under. Efter en tid er Jazzman så god at min niece får ham hjem, han er en prøvelse konstant. Da hvis man viser nogen form for usikkerhed..så angriber han. Min niece får arbejdet rigtig godt med ham. Og hvordan ender denne pony så i Danmark?. Jo det tragiske sker at min egen hest( islænder) dør 6 år gammel af hjertestop. jeg er knust. Under en ferie hos min søster siger min 19 årige niece : Vil du ikke have Jazzman?? Øhh...nu er jeg godt nok til islændere, ham den lille pony traver? Omend svensk trækhest og stærk som et ondt år, der som regel går rundt og ligner satan selv? Njaa kendte jo historien, og dyremishandlere skal kun et sted hen ifølge mig......Min Niece siger : Lad os gå ud og spørge ham ad! Jeg griner lidt og siger, ja ja så lad os gå ud og tale med den pony. Vi går ind på folden, hestene står nede i den anden ende.... Min niece kalder på Jazzman, da han nærmer sig siger hun : Skal du med Susse hjem? Han kigger på hende og går hen og lægger sin mule i min favn. Svaret er givet, og 14 dage senere kom Jazzman til Dk. Nu er vi opstaldet hos min bror i den skønneste natur. Jazzman går sammen med to damer. Han kommer når jeg kalder. Han er en One man pony. Jeg er nu omvendt til Ponyridning og elsker vores natur og offroad, terræn ture.
Jazzman er stadig mærket af sin fortid. han bliver sur, hvis jeg står og nusser, strigler og en anden person kommer og henvender sig. Vi skal helst bare være os to. Maden vogter han med sit liv. Vi sørger altid for han får ro til at spise. Jazzman er egentlig en pony med et blidt sind, der blev ødelagt af mennesker. Han er den flinkeste fold kammerat overfor den flok han er i. Han slås aldrig. Han deler gerne sin mad med en anden hest, men fremmede mennesker skal ikke nærme sig. Jeg er kommet til at elske denne intelligente pony, der kan åbne døre, binde reb op. Der aldrig stikker af. Hans blik når han virkelig betragter verdenen omkring sig. Jeg håber der bliver taget godt imod ham, for det fortjener han. :-)
Kommentér på:
Gotlandsruss Jazzman
Annonce